indyan napisał(a):A mnie dziwi jedno, że ktoś (w tym wypadku Dino JR) zakłada nagle konto i zaczyna wypowiadać się w wątku tylko jednej spółki, z czego wydźwięk tych wypowiedzi jest jednoznacznie negatywny.
To również będzie mój pierwszy komentarz na tym forum, więc może wytłumaczę kolegę dinozaura - boi się, tak jak ja :D
W końcu udało mi się zainwestować trochę więcej siana, a tu nagle cena spada przed premierą. Gdyby nie tak nieoczekiwana dla mnie sytuacja to nigdy bym się u was nie zarejestrował, bo forum kojarzy mi się właśnie z takimi dinozaurami, którzy nigdy nie zrobili chociaż jednych zakupów na aliexpress czy amazonie, a inwestują dziesiątki tysięcy w e-commerce nie mając o tym żadnego pojęcia.
Naczytałem się o tym słynnym Czechowiczu nie tylko na tym, ale też na innych forach i tak się zastawiam - w jaki sposób akcjonariusz mniejszościowy może mieć aż taki wpływ na właściciela ogromnej większości takiej spółki? Mi to zaczyna przypominać strach przed własnym cieniem.
A co do dadelo vs answear.com - I have no idea. Na zdrową logikę dadelo ma szansę pociągnąć w górę jeszcze 1-2 sezony, bo faktycznie jest duży boom na rowery, jogę. bieganie i morsowanie, no ale bez przesady. W końcu się ludziom znudzi, tak jak znudziły się rowery stacjonarne na środku salonu.
A answear? Ich pomysł na zagęszczenie biznesu w Europie Środkowej, zamiast atakowanie Zachodu mi się bardzo podoba. Mniej podoba mi się pomysł wejścia do Rosji. E-commerce w Moskwie już od dawna istnieje i ma się bardzo dobrze. Nie widzę sensu z nimi konkurować, skoro to nadal Bałkany są mocno nieobsadzone. Just my thoughts. Z fartem