Adagio napisał(a):Musisz wyjrzec zza polskiego plotu, moze zobaczysz wiecej...
Nie udzielałem się i bacznie obserwuję. Na giełdzie przeszło 5 lat. Wiem, że to nadal początki i są tu prawdziwi weterani.
Usunięto już Twoją wypowiedź (wzięta z czapy) o "powrocie do strat".
A właśnie to ona zmotywowała mnie aby się po raz pierwszy udzielić. Czy w ogóle zadałeś sobie trud sprawdzenia skąd była strata w 2019r?
Czy tak po prostu doradzasz z dobrego serca jako specjalista od przemysłu rękwiczkowego

?
Podsyłam wyjaśnienia firmy i link do prezentacji korporacyjnej. Można im wierzyć lub nie, przesyłam jedynie link do tego co publikuje Mercator. (W podpunkcie "Prezentacje korporacyjne" jest ta z datą 19.01.2021)
pl.mercatormedical.eu/inwestor..."Wynik za 2019 r. obciążony czynnikami wewnętrznymi i zewnętrznymi, które przyczyniły się do zmniejszenia EBITDA i wzrostu kosztów finansowych w związku z inwestycją w zakład produkcyjny rękawic nitrylowych."Widziałeś jak wygląda ich zakład? To jakiś stary garaż, czy fabryka z najnowocześniejszymi technologiami produkcji rękawic? Myślisz, że to kosztuje jakieś solidne pieniądze czy za 50% ceny rynkowej na tajlandzkim OLX znajdziesz?
Nie mam nic przeciwko głosom za i przeciw dot. inwestowania w spółkę. Lubię widzieć dwa poglądy, co więcej uwielbiam czytać te, które przeczą moim założeniom, jeśli nie mogę im zaprzeczyć to znaczy, że pora zrewidować ponownie swój pogląd.
Ale tutaj od jakiegoś czasu same hasła bez poparcia, jakbyś nawet nie zadał sobie 1 minuty trudu by sprawdzić czemu wykazali stratę w 2019r. Nie przeszkadza jednak w 30 sekund skonstruować twierdzenia, że możliwy jest do tego powrót. Na deser do tego tarota co Pan stawia proszę mi powiedzieć co jem dzisiaj na obiad.