PARTNER SERWISU
rjvcuqbw
3 4 5 6 7

MILMEX (Catalyst)

peterpz
0
Wpisów: 161
Wysłane: 20 września 2013 08:00:07
Ok, ja mam propozycję. Skoro już Pani z nami tutaj jest, po prostu poprosimy o jakiekolwiek (konkretne) informacje, jeśli takie się pojawią, bo niestety spodziewam się, że raport Zarządu będzie 16.10, kiedy już wszyscy się zdążymy mocno podenerwować - lepiej wiedzieć wcześniej, o ile jest taka możliwość. Z góry dziękujemy :)

kolaborant
0
Wpisów: 16
Wysłane: 20 września 2013 08:16:35
Proszę sobie darować dalsze manipulacje słówkami, gdyż nie sądzę aby ktoś był zainteresowany Pani fochami i osobistymi problemami. I proponuję zastanowić się nad "przysługą" jaką wyświadczyła Pani spółce.
Większość inwestorów jest raczej zainteresowana odzyskaniem ZAWŁASZCZONYCH przez Milmex pieniędzy i jeżeli posiada Pani jakieś bliższe informacje mogące nam pomóc, chętnie przeczytamy.

middek
0
Wpisów: 69
Wysłane: 20 września 2013 09:15:29
Najtragiczniejsze jest to, że ona nadal nie rozumie co zrobiła źle...

debt trader
0
Wpisów: 13
Wysłane: 20 września 2013 10:16:49
Pani Konstancjo, kończąc te emocjonalne wypowiedzi, prosiłbym żeby Pani jako osoba pracująca dla Milmex w zakresie relacji inwestorskich, rzeczowo odpowiedziała na poniższe pytania:

1. Na forum występuje Pani jako prywatny inwestor czy w imieniu Spółki?
2. Dlaczego początkowo pod pseudonimem Stiletto opisywała Pani komunikację samej ze sobą?
3. Dlaczego porównuje Pani jakość komunikacji Milmex (za którą sama Pani odpowiada) ze spółkami, które mają najsłabsze relacje inwestorskie na całym rynku? Może warto porównywać się do dobrych Emitentów?
4. Jakie dokładnie działania podjął Zarząd Milmex w celu uzyskania wypłaty dotacji, które mają spłacić niewykupione obligacje? jakich działań inwestycyjnych one dotyczą? kiedy one zostały zakończone? jakie kwoty będą refundowane? kiedy i do jakiej instytucji Zarząd Milmex złożył wnioski o refundację nakładów?
5. Jaki plan B ma Zarząd Milmex, w sytuacji gdy do 15 października Spółka nie dostanie środków z dotacji?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

czosnek
4
Wpisów: 398
Wysłane: 20 września 2013 12:53:59
Ale numer.... wypowiedzi tej Pani do złudzenia przypominają wypowiedzi Pana Wieczorka na wątku Religa z ubiegłego roku kiedy Religa Development przestał wypłacać kupony od kilku serii obligacji a potem sąd ogłosił upadłość spółki. Życzę wszystkim obligatariuszom Milmexu żeby tym razem sprawa tak się nie zakończyła.wave

MKOlesinska
0
Wpisów: 8
Wysłane: 20 września 2013 19:56:59
Dziękuję Panom za odrobinę ludzkich uczuć Anxious Spróbuję nie dać się sprowokować i zignoruję próby zgryźliwej manipulacji z drugiej strony ;-) Z uwagi na to, że wypowiadam się zarówno, jako osoba prywatna, jak i mająca dostęp do informacji z pierwszej ręki (nie pracownik), nie chcę wpisywać wszystkiego na publicznym forum. Mogłam przecież schować się pod maską pt. "pijar", ale wolę pisać pod własnym imieniem i nazwiskiem, bo mówiąc / pisząc coś, trzeba ponosić tego konsekwencje. Co właśnie niestety się wydarzyło.
Peterpz - nie wiem, jak się do Pana zwracać ;-) - dziękuję za zrozumienie. Znając Zarząd, tak może być z raportem, choć na szczęście 15 października to dzień roboczy.
Na wszystkie pytania odpowiem, ale proszę uszanować tych kilka dni mojego urlopu. Aczkolwiek nie znam wszystkich odpowiedzi - należałoby zapytać Zarząd pale
*
Information is your most valuable asset - protect it!

peterpz
0
Wysłane: 28 września 2013 16:40:25
Pani Marto,

Jak tam, po urlopie? Możemy się spodziewać obiecanych odpowiedzi na pytania? Może są już jakieś nowe informacje? W końcu jesteśmy na półmetku między ostatnim komunikatem, a obiecanym "nieprzekraczalnym" terminem.

MKOlesinska
0
Wpisów: 8
Wysłane: 30 września 2013 14:34:25
Witam serdecznie, na chwilę obecną nie posiadam żadnych nowych informacji, które mogłabym Panom przekazać. Jeżeli ktoś z Panów jest obligatariuszem spółki, bardzo proszę o kontakt bezpośredni, ponieważ nie każda informacja może - lub powinna być - udostępniona na publicznym forum. Tym bardziej, że wypowiadam się zarówno jako osoba związana z firmą (i jako taka NIE BĘDĘ Panom przekazywać informacji, jeśli nie jestem do tego upoważniona), jak i osoba prywatna, jako która wyrażać mogę subiektywne opinie, w szczególności odnoszące się do inwestycji w inne papiery wartościowe. Oczywiście, ze swojej strony chciałabym równać do najlepszych Emitentów, prowadzących przejrzystą politykę komunikacji z rynkiem, jednak w sytuacji, gdy jestem tylko przekaźnikiem udostępnianych mi informacji, muszę czekać aż takowe otrzymam. Przykro mi, jeśli ktoś z Panów spotkał się z nieuprzejmym traktowaniem ze strony spółki, ale na pewno nie była to moja osoba - rozmawiać z ludźmi i tłumaczyć, to cel całej komunikacji.
Miłego dnia :-)
*
Information is your most valuable asset - protect it!

inwestor z sukcesami
0
Wpisów: 28
Wysłane: 30 września 2013 15:11:01
Cytat:
Jeżeli ktoś z Panów jest obligatariuszem spółki, bardzo proszę o kontakt bezpośredni, ponieważ nie każda informacja może - lub powinna być - udostępniona na publicznym forum

Równy dostęp do informacji?

N3mo
0
Wpisów: 1
Wysłane: 1 października 2013 23:18:31
Obligatariusze mają zagwarantowany przepisami dostęp do informacji, do których nie ma dostępu każdy anonim na forum. Panie Inwestorze, jako inwestor z sukcesami, powinien Pan to wiedzieć, chyba że jest Pan inwestorem z jednej sesji.

Dziękuję za wyjaśnienie i czekam na oficjalny komunikat.

Pozdrawiam
Edytowany: 1 października 2013 23:21

lukasz210
0
Wpisów: 83
Wysłane: 2 października 2013 01:29:37
@N3mo możesz podać linka do przepisów o których piszesz?

inwestor z sukcesami
0
Wysłane: 2 października 2013 09:25:39
N3mo napisał(a):
Obligatariusze mają zagwarantowany przepisami dostęp do informacji, do których nie ma dostępu każdy anonim na forum.

Ciekawe... A jak Spółka lub p. MKO rozpozna kto faktycznie jest obligatariuszem? Rejestr obligacji prowadzony jest w KDPW, a nie Spółce? A więc każdy może podać się za obligatariusza.

LazyShare
0
Wpisów: 47
Wysłane: 2 października 2013 10:47:11
lukasz210 napisał(a):
@N3mo możesz podać linka do przepisów o których piszesz?

O ile pamiętam, to Ustawa o Obligacjach z 29 czerwca 1995 stanowi, że obligatariusz ma zagwarantowany dostęp do bodajże raportów rocznych.

inwestor z sukcesami
0
Wysłane: 2 października 2013 12:14:18
Ale dla papierów w publicznym obrocie (rynek Catalyst) ten obowiązek realizuje się poprzez publikację oficjalną drogą raportów okresowych (w tym rocznych) i bieżących.

A tu p. Olesińska i popierający(a) ją N3MO (domyślam się kto to może być) mówią o jakimś nieformalnym dostępie do dodatkowych informacji. Coraz bardziej irytujące są te wszystkie wypowiedzi.

lukasz210
0
Wpisów: 83
Wysłane: 2 października 2013 12:38:19
Pełna zgoda co do tego LazyShare. Ustawa z dnia 29 czerwca 1995 r. o obligacjach art. 10 ust. 4
Cytat:
Emitent zobowiązany jest do udostępniania obligatariuszom rocznych sprawozdań finansowych wraz z opinią biegłego rewidenta w okresie od dokonania emisji do czasu całkowitego wykupu obligacji.

Ale raport roczny musi przejść przez ESPI i dostęp do niego ma każda osoba. Tak samo jak każdy raport bieżący spółki. Natomiast jakie informacje powinny być zawarte w raportach bieżących można znaleźć na stronie: http://gpwcatalyst.pl/1292
Cytat:
Emitent jest zobowiązany do przekazywania w formie raportu bieżącego informacji o wszelkich okolicznościach lub zdarzeniach, które mogą mieć istotny wpływ na sytuację gospodarczą, majątkową lub finansową, w szczególności mających wpływ na jego zdolność wywiązywania się ze zobowiązań wynikających z dłużnych instrumentów finansowych.

N3mo wyraźnie napisał, że obligatariusze mają zagwarantowany przepisami dostęp do informacji, do których nie ma dostępu każdy anonim z forum. Nie jestem obligatariuszem tej spółki i chcę wiedzieć do jakiego typu informacji nie mam dostępu. Bo mam wrażenie, że takiego przepisu w ogóle nie ma i kolejna osoba chce robić dobry PR dla spółki.

yeti666
0
Wpisów: 10
Wysłane: 2 października 2013 18:39:27
Raport bieżący
numer 25/2013
data dodania 2013-10-02 17:43:49
Podmiot Milmex Systemy Komputerowe Sp. z o.o.
Podpisanie listu intencyjnego
Zarząd Milmex Systemy Komputerowe Sp. z o.o. informuje o podpisaniu w dniu 1 października 2013r. listu intencyjnego z MNI Telecom S.A. (spółkę zależną MNI S.A.) dotyczącego przeprowadzenia badania wybranych aktywów telekomunikacyjnych należących do MNI Telecom S.A. i prowadzenia dalszych negocjacji w celu określenia warunków potencjalnego nabycia wybranych aktywów przez Milmex. Strony uzgodniły, że do dnia 30 listopada 2013 r. Milmex zachowuje wyłączność na prowadzone negocjacje.

Podpisany list intencyjny związany jest z realizacją planów rozwojowych Spółki, które poszerzą skalę działania, przyśpieszą wprowadzenie na rynek nowych produktów i usług w celu zwiększenia przychodów przy jednoczesnej optymalizacji kosztowej prowadzonych działań. Podpisanie listu intencyjnego i zaplanowane badanie nie wpłynie na działalność operacyjną Spółki oraz regulowanie zobowiązań.

MNI Telecom jest operatorem telekomunikacyjnym, wchodzącym w skład Grupy Kapitałowej MNI S.A., prowadzącym działalność na terenie całego kraju. Spółka specjalizuje się w oferowaniu dostępu do szerokopasmowego Internetu w technologiach opartych zarówno na światłowodach jak i w technologii radiowej, telefonii stacjonarnej oraz telewizji.

Podstawa prawna: §4 Załącznika nr 4 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu

Osoby reprezentujące podmiot:

Zbigniew Krzyśko - Prezes Zarządu
Andrzej Gabrych - V-ce Prezes Zarządu

peterpz
0
Wysłane: 2 października 2013 21:36:10
Ciekawe skąd wezmą środki na nabycie tych aktywów, skoro na spłatę obligacji nie mają!?

0846132579
0
Wpisów: 136
Wysłane: 3 października 2013 02:35:46
Hehe. N3MO (domyślam się kto to może być)
- ja się domyślam, że to pani Anna po raz kolejny... Już mi znana z tematu Marvipolu.

Oprócz ustawy proponuję poczytać Regulamin ASO. Przecież nikt tu nie pisze o informacjach poufnych...
"Elementem łączącym informacje poufne, bieżące i okresowe jest zakaz ich
ujawniania przez emitentów (poza określonymi wyjątkami) przed podaniem
ich do publicznej wiadomości. Przed wykonaniem obowiązku informacyjnego
emitent może przekazywać informacje wyłącznie osobom lub podmiotom
świadczącym na jego rzecz usługi doradztwa finansowego, ekonomicznego,
podatkowego lub prawnego, podmiotom, z którymi prowadzone są negocjacje,
i innym upoważnionym na podstawie odrębnych przepisów osobom. Podmioty
te obowiązane są do zachowania poufności otrzymywanych informacji
tak, żeby nie przedostały się one do wiadomości innych uczestników rynku
przed przekazaniem ich do publicznej wiadomości, co mogłoby doprowadzić
do złamania zasady równego dostępu do informacji. Dodatkowo podmiot dominujący
wobec emitenta oraz podmioty z grupy kapitałowej tego podmiotu
dominującego, jak również osoby reprezentujące te podmioty, które uzyskały
takie informacje, do czasu ich podania przez emitenta do publicznej wiadomości
nie mogą nabywać oraz zbywać papierów wartościowych tego emitenta.
Ograniczenie w nabywaniu i zbywaniu akcji emitenta odnosi się również do
członków zarządu, rady nadzorczej, jego pełnomocników i pracowników,
z tym, że dotyczy ono okresu od momentu wejścia w posiadanie informacji poufnej
do momentu przekazania jej do publicznej wiadomości. Okres taki definiowany
jest jako okres zamknięty."

Poza tym, żeby nie było tak wesoło...ten news mnie trochę rozwalił...właśnie, gdzie
kasa dla wierzycieli? Ale nie to jest najlepsze, ja już mam doświadczenie z MNI.

www.forbes.pl/artykuly/sekcje/...

Powodzenia w interesach z kimś takim, jak pan Piechocki!!!

0846132579
0
Wpisów: 136
Wysłane: 4 października 2013 02:43:10
Peterpz - a myśmy się czasami gdzieś już nie spotkali? A może na innym forum?...

peterpz
0
Wysłane: 7 października 2013 19:50:21
0846132579 - wątpię, nikogo o takim nicku nie pamiętam.

Wracając do naszego szanownego Emitenta został mu już tylko tydzień do obiecanego "nieprzekraczalnego" terminu. Zobaczymy co się stanie. Na razie Specjaliści ds. Komunikacji się uciszyli i nie są w stanie odpowiedzieć na nasze pytania. Specjaliści od komunikacji, którzy ukrywacie się na tym forum pod różnymi nickami, czy jesteście w stanie powiedzieć coś więcej? Bo chyba spółka nie będzie czekać do 15.10 na dotację - jak jej dzisiaj nie ma to, do 15 z dużym prawdopodobieństwem też nie będzie.

PS: Patrzcie czym ma czas zajmować się zarząd tej spółki: www.milmex.pl/aktualnosci,news... Jak ja bym miał 8 mln długów, które rosną w tempie 13% rocznie to bym się na tym skupił.
Edytowany: 7 października 2013 19:53

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

3 4 5 6 7

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,615 sek.

mwwqimei
jfdcksgl
gphihplx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eejsatlc
filprlrx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat