PARTNER SERWISU
zkjpvwza
171 172 173 174 175
FaktWatch
0
Wpisów: 7
Wysłane: 21 października 2012 16:19:45 przy kursie: 2,05 zł
Sorry, prawidłowy link jest:
wyborcza.biz/biznes/1,101716,1...

matmat
0
Wpisów: 56
Wysłane: 21 października 2012 16:58:54 przy kursie: 2,05 zł
Link nie działa, a co do pomocy to ja jej nie specjalnie potrzebuje, nie przedstawiam żadnego sposobu inwestowania na giełdzie (bo ja pisze o hazardzie), a jedynie moje doświadczenia z oilem. Do tej pory na nim zarobiłem tak więc stać mnie na ryzyko tej hazardowej gry.

matmat
0
Wysłane: 21 października 2012 17:12:19 przy kursie: 2,05 zł
FaktWatch napisał(a):
Sorry, prawidłowy link jest:
wyborcza.biz/biznes/1,101716,1...

Lubie takie artykuły, najlepsze w tym artykule jest, że korzystał z forum bankiera :)

Co to ma do obecnej sytuacji oila ? oil jest na dnie z którego co najwyżej może (ale nie musi), wygrzebać się na te 10 zł tylko dla tego, że to jego wartość nominalna, poza tym ja napisałem, że to założenie hazardowe tak samo mało prawdopodobne jak było miesiąc temu że podskoczy do 2,5 zł.

mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 22 października 2012 08:16:03 przy kursie: 2,05 zł
Polecam inny artykuł :))

wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,1...

sasky
PREMIUM
49
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 2 767
Wysłane: 22 października 2012 08:20:55 przy kursie: 2,05 zł
Powtórka z rozrywki - analiza techniczna Petrolinvestu w porannym Wykresie dnia.

kliknij, aby powiększyć

Szczegółowe omówienie sytuacji w serwisie Wiadomości SW:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/p...
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 22 października 2012 15:38:39 przy kursie: 2,05 zł
macgregor napisał(a):
Zauważyłem pewną prawidłowość. Wczoraj i dzisiaj obsuwę zaczęło zlecenie sprzedaży podobnego pakietu blisko 500tys akcji o podobnej godzinie 15:45.

No i dzisiaj powtórka z rozrywki ;)
Co prawda wcześniej o 15 minut ale i "pakiecik" większy o 250 tys akcji.

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 22 października 2012 21:26:42 przy kursie: 2,05 zł
macgregor napisał(a):

Zauważyłem pewną prawidłowość. Wczoraj i dzisiaj obsuwę zaczęło zlecenie sprzedaży podobnego pakietu blisko 500tys akcji o podobnej godzinie 15:45.

No i dzisiaj powtórka z rozrywki ;)
Co prawda wcześniej o 15 minut ale i "pakiecik" większy o 250 tys akcji.

Ktoś, zapewne ktoś zbliżony do podmiotów decydujących o losie tej spółki zwyczajnie się bawi, korzystając ze stanu niepewności i braku jakichś konkretnych wiadomości. Podejrzewam, choć nie mam całkowitej pewności, że do tej zabawy wykorzystuje właśnie zasady AT, sprytnie inicjując i podtrzymując tworzenie się odpowiednich formacji, stworzonych specjalnie "pod techników". Podobny manewr widziałem ostatnio na Atlantisie, który po gwałtownych spadkach trochę się podniósł, po czym przez długi czas oscylował w kanale, którego osią było 40 groszy. I kiedy wszystkie znaki na niebie i ziemi zaczęły wskazywać, że walor szykuje się do wybicia górą, kurs poleciał w dół i to na zbity ryj. Obawiam się że i tutaj może się tak stać, co gorsza nie jestem w stanie wyznaczyć rozsądnych stop lossów, bo pięcioprocentowy nic nie da, kiedy kurs nagle zwali się na przykład o 15%. Kwestią otwartą pozostają poziomy, z których rozpocznie się większa zwała a mam przeczucie (uzasadnione jedynie sytuacją ekonomiczną firmy) że się rozpocznie. No nic, zobaczymy. Może też opublikują w końcu jakieś cudowne "info" które dałoby się odpowiednio skomentować, albo prezes znów coś obieca?:)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

matmat
0
Wysłane: 22 października 2012 22:47:27 przy kursie: 2,05 zł
Nie bardzo rozumiem, czyli dla zabawy sprzedaje taniej, chociaż bez problemu mógł by drożej przynajmniej te 5-8%. Na oilu naprawdę powstają tak przeróżne teorie.

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 23 października 2012 08:47:18 przy kursie: 2,05 zł
irfy napisał(a):
...Podejrzewam, choć nie mam całkowitej pewności, że do tej zabawy wykorzystuje właśnie zasady AT, sprytnie inicjując i podtrzymując tworzenie się odpowiednich formacji, stworzonych specjalnie "pod techników"...

Irfy,
apeluję o bardziej wyważone osądy, nie urągające intelektom techników. takie zagrywki zostawiają ślady na wykresie i nawet średnio rozgarnięty amator kresek potrafi je zauważyć.

irfy
0
Wysłane: 23 października 2012 19:38:27 przy kursie: 1,97 zł
krewa napisał(a):
Irfy,
apeluję o bardziej wyważone osądy, nie urągające intelektom techników. takie zagrywki zostawiają ślady na wykresie i nawet średnio rozgarnięty amator kresek potrafi je zauważyć.

W żadnym przypadku nie chciałem urągać intelektowi techników. Po prostu uważam, że technika musi iść w parze z fundamentami. Innymi słowy jeśli brak jakichkolwiek przesłanek fundamentalnych (w tym przypadku brak) a pomimo tego walor technicznie zachowuje się jak spółka fundamentalna, to moim zdaniem ktoś ręcznie manipuluje kursem starając się stworzyć odpowiednie dla siebie formacje. Jest oczywiste że wszelkie prymitywne zagrywki zostawiają ślady na wykresie, mam jednak wrażenie że w tym przypadku wszystko odbywa się subtelniej. To jednak tylko moja teoria, wynikająca być może z niewiedzy i nieznajomości wszystkich faktów.
Dla mnie Oil to bankrut, z olbrzymim zadłużeniem, pozbawiony przychodów z jakiegokolwiek źródła, posiadający sześciokilometrową dziurę w piachu na pustyni gdzie diabeł mówi dobranoc. Oraz parę łączek z prawem do wpatrywania się w nie ile dusza zapragnie. Niski kurs akcji skutecznie zablokował wszelkie emisje "pod przejęcia strategicznych aktywów" z rozliczeniem bezgotówkowym, żaden bank ani prywatny inwestor nie da już kasy, a koszty działania spółki są zapewne spore. Nawet jeśli przyjąć założenie, że w chwili obecnej Shyrak nie generuje jakichkolwiek kosztów poza pensją ciecia pilnującego blaszanych dekoracji, mających sprawiać wrażenie że toczą się tam jakieś prace, to pozostają jeszcze comiesięczne odsetki od pożyczonych kwot oraz koszty utrzymania biura i zarządu. Skąd biorą się środki na te cele? Z powietrza? O ile się nie mylę, już w czerwcu mieli sprzedać (fakt że sobie, ale zawsze :)) jakiś odwiert, z czego oczywiście też nic nie wyszło (co nawiasem mówiąc przewidziałem tuż po opublikowaniu komunikatu o tym).
Sytuacja jest więc mocno nieciekawa i kurs powinien już dawno huśtać się gdzieś w okolicy 50 groszy, tymczasem zamiast tego mamy piękne techniczne wybicie, a nawet próbę przełamania trendu spadkowego. Zadaję więc sobie pytanie o co tutaj chodzi? Z mojego punktu widzenia jedynym rozsądnym wytłumaczeniem jest dyskretna manipulacja, której kołem napędowym są z jednej strony całkiem liczni wyznawcy Oila, do spółki z jeszcze większym gronem osób, które po cichu uważają że "coś jest na rzeczy" a z drugiej posiadacze największych pakietów, dający gwarancję że nie zaczną ich na wyścigi wywalać. Dzięki temu można tu stworzyć piękne "odbicie zdechłego kota", dające szanse zarobku a następnie ewakuacji.

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 31 października 2012 17:38:18 przy kursie: 2,00 zł
Ciekawe zagranie - kilka sekund przed 17:30 wystawić kupno blisko 1mln akcji i nie wycofać. Może jakiś przeciek?

koszyk
0
Wpisów: 1 099
Wysłane: 31 października 2012 18:10:37 przy kursie: 2,00 zł
@krewa

Po mojemu, da się "kreować" formacje techniczne, czyli zgodzę się z Irfym.
Powiadasz, że zostawia to ślady? Napisz proszę jakie - ciekaw jestem, poważnie.

Załóż (teoretycznie), że potencjalni "kreatorzy", wiedzą, że " Ty możesz widzieć" i biorą to pod uwagę.
Jeżeli ktoś siedzi przy tym stoliku i rozrzuca karty - to prawdopodobnie jest bardzo dobrym graczem (lub szulerem, kwestia nomenklatury i podejścia)

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 31 października 2012 19:27:51 przy kursie: 2,00 zł
Koszyk,
nie przeczę możliwości kreowania formacji. ale zapewniam Ciebie, że i to jest do wychwycenia. ot, chociażby do środka świeczki nieraz wystarczy zajrzeć.
próby kreowania rzeczywistości przybierają mniej lub bardziej wyrafinowane lub prostackie formy. podam przykład tej najbardziej prostackiej - dzisiaj po 30 minutach handlu zwróciły moją uwagę dwie spółki. obie były na +6%. obie względnie płynne. tyle, że owe wzrosty wygenerowano przy użyciu 3 (słownie: trzech) złotych i 8 (słownie: ośmiu) złotych.
koszyk napisał(a):
Załóż (teoretycznie), że potencjalni "kreatorzy", wiedzą, że " Ty możesz widzieć" i biorą to pod uwagę.

zakładam. możliwość wybicia dostrzegłem jakiś czas temu, jeszcze przed wzmianką o tym na forum (mam świadków Anxious ). wydaje mi się jednak, że potencjalni kreatorzy liczą na zgoła innych dawców. na tych, którzy mają jeszcze mniejsze pojęcie o kreskach aniżeli ja.
Cytat:
Na mój długi nos, ryba na SW cuchnie mi mafijnym skunksem. Mam coraz większe wrażenie, że jest wśród nich (SW) grupa wspomagaczy Petrola grająca nie zupełnie czystą kartą. Tym bardziej jak się przyglądam "ekspertyzom" co niektórych tam specjalistów uzasadniających oczekiwane wzrosty Petrola tuż przed jego wybiciem... Przepowiednie, potem przewidywane wzrosty Petrola nie wiadomo pod co, bo nikt tego nie wie, a wiadomo ku czemu, mają i miały jednak miejsce... Czyli przewidywania "ekspertów" się potwierdzają. Nie pierwszy raz zresztą to spełnione choć na krótko proroctwo. Trzeba być naprawdę jasnowidzem aby przewidzieć wzrosty Petrola, a na SW to potrafią. Cuda panie, cuda. Niewierzący niech się nawracają, bo na SW dzieją się cuda! Szok
No jeżeli jednak mimo wszystko niektórzy nie uwierzą a ja w tym przypadku do nich się zaliczam, to tylko za sprawą że ktoś z "ekspertów" mógł być w zmowie z mocodawcami Petrola i mógł mieć informację "co ma nastąpić" i udał proroka na ich czyli SW forum

ja mogę sobie widzieć, kupować u szczytu i tak będą inni.
co zaś śladów na OILu dotyczy - polecam analizę SW zamieszczoną kilka postów wyżej. postrzegam to podobnie.

janekduzy
0
Wpisów: 124
Wysłane: 1 listopada 2012 08:34:34 przy kursie: 2,00 zł
Szykuje się nowa emisja
gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/rep...
Na Petrolu po staremu Angel

koszyk
0
Wpisów: 1 099
Wysłane: 1 listopada 2012 09:07:51 przy kursie: 2,00 zł
Cytat z powyższego infa

"...Oferta publiczna byłaby przeprowadzona w celu umożliwienia szerokiemu gronu inwestorów budowania wartości rynkowej Spółki, jednakże w celu zapewnienia elastyczności i możliwości dostosowania się przez Spółkę do warunków rynkowych, niezbędne jest wyłączenie prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy Spółki..."

Dooobre!!! Angel

irfy
0
Wysłane: 1 listopada 2012 21:37:48 przy kursie: 2,00 zł
koszyk napisał(a):
Cytat z powyższego infa

"...Oferta publiczna byłaby przeprowadzona w celu umożliwienia szerokiemu gronu inwestorów budowania wartości rynkowej Spółki, jednakże w celu zapewnienia elastyczności i możliwości dostosowania się przez Spółkę do warunków rynkowych, niezbędne jest wyłączenie prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy Spółki..."

Dooobre!!!

Ale przynajmniej wyjaśniło się skąd te ostatnie wzrosty. Zapewne szerokie grono inwestorów już zawczasu rzuciło się do budowania wartości rynkowej Spółki, no i kurs wystrzelił.
Zastanawia mnie jednak, w jaki sposób niezrównani włodarze Oila chcą przeprowadzić nową emisję i co rozumieją pod pojęciem "preferencyjne warunki". Poniżej nominału emitować się nie da a żadnych wspaniałych aktywów (będących w posiadaniu niedorozwiniętych ślepców, gotowych przyjąć w rozliczeniu bezcenne papiery emitenta) jakoś na horyzoncie nie widzę.
Być może więc gdzieś na dalekich Kajmanach czają się jacyś dobrotliwi wujaszkowie, którzy kiedyś tam pożyczyli spółce poważne kwoty a teraz wezmę za nie, w ramach bezgotówkowego rozliczenia kilkadziesiąt milionów nieocenionych walorów. Tutaj powstaje jednak pewien zgrzyt, bo takie pożyczki powinny być uwzględnione w raportach, trudno więc będzie nagle je wyczarować.
Kolejną interesującą kwestią jest kwota, jaką spółka zamierza wydobyć. Tutaj zadanie jest nieco utrudnione ze względu na taktowne milczenie na temat spłaty rat zadłużenia, ustalonych jeszcze przed wakacjami. Według mnie nie spłacili złamanego szeląga a bankom powiedzieli "nie mamy i co nam zrobicie?", jest to jednak tylko moja osobista teoria. Wiele wyjaśni się zresztą już za niecałe dwa tygodnie, kiedy opublikowany zostanie prześwietny raport za 3 kwartał. No nic, zobaczymy czym nas znów zachwycą:)

matmat
0
Wysłane: 2 listopada 2012 18:20:59 przy kursie: 2,10 zł
No to masz częściową odpowiedz, jest dobry wujaszek TOTAL i spłaci cześć długu oila.

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 7 listopada 2012 22:06:11 przy kursie: 2,19 zł
irfy napisał(a):
krewa napisał(a):
Irfy,

Dla mnie Oil to bankrut, z olbrzymim zadłużeniem, pozbawiony przychodów z jakiegokolwiek źródła, posiadający sześciokilometrową dziurę w piachu na pustyni gdzie diabeł mówi dobranoc. Oraz parę łączek z prawem do wpatrywania się w nie ile dusza zapragnie. Niski kurs akcji skutecznie zablokował wszelkie emisje "pod przejęcia strategicznych aktywów" z rozliczeniem bezgotówkowym, żaden bank ani prywatny inwestor nie da już kasy, a koszty działania spółki są zapewne spore. Nawet jeśli przyjąć założenie, że w chwili obecnej Shyrak nie generuje jakichkolwiek kosztów poza pensją ciecia pilnującego blaszanych dekoracji, mających sprawiać wrażenie że toczą się tam jakieś prace, to pozostają jeszcze comiesięczne odsetki od pożyczonych kwot oraz koszty utrzymania biura i zarządu. Skąd biorą się środki na te cele? Z powietrza? O ile się nie mylę, już w czerwcu mieli sprzedać (fakt że sobie, ale zawsze :)) jakiś odwiert, z czego oczywiście też nic nie wyszło (co nawiasem mówiąc przewidziałem tuż po opublikowaniu komunikatu o tym).

Irfy co tam w twoim notesiku teraz wychodzi? Napisz cos dobrego, bo popatrz co wujek Rysiek robi...
Petrolinvest chce zredukowac zadluzenie

Cytat:
Warszawa, 05.11.2012 (ISBnews) - Petrolinvest chce zredukować zadłużenie do 20 mln USD. Porozumienie z kazachskim bankiem BCC sprawie spłaty 42 mln USD zadłużenia pozwoli koncernowi Total na rozpoczęcie długo oczekiwanych prac wiertniczych na strukturze Koblandy i w konsekwencji reklasyfikację zasobów do kategorii potwierdzonych, poinformował w rozmowie z "Pulsem Biznesu" prezes Petrolinvestu Bertrand Le Guern.

Cytat:
Przy takich założeniach dotyczących eksploatacji oraz obecnie obowiązujących cenach, roczne przychody z tego przedsięwzięcia mogą wynieść ponad 1,5 mld USD. W optymistycznym wariancie wartość ta sięga 3,5 mld USD przychodów każdego roku. Total zakłada około 20-letnią eksploatację tego złoża. Petrolinvest prowadzi też z Totalem rozmowy na temat współpracy na strukturze Shyrak.

Le Guern poinformował, że prace dotyczące złoża Shyrak postępują zgodnie z planem - trwają przygotowania przed właściwym procesem opróbowania, czyli prace projektowe, uzyskiwanie zgód na prace górnicze odnoszące się do konkretnego odwiertu, urządzenia wiertniczego i zakresu opróbowania.

A jak tam naprawde Rysiek ma rope? co? jak wystrzeli to nie nadazac pompowac-)

QMX
QMX
1
Wpisów: 213
Wysłane: 8 listopada 2012 00:18:44 przy kursie: 2,19 zł
czy mógłby się ktoś wypowiedzieć czy tam jest jakiś cień szansy na to że tam jest ta ropa ? Nie za bardzo chce mi się wierzyć że bezczelnie fałszowali by takie informacje jak wkleił kolega wyżej. Z tego co czytam to przedsięwzięcie przez 20 lat może przynieść nawet w optymistycznej wersji 70 mld $

irfy
0
Wysłane: 8 listopada 2012 00:51:39 przy kursie: 2,19 zł
@mdtrader
Ja naprawdę nie wiem, co on tam ma a czego nie ma. Nie posiadam żadnej cudownej kryształowej kuli ani teleskopu skierowanego na Kazachstan. Niemniej jednak potrafię myśleć i z przemyśleń tych, które mogą być całkiem chybione wychodzi mi, że oto właśnie dajesz się złapać na co najmniej dwuletnie a do tego odgrzewane kotlety:)

Przyjrzyjmy się więc najpierw owej sławetnej "redukcji kredytu o 20 mln USD". O ile mnie pamięć nie myli, dług ten powinien zostać spłacony już pół roku temu. Wtedy jednak firma, na czele z jej czołowym komediantem nabrała w usta wody, a może nawet podkradzionej skądś pokątnie ropy naftowej i milczała jak zaklęta na temat jakiejkolwiek redukcji długów. Jedyną opublikowaną informacją był groteskowy komunikat o "mobilizacji urządzenia do opróbowania", co od razu skojarzyło mi się z pochodem krasnoludków śpiewających "Hej ho, hej ho, do pracy by się szło", z panem Le Guern w roli Gapcia, do której nawiasem mówiąc jest wręcz stworzony i powinien na serio rozważyć rozszerzenie swoich obowiązków zawodowych:)

Sądzę, że za kulisami toczyły się wtedy intensywne rozmowy z wierzycielami, szczególnie zaś z kazachskim bankiem, z którym w przeciwieństwie do tych z Polski zapewne żartów nie było i kasę należało nie dość, że oddać, to jeszcze zrobić to jak najszybciej. Wynikiem tych rozmów, na moje oko dosyć gorączkowych i rozpaczliwych jest zapewne ta umowa z Totalem który, prawdopodobnie w zamian za lwią część zysków ze złoża Koblandy (jedynego jak na razie, które faktycznie wygląda na roponośne) zgodził się sypnąć nieco grosza.

Należy przy tym podkreślić, że kwota 20 mln USD, bez wątpienia robiąca wrażenie na polskich "drobnych" w przemyśle naftowym jest "kieszonkowym na waciki". Tak więc jedyną rzeczą, jaką udało się na razie osiągnąć jest zwrot Kazachom kasy, którą i tak należało zwrócić, gdyż była pożyczona. Jak na mój gust nieszczególnie to imponujące. Z drugiej strony w rękach Oila pozostał czołowy czarny Piotruś, czyli złoże Shyrak, dzięki któremu udało się już wyfedrować ponad 50 nowych emisji za jakieś lekko licząc 2 miliardy złotych i to bez kropli ropy. Jeśli to nie jest imponujący wynik, to już nie wiem co nim jest. Trudno się więc dziwić, że spółka pragnie zachować dla siebie takie cudo, przebąkując jednocześnie o kolejnej emisji, przeznaczonej na to samo, na co pół setki poprzednich.

Teraz trochę o mitycznej ropie. Nie wiem jak inni, ale ja już prawie dwa lata temu dostrzegłem tu słynny komunikat o "100 metrach do ropy". Dwa lata i jakieś pięć albo i sześć emisji później czarnego złota jakoś wciąż nie widać, za to uroczy pan prezes znów wyciąga z rękawa jakieś hurraoptymistyczne wyliczenia, ileż to tam tej ropy jest. Pięknie. Tyle tylko że ja, patrząc na wszelkie poważne spółki poszukiwawczo-wydobywcze widzę u nich tendencję do jak najszybszego rozpoczęcia wydobycia i sprzedaży, choćby po to żeby nie musieć uciekać się do różnych rozkosznych sztuczek, z której słynie nie kto inny, jak nasza perła GPW właśnie. Dobrym przykładem jest tu choćby KOV, który co wywierci, to zaraz eksploatuje a i tak musi ratować się emisjami, choć nie tak częstymi jak w przypadku Oila. Infrastruktura i kolejne odwierty po prostu kosztują.
Tymczasem na Shyraku odwiert jest tylko jeden(!!), masakrycznie głęboki i w jakichś koszmarnych strukturach geologicznych. Na jego wykonanie (o ile jakiś odwiert w ogóle tam jest, a nie byłem, więc nie wiem) poszła podobno lwia część środków ze wszystkich tych emisji. Zakładając, że jest tam jakaś ropa należałoby więc zastanowić się, jaka jest wydajność jej wydobycia, to jednak już kompletne science fiction, bo firma nie wpadła nawet na pomysł publikacji takich wyliczeń, choćby zupełnie zmyślonych.

A przecież to materiał na takie wspaniałe "INFO". No bo co szkodzi napisać, że "Z naszego złoża będzie można wydobyć pięćdziesiąt tysięcy baryłek ropy dziennie". To nic, że rura musiałaby mieć szerokość tunelu pod kanałem La Manche, skoro brzmi jak... no, co najmniej jak 5 PLN za akcję:).
Myślę jednak, że nawet jeśli jest tam jakaś ropa (a ja nadal uważam, że nie ma), to polski drobny nie zobaczy z niej ani grosza, z tej choćby przyczyny, że lwią część zysków zgarnie wtedy jakiś Total albo inny wielki brat (który da kasę na infrastrukturę i kolejne odwierty) a resztę zachachmęci czcigodny główny udziałowiec, w ramach jakichś podstołowych ustaleń dotyczących podziału zysków.

I tyle w temacie. Z rozmysłem pominąłem tu takie kwestie jak zadłużenie firmy i parę innych aspektów, żeby nie pisać eseju na parę stron:)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

171 172 173 174 175

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,642 sek.

ptfysrpf
gshcpqwu
jctdabep
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qxipqfdd
ollvbbsl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat