PARTNER SERWISU
ccyakjwd
354 355 356 357 358
krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 1 lutego 2021 20:37:50 przy kursie: 305,80 zł
Pani Maupo,
a nie odniosła Pani wrażenia, że te buńczuczne zapowiedzi służą na dobrą sprawę wyłącznie wypromowaniu mecenasa Orzechowskiego? I jak Pani myśli, dlaczego google nie reaguje na hasło 4 BIZZ?

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 1 lutego 2021 21:08:53 przy kursie: 305,80 zł
Panie Krewa,
Czyżby nuta sarkazmu w moim poście była zbyt słabo wyczuwalna? Nie było bynajmniej moim zamiarem robienie temu Panu reklamy. Jasne, że ten czy ów prawnik poczytawszy, że za oceanem do sądu idą pomyślał że w zasadzie trafia się jedyna okazja odrobić ewentualne straty na tych akcjach ( o ile je w ogóle posiada) tylko trzeba znaleźć owieczki do ostrzyżenia. Żaden szanujący się praktykujący adwokat/radca nie da gwarancji wygranej natomiast chętnie obieca że zrobi wszystko co w jego mocy i policzy za każde pismo i każdą wizytę w sądzie. Nie znam tej kancelarii ani tego Pana Mecenasa (imię i nazwisko w sumie dosyć pospolite) ale chyba szybko pogląd na sprawę zmienił bo jeszcze niedawno mowa była o pozwie zbiorowym (czyli bardzo specyficznym postępowaniu z zakresu prawa cywilnego ) a nawet o zawiadomieniu o popełnieniu przestępstwa (grunt prawa karnego).
www.ppe.pl/news/152828/cd-proj...
Szanowni Państwo,

nazywam się Mikołaj Orzechowski, jestem warszawskim adwokatem i jednocześnie inwestorem CDPR. W związku z ostatnimi wydarzeniami - a w szczególności zawieszeniem sprzedaży produktu CYBERPUNK 2077, aktualnie analizujemy wraz z zespołem kancelarii przesłanki do wytoczenia pozwu zbiorowego wraz ze złożeniem zawiadomienia o możliwości popełnieniu przestępstwa z ar.t 286 kk. - wprowadzenie w błąd celem uzyskania korzyści majątkowej.

NPPKMI
0
Wpisów: 3
Wysłane: 1 lutego 2021 21:21:59 przy kursie: 305,80 zł

Nikaja
45
Wpisów: 142
Wysłane: 1 lutego 2021 21:32:13 przy kursie: 305,80 zł
Maupa_w_niebieskim napisał(a):
No i moda na procesowanie się dotarła i do Polski. W sumie to dlaczego tylko amrykańskie kancelarie miałaby zarobić? Wszak Polacy nie gęsi i też sądy mają. No to chca pozywać, ale nie spółkę tylko zarząd.
wyborcza.pl/7,155287,26713376,...
Pozwu zbiorowego nie będzie. Będą natomiast oddzielne pozwy w tym samym czasie od wszystkich inwestorów, którzy są tym zainteresowani – mówi „Gazecie Wyborczej” adwokat Mikołaj Orzechowski, partner w kancelarii 4 BIZZ, który prywatnie także jest inwestorem CD Projektu.
Jak informuje, do kancelarii zgłosiło się 300 osób zainteresowanych pozwem. – W tym momencie reprezentuję 38 osób, które mają stratę na poziomie 56 mln zł. Nie będziemy pozywać spółki, będziemy pozywać zarząd – mówi adwokat Mikołaj Orzechowski.

Wyborcza tak nisko upadła, że zgarnęła jakiś fake news z bankiera? Bo do pierwszego kwietnia jeszcze sporo czasu.

Nie wiem czy jest sens w ogóle się nad tym pochylać, ale ogólnie brzmi zabawnie :). Jakaś noname kancelaria, teoretycznie klienci z grubszymi portfelami, bo średnia strata prawie 1,5kk, więc albo wchodzili po kilka milionów w okolicach historycznego szczytu albo po kilkanaście-kilkadziesiąt niżej i płaczą, bo chcieli pospekulować i nie zdążyli wyjść, a przecież na bankierze mówili, że będzie rosło do 1000zł. Już pomijam fakt, że żeby mieć faktycznie procentowo dużą stratę na CDR ktoś na prawdę musiał się nieźle postarać i spaść na GPW z drzewa, a jeżeli tak faktycznie jest, to powinien pochylić się nad sobą, a nie bawić w pozwy, szczególnie jeżeli dysponuje takim kapitałem.

pivovarit
70
Wpisów: 317
Wysłane: 1 lutego 2021 21:35:42 przy kursie: 305,80 zł
NPPKMI napisał(a):

Tyle tych poziomów, że statystycznie ciężko, żeby wokół jednego z nich się cena nie zatrzymała.
Edytowany: 1 lutego 2021 21:36

cichutki
25
Wysłane: 1 lutego 2021 22:11:27 przy kursie: 305,80 zł
CDR - cena 300 zł jako cena sama w sobie nie jest kluczem. Kluczem jest zakrycie Luki 300-308 zł. Jeśli jutro popyt tej luki nie zapełni, może być problem ze wzrostem. Ja dzisiaj przy spadkach popytu nie widziałem. I dzisiaj powstała świeca doji, nieważne jaka skala czasowa - najlepiej widać to na świecy dziennej (zakończonej) i tygodniowej (ale tutaj tydzień jeszcze trwa).
Świeca Doji jest więc, albo na dole (dzienna) vs. do świecy poprzedniej, albo znajduje się u góry (tygodniowej). Oznacza ona bardzo wąski zakres (spread) ceny *) czyli niezdecydowanie co do kierunku. Najbliższe dni (może jutro) zadecydują. Jeśli w górę - musi zamknąć się na koniec tygodnia >372 zł (ostatni szczyt i 61.8% zw.). O dole to już może nie będę pisał ;)

Jeśli ten oRGR na H1 się ziści - patrz wyżej - to mamy scenariusz w dół.

ps.
*) doji wg tradingview.com
305.5-O (Open)
305.8-C (Close)

@NPPKMI,
ten Volumen skumulowany to wiesz gdzie można dać .... do Kosza!
U mnie na samym dole tego wykresu o H1 masz tickowy. Nie jest rzeczywisty,
ale jest Lepszy od skumulowanego (ten wyżej u mnie) który kompletnie nic, ale to nic nie mówi.
Edytowany: 1 lutego 2021 22:19

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 2 lutego 2021 09:24:08 przy kursie: 283,30 zł
@cichutki,

mógłbyś wyjaśnić dlaczego Twoim zdaniem wolumen skumulowany można wsadzić do kosza? Skoro negujesz tę technikę (w sposób odbiegający od przyjętych na SW standardów) to bądź uprzejmy uzasadnić.

PS przy okazji przyjrzyj się własnemu wykresowi, zawiera on niepoprawne oznaczenie formacji liniowej

cichutki
25
Wysłane: 2 lutego 2021 16:36:30 przy kursie: 283,30 zł
Cytat:

"@cichutki,

1.) mógłbyś wyjaśnić dlaczego Twoim zdaniem wolumen skumulowany można wsadzić do kosza? Skoro negujesz tę technikę (w sposób odbiegający od przyjętych na SW standardów) to bądź uprzejmy uzasadnić.

2.)
PS przy okazji przyjrzyj się własnemu wykresowi, zawiera on niepoprawne oznaczenie formacji liniowej
"

Ad.1) dla mnie wolumen skumulowany pokazuje w zasadzie historię swingu ruchu ceny, a nie daje zapowiedzi czy cena spadnie czy wzrośnie lub też czy dalej mamy rynek niedźwiedzia a może już byka? Tylko wolumen rzeczywisty dobrego brokera daje taką możliwość. Oczywiście ważne są skale czasowe. Wyższa skala czasowa daje nam tzw. background / tło . Mówi nam czy jesteśmy np. dalej na rynku niedźwiedzia, a my "gramy" pod prąd ? ew. czy oczekiwać możemy zwrotu ceny -> potwierdzonej reakcją wielkości wolumenu + formacji świecowej.

Ad.2) wyedukuj / popraw mnie - z chęcią się dowiem
(nie jestem idealny, i nienawidzę teorii ;) )

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 2 lutego 2021 18:01:54 przy kursie: 283,30 zł
Ok,
wolumen skumulowany ma swoje zalety, pozwala chociażby szybko zorientować się która fala jest impulsem a która korektą, więc nie deprecjonowałbym tego narzędzia.

A co do formacji liniowej - piszesz o odwróconej głowie, podczas gdy na wykresie rysujesz zwykłą formację RGR. To tak jakby pomylić trend wzrostowy z trendem spadkowym. Problem jest taki, że podobnymi wpisami wprowadzasz niedoświadczonych użytkowników w błąd.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 2 lutego 2021 18:28:34 przy kursie: 283,30 zł
Nikaja napisał(a):

Jak informuje, do kancelarii zgłosiło się 300 osób zainteresowanych pozwem. – W tym momencie reprezentuję 38 osób, które mają stratę na poziomie 56 mln zł. Nie będziemy pozywać spółki, będziemy pozywać zarząd – mówi adwokat Mikołaj Orzechowski.[/i]

Nie wiem czy jest sens w ogóle się nad tym pochylać, ale ogólnie brzmi zabawnie :). Jakaś noname kancelaria, teoretycznie klienci z grubszymi portfelami, bo średnia strata prawie 1,5kk, więc albo wchodzili po kilka milionów w okolicach historycznego szczytu albo po kilkanaście-kilkadziesiąt niżej i płaczą, bo chcieli pospekulować i nie zdążyli wyjść, a przecież na bankierze mówili, że będzie rosło do 1000zł. Już pomijam fakt, że żeby mieć faktycznie procentowo dużą stratę na CDR ktoś na prawdę musiał się nieźle postarać i spaść na GPW z drzewa, a jeżeli tak faktycznie jest, to powinien pochylić się nad sobą, a nie bawić w pozwy, szczególnie jeżeli dysponuje takim kapitałem.

Ni9e można wykluczyć, że jakaś świeżo założona kancelaria chce się wypromować (zaistnieć w świecie prawnym.
Być może sytuacja zachęciła kogoś do założenia własnej kancelarii i zdobycia pierwszych klientów. Może być także fake-newsem teraz to mało istotne.

Piszesz o kapitale być może uważasz, że takie 3mln (przed stratą) to aż taki duży kapitał - wedłu mnie niekoniecznie. Na niektórych może i robi wrażenie bo średnia portfela na GPW to przedział 50 tyś dla indywidualnych.
Jednak 3 mln to nic szczególnego.
Istotniejsze jest jakiego zamieszania narobiły takie prawdziwe lub nie informacje.
Jeśli jest to fake to chyba powinien się w końcu przyjrzeć temu KNF .....a le on pewnie znów zajmuje się swoimi stołkami i pilnowaniem ich - a budzą się zawsze po fakcie lub gdy jest do "przejęcia jakiś bank" taka to już uroda naszych urzędów.
Choć z drugiej strony może ktoś w końcu powinien zrobić porządek i taki wygrany proces ucywilizowałby w końcu nasz "grajdołek" i ściągnął cugle złotoustym piewcom sukcesów.
Giełda to nie jest budka z piwem gdzie można wymyślać niestworzone obietnice.
Branża game jest trudno przewidywalna - jednak to co wywinął CDP na świecie zdarza się raczej rzadko - no chyba, że za wschodnią granicą lub w jakimś przysłowiowym "Zanzibar". Chybaq by to dobrze zrobiło całej Giełdzie. Z drugiej strony to wniosek słuszny. Dlaczego miałaby cierpieć spółka i pracownicy oraz akcjonariusze. To Zarząd podjął decyzję jadąc po bandzie aby sprzedawać nie działający produkt jak jakiś domokrążca.... więc to on z prywatnych powinien być ścigany.Think
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

cichutki
25
Wysłane: 2 lutego 2021 19:36:07 przy kursie: 283,30 zł
krewa napisał(a):
Ok,
A co do formacji liniowej - piszesz o odwróconej głowie, podczas gdy na wykresie rysujesz zwykłą formację RGR. To tak jakby pomylić trend wzrostowy z trendem spadkowym. Problem jest taki, że podobnymi wpisami wprowadzasz niedoświadczonych użytkowników w błąd.

tak,
to prawda.

To formacja RGR, a nie oRGR jak wcześnie podałem
(ta występuje kiedy jest "na dole" czyli "odwrócona")

Poprawiony i uaktualniony wykres w skali H1 jeszcze raz.
Za błędne oznaczenie i wprowadzenie w błąd przepraszam.

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 2 lutego 2021 19:58

swiezaczek
11
Wpisów: 146
Wysłane: 2 lutego 2021 21:45:56 przy kursie: 283,30 zł
Z tego wykresu wynika że następna linia wsparcia będzie 250.

cichutki
25
Wysłane: 2 lutego 2021 21:53:56 przy kursie: 283,30 zł
@swiezaczek,

z tego wykresu nic nie wynika. Podaje możliwy scenariusz.
Formacja RGR może równie dobrze zostać zanegowana,
jeśli tylko pojawi się popyt i wyciągnie cenę - daleko.

Nikaja
45
Wysłane: 2 lutego 2021 22:01:30 przy kursie: 283,30 zł
baks napisał(a):
Nikaja napisał(a):

Jak informuje, do kancelarii zgłosiło się 300 osób zainteresowanych pozwem. – W tym momencie reprezentuję 38 osób, które mają stratę na poziomie 56 mln zł. Nie będziemy pozywać spółki, będziemy pozywać zarząd – mówi adwokat Mikołaj Orzechowski.[/i]

Ni9e można wykluczyć, że jakaś świeżo założona kancelaria chce się wypromować (zaistnieć w świecie prawnym.
Być może sytuacja zachęciła kogoś do założenia własnej kancelarii i zdobycia pierwszych klientów. Może być także fake-newsem teraz to mało istotne.

Piszesz o kapitale być może uważasz, że takie 3mln (przed stratą) to aż taki duży kapitał - wedłu mnie niekoniecznie. Na niektórych może i robi wrażenie bo średnia portfela na GPW to przedział 50 tyś dla indywidualnych.
Jednak 3 mln to nic szczególnego.
Istotniejsze jest jakiego zamieszania narobiły takie prawdziwe lub nie informacje.
Jeśli jest to fake to chyba powinien się w końcu przyjrzeć temu KNF .....a le on pewnie znów zajmuje się swoimi stołkami i pilnowaniem ich - a budzą się zawsze po fakcie lub gdy jest do "przejęcia jakiś bank" taka to już uroda naszych urzędów.
Choć z drugiej strony może ktoś w końcu powinien zrobić porządek i taki wygrany proces ucywilizowałby w końcu nasz "grajdołek" i ściągnął cugle złotoustym piewcom sukcesów.
Giełda to nie jest budka z piwem gdzie można wymyślać niestworzone obietnice.
Branża game jest trudno przewidywalna - jednak to co wywinął CDP na świecie zdarza się raczej rzadko - no chyba, że za wschodnią granicą lub w jakimś przysłowiowym "Zanzibar". Chybaq by to dobrze zrobiło całej Giełdzie. Z drugiej strony to wniosek słuszny. Dlaczego miałaby cierpieć spółka i pracownicy oraz akcjonariusze. To Zarząd podjął decyzję jadąc po bandzie aby sprzedawać nie działający produkt jak jakiś domokrążca.... więc to on z prywatnych powinien być ścigany.Think

Nie uważam. Właśnie wychodzę po prostu z założenia, że jest to sporo więcej niż giełdowa średnia przeciętnych indywidualnych, a samo zagranie bardzo przeciętne i pamiętaj, że wziąłeś pod uwagę tylko scenariusz mniej-więcej przepołowienia kapitału :). Wiadomo, że ta średnia może być zawyżona chociażby przez jedną osobę z dużo większym kapitałem itp. itd. Jednak i tak obstawiam że to fake, a czas pokaże czy mam rację.

Co do KNF - zgoda. O ile ciężko jest (chyba) zrobić coś z anonimowym ściekiem z takiego bankiera, o tyle gdy fake news pojawia się w jakimś większym medium, to powinna być reakcja i wyciągnięcie konsekwencji. W sumie sama spółka mogłaby na coś takiego grubszego reagować, oczywiście nie mówię tu o "wyczynach" w stylu jednej ze spółek produkujących ESPI zamiast gier :P.

Z drugiej strony każdy ma swój rozum i powinien potrafić/nauczyć się poruszać w informacyjnym szumie, bo na koniec dnia to on decyduje co zrobi ze swoim kapitałem, a do tego jego "portfel" pracuje na rzecz rzetelnych mediów i w sumie dotyczy to najróżniejszych dziedzin.

Co do Cyberpunka to chyba nie ma co dalej mielić tematu bo mleko już się rozlało, ale to nie jest też tak, że tylko CDR miał taką wtopę, EA, Ubisoft, Activision nawet więcej mają za uszami :). Zobaczymy co przyniesie przyszłość.

Jak kogoś tu interesuje moja opinia jako gracza po ponad 100 godzinach na etapie "czyszczenia pozostałego contentu", to może doczytać posta, a jak nie, to nie, chociaż będzie krótko. Gra jest bardzo dobra, ale to jednak nic przełomowego i wyjątkowego, ogólnie szału nie ma, więc gdy skończę czyszczenie wszystkich "znajdziek" nie będę przechodził jej od nowa i poczekam na dodatki (takiego wiedźmina powtarzałem przed czyszczeniem), ale generalnie bawię się dobrze, niestety i mnie dopadł hype, o czym kiedyś tam pisałem przed premierą, więc chcąc nie chcąc rzutuje to na moją ocenę, a szkoda. No i gram na bardzo dobrym PC, na konsoli bym nie zdzierżył :). Z mojego punktu widzenia najgorszym badziewiem w grze jest "policja", to w sumie jedyna rzecz, która bardziej mi przeszkadza w zabawie.

Tak jeszcze na koniec ciekawostka dla tych, co dotrwali do końca. Gdzieś mniej-więcej w połowie ubiegłego roku, na jednej dużej "grupie inwestorskiej" na FB była ankieta na temat Cyberpunka i ogólnie wyszło z niej, że większość osób zainteresowanych CDR nie gra jakoś "mocniej" w gry, tym bardziej sam chętnie czytam opinie inwestorów, którzy jednak regularnie grają :). W ogóle to by był interesujący temat do poruszenia i rozwinięcia w OBI, ciekawe co by wyszło.
Edytowany: 2 lutego 2021 22:02

krzysztofk83
0
Wpisów: 35
Wysłane: 2 lutego 2021 22:03:31 przy kursie: 283,30 zł
swiezaczek napisał(a):
Z tego wykresu wynika że następna linia wsparcia będzie 250.

Następna linia wsparcie będzie dopiero jak naprawią tą gre i pojawi sie spowotem na PS Store :D.

Nie sądza aby po zapowiedzianym Patchu 1.2 gra będzie gotowa. Mam jendnak nadzieję że po kilku mniejszych poprawkach wydanych w krótszych terminach gra wróci na store w Maju.

d2fan
31
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 168
Wysłane: 2 lutego 2021 23:20:59 przy kursie: 283,30 zł
Nikaja napisał(a):
Z mojego punktu widzenia najgorszym badziewiem w grze jest "policja", to w sumie jedyna rzecz, która bardziej mi przeszkadza w zabawie.

Zgadzam się w 100 procentach, policja wypełzająca spod gleby za plecami to blamaż i kpina z graczy.

Co do poziomu cenowego to na moje oko papier ładnie się schładza, być może za tydzień będzie do czegoś się nadawał. Dzisiaj padło zniesienie fibo 23,6% mierzonego od grudniowego szczytu do styczniowego dna na poziomie 288 zł, poziomem wsparcia jest 280 - szczyty z końcówki grudnia, a później 265 - szczyty ze stycznia. Na tą chwilę jednak w AT nie widzę niczego co wskazywałoby, że wyprzedaż zostanie zatrzymana na tych poziomach.

micmak
103
Wpisów: 1 520
Wysłane: 3 lutego 2021 11:44:57 przy kursie: 288,00 zł
Marketing swoje zrobił, każdy gada o grze, jednak jeszcze, aby gra była tak dobra i grywalna jaki miała robiony PR przed premierą. blackeye
ujeżdżam byki ===>>

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 3 lutego 2021 13:55:22 przy kursie: 288,00 zł
Gram bardzo dużo w CP2077 i wg mnie gra jest nawet lepsza niż sądziłem po materiałach promocyjnych. Monumentalne, realistycznie oświetlone miasto oszołamia, fabuła ciekawi a walki, hakowanie i jazda motorem po mieście są b. satysfakcjonujące.
Jedyne co psuje odbiór gry to wszechobecne negatywne komentarze na forach, szczególnie bolesne, ponieważ posiadam akcje spółki.
Co do policji: przyjąłem, że w tej grze nie wolno atakować cywili. I nie robię tego, więc nie mam problemu z policją. Taką mechanikę przyjęli twórcy i po prostu ją zakceptowałem (szczególnie, że do GTA V podchodziłem kilka razy i ostatecznie porzuciłem grę po 10 godzinach gdyż nie potrafiła mnie zainteresować).
Gram na PC z GTX 1070ti + i9.
Edytowany: 3 lutego 2021 13:56

Rufusinski
119
Wpisów: 512
Wysłane: 3 lutego 2021 15:30:58 przy kursie: 288,00 zł
Ta akcja pokazuje dlaczego inwestorzy instytucjonalni nazywajac indywidualnych dumb money nikogo nie obrazaja, tylko stwierdzaja fakt.

rafsty
PREMIUM
38
Wpisów: 2 393
Wysłane: 3 lutego 2021 17:12:20 przy kursie: 288,00 zł
Rufusinski napisał(a):
Ta akcja pokazuje dlaczego inwestorzy instytucjonalni nazywajac indywidualnych dumb money nikogo nie obrazaja, tylko stwierdzaja fakt.

Szał zakupów nie tego Zooma i nie tego Signala dawno to potwierdził.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

354 355 356 357 358

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,330 sek.

myfxuaca
nflxrkyl
nbtejzio
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tyzeuwrs
ddrtibst
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat