PARTNER SERWISU
fjpudpjj
85 86 87 88 89

UBOAT LINE (Catalyst)

yodyod
24
Wpisów: 480
Wysłane: 5 marca 2015 13:30:21
nic nie czaisz
ja nikogo nie winię, ja pierwszy pisałem że jest PRALNIA, zbesztali mnie wszyscy
nawet przez analityka tego forum zostałem nazwanym działającym na szkodę spółki!!!!

jeśli stockwatch padnie, trudno - w mojej ocenie po co komu oceny anali fałszywych raportów

tutaj jeden z redakcji nieustannie pisze że nie ma kontaktu z kims z firmy - emitenta, a czy Oni mają kontakt z Wami - kupującymi abonament????

czy w związku z raportami wystawionymi na podstawie ponoc sfałszowanych raportów ktoś dostał przeprosiny, zwrot części abonamentu?
jak ktoś kto słabo prowadzi własny biznes od strony wizerunkowej może żądac od innych dobrego PR!!!

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 5 marca 2015 14:00:05
yodyod napisał(a):
najbardziej dziwi mnie brak reakcji włodarzy stockwatcha

ONI pierwsi powinni informowac wszystkich, w tym szczególnie osoby które wykupiły abonament, że wystąpiły do wszelkich możliwych władz o wszczęcie postępowania przeciwko władzom firmy

dlaczego? dlatego, że jeśli można bezkarnie manipulowac danymi w sprawozdaniach, to

PO CO KUPOWAC ABONAMENT OD STOCKWATCHA???????????????????

upadek jakości Catalyst, NC i reszty oznacza powolny upadek tej firmy - NO MERCY

albo będą rzetelne dane do analizy, albo nie będzie płatnej analizy

Nie wydaje mi się, żebyś kiedykolwiek zapłacił za abonament, więc czy na pewno wiesz co krytykujesz?
Za to wiesz co jeszcze powinniśmy robić, ale też za to też byś nie zapłacił, prawda?
Może trochę szacunku dla osób, które płacą nam za naszą pracę, bo dzięki nim istnieje ten serwis i wszystko, z czego korzystasz nie płacąc.

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 5 marca 2015 14:04:15
Vox napisał(a):
Smutne, ze obecny stan rynku uznajesz za calkowicie normalny (naturalny jak nasze Tatry).
Ja uwazam ze to co sie dzieje jest nienormalne. I potrzebuje zmian.

Nie mylmy rynku kapitałowego - na którym zawsze będą z jednej strony niepowodzenia biznesowe i bankructwa, a z drugiej oszustwa i nieprzejrzystości, z otoczeniem prawnym. Zmian potrzebuje nasz system prawny, może niekoniecznie w konstrukcji, co w egzekwowaniu prawa. Gdyby kary były a) szybkie, b) wysokie, c) nieuchronne, oszuści ryzykowaliby dużo więcej niż teraz. Niektórym przestałoby się to opłacać. Misiąg nie jest pierwszym przewalaczem w historii GPW, ani nie piątym, ani nie dziesiątym.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 5 marca 2015 14:40:21
Trochę się yodyod zapędziłeś...
yodyod napisał(a):

nawet przez analityka tego forum zostałem nazwanym działającym na szkodę spółki!!!!

Zgadza się. Bo to święta prawda. O ile Misiąga nie wiem jak nazwać za być może nieświadome złamanie WEO za pierwszym razem, to PRZY ZAŁOŻENIU DOBRYCH INTENCJI (jak głupio by to nie brzmiało w obecnej sytuacji) wezwanie do wcześniejszego wykupu jest właśnie działaniem na szkodę spółki, choć we własnym dobrze pojętym, prawnie uzasadnionym interesie wierzyciela. Tak samo działaniem na szkodę spółki jest postawienie kredytów w stan natychmiastowej wymagalności. Bo przecież spółce to szkodzi prawda? Oczywiście nie z tego powodu Uboat ogłosił upadłość, ale taka jest prawda.
yodyod napisał(a):

jeśli stockwatch padnie, trudno - w mojej ocenie po co komu oceny anali fałszywych raportów

Na razie się na to nie zanosi. Istnieliśmy jeszcze przed pojawieniem się Catalystu :) Chcę wierzyć, że dzięki analizom tego portalu żaden z abonentów nie miał obligacji Ganta, czy Ekancelarii... Bo czym innym jest domniemane łamanie prawa przez fałszowanie raportów, a czym innym kupowanie papierów przez brak odpowiedniej oceny ryzyka.
yodyod napisał(a):

czy w związku z raportami wystawionymi na podstawie ponoc sfałszowanych raportów ktoś dostał przeprosiny, zwrot części abonamentu? jak ktoś kto słabo prowadzi własny biznes od strony wizerunkowej może żądac od innych dobrego PR!!!

To ktoś ma abonament u Misiąga, albo audytora, który podpisywał raport roczny? Chyba coś Ci się naprawdę pomyliło...

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 5 marca 2015 14:42:43
Cytat:
Jeśli miało miejsce przestępstwo, to zgadzam się całkowicie, że winni powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności. Tylko nie piszcie, że winnym jest Stockwatch czy GPW.

akurat GPW jest winne - Catalyst nalezy do nich, oni go tez reguluja. GPW wykazuje brak zainteresowania sciganiem oszustw.
Za to:

- biora prowizje bardzo chetnie.
- zawieszaja notowania tak zeby nikt nie wyszedl z inwestycji.
- nakladaja na spolke kare, aby jeszcze bardziej dowalic akcjonariuszom.
Edytowany: 5 marca 2015 14:45

yodyod
24
Wpisów: 480
Wysłane: 5 marca 2015 15:02:09
WatchDog napisał(a):
yodyod napisał(a):
najbardziej dziwi mnie brak reakcji włodarzy stockwatcha

ONI pierwsi powinni informowac wszystkich, w tym szczególnie osoby które wykupiły abonament, że wystąpiły do wszelkich możliwych władz o wszczęcie postępowania przeciwko władzom firmy

dlaczego? dlatego, że jeśli można bezkarnie manipulowac danymi w sprawozdaniach, to

PO CO KUPOWAC ABONAMENT OD STOCKWATCHA???????????????????

upadek jakości Catalyst, NC i reszty oznacza powolny upadek tej firmy - NO MERCY

albo będą rzetelne dane do analizy, albo nie będzie płatnej analizy

Nie wydaje mi się, żebyś kiedykolwiek zapłacił za abonament, więc czy na pewno wiesz co krytykujesz?
Za to wiesz co jeszcze powinniśmy robić, ale też za to też byś nie zapłacił, prawda?
Może trochę szacunku dla osób, które płacą nam za naszą pracę, bo dzięki nim istnieje ten serwis i wszystko, z czego korzystasz nie płacąc.

nie zapłaciłem i nie zapłacę za wpisy wapkila na mój temat na wątku MARVIPOLA z którymi nic nie zrobiliście i tyle

oczkers
0
Wpisów: 137
Wysłane: 5 marca 2015 15:11:31
Oczywiście stockwatch nie ma magicznej kuli i oferuje analizę cyferek w raporcie, a nie cały wywiad gospodarczy, doceniam i popieram wasze działania ale zdecydowanie nie zgadzam się z tym fragmentem wypowiedzi:
Cytat:
O ile Misiąga nie wiem jak nazwać za być może nieświadome złamanie WEO za pierwszym razem, to PRZY ZAŁOŻENIU DOBRYCH INTENCJI (jak głupio by to nie brzmiało w obecnej sytuacji) wezwanie do wcześniejszego wykupu jest właśnie działaniem na szkodę spółki, choć we własnym dobrze pojętym, prawnie uzasadnionym interesie wierzyciela. Tak samo działaniem na szkodę spółki jest postawienie kredytów w stan natychmiastowej wymagalności.

Na boga, działaniem na szkodę spółki w tym przypadku było złamanie weo, prezes sam ustalił takie warunki i je złamał, dlaczego usprawiedliwiasz/tłumaczysz go nieświadomością jednocześnie przypisując ludziom którzy nie łamią żadnych zasad/regulaminów/umów łatkę działających na szkodę spółki?

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 5 marca 2015 15:29:00
oczkers napisał(a):
Oczywiście stockwatch nie ma magicznej kuli i oferuje analizę cyferek w raporcie, a nie cały wywiad gospodarczy, doceniam i popieram wasze działania ale zdecydowanie nie zgadzam się z tym fragmentem wypowiedzi:
Cytat:
O ile Misiąga nie wiem jak nazwać za być może nieświadome złamanie WEO za pierwszym razem, to PRZY ZAŁOŻENIU DOBRYCH INTENCJI (jak głupio by to nie brzmiało w obecnej sytuacji) wezwanie do wcześniejszego wykupu jest właśnie działaniem na szkodę spółki, choć we własnym dobrze pojętym, prawnie uzasadnionym interesie wierzyciela. Tak samo działaniem na szkodę spółki jest postawienie kredytów w stan natychmiastowej wymagalności.

Na boga, działaniem na szkodę spółki w tym przypadku było złamanie weo, prezes sam ustalił takie warunki i je złamał, dlaczego usprawiedliwiasz/tłumaczysz go nieświadomością jednocześnie przypisując ludziom którzy nie łamią żadnych zasad/regulaminów/umów łatkę działających na szkodę spółki?

Jasne, że tak, nawet gorzej niż działaniem na szkodę spółki i nieważne jest, czy było to świadome czy nie.

Natomiast wezwanie do wcześniejszego wykupu zawsze komplikuje prowadzenie biznesu, bo nagle trzeba wytrzasnąć środki, których nie planowało się mieć w danym momencie. Zgodzisz się, że to utrudnienie prowadzenia biznesu z punktu widzenia spółki? Oczywiście każdy ma do tego święte prawo i ja nawet całkowicie rozumiem takie postępowanie, co nie zmienia faktu, że z punktu widzenia spółki jest to dla niej szkodliwe.

DRIVER77
0
Wpisów: 641
Wysłane: 5 marca 2015 15:43:49
Cytat:
Jasne, że tak, nawet gorzej niż działaniem na szkodę spółki i nieważne jest, czy było to świadome czy nie.

Natomiast wezwanie do wcześniejszego wykupu zawsze komplikuje prowadzenie biznesu, bo nagle trzeba wytrzasnąć środki, których nie planowało się mieć w danym momencie. Zgodzisz się, że to utrudnienie prowadzenia biznesu z punktu widzenia spółki? Oczywiście każdy ma do tego święte prawo i ja nawet całkowicie rozumiem takie postępowanie, co nie zmienia faktu, że z punktu widzenia spółki jest to dla niej szkodliwe.

Ha,ha uśmiałem się.
To odpowiedz co jest szkodliwe dla obligatariusza,akcjonariusza???
Bo widzę że dla spółki jest wszystko szkodliwe i dotknąć jej nie wolno.
A to że złamali WEO to nie problem obligatariusza tylko spółki.
Najlepiej aby obligatariusz siedział w domu nic nie robił,a spółeczka dalej będzie kręcić lody.
Dobrym przykładem ORGANIKA, POLFA i inne tego typu wynalazki. "Nie spłacimy i co nam zrobicie"

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 5 marca 2015 16:04:18
@Driver
Przyczepiasz sytuacje i opinię "ogólną" do sytuacji "szczególnej". Czy ja gdzieś napisałem, że obligatariusz nie powinien składać takiego wezwania, albo że potępiam takie zachowanie? Nie, nie napisałem. Całkowicie popieram dochodzenie wierzytelności na wszystkie sposoby, ale nie zmienia to faktu, że rzucone w didaskaliach przeze mnie stwierdzenie jest prawdziwe. Z resztą skończmy temat, bo to niepotrzebne bicie piany.

oczkers
0
Wysłane: 5 marca 2015 16:15:09
Chodzi po prostu o to, że stwierdzenie "działać na szkodę spółki" jest rozumiane jako działanie którego głównym celem jest wyrządzenie spółce szkody, a nie troska o swoje finanse i swoim komentarzem idealnie wpisałeś się w retorykę której używał misiąg, stąd taka reakcja.
Edytowany: 5 marca 2015 16:15

Vox
Vox
297
Wysłane: 5 marca 2015 16:21:10
akurat ci co zlozyli te wnioski w pierwszym terminie, zostali splaceni...
to byla prawdopodbnie jedyna okazja odzyskania pieniedzy.

oczkers
0
Wysłane: 5 marca 2015 16:32:46
Ktoś został spłacony poza jedną osobą czy tam funduszem o którym informowali w raporcie?

Kalashnikov
0
Wpisów: 537
Wysłane: 5 marca 2015 18:44:40
Z tego śmiesznego bilansu nie wynika że w zeszłym roku spłacili kogokolwiek - a w tym nie podali oficjalnego komunikatu - poza tym że fund wystąpił na drogę sądową i będzie się z nimi kopał. Może w raporcie za IQ pojawi się ta informacja. Tylko ten będzie narysowany w bloku rysunkowym bo komputery pozajmuje syndyk.

I co z tym walnym? Nikt, nic?

A co do pana prezesa... Fajnie że się znalazł. I na prawdę bardzo się cieszę, piękne zdjęcia. Może RN także wkręci?
Edytowany: 5 marca 2015 18:49

Paco
0
Wpisów: 13
Wysłane: 5 marca 2015 19:51:08
Walne się odbyło. Punkty walnego poszły tak jak w planie. Odwołanie starej rady nadzorczej i powołanie nowej (3 członków od GA a dwóch zaproponowanych przez członków walnego). Rada nadzorcza ma powołać zarząd i próbować dotrzeć do dokumentów spółki. Pani prezes nie było, a ona najlepiej orientuje się w sytuacji spółki. Po zapoznaniu się z sytuacją GA ma podać oficjalny komunikat. Dużo pytań bez odpowiedzi. Było dwóch członków byłej rady nadzorczej ale nie znali odpowiedzi na pytania akcjonariuszy.

kulcikriu
0
Wpisów: 27
Wysłane: 5 marca 2015 20:09:40
Cytat:
A co do pana prezesa... Fajnie że się znalazł. I na prawdę bardzo się cieszę, piękne zdjęcia. Może RN także wkręci?

No ja trochę mniej się cieszę. Niechybnie zostanie wysłany na misję by głosić gdzieś tam prawdę ewangelii... zaniedbując jednocześnie postępowanie procesowe...

mambo
0
Wpisów: 70
Wysłane: 5 marca 2015 21:24:17
Widzieliście to na pewno http://elderjacobfotu.blogspot.com/
czytajcie do końca, on tam pisze że chce się teraz bawić ze starszym fiutem Anxious

Kiedy koniec tej kpiny? Ja rozumiem, że zaczął zgrywać wariata, niech mu tam, będzie mniejszy żal.

Kalashnikov
0
Wpisów: 537
Wysłane: 5 marca 2015 22:11:33
Ilekroć patrzę na te zdjęcia z tego bloga, to kończy się to salwą śmiechu.
Ananasy z Art-B nie miały takich możliwości. W latach 90 pozostało im czmychnięcie do braci starozakonnych - a Ci z całą pewnością za darmo ich nie przyjęli. Ano co począć, teraz po prostu lepsze czasy nastały!. Grzegorz w basenie się pomoczył, nowy znajomek piękne foty na forum wrzucił, życiorys kaleki życiowej sobie stworzył i gitarka. Gacie i szczoteczkę spakował, samolot już czeka na pielgrzymkę do świętych miejsc nowej wiary.
Założymy się że w razie co to ekstradycji nie będzie?

Ten człowiek nie wie co to zażenowanie, wstyd. Zero skończone i dno. Za 20 lat wróci i będzie sprzedawał bajki jak to czarny PR zniszczył mu życie. Polnische Wirtschaft...

Czy nie mówiłem że nie będzie pani Żak? Sprawdziło się. Ale nie martwcie się - z całą pewnością dowiedzielibyście się tego samo co teraz - czyli nic. Od lutego jej stan wiedzy w sprawach spółki zapewne się nie zmienił. RN także nic nie wiedziała i nadal wali głupa. A dokumenty jak rozumiem nóg dostały?

A jak tam główny? Walne utwierdziło go w przekonaniu że zrobił interes życia?
Czy Pan Jarosz był na walnym?
co z SII?

Powiedźcie proszę - chociaż na pocieszenie - że ktoś z zębów wyskoczył albo nos mu się zepsuł.
Edytowany: 5 marca 2015 22:12

oczkers
0
Wysłane: 5 marca 2015 22:18:05
Znamy personalia biegłego?

Vox
Vox
297
Wysłane: 6 marca 2015 01:05:22
Cytat:
co z SII?

A co moze SII, gdy walne to farsa a nikt nic nie wie?
to jest sprawa beznadziejna...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

85 86 87 88 89

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,829 sek.

abgqfxrv
werokvki
anpqxhdy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 227,49 zł +381,14% 96 227,49 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
svxhtlwi
levijoir
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat