sdqkbrlt
Advertisement
PARTNER SERWISU
enxtujbw
146 147 148 149 150
WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 8 lipca 2013 21:20:18 przy kursie: 9,38 zł
Cytat:
(...) to specjalne działanie z waszej strony by trzymać kurs na niskim poziomie

Zarzut jest kryminalny i tyle. Wyjaśnijmy sprawę do końca. To że spółka jest na NC, czy w ogóle na giełdzie, nie oznacza automatycznie że jest taka jak niektóre niechlubne koleżanki.

Przesłanie jest takie: drodzy inwestorzy, podejmujcie świadome decyzje i nie liczcie na kreowanie żadnej polityki, ani pozytywnej ani negatywnej. Dajmy sobie ten komfort, że rzeczy są po prostu takie, jakie są.
Edytowany: 8 lipca 2013 21:21

t0m4s
23
Wpisów: 222
Wysłane: 8 lipca 2013 21:34:59 przy kursie: 9,38 zł
WatchDog napisał(a):
Jak rozumiem, sugerujesz manipulację kursem i generalnie nieczyste zamiary, w rodzaju kształtowania określonej polityki w jakichś celach. To poważne zarzuty.

Źle rozumiesz, żadne zarzuty, przeczytaj jeszcze raz co napisałem, napisałem ze "trudno się oprzeć wrażeniu że..." - to nie zarzut! Daleki jestem od ich formułowania a nawet jakbym był fanem teorii spiskowych to co miałbym zgłosić do KNF ? Że spółka nie prowadzi polityki informacyjnej ?
To żadna manipulacja kursem - tylko akcjonariuszy mają w czterech literach.
To chyba jeszcze nie jest karalne ?

Wiadomo że trochę przejaskrawiłem wypowiedz ale mam prawo być wkurzony,
rok temu wiedzieliśmy że będą dwie małe gry i jedna większa które się ukażą w III/IVkw a ich prezentacja będzie miała miejsce na targach w Kolonii.
A teraz co wiemy ? :)

WatchDog napisał(a):
Sam wolę, żeby spółka robiła i sprzedawała gry, a nie politykę. Im mniej domysłów i spekulacji tym lepiej.

Nikt tu nie chce polityki tylko jakiś zarys działań spółki na choćby najbliższe pół roku - a tego zwyczajnie nie ma.

Edit:
WatchDog zacytowałeś fragment mojej wypowiedzi który zmienia jej treść, przekaz...
Prawidłowy cytat powinien wyglądać tak:
Cytat:
Patrząc na kompletnie ZEROWY poziom inforacji w tym roku, trudno się oprzeć wrażeniu że to specjalne działanie z waszej strony by trzymać kurs na niskim poziomie

Podkreślam że to nie zarzut, napisałem tylko jak to może wyglądać.
Zachęcam do przedstawienia innych możliwych czy prawdopodobnych okoliczności które uzasadniałyby tak ubogą politykę informacyjną.
Edytowany: 8 lipca 2013 21:39

del-20141129
0
Wpisów: 59
Wysłane: 8 lipca 2013 21:52:53 przy kursie: 9,38 zł
Panowie inwestorzy wszystkie informacje znajdziecie na tłiterze i fejsbuku. Do tej pory nie ma oficjalnego info że gra Anomaly 2 miała premierę na platformie Steam dnia 15.05.2013.Strasznie się czepiamy drobiazgów, trochę luzu Panowie inwestorzywave

cetnar
0
Wpisów: 132
Wysłane: 8 lipca 2013 22:13:16 przy kursie: 9,38 zł
Jak wynika z powyższych postów oczekiwania akcjonariuszy i działania informacyjne spółki "lekko" się rozjechały. Podkreślić należy, że w przeszłości akcjonariusze dysponowali większą ilością informacji niż obecenie. Mam nadzieje, że zarząd może nieco zmienić politkę informacyjną i zrobić ukłon w kierunku akcjonariuszy prezentująć dane, które pomogą lepiej ocenić aktualną sutuację i przyszłość spółki.

Proszę również zauważyć, że Ci akcjonariusze są też jedynymi z pierwszych nabywców produktów spółki oraz niejednokrotnie wspomagają spółkę w działaniach marketingowych (niekoniecznie z pobudek atruistycznych).

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 8 lipca 2013 22:43:43 przy kursie: 9,38 zł
WatchDog napisał(a):
Sam wolę, żeby spółka robiła i sprzedawała gry, a nie politykę. Im mniej domysłów i spekulacji tym lepiej.

Spółka zacznie sprzedawać politykę, gdy polityki w raportach bieżących będzie więcej niż działalności operacyjnej. Sęk w tym, że tej polityki nie ma ostatnio w ogóle i zmierzamy do modelu, w którym obrót akcjami 11 bit powinien odbywać się 4 razy do roku - po raportach kwartalnych. Czy jest to model optymalny? Śmiem wątpić.

centar: wszystko ok., tylko że FB jest kanałem raczej fanowskim niż inwestorski. Widzę, że ty wspierasz model prosumencki - to super, tylko że takich jak ty jest mniejszość. W większości ludzie zaglądają na espi/ebi, pb.pl czy parkiet, czasem wrzucą w gogla nazwę spółki. A to niestety za mało by wyrobić sobie chociaż pobieżny obraz o działalności 11 bit.

albercik8503
0
Wpisów: 45
Wysłane: 8 lipca 2013 23:05:29 przy kursie: 9,38 zł
Dokładnie. Zgadzam się z przedmówcami, nie trzeba ujawniać szczegółów, ale ogólny zarys planów działania spółki jest niezbędny i nam, którzy poniekąd powierzamy Wam swoje pieniądze, taka informacja się po prostu należy. Nie ma się czemu dziwić, że chcemy coś wiedzieć. To jest biznes, jasne zasady są pożądane. Pozostając tak bez informacji tak naprawdę nawet nie wiemy z cego ewentualnie moglibyśmy rozliczać spółkę (jedynie z prognoz wyników), jeśli np. wykonacie 50% swojego rocznego planu w pracy (nie mówię o zysku), to i tak nikt się o tym nie dowie, bo pokażecie, co zrobliście,a nie to, czego się nie udało. Reasumując przydałaby się jednak pewna poprawa w tym zakresie, nie chciałbym, żeby było jak np. z Veno - pracujemy nad czymś super, to super auto, a jak się skończyło wiadomo. Oczywiście to przykład na wyrost, ale obrazujący problem.

A tak w ogóle, to bardzo wierzę, że uda się Wam zrobić światowy hit, a na tyle ile mnie stać, tyle akcji posiadam i na razie nie spprzedaje:)

Ugonio
0
Wpisów: 26
Wysłane: 9 lipca 2013 21:46:32 przy kursie: 9,19 zł
Witam,

od kilku miesięcy jestem akcjonariuszem 11 bit studios i śledzę ten wątek.

Abstrahując od dyskusji dotyczącej polityki informacyjnej, chciałbym się podzielić koncepcją, która przyszła mi na myśl.

Otóż uważam, że ciekawym działaniem byłoby przeprowadzenie kampanii na platformie Kickstarter.
Śledzę od pewnego czasu pojawiające się tam projekty dotyczące gier i myślę, że warto byłoby spróbować, gdyż spółka zdaje się być w idealnym do tego momencie rozwoju:

- można by się powołać na wydane do tej pory gry i ich średnie oceny na Metacritic, co byłoby czynnikiem uwiarygadniającym dla osób nieznających 11 bit studios,
- tajemnicza gra, nad którą pracuje spółka mogłaby zostać w ten sposób rozreklamowana; na Kickstartera zagląda coraz więcej osób, a ponadto, internetowe serwisy o grach coraz częściej publikują newsy z informacjami o nowych ciekawych projektach,
- liczba fanów profilu 11 bit na Facebooku w połączeniu z osobami śledzącymi konto twiterrowe stanowi pokaźną bazę odbiorców informacji o uruchomieniu kampanii - na pewno nie przeszłaby ona niezauważona, co dzieje się w przypadku części kickstartetowych projektów.

Zauważyłem, że niektóre ciekawe projekty nie cieszą się zainteresowaniem - moim zdaniem - dlatego, że twórcy deklarują bardzo odległy termin premiery (dwa lata od końca kampanii lub nawet później).

W związku tym gra, nad którą spółka już pracuje, byłaby o tyle dobrym pomysłem, że data wydania na pewno nie będzie tak odległa.
Widziałbym to w ten sposób, że w opisie projektu zostanie zamieszczony nie tylko opis słowny uzupełniony screenami, lecz również gameplay.
Wówczas można by ustalić kwotę, po zebraniu której projekt zostanie sfinansowany, na kilkaset tysięcy dolarów, informując, że zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na konkretne rozszerzenia gry.
Gdyby jeszcze dodać ciekawe stretch goals (np dotyczące kolejnych platform, na które zostanie wydana gra), byłoby idealnie.

To by było na tyle ;)

Oczywiście nie wiem czy w tworzonej grze jest miejsce na jakieś większe rozszerzenia, natomiast gdyby w przeciągu kilku lub kilkunastu miesięcy któryś z projektów spółki doczekał się kickstarterowej kampanii, myślę że efekt mógłby być interesujący :)

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 10 lipca 2013 00:31:18 przy kursie: 9,19 zł
W 11BS byla emisja akcji i kasy jest w spolce pod dostatkiem, wiec to raczej pomysl malo trafiony.

Asston
6
Wysłane: 10 lipca 2013 09:43:12
Ugonio miał na myśli IMHO dodatkowy rodzaj marketingu a kasa jest tu na drugim planie. Popieram biorąc pod uwagę mizerny Not talking marketing każdy nowy jest mile widzianythumbright

del-24032025
0
Wpisów: 183
Wysłane: 10 lipca 2013 11:29:49
Kickstarter się wypala i po ostatnim numerze, jaki wyciął Tim Schafer wolałbym by 11bit unikało tego kanału. Pierwszy zarzut jaki się pojawi przy takiej akcji, który zresztą sam bym podniósł to fakt, że jest to spółka akcyjna, która ma kapitał i nagle szuka ekstra kasy? Dziwne, podejrzane itd.
Jakbyście zareagowali, gdyby EA lub CD Projekt ogłosiło zbiórkę na Kickstarterze?
Za rok, dwa, jak pęknie bańka i nietrafione projekty wysypią się z Kickstartera będzie to bardzo złe otoczenie do bycia kojarzonym z nim.

Ugonio
0
Wpisów: 26
Wysłane: 11 lipca 2013 16:03:42 przy kursie: 9,00 zł
Tak jak napisał Asston, chodzi mi przede wszystkim o efekt marketingowy.

Moim zdaniem zarzut, że spółka akcyjna nie powinna w ten sposób pozyskiwać finansowania nie jest zasadny, bo przecież kampania na Kickstarterze zdecydowanie bliższa jest konwencji preorderu niż emisji akcji - ludzie finansujący kickstarterowe projekty robią to w zamian za precyzyjnie określone produkty w zamian, a więc jest to nic innego jak pewna formuła sprzedaży.

Przy Anomaly 2 spółka pokazała, że nie boi się nowych pomysłów, a z tego co pamiętam, w jednym z wywiadów Paweł Miechowski mówił, że formuła preorderu-zagadki sprawdziła się bardzo dobrze, tak więc dlaczegóż by nie pójść za ciosem i wystartować na Kickstarterze :)

Jeśli pomysł chwyci i projekt znajdzie się w "Popular This Week" (nie mówiąc już o "Staff Picks"), jest szansa na spory rozgłos. Trzeba by tylko dobrze przemyśleć taką kampanię, idealną formułą zdaje się być podejście typu: "Pracujemy nad taką oto grą i wydamy ją nawet jeśli kampania się nie powiedzie, ale jeśli uzbieramy taką i taką kwotę to gra zostanie rozszerzona o to i o to" ;)

topfacet
178
Wysłane: 12 lipca 2013 11:42:58 przy kursie: 9,75 zł
A2 50% off na Steam, w promo.

cetnar
0
Wysłane: 13 lipca 2013 16:31:35 przy kursie: 9,75 zł
topfacet napisał(a):

Należy wspomnieć również o AWE 75% taniej. Od dzisiaj mamy również pierwszy DLC dla A2 - zawierający nową mapę mulitplayer'a oraz zwiększnone możliowści parametryzacji trybu MP.

del-20141129
0
Wpisów: 59
Wysłane: 13 lipca 2013 17:19:50 przy kursie: 9,75 zł
szkoda tylko że Anomaly 2 nie jest w wyróżnionych pozycjach bo tego że jest 50%taniej przypadkowy klient nie dowie się raczej.Info na tłiterze i fejsbuku to info nie mające znaczenia gdyż wszyscy śledzący te wątki pewnie zakupili już A2. W bestselerach też na razie w setce nie można znaleźć A2. Panowie z 11bit chyba trzeba trochę wydać żeby coś zarobić.Snajper 2 ładnie zjechał z ceny ale się sprzedaje.salute

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 13 lipca 2013 18:58:58 przy kursie: 9,75 zł
topfacet napisał(a):

topfacet uważasz, że na forum spoglądają łapacze growych promocji, którzy chcę się dowiedzieć gdzie można tanio kupić Anomaly?
No bo chyba nie piszesz do inwestorów? Prawdziwi inwestorzy kupują zaraz po premierze w pełnej cenie binky

topfacet
178
Wysłane: 13 lipca 2013 21:12:17 przy kursie: 9,75 zł
To ja jestem nieprawdziwym, bo nie kupilem wcale Silenced

Ale na mobilne kupie :)

t0m4s
23
Wpisów: 222
Wysłane: 14 lipca 2013 00:42:13 przy kursie: 9,75 zł
cynk napisał(a):
szkoda tylko że Anomaly 2 nie jest w wyróżnionych pozycjach bo tego że jest 50%taniej przypadkowy klient nie dowie się raczej.

Zgadzam się w 100%, nie dowie się za cholerę.

A nawet jakby się skądś dowiedział to szukajka steamowa ma problem ze znalezieniem A2 (albo jestem pijany i nie widze :)
Sprawdzcie tutaj.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 14 lipca 2013 15:19:27 przy kursie: 9,75 zł
nie ma problemu....
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 14 lipca 2013 15:19

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 17 lipca 2013 11:34:42 przy kursie: 9,00 zł
WatchDog napisał(a):
UTP okazał się wersją beta, ale posypały się WIGi. NC jest na razie nie do ruszenia. blackeye

Trochę OT, ale skoro wcześniej o tym dyskutowaliśmy... Chyba jednak beta to dla UTP za dużo, może wczesna alfa. Przed chwilą posypał im się strumień notowań. Coraz bardziej podoba mi się to ,,bezproblemowe wdrożenie'' :)

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 18 lipca 2013 20:49:31 przy kursie: 9,00 zł
Ciekawy artykuł na gamasutrze dot. rynku gier mobilnych:
www.gamasutra.com/view/news/19...
Cytat:
In our experience we haven't seen a market as large, growing as fast as mobile apps/games," Merel goes on to say. "We think this could be the highest growth, large technology market today. Yet capital markets aren't taking advantage of the opportunity. Particularly in mobile, we think the opportunity cost of not investing is potentially more significant than the investment itself," he adds. "As well as being a major opportunity, mobile disruption could pose a significant risk for those who don't learn how to play. Mobile games continue to dominate mobile usage, the report states, accounting for 72 percent of mobile app revenues in 2013, up from 40 percent in 2010. The report also notes that mobile games monetize around 4 times more effectively than other app types.

Ciekawy jest jednak wniosek, że "rynki kapitałowe nie dostrzegają tej możliwości" co paradoksalnie dostrzegalne jest również na polskim rynku. Tak się luźno zastanawiam - czy można powiedzieć, że pierwszą fazą na naszym rynku było przekonanie inwestorów przez CDR i CIA, że na produkcjach AAA można zarabiać miliony, ale do drugiej fazy jeszcze nie dotarliśmy, bo nikt nie udowodnił, że można zarabiać miliony i na mobile?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

146 147 148 149 150

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,391 sek.

mnuxypeb
niucbwgy
tebxpvni
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dnmmnaqv
xopmqcic
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat