PARTNER SERWISU
bnwhcibv
113 114 115 116 117
baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 30 lipca 2016 19:30:52 przy kursie: 2,81 zł
aircanada15 napisał(a):
Czy nowy snajper zarobi na czysto więcej niż dodatek do Wiedźmina w najbliższym raporcie CDR, jak sądzisz baks ?

Ani S3 ani W3 nie zaprzątają mi szczególnie głowy ... ot ciekawostki...w rzeczywistości giełdowej i nie tylko.
Tylko tak się zastanawiam gdzie Ty widzisz aż tak straszny sukces ostatniego dodatku ?
Ile dni (i czy w ogóle) był na pierwszym miejscu na Steam chociażby. Może 1 sekundę bo ja nie zauważyłem takiego faktu. Ile zarobi zapytaj może lelo - on widzę dość mocno obserwuje wszystkie fakty na CIG i S3 i fajnie ma swoją pasję i szansę zarobku.
Nie przeczę, że Krew i Wino zarobiło dla spółki dodatkowe pieniądze. Czy pokryło koszty tak dużej produkcji nie wiem i nie za bardzo mnie to obchodzi. Sam dodatek nie istnieje i należy rozliczać go wraz z grą. W3 odniósł duży sukces - większy niż oficjalnie przyznawała się spółka co do oczekiwań. Źródła nie podam bo nie pamiętamThink
Tyle, że ten dodatek nie był takim sukcesem jak chcesz zapewne przedstawić. Dowodem na to może być to, że tak szybko został włączony w pakiet z innymi DLC. Pokaż mi gdzie na Steam jest ten dodatek. Serce z Kamienia był dużo dłużej jako samodzielny.

Tak jeśli rozumieć wprost Twoje pytanie to wydaje mi się, że S3 zarobi więcej i to znacznie niż ten dodateksalute
Nie wiem ile i to mnie za bardzo nie obchodzi. Tylko jestem ciekaw jak Ty policzyłeś ile zarobił Wino i Krew. Dotychczas być może ktoś mógłby od biedy to ocenić ale od tej chwili nie jest to już możliwe jeśli jest w pakiecie.
A tak między nami zobacz jak nisko jest cały pakiet W3 wraz ze wszystkimi DCL ledwie łapie się na końcówkę 1-ej strony. O szczegóły pytaj lelo ja nie jestem ekspertem od CIG. Mam w portfelu kilka lepszych spółek niż CIG ale także niż CDP. salute Angel wave

W3 jako gra nie interesował mnie (nie te klimaty) ale S3 kto wie może nawet skuszę się na kupno o ile będzie wystarczająco dobry.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 30 lipca 2016 19:33

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 30 lipca 2016 22:09:36 przy kursie: 2,81 zł
Jako, że to temat o CIG, nie chcę się za bardzo rozpisywać o Wiedźminie...
Powiem tyle: Przychody z rozszerzeń W3 powinny wynieść w najbliższym raporcie około 100 mln zł, z tego za większość będzie odpowiadało "Krew i Wino'' Sprzedaż wersji digital na PS4 wygląda naprawdę dobrze.
Ciekawostka: w tej chwili W3 jest bestsellerem No.1 na francuskim Amazon zarówno wsród gier na PS4 jak i Xone.

baks
152
Wysłane: 31 lipca 2016 10:50:01 przy kursie: 2,81 zł
I słusznie po co zaśmiecać wątek
Ale może zdecyduj się czy piszesz o zarobku Wino i Krew czy o W3 bo najwyraźniej gubisz się i piszesz raz o tym a raz o tym. Może nie wiesz ale DLC samo nie istnieje bez gry.
Napisz może na wątku dla CDP jak zamierzasz policzyć zarobek konkretnie dla tego DLC aby porównać z S3. Tylko dla DLC jak wpłynął na sprzedaż gry i jak chcesz wyliczyć udział. Jak wiemy sam TWOM także się sprzedaje i tam DLC nie został włączony do gry. W3 jest longsellerem i musi zarabiać dużo więcej niż TWOM czy S3. Ja bym nie ryzykował porównywania W3 do S3 czy TWOM bo to inna kategoria i inne sytuacje spółek. CIG jest spółką gdzie właściciel miał trochę rozdwojenie jaźni i gry i jadłodajnie. Nie wiem na czym zna się lepiej. A prezes CDP zajmował się sprzedażą gier już od ponad 10 lat więc zna tą branżę dużo lepiej stąd dziwne, że tak długo musieliśmy czekać na wielki sukces. Wydaje mi się, że teraz CIG na kilku latach przykrych doświadczeń ma szanse zarobić więcej niż na S1. LoF już pokazał, że angażując odpowiednich ludzi do produkcji mogą wypuścić całkiem niezłe gry.
Z racji marnego budżetu LoF był zbyt mały i krótki a także niedopracowany aby odnieść sukces jaki mógł. Jednak był to spory postęp w stosunku do S2. Teraz jak widać poprawili strategię (nie termin premiery nade wszystko) ale chcą dopracować grę.
To może przynieść bardzo dobre efekty - choć gwarancji wielkiego sukcesu nie daje. Jak wiemy marka SGW jest już znana od ładnych kilku lat i ma swoich zwolenników. Wystarczy tylko nie sprawić im dużego zawodu i gra sprzeda się całkiem nieźle. Nikt tu nie mówi o sukcesie podobnym do W3. Wiedźmin powinien odnieść już wielki sukces przy W2 ale też na błędach spalili sporą część sukcesu.
Jednak koszt całościowy (z marketingiem) S3 będzie będzie co najmniej 5 razy mniejszy niż W3 i prawdopodobnie zbliżony do Wino i Krew - więc jeśli dochód netto przekroczy w 2017 100mln to dla większości będzie sukcesem dla spółki na miarę sukcesu W3 dla CDP. Dlatego, że oczekiwania są wielokrotnie mniejsze. Ale jak pisałem w tym temacie polemizuj z lelo - bo ja nie jestem ekspertem od CDP i CIG. Ty znasz lepiej te spółki (jak zresztą wszystkie) a szczególnie CDP gdzie jak udowodniono nie znasz podstaw historii finansowej spółki której jesteś fanem.
Zamykam dyskusję w tym temacie. Możemy do niej wrócić w kwietniu lub w maju gdy będzie znana sprzedaż S3 za 1 kwartał. Teraz nie ma o czym dyskutować.

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 31 lipca 2016 12:01:56 przy kursie: 2,81 zł
baks napisał(a):
CDP gdzie jak udowodniono nie znasz podstaw historii finansowej spółki której jesteś fanem.

Te dowody, to ktoś poza tobą widział ? Think
Spółka odpowiadając na pytania inwestorów potwierdziła, która pozycja w raporcie odpowiada pre-orderom dodatku oraz wyjaśniała jak księgowane jest Expansion, z którego pierwszy dodatek już został ówczesnie wydany, a premiera drugiego miała dopiero nastąpić.
Ty jednak wolisz zgadywać i pisać ""chyba", "mogę się mylić". Jak kto woli.
Edytowany: 31 lipca 2016 12:04

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 3 sierpnia 2016 22:42:19 przy kursie: 2,84 zł
Wczoraj mogliśmy zobaczyć trailera Sniper3. Nie zachwycił.
Pre-order gry pojawił się na Steamie, w cenie 49.99$. Nie udało się nawet wbić do Top50.
Przypomnę, że pre-ordery wielu gier(np. W3) tuż po uruchomieniu lądują na krótko na szczycie listy bestsellerów.
Oficjalnie potwierdzono już też, że w S3 multiplayera nie będzie.
Czekam z niecierpliwością na wiadomości od prezesa odnośnie budżetu itd. :D

daro_1975
1
Wpisów: 187
Wysłane: 6 sierpnia 2016 12:38:53 przy kursie: 2,84 zł
moze ten trailer Sniper 3 " wymagającemu koneserowi" sie nie spodobać,ale "zwykłym zjadaczom chleba"a zatem potencjalnym nabywcom takich gier w 90% się podoba(jeżeli wierzyć ocenom)

Edytowany: 6 sierpnia 2016 22:25

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 7 października 2016 00:29:19 przy kursie: 3,17 zł
Dzisiaj została opublikowana lista wystawców na Paris Games Week 2016. CI Games ponownie wystawi się na stoisku Kocha. EB Expo, TwitchCon, Warsaw Games Week, Paris Games Week i to wszystko w ciągu 30 dni. Trzeba przyznać, że mocno intensyfikują działania promocyjne. Szczególnie istotny jest wyjazd na Paris Games Week (pierwszy w historii CI Games), który będzie chciał w tym roku przegonić Gamescom w liczbie odwiedzających i który część wystawców wybrała właśnie kosztem Gamescomu.

www.kochmedia.com/en/2016/10/0...

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 7 października 2016 20:28:08 przy kursie: 3,14 zł
Wszystko fajnie, tylko w świecie AAA czy też wannabe-AAA nie ma żadnego większego zainteresowania Snajperem.
Teraz gracze konsolowi żyją już zbliżającymi się wielkimi premierami: Gears of War 4, Battlefield 1, Titanfall 2, Call of Duty: Infinite Warfare i remaster Modern Warfare, Watchdogs 2. Oprócz tego dziesiątki innych gier o których naprawdę wiele słychać.
Obstawiam maksymalnie 1,2-1,4 mln kopii do klienta w pierwszym półroczu 2017. Niewiele.

lelo-pakero
12
Wysłane: 8 października 2016 19:49:17 przy kursie: 3,14 zł
Jesteś optymistą. 1,4 mln kopii w 5 miesięcy to sporo. Przynajmniej sporo więcej niż prognozują ING i BZWBK. Oni obstawiają odpowiednio 1,64 mln i 1,8 mln kopii ale w pierwszych 12 miesiącach.

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 9 października 2016 01:38:13 przy kursie: 3,14 zł
Optymistą ? Raczej nie...
Gra jest trzecią z serii, co daje jej sporą przewagę w porównaniu do Lords of The Fallen.
A sprzedanie 1,2 mln w pierwszym półroczu oznacza max 1/3 z tego przez kolejne 6 miesięcy.
Jeśli przy debiucie bugi dadzą zbytnio o sobie znać, to znowu prezes będzie trąbił o przychodach zamiast o zyskach.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 9 października 2016 08:55:48 przy kursie: 3,14 zł
Chciałbym tylko przypomnieć, że sprzedaż dla klienta końcowego nie determinuje wyniku CI Games. Ważne jest to ile spółka dostarczy do dystrybutorów.

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 9 października 2016 12:29:10 przy kursie: 3,14 zł
Nauczeni doświadczeniem wiemy, że spółka lubi podać komunikat typu "Sprzedano 700 tys. kopii gry" by następnie okazało się, że chodziło o cały nakład wysłany do sklepów, który będzie rozchodził się miesiącami.
Mnie interesują tutaj głównie końcowe nakłady na marketing oraz rezultat własnej strategii dystrybutorskiej w Stanach.

Greenthumb
0
Wpisów: 162
Wysłane: 17 października 2016 10:41:14 przy kursie: 2,90 zł
Cóż za zaskoczenie, znowu przełożyli... Gra jest w proszku puke_l
A tyle było bicia piany przez prezia, nawet dziś pojawiły się artykuły, że
gra już gotowa, a tu taki zonk.
I pewnie to nie ostatnia obsuwa. Obstawiam 3/4 kwartał 2017, bo kwiecień to samobójstwo ze względu na konkurencję.
@lelo-pakero pozwole sobie zacytować Ciebie z innego wątku z niewielką edycją, bo paskuje jak ulał:

Cytat:
Niczego nie wydali w terminie. Co więcej nie wyprodukowali ani nie wydali żadnej nowej gry [...] Tu jest wyraźny problem w planowaniu produkcji w spółce, czego ty wyraźnie nie chcesz przyznać. Gdy na to patrzę to się głośno śmieję czytając takie słowa (zmieniłem cytat prezesa):

"Najbliższym ważnym krokiem milowym dla CI Games jest wewnętrzne uruchomienie "Sniper Ghost Warrior 3" na konsole, poinformował ISBnews prezes Marek Tymiński. Pierwsze "mocne uderzenie marketingowe" nastąpi już w grudniu.
"Produkcja SGW3 ma się dobrze. Wewnątrz w firmie przechodzimy wszystkie misje w kampanii. Trwa teraz intensywne dopieszczanie szczegółów i optymalizowanie. Kończymy jednocześnie prace nad wersją konsolową. Wewnętrzne odpalenie na gry na konsole odbędzie się w najbliższych dniach i jest to ważny krok milowy"
"Zarząd Spółki podjął decyzję o przełożeniu daty premiery SGW3 w oparciu o analizę aktualnego stanu prac nad grą, w szczególności stanu prac związanych z optymalizacją gry i jej obecnym działaniem na konsolach."

To są kolejne mrzonki i pustosłowie. Najpierw niech zaczną od wypuszczania jednej własnej gry raz na dwa lata to już będzie sukces przy ich planowaniu. Kto da więcej? Zamiast słów "Produkcja SGW3 ma się dobrze", prezes powinien powiedzieć "moim wielkim marzeniem jest", wtedy by to miało ręce i nogi.

lelo-pakero
12
Wysłane: 17 października 2016 11:49:24 przy kursie: 2,90 zł
Nie jestem moderatorem, ale uważam, że użytkownik greenthumb powinien dostać bana za taką manipulację. Co to niby ma być cytat z edycją? Wtedy to już nie jest cytat. Nigdy nie dałem takiej wypowiedzi jaka jest w cytacie. Żal patrzeć jak nisko upadają niektórzy użytkownicy tego forum. Tak się dzieje gdy argumentów brak. Szkoda tylko żeby takie osoby sprowadziły dyskusję do rynsztoka, jak na podłodze czy bankierze.

Aussie
6
Wpisów: 48
Wysłane: 17 października 2016 11:54:57 przy kursie: 2,90 zł
Fakt, trochę namieszali, ale według mnie gra nie jest w proszku. Podczas ubiegłotygodniowych targów w Wwie można to było to stwierdzić naocznie. Warto przesunąć termin o dwa miesiące jeśli można coś jeszcze poprawić lub też ma się nowe pomysły. Podejrzewam, że właśnie nowe pomysły się pojawiły. Wiem, że takie przesuwanie premier nie wygląda poważnie. Zwiększone koszty i ponoć mniejszy zarobek. Ale czy na pewno? Może okazać się, że po zakończeniu prac i poprawieniu gry sprzedaż będzie jeszcze większa niż gdyby grę nie poprawiono. Tak czy siak za przesunięcie minus dla spółki. Jednak nie wpadajmy w panikę. Wszystko wskazuje na to, że gra będzie hitem i będzie dobrze się sprzedawać. W końcu sprzedali już milionowe nakłady swoich gier, więc skoro tyle osób rzuca się na nowo-powstające spółki, które często poza obietnicami nie stworzyły niczego wielkiego, to należy uspokoić emocje i wierzyć mimo wszystko czołowemu deweloperowi gier. Spekulanci tylko czekają na okazje w postaci nerwowych ruchów. Kurs za chwilę wróci do wzrostów. Życzę wszystkim udanego tygodnia. thumbright
Edytowany: 17 października 2016 11:56

Greenthumb
0
Wpisów: 162
Wysłane: 17 października 2016 11:57:14 przy kursie: 2,90 zł
@lelo

Ok, cytat to złe określenie. Sparafrazowałem Twoją wypowiedź z innego wątku.
Może być?
Brak argumentów? A jakich tu argumentów jeszcze szukać?
Jest druga obsuwa pomimo PR-owych zagrywek prezesa i chyba na tym nie koniec.
A co do manipulacji to wiesz... salute

baks
152
Wysłane: 17 października 2016 13:13:18 przy kursie: 2,90 zł
Aussie napisał(a):
Fakt, trochę namieszali, ale według mnie gra nie jest w proszku. Podczas ubiegłotygodniowych targów w Wwie można to było to stwierdzić naocznie. Warto przesunąć termin o dwa miesiące jeśli można coś jeszcze poprawić lub też ma się nowe pomysły. Podejrzewam, że właśnie nowe pomysły się pojawiły. Wiem, że takie przesuwanie premier nie wygląda poważnie. Zwiększone koszty i ponoć mniejszy zarobek. Ale czy na pewno? Może okazać się, że po zakończeniu prac i poprawieniu gry sprzedaż będzie jeszcze większa niż gdyby grę nie poprawiono. Tak czy siak za przesunięcie minus dla spółki. Jednak nie wpadajmy w panikę. Wszystko wskazuje na to, że gra będzie hitem i będzie dobrze się sprzedawać. W końcu sprzedali już milionowe nakłady swoich gier, więc skoro tyle osób rzuca się na nowo-powstające spółki, które często poza obietnicami nie stworzyły niczego wielkiego, to należy uspokoić emocje i wierzyć mimo wszystko czołowemu deweloperowi gier. Spekulanci tylko czekają na okazje w postaci nerwowych ruchów. Kurs za chwilę wróci do wzrostów. Życzę wszystkim udanego tygodnia. thumbright

Chyba troszkę naciągasz z tymi nowymi pomysłami....
ale jak widzę jest sporo pozytywów - poszli po rozum do głowy i idą śladem CDP - i słusznie to nie wstyd przyznać się, że coś jeszcze chcą poprawić aby gra była jak najlepszej jakości. Obawiałem się czy zrozumieli w pełni swój błąd z premiery LoF ale widzę, że uczą się na błędach i to tylko dobrze świadczy. Mam nadzieję, że jeśli będzie potrzebne jeszcze kolejne kilka miesięcy to nie zawahają się i jakość gry potraktują priorytetowo. Gracze na to zasługują a gra nie będzie jakąś taniochą za parę USD więc warto zadbać o jakość nawet kosztem paru kolejnych mln kosztów - bo to się szybko zwróci na sprzedaży. Trzymam kciuki na "nowy lepszy" CIG i SGW3.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 18 października 2016 07:25:16 przy kursie: 2,90 zł
Sniper dostał w plecy, ale jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.

kliknij, aby powiększyć

Szczegółowe omówienie sytuacji technicznej w serwisie Wiadomości SW www.stockwatch.pl/wiadomosci/p...

satriani
0
Wpisów: 11
Wysłane: 15 listopada 2016 09:21:57 przy kursie: 2,41 zł
CI Games chce wyemitowac od 100K do 1,1M nowych akcji by pozyskać kapitał na promocje Snipera 3. Na 4,5 miesiaca przed premierą się skapnęli, że może im braknąć pieniędzy do promocji? Do tego zamiast pokombinować z krótkoterminową pożyczką, którą na pewno by dostali, to emitują akcje? Kiepsko to wygląda.
Tak jakby zarząd nie był przekonany o sukcesie SGH3 dlatego chce wykorzystać "ostatnią chwile?" by drogo wyemitować akcje.
buy bitcoin
Edytowany: 15 listopada 2016 09:22

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 15 listopada 2016 09:53:44 przy kursie: 2,41 zł
ale link z informacją to by się przydał wave
np. taki:
www.biznesradar.pl/a/11797,ci-...

emisja prywatna - z czegoś żyć muszą skoro premierę przesunęli, być może taka emisja jest korzystniejsza niż kolejny kredyt.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

113 114 115 116 117

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,499 sek.

nwnzhcjq
ayjxbyif
rzvewgzr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
euuyzknx
afelbdvb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat