PARTNER SERWISU
ekqkpnjz
310 311 312 313 314
Pochi
6
Wpisów: 97
Wysłane: 8 czerwca 2015 12:27:08 przy kursie: 66,00 zł
info z FB

Cytat:
P: Czy wersja na iOS i Android wyjdzie w tym samym czasie? Jaka będzie cena?

O: Planujemy jednoczesną premierę na obydwie platformy. Ceny w tej chwili jeszcze nie możemy ujawnić.

sam jestem ciekawy jaka cena zostanie ustalona?? 9,99 czy 7,99??

SimonS
0
Wpisów: 65
Wysłane: 8 czerwca 2015 12:39:46 przy kursie: 66,00 zł
Moim zdaniem to GR jest jak najbardziej OK i nie powinno nawet się zajmować wielkimi tytułami. Po co kolejny sklep internetowy z grami. Niech się skupią na grach indie i na lunchpadzie, a nie sprzedażą wiedźminów lub gta bo już jest steam i pełno innych sklepików. Dla mnie nie ma sensu próbować się przebijać na siłę.
Jeżeli już mieliby to zrobić, to pewnie to podejdą do tego jak z grami. Nie rzucą się od razu za robienie AAA ale kilka małych gierek, aż do skutku i co będzie dalej to się okaże. Czemu taka strategia nie miałaby się sprawdzić w GR.

Co do TWoM to o ile sterowanie powinno być ok, to wątpię żeby to trafiło w ludzi grających w gry mobilne. Nie znam badań rynku ale mobile koajrzy mi się głównie z graczami "autobusowymi", a gra nie wydaje mi się dostosowana do takich realiów.
Co do konsol to przypomina mi się abe's oxedus. Powiedziałbym, że sterowaniem przypomina TWoM a grało się OK na PS.

Jak będzie się okaże niebawem :)

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 8 czerwca 2015 16:20:20 przy kursie: 66,00 zł
GR pójdzie prawdopodobnie śladem GOG i będzie budować swoją pozycję na spodziewanych sukcesach gier produkowanych przez 11bit. Widzę to w ten sposób jak ostatnia polityka cenowa dla W3.
Mając własny kanał sprzedaży można oferować lepsze siatki cenowe i własny system promocji.
Świetnym rozwiązaniem jest system zachęt dla prywatnych sklepików co daje dodatkowy marketing. Nie zapewni to jednak dużej sprzedaży wielki drogich gier na dzień dzisiejszy.
Jednak z czasem wciąż przybywa zarejestrowanych użytkowników i zarejestrowanych sklepików na GR. Taki system w połączeniu z promocjami i własną polityką cenową dla własnych hitów napędzi z czasem sprzedaż. Niestety polityka cenowa dużych wydawców zależy tylko od nich i tutaj GR ma minimalne możliwości zachęt. Jednak GR i launchpad wciąż się rozwijają. Pozytywne jest to, że w 2 półroczu planowane są 2 premiery z launchpada. Trudno ocenić i prognozować zyski ale są to kolejne produkty. Odnoszę wrażenie, że ilość i jakość takich gier będzie rosła wraz z doświadczeniem ludzi z launchpada i całej spółki. GOG także budował swoją aktualną pozycję przez 3 lata a GR dopiero rok. Sam nie oczekuję osiągnięcia przez GR pozycji GOG za 2 lata. Oczekuję jednak, że za te 2 lata będą na zupełnie innej pozycji niż aktualnie. Oceniam jednak, że największy wpływ na popularność sklepu będą miały w kolejności następne gry spółki, gry z launchpada, sklepy partnerskie a na ostatniej pozycji obce gry. Hity takie jak W3, GTA V nie przyciągną jakoś szczególnie sprzedaży. Jest to związane z tym, że GR nie może samodzielnie ustalić innych cen niż producent a jeśli już to kosztem własnej niedużej prowizji. Co może być niekoniecznie opłacalne. Większe gry mogą się sprzedawać niejako "przy okazji" zakupu innych własnych gier. Tacy kupcy mogą czasem wrócić aby kupić coś dużego. Na razie nie będzie to jednak podstawowy cel wejścia na GR. Jedyne co to raczej "życzyłbym sobie" więcej promocji na GR. Ale spółka ma lepsze rozeznanie w tym temacie.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 8 czerwca 2015 17:51:21 przy kursie: 66,00 zł
@baks

Małe sprostowanie GOG nie buduje swojej pozycji od 3 lat ale od 7 lat . Powstał on w 2008 roku , to tak w gestii ścisłości co do rozwoju i jego tempa jeśli chodzi o GOG.com.

P.S Gamesrepublic.com niedawno po raz pierwszy pojawił się na wykresach alexa.com wraz z ruchem na ich 1 wsze urodziny, moim zdaniem fajnie i dynamicznie się rozwija, będzie fajna platforma sprzedażowa własnych produktów, ale osobiście większe nadzieje wiąże z wydawnictwem jako motorem rozwoju spółki na kolejne lata.

Gamesrepublic może byc motorem rozwoju jeśli przekroczy masę krytyczną, będzie miał bardzo dużo dobrych ofert a ludzie będą masowo bawili się w zarabianie na sklepikach, ale to raczej jeszcze odległa przyszłość.

www.alexa.com/siteinfo/gamesre...

Edytowany: 8 czerwca 2015 17:55

gentleman
0
Wpisów: 106
Wysłane: 8 czerwca 2015 18:45:58 przy kursie: 66,00 zł
Jakub Kowalski napisał(a):

Zaręczam, że zabiegamy o hity BARDZO. Widzimy, czego nam potrzeba.

Jeszcze a propos W3 - nie ma konfliktu między 11bit a CDR. Zabiegamy o W3 i jeśli zabiegi się udadzą, gra pojawi się w ofercie Games Republic.

Panie Jakubie jak to jest, że na gog.com znajduje się TWoM a na GR nie ma W3? Nie wiem co mam o tym myśleć.
Myślę, że w interesie obu zarządów jest współpraca i promocja dobrych polskich produkcji. Myślę, że warto wypracować wspólny model z korzyścią dla akcjonariuszy obu firm.
Chyba, że CDR traktuje GR jako konkurenta dla GOG?
Wall Street to jedyne miejsce, do którego jedni przyjeżdżają rolls royce'ami, aby zasięgać porad u tych, którzy podróżują metrem.
Warren Buffett
Edytowany: 8 czerwca 2015 18:50

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 8 czerwca 2015 18:52:49 przy kursie: 66,00 zł
Może właśnie tak, że każda kopia sprzedana przez GR to potencjalnie kopia nie sprzedana przez gog, gdzie CDR zarabia 100% wartości sprzedaży. Nie jest zresztą w interesie gog rozbudowywanie oferty innych portali cyfrowej dystrybucji i CDR współpracuje tylko z tymi, które mają pozycję rynkową a nie mogłyby tą pozycję zdobyć dzieki W3 w ofercie.
Edytowany: 8 czerwca 2015 18:53

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 9 czerwca 2015 00:05:15 przy kursie: 66,00 zł
gentleman napisał(a):
Jakub Kowalski napisał(a):

Zaręczam, że zabiegamy o hity BARDZO. Widzimy, czego nam potrzeba.

Jeszcze a propos W3 - nie ma konfliktu między 11bit a CDR. Zabiegamy o W3 i jeśli zabiegi się udadzą, gra pojawi się w ofercie Games Republic.

Panie Jakubie jak to jest, że na gog.com znajduje się TWoM a na GR nie ma W3? Nie wiem co mam o tym myśleć.
Myślę, że w interesie obu zarządów jest współpraca i promocja dobrych polskich produkcji. Myślę, że warto wypracować wspólny model z korzyścią dla akcjonariuszy obu firm.
Chyba, że CDR traktuje GR jako konkurenta dla GOG?

Z całym szacunkiem, ale czym obecnie może pochwalić się GR? GOG to ponad 75 mln złotych rocznej sprzedaży.GR może robi z 1% tego.

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 9 czerwca 2015 05:08:36 przy kursie: 66,00 zł
gentleman napisał(a):
z
Niepokoi mnie również inna kwestia, chodzi o to że GR w ogóle nie sprzedaje wieśka 3, który sprzedaje się jak świeże bułeczki. Skoro nie sprzedają tzn. że istnieje dość poważny konflikt pomiędzy zarządem CDP a 11bit, jak myślicie?

come on ! przecież dwójka najlepszych ludzi z CDPR przeszła do 11bit ! ludzie odpowiedzialni za sukces W3 są w 11 bit i pracuja nad Industrialem i nowa gra 2016/2017....przeciez to oczywiste ze konkurenci z CDPR nie "lubia" sie z 11 bit ....
Everything you know is wrong.........

Jakub Kowalski
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 22
Wysłane: 9 czerwca 2015 11:08:26 przy kursie: 62,51 zł
GOG jest dużo większy od GR. To jeden z "domyślnych" kanałów sprzedaży gier w skali światowej - dlatego jest tam TWoM. Proszę poszukać, w jakich jeszcze sklepach znajdziecie TWoMa (tylko uprzejmie proszę o niewklejanie hurtowni szarych kluczy).

Nie rozumiem zupełnie, co ma polskość obu firm do tego, że gra jednej firmy jest w sklepie drugiej, a gry firmy drugiej nie ma w sklepie tej pierwszej. Jeśli sklepy obu firm mają zupełnie różny zasięg (a mają), nie widzę nic dziwnego w takiej sytuacji.

daro_1975
1
Wpisów: 187
Wysłane: 9 czerwca 2015 11:16:41 przy kursie: 62,51 zł
a czy ktoś może skomentować taki wpis który znalazłem w internecie:
" (2015.06.05, 11:52) Ocena: 8 #4
0%Nieźle, ale póki co wersji This War of Mine dla Linux/SteamOS w ogólnie nie naprawili. Gra działa jedynie na starych systemach, na nowych jak Ubuntu 15.04 w ogóle się nie uruchamiania. Developer nie odpowiada na zgłoszenia błędu do supportu, nie odpisuje na forum Steam, ogłuchł na Twitty oraz na wpisy na kanale na YouTube.

To jest nieprofesjonalne, rozumiem żeby ten błąd miał jeden user, ale to dotyczy wszystkich na nowych dystrach!
Nie profesjonalny deweloper, nie polecam na przyszłość, grę kupiłem za pełną kasę w ich sklepie gamesrepublic no i co? Grać się nie da, a zwrotu kasy pewnie też nie będzie.
Nie polecam, omijać szerokim łukiem. To nie profesjonalne zachowanie."

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 9 czerwca 2015 14:30:33 przy kursie: 62,51 zł
@daro

ok, ale mówimy o rynku gier na Linuxa... coś ok. pół procenta rynku gier PC? Czyli promile całego rynku gier. Albo mniej.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 9 czerwca 2015 14:34

faraquet
19
Wpisów: 130
Wysłane: 9 czerwca 2015 14:38:01 przy kursie: 62,51 zł
@ Scarry

Chodziło chyba o ogólne podejście do klienta.

daro_1975
1
Wpisów: 187
Wysłane: 9 czerwca 2015 14:38:46 przy kursie: 62,51 zł
jeśli to prawda to nieważne ilu graczy dotyczy ,ale liczy sie stosunek firmy do klienta;takie zlewanie jednostek może mieć efekt kuli śniegowej i bardzo niekorzystnie wpłynać na postrzeganie firmy-a raz popsuta reputacja...więc apeluję do spółki(jeśli jeszcze raz to powtórzę to prawda)o jak najszybsze usunięcie tej usterki

11 bit team member
0
Wpisów: 112
Wysłane: 9 czerwca 2015 16:57:50 przy kursie: 62,51 zł
Dzień dobry
Dziękujemy za zwrócenie uwagi na problem z uruchomieniem TWoM, na niektórych systemach. Ze swojej strony możemy zapewnić, że nasz zespół już pracuje nad usunięciem tego błędu. Jednak z uwagi na mnogość platform i systemów, z których korzystają gracze w TWoM, może to zająć nieco czasu. Dołożymy starań, żeby nie było to więcej niż kilka dni.
Zespół 11 bit studios

niedźwiedź
70
Wpisów: 637
Wysłane: 9 czerwca 2015 21:46:55 przy kursie: 62,51 zł
11 bit team member napisał(a):
Dzień dobry
Dziękujemy za zwrócenie uwagi na problem z uruchomieniem TWoM, na niektórych systemach. Ze swojej strony możemy zapewnić, że nasz zespół już pracuje nad usunięciem tego błędu. Jednak z uwagi na mnogość platform i systemów, z których korzystają gracze w TWoM, może to zająć nieco czasu. Dołożymy starań, żeby nie było to więcej niż kilka dni.
Zespół 11 bit studios
mam pytanie
czy dałoby radę zrobić dla gry TWOM tryb multiplayer i zrobić z tego grę sieciową
potencjał gry sieciowej jest ogromny, a sama gra daje takie możliwości

11 bit team member
0
Wpisów: 112
Wysłane: 10 czerwca 2015 13:12:44 przy kursie: 64,20 zł
Dzień dobry
Odpowiadając na pytanie o tryb multiplayer dla TWoM wyjaśniamy, że prace nad takim tematem nie są w spółce prowadzone i nie są planowane w przyszłości. Podobnie ma się rzecz z rozgrywką sieciową.
W naszej ocenie, mając na uwadze konieczne do poniesienia koszty, z biznesowego punktu widzenie taka inwestycja nie przyniosłaby satysfakcjonującej stopy zwrotu dla spółki i jej akcjonariuszy.
Pozdrawiamy
Zespół
11 bit studios

gentleman
0
Wpisów: 106
Wysłane: 11 czerwca 2015 02:15:16 przy kursie: 64,20 zł
jak oceniacie rynek mobilek dla TWoM? Wydaje się, że rynek nie docenia lub wręcz nie wierzy w ten rynek dla TWoM. Jakie jest Wasze zdanie?
Wall Street to jedyne miejsce, do którego jedni przyjeżdżają rolls royce'ami, aby zasięgać porad u tych, którzy podróżują metrem.
Warren Buffett

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 11 czerwca 2015 08:48:33 przy kursie: 64,20 zł
Bardzo trudno to ocenić przed premierą. Może być podobna sytuacja jak z wersją na PC. Nikt nie wierzył poza grupką sympatyków ale znalazł się jakiś fundusz a nawet nieco więcej. Jednak było ogólne ogromne zdziwienie. Z wersją mobilną może być różnie większość inwestorów a nawet spora część jak czytamy nie oczekuje jakiś sensownych zysków licząc na zyski dopiero z Industriala. Może to i dobrze, bo jest potencjalne miejsce na "zaskoczenie". Większość zapomina lub nie wie, że w tym roku ma być kilka produktów więc jakieś szanse na spore zyski są. Trzeba do tego jednak podchodzić rozsądnie, bo rynek mobile ma swoje prawa. Teoretycznie dobry i dość innowacyjny Spacecom po kilku dobrych dniach (około 10 dni) dość szybko przepadł. Trudno powiedzieć jaka tego przyczyna. Sprzedaż szła bardzo dobrze w cenie promocyjnej 2,99. Po zakończeniu promocji (cena 3,99) błyskawicznie chyba po 1-2 dniach wypadł z rankingu. Trudno ocenić czy cena została źle skalkulowana czy może rynek się nasycił. Przyznam, że po dość obiecujących pozycjach sam się zdziwiłem, że cena wzrosła. A jeszcze bardziej gdy zaraz po tym gra znikła z TOP 200. W cenach promocyjnych była nawet w TOP 200 All categories zarówno na iPad jak i iPhony - co jak dla mnie było sporym sukcesem. Tym bardziej zdziwiło mnie błyskawiczne zniknięcie nawet z TOP 200 games w obydwu kategoriach.
Stąd trudno przesądzać , bo wystarczy jeden szczegół i może zdecydować o sukcesie lub nie. Rynek na mobile jest bardziej chimeryczny i trudniej o sukces niż na rynku PC - tak mi się wydaje. Z moich obserwacji wynika, że wiele osób ma taki sam lub zbliżony pogląd - stąd bardzo niskie oczekiwania.
Sam oceniam, że jest szansa na wynik lepszy niż "oficjalnie" się o tym tu pisze. Ale nie mam oczekiwań takich jak na PC - to znaczy nie oczekuję, że w 3 kwartale mobilki dadzą 10mln zysku. Oceniam, że zysk z mobilek w 3 kwartale taki jak zysk z 1 kwartału będzie sporym sukcesem.
Osobiście oczekuję, że ta tajemnicza gra dla TWOM także powtórzy wynik z 1 kwartału - byłoby miło.
Bądźmy jednak realistami - jeśli przekroczymy w tym roku 15mln zysku uznam to, że spółka rozwija się zgodnie z moimi oczekiwaniami. W wynikach nie uwzględniam Industriala - choć oczekuję, że zdążą z premierą. Jednak dla mnie istotniejsze jest maksymalne dopracowanie gry niż termin wydania.
Jeśli potwierdzą się wyniki jakich oczekuję za 2 kwartał to przy umiarkowanym sukcesie mobile i tego czegoś do TWOM wynik 15mln zysku powinno się udać osiągnąć.
Jednak stan faktyczny są w stanie ocenić w miarę tylko ludzie ze spółki. Wyników sprzedaży jednak także nikt ze spółki wcześniej nie jest w stanie ocenić przed premierą. Przypomnijmy sobie jak było przy premierze wersji PC - spółka także była zaskoczona wynikami sprzedaży.
Mobile tak samo trudno jakoś konkretnie oszacować. Można poruszać się jedynie w bardzo szerokich widełkach. Nie można oszacować wyników i perspektyw sprzedaży nawet patrząc na pozycję czego przykładem Spacecom. Każdy ma jakieś oczekiwania ale coś więcej będzie wiadomo dopiero 7-10 dni po premierze.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 11 czerwca 2015 14:03:13 przy kursie: 63,95 zł
gentleman napisał(a):
jak oceniacie rynek mobilek dla TWoM? Wydaje się, że rynek nie docenia lub wręcz nie wierzy w ten rynek dla TWoM. Jakie jest Wasze zdanie?

Ludzie z 11 bit pozytywnie patrzą na TOWM na mobilki, inaczej by nie robili tej gry. Tak jak zdecydowali nie robić TWOM na konsole, czy też TWOM2, bo ich zdaniem to się nie kalkuluje w przeciwieństwie do nowych projektów, z czym ty się nie zgadzasz.
Edytowany: 11 czerwca 2015 14:04

niedźwiedź
70
Wpisów: 637
Wysłane: 11 czerwca 2015 19:12:33 przy kursie: 63,95 zł
baks
to ile realnie mogą wyciągnąć z tego spacecom
zbliża się koniec kwartału i czas powoli szacować jaki wynik byłby satysfakcjonujący
pierwsze 3 miesiące 4.5 mln
za drugi kwartał 2.5 - 3 mln uznałbym za sukces

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11bit

310 311 312 313 314

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,168 sek.

zhhjfzzs
kwkzqxcy
bnevddwf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qcvwxekp
pnlecxry
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat