vyxvufof
Advertisement
PARTNER SERWISU
szrwxoby
204 205 206 207 208

Kiedy dno bessy?

vonplezdi
0
Wpisów: 102
Wysłane: 25 października 2009 22:32:40
to trzeba stawiac na "koniki" z dobrymi wynikami
Edytowany: 25 października 2009 22:33

oblatywacz
0
Wpisów: 17
Wysłane: 25 października 2009 23:49:40

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 25 października 2009 23:56:57
Fajne 23 strony po fajnym angielsku. Napisz może krótko jakieś fajne wnioski, jakie miałeś z tej lektury...?

oblatywacz
0
Wpisów: 17
Wysłane: 26 października 2009 00:47:19
WatchDog napisał(a):
Fajne 23 strony po fajnym angielsku. Napisz może krótko jakieś fajne wnioski, jakie miałeś z tej lektury...?

Czytanie po angielsku mnie nie przeraża, ale oczywiście WD już się poprawiam i szybko kreślę kilka wniosków z lektury.

Po pierwsze analiza wydaje mi się ciekawa o tyle, że sektor małych firm napędza gospodarkę i jako jeden z pierwszych powinien pokazywać kierunki ew. przyszłych zmian.

Z analizy danych widać, że small business nadal nie wykazuje oznak ożywienia. Firmy zgłaszają problemy ze sprzedażą, co ma i będzie miało wpływ na rynek pracy, a raczej daje małe szanse na rychły wzrost zapotrzebowania na pracowników. 7% właścicieli planuje tylko zwiększenie zatrudniania, podczas gdy 23% planuje redukcje. Z analizy danych wynika, że nadal redukowane są zapasy i raczej przy tej sprzedaży są małe szanse na wzrost produkcji.
W ciągu najbliższych 3 miesięcy (a przypominam, że niedługo zaczyna sie okres przedświątecznych zakupów) raczej nie powinien ten stan ulec znacznej zmianie.
Także plany zakupów są raczej nikłe.

Słaba sprzedaż i brak szans na zwiększenie zatrudnienia powoduje presję na spadek cen produktów.
Taki stan wpływa na osiągane przez firmy wyniki i pojawiające się problemy z kredytowaniem. 1/3 firm raportuje regularną konieczność kredytowania się. Z uwagi jednak na nikłe plany w zakresie wydatków na auta, wyposażenie, meble, itp. oraz słabą sprzedaż, a tym samym kiepskie wyniki - popyt na pożyczki też jest raczej nikły.
40% firm oczekuje, że sprzedaż będzie w kolejnych miesiącach spadać i nie oczekują w tym zakresie żadnych większych zmian.
W Konfresie rozważany jest plan stymulacji nr II, który ma spowodować zwiększenie zatrudnia (program ten ma być oparty na podobnym przeprowadzonym w latach 1976/7, który przyczynił się do wzrostu zatrudniania). Autorzy raportu mają jednak wątpliwości, co do skuteczności takich działań, ze względu na problemy ze sprzedażą. Zdaniem autorów pracownicy są tani, ale brakuje popytu.

To najkrócej, jak się dało.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 26 października 2009 14:49:27
S&P chyba chce znowu spróbować 1100. no i gdzie ta korekta,
nawet do 1040 zejść nie może Shhh

Miwik
0
Wpisów: 253
Wysłane: 26 października 2009 14:55:48
Vox napisał(a):
S&P chyba chce znowu spróbować 1100. no i gdzie ta korekta,
nawet do 1040 zejść nie może Shhh

Pisałem o tym (pare postów wcześniej) ze zobaczymy atak S&P na 1100 bo jesli korekta bedzie to z pewnościa nie w chwili obecnej kiedy wszyscy sie jej spodziewają.
Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek

股票是这么多的价值,市场将会尽可能多

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 26 października 2009 15:28:23
Jako,że taraz już się jej nikt nie spodziewa bo się nagle okazało że na 100% ponownie zaatakujemy szczyty, o czym wielu wcześniej pisało - należy się jej bać podwójnie.
A tak na poważnie po naszej sile relatywnej pozostały jak na razie mgliste wspomnienia. Podejrzewam, że taki stan rzeczy może parę dni potrwać. W między czasie może Amerykanie też się określą - co dalej - bo z tego co widzę nimi tez ostatnio targają emocje i niezdecydowanie, charakterystyczne do wypalania się trendu.

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 26 października 2009 15:44:50

Buldi, popieram. też o tym pisałem. nikt już się nie spodziewa korekty w tym momencie, podkreślam, w tym momencie, dlatego może ona nastąpić teraz. kazdy oczekuje kolejnych ataków na szczyty.

pierwszy dzień na południe, zobaczymy co z kolejnymi, ale wydaje mi się, że do końca tygodnia jedziemy w tym samym kierunku, czyli w dół. chociaż "ktoś" na 2 400 ładnie bronił pułapu.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 26 października 2009 15:55:15
Drodzy koledzy prosze was przeczytajcie z 20 str wstecz tego tematu i odpowiedzcie sobie sami czy ktos sie spodziewa korekty czy nie i ile osob. Jezeli juz sadzicie ze korekta bedzie wlasnie teraz to prosze o argumentacje bo uwiezcie mi ze jest strasznie meczace czytac od 3-4 miesiecy bedzie korekta bo nikt sie nie spodziewa.

buldi
0
Wysłane: 26 października 2009 16:24:34
Taurus80 napisał(a):
Drodzy koledzy prosze was przeczytajcie z 20 str wstecz tego tematu i odpowiedzcie sobie sami czy ktos sie spodziewa korekty czy nie i ile osob. Jezeli juz sadzicie ze korekta bedzie wlasnie teraz to prosze o argumentacje bo uwiezcie mi ze jest strasznie meczace czytac od 3-4 miesiecy bedzie korekta bo nikt sie nie spodziewa.

Taurusie80 wielokrotnie już podkreślałeś swoją stałość poglądów. Za Twoją radą przejrzałem parę wcześniejszych wpisów i natknąłem się tam (21sierpnia) na Twoje własne słowa, z którymi się tak wtedy jak i teraz zgadzam.
Cytat:
Krotko podsumuje moje styczniowe zalozenie mowilo o wzroscie do okolic 2400 wypelnienie ORGR i to mialo dawac falszywy sygnal hossy i dalej sie tego trzymam.
Jak to sie potwierdzi to mnostwo ludzie kasy znow utopia.

Czy mógłbyś, choć krótko się do tego odnieść i wytłumaczyć mi skąd ta nieoczewina zmiana i dlaczego tak strasznie cię męczy czytanie czyichś opini, które jeszcze dwa miesiące temu były zbieżne z Twoimi przewidywaniami?

edit: Przepraszam że ośmieliłem się posłużyć Twoim cytatem, ale to odpowiedź na zadane pytanie, a myślę że Twoje własne argumenty są dla Ciebie najbardziej przekonywujące.
Edytowany: 26 października 2009 20:16

Taurus80
0
Wysłane: 26 października 2009 16:44:00
I widzisz cos sie sprawdzilo :) a pamietam ta wypiwiedz dokladnie jak sie wczytasz jest tam napisane o falszywym wybiciu z ORGR teraz mozna sobie w kreskach czarowac jak sie chce.
Osobiscie zakladam ewentualnosc na koniach do 2500. A w poczatkowej fazie korekty misie nie beda uczestniczyly przynajmniej te z fundamentami.
A meczy mnie wieczne czytanie SPADNIE BO WSZYSCY MYSLA ZE UROSNIE.

Jezeli chcesz mnie przekonac czemu akurat teraz ma sie zaczac ZWALA to prosze o argumenty
bo jezeli caly czas mowicie o korekcie 150-200 pkt to mysle ze szkoda gadac o tym przez 4 miesiace.

A teraz ja ci powiem kiedy moim zdanie zacznie sie zwala :
Obserwuj bacznie dolara jak sie zacznie umacniac to w pospiechu zaczalbym spieniezac kase z akcji!!

A dlaczego ? A no dlatego ze zacznie sie realizacja zyskow prze MORGANY I SPOLKE

Wiem ze niektorzy teraz powiedza ze to nie ich sprawka z tymi wzrostami ale sadze ze jezeli ktos tak mysli jest kompletnym ignorantem.

Takie o to jest moje zdanie.

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 26 października 2009 16:51:45
Ja się pierwszy przyznaje, że jestem ignorantemAngel

EDIT: W kontekście burzliwej dyskusji, która zaraz się wywiąże, warto spojrzeć co się stało/dzieje w USA po zamknięciu u nas.
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
Edytowany: 26 października 2009 16:54

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 26 października 2009 16:54:43
Taurus80 napisał(a):
I widzisz cos sie sprawdzilo :) a pamietam ta wypiwiedz dokladnie jak sie wczytasz jest tam napisane o falszywym wybiciu z ORGR teraz mozna sobie w kreskach czarowac jak sie chce.
Osobiscie zakladam ewentualnosc na koniach do 2500. A w poczatkowej fazie korekty misie nie beda uczestniczyly przynajmniej te z fundamentami.

Jezeli chcesz mnie przekonac czemu akurat teraz ma sie zaczac ZWALA to prosze o argumenty
bo jezeli caly czas mowicie o korekcie 150-200 pkt to mysle ze szkoda gadac o tym przez 4 miesiace.

Obserwuj bacznie dolara jak sie zacznie umacniac to w pospiechu zaczalbym spieniezac kase z akcji!!

A dlaczego ? A no dlatego ze zacznie sie realizacja zyskow prze MORGANY I SPOLKE

Wiem ze niektorzy teraz powiedza ze to nie ich sprawka z tymi wzrostami ale sadze ze jezeli ktos tak mysli jest kompletnym ignorantem.

Ostrzegałem że przekombinujesz. Co z tego że Twoje prognozy okazały się bliskie ideału?
Nie masz S-ek!!!! A są absolutnie niezbędne aby skorzystać na totalnej zwale która właśnie się zaczyna. Jutro otworzymy się 2365 i prawdopodobnie nie będziesz brał bo przecież czekasz na 2500, a parę dni można było brać powyżej 2400.
Niestety w dalszej części wtorku też będzie zwała. W listopadzie schodzimy na 1900.

sven
0
Wpisów: 54
Wysłane: 26 października 2009 17:00:35
Wygląda na to, że korekta ruszyławave

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 26 października 2009 17:03:02
sven napisał(a):
Wygląda na to, że korekta ruszyławave

Do końca sesji jeszcze duuuuużo czasu - ale fakt - "byczo" to się nie zapowiada...
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 26 października 2009 17:29:01
Taurus80 zaczynasz mnie przerazac Think

Od jakiegos czasu wypisujesz na forum moje mysli... a moze sie znamy i o tym nie wiemy Angel

Rowniez optuje za obserwowaniem dolara, kazde jego znaczace umocnienie bedzie oznaczalo korekte , zwale czy jak kto tam woli
Moze powinnismy zrobic jakies widelki od jakiego spadku mowimy o zwale a do jakiego o korekcie ???

Bo ja caly czas w swoich wypowiedziach mowiac o spadkach generalnie mam na mysli nie spadki rzedu 150-200 pkt jak to okreslil Taurus tylko min. 500 pkt

Taurus80
0
Wysłane: 26 października 2009 17:29:38
discopolo napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Ostrzegałem że przekombinujesz. Co z tego że Twoje prognozy okazały się bliskie ideału?
Nie masz S-ek!!!! A są absolutnie niezbędne aby skorzystać na totalnej zwale która właśnie się zaczyna. Jutro otworzymy się 2365 i prawdopodobnie nie będziesz brał bo przecież czekasz na 2500, a parę dni można było brać powyżej 2400.
Niestety w dalszej części wtorku też będzie zwała. W listopadzie schodzimy na 1900.

Spokojnie 2400 tez nie mialo byc :) tak przynajmniej wiekszosc mowila.
Zycze sukcesow na S-kach ja narazie wole akcje dzisiaj zysk 3.4% z calosci kapitalu.
Jak mi pare punktow ucieknie nic sie nie stanie, jednego sie nauczylem przez pare lat wsiasc zawsze zdaze. Najgozej grac przeciw rynkowi.

buldi
0
Wysłane: 26 października 2009 17:36:11
Taurus80 napisał(a):

Spokojnie 2400 tez nie mialo byc :) tak przynajmniej wiekszosc mowila.
Zycze sukcesow na S-kach ja narazie wole akcje dzisiaj zysk 3.4% z calosci kapitalu.
Jak mi pare punktow ucieknie nic sie nie stanie, jednego sie nauczylem przez pare lat wsiasc zawsze zdaze. Najgozej grac przeciw rynkowi.

Oooo! Kolejna Twoja mądrość z kórą się w pełni zgadzam.
Czasami trudniej wysiąść.

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 26 października 2009 18:10:37
Te mądrości giełdowe raz się spełniają, a innym razem nie.
Wcale nie jest tak że zawsze zdąży się wsiąść.
Z kolei gra z trendem przynosi sukcesy w trendach, ale podczas horyzontu daje konkretne straty. Na beztrendziu gra przeciwko rynkowi jest świetna.
Edytowany: 26 października 2009 18:12

bulluk
0
Wpisów: 89
Wysłane: 26 października 2009 18:44:55
discopolo napisał(a):
Te mądrości giełdowe raz się spełniają, a innym razem nie.

Dokladnie... Tak samo jak texty: Jedziemy w listopadzie na 1900 blackeye Raz sie sprawdzaja a raz nie. Dlaczego akurat tyle? A nie 2100, albo 1600? spadlo troszke i juz sie pojawiaja texty ze wyglada na to ze korekta sie zaczela-no jak Wy potraficie takie cos okreslac po 2% spadku to nic tylko zazdroscic. Tez mi sie wydaje ze troszke spadnie, ale zastanawia mnie skad bierzecie takie czarne wizje o spadkach o 20-25%

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

204 205 206 207 208

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,395 sek.

icjgagjn
gsfwtmfj
opavnuhw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wnewvwdc
mdhwsmvh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat