152 Dołączył: 2011-03-02 Wpisów: 3 436
Wysłane:
10 sierpnia 2021 14:46:47
przy kursie: 166,16 zł
@tgolik Ty mówisz poważnie czy nabijasz się ... ? Grę się sprzedaje po to aby na niej zarobić a gra z czasem traci na atrakcyjności i tanieje. Podobnie jest z grami mobilnymi. Czy nie wiesz, że rozbudowa infrastruktury nie jest tak kosztowna ani trudna aby nie móc tego zrobić. Ostatecznie spodziewając się dużego ruchu i dużych przychodów czasem można nawet wynająć serwery - jest nawet usługa hostingu serwerów. Można to zrobić szybko i na krótki czas nie trzeba dużo inwestować w sprzęt. Choć inwestycja w sprzęt przy dużym zainteresowaniu się opłaca. Spółkę stać by było aby pozwolić graczom grać ...... a nie odwlekać w czasie - to jak strzał w kolano. To nie budowa domu .... albo skończymy w tym roku albo w przyszłym. Tyle, że to co piszesz mało ma wspólnego z rzeczywistością - chyba .... ale tonący brzytwy .... tak samo z tym tłumaczeniem małego zainteresowania grą. Kupy się to nie trzyma widać te klimaty są tam słabo kojarzone. Gdyby CP był megahitem to i Slayer żarłby dożo lepiej. Było by gadane. To gra od CP i W3 a tak została tylko nadzieja w kolejnym sezonie Netfixa. Myślę, że spółka powinna dać coś więcej dla W3 aby nieco wskrzesić tą markę dodatkowym kontentem i poprawić wizerunek firmy post CP ... Gracze dodatkowy DLC przyjęli by w rozkoszą a do następnej produkcji jeszcze szmat czasu. Szkoda, że z grafiku wypadł multi ale w tym stanie gry nie było raczej sensu brnąć dalej w te mokradła. Fajnie by było gdyby spółka po 2-3 płatnych dodatkach ujawniła co dalej zamierza. Czy będzie kontynuacja CP czy najpierw wydadzą W4. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
PREMIUM
248 Dołączył: 2009-06-08 Wpisów: 1 258
Wysłane:
10 sierpnia 2021 16:02:16
Jak zaczynałem grać w monster slayera, gra działała dużo lepiej. Obecnie przy prawie dwóch milionach graczy oczekiwania na połączenie z serwerem są już bardzo częste i nie wiem, co byłoby przy 10 mln graczy. Mówimy o grze zaplanowanej na wiele lat i tak jak Gwint kolejne sezony będą podtrzymywać zainteresowanie produkcją. Ja lada dzień skończę fabułę i odstawię grę do czasu premiery nowej zawartości.
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
10 sierpnia 2021 19:44:06
DJ1910 napisał(a):Sugerujesz krewa zanegowanie wyckoffa na D1 ?
Wygląda mi to na fazę ST in ph. B ...Ale coś ten resistance niepewny jakiś... Przede wszystkim ja w ogóle nie biorę pod uwagę schematu akumulacji. Nie w tym miejscu. I nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc o resistance
|
|
|
|
48 Dołączył: 2020-12-11 Wpisów: 234
Wysłane:
10 sierpnia 2021 21:07:47
Oczywiście miałem na myśli support a nie opór...
Średnioterminowo walor pięknie pasuje do tego schematu wg mnie.
No chyba, że ktoś zakłada upadek spółki no to ok ;-)
|
|
67 Dołączył: 2011-01-02 Wpisów: 1 254
Wysłane:
10 sierpnia 2021 22:14:57
tgolik napisał(a):Serwery są przeciążone. Myślę, że rozwój gry i promocja na kolejnych rynkach (np. w USA) będzie rozciągnięta w czasie aby infrastruktura nadążyła za przyrostem grających. Ta gra ma 1 mln ściągnięć, więc dziwi fakt przeciążenia serwerów. Jakie były założenia, że będą w nią grali tylko pracownicy CDR? Dla wyceny spółki przy obecnym zainteresowaniu to i tak jest bez znaczenia. Jaki był jej koszt wytworzenia? @DJ1910 Niektórzy mogą zakładać urealnienie wyceny. Ciekawe czy CDR w 2021 zarobi więcej aniżej Bowim? krewa napisał(a):Owszem, mogą. Tylko w ujęciu tygodniowym wykres również nie napawa optymizmem Wiele ostatnich sesji miało podobny charakter, w dzień dystrybucja, na koniec sesji wyciąganie kursu, stąd dopuszczałem taki scenariusz, tym razem się nie udało.
Edytowany: 10 sierpnia 2021 22:16
|
|
67 Dołączył: 2011-01-02 Wpisów: 1 254
Wysłane:
17 sierpnia 2021 19:27:57
przy kursie: 171,02 zł
Nadeszła aktualizacja wraz z nią poprawki: www.cyberpunk.net/pl/news/3916...O DLC raczej nie można mówić poważnie, bo raczej nikt nie kupi gry dla nowej kurtki  : 1. Alternatywny wygląd Johnny’ego Silverhanda 2. Wielowarstwowa kurtka pilota z syntetycznej skóry, luminescencyjna kurtka punkowa 3. Archer Quartz „Bandyta”
|
|
45 Dołączył: 2017-09-26 Wpisów: 333
Wysłane:
18 sierpnia 2021 07:24:09
Ke? Dobrze rozumiem, że DLC zawiera jakieś skiny i tyle? Zero nowych misji, fabuły etc.? Jeżeli tak to czy oni sobie z ludzi jaja robią? Tyle czasu roboty i w DLC 3 skiny na krzyż? Albo tam pracują sami juniorzy albo CDR wkręca i CP już dawno odpuszczone i zostąło parę osób na krzyż w tym projekcie...
|
|
Wysłane:
18 sierpnia 2021 08:16:45
Lista poprawek na kilka stron (kilkaset podpunktów poprawionych rzeczy) ale co tam....lepiej pisać bzdury że nad projektem nikt nie pracuje bo akurat skupili się wpierw na poprawkach a nie na DLC...
|
|
22 Dołączył: 2018-09-08 Wpisów: 89
Wysłane:
18 sierpnia 2021 08:21:52
Niestety długooczekiwany patch 1.3 okazał się strzałem w stopę, zanim nawet wyszedł. Wczoraj godzinę czytałem wątki dotyczące tej aktualizacji na reddicie i nie znalazłem ani jednej pozytywnej wypowiedzi.
Powody są chyba głownie dwa: - darmowy DLC, który okazał się kpiną (W3 dostał taki dodatek dzień po premierze), już lepiej by było gdyby go nie wydawali wcale. Nikt nie przejdzie gry drugi raz dla kurtki i nikt gry dla niej nie kupi. - stream - powinni byli wydać patch w piątek wieczorem i koniec. Pokazaliby, że ciężko pracują w pokorze, a zamiast tego zorganizowali cyrk.
Co do zarzutu, że pracują tam juniorzy i to jest powód, to się nie zgodzę. Uważam, że powody są głównie 2: - Red Engine, który jest koszmarem. Sami przyznali to wczoraj na streamie. Nie twierdzę, że przez to gra jest nienaprawialna, ale koszty naprawy będą astronomiczne. - transformacja w agile. Pisałem to kilka miesięcy temu (i ktoś mnie tu nawet wyśmiał), że wyjdzie im ona bokiem. Obecnie produktywność zespołu spadła z 80% do 50%. Dla tych, którzy nie są w temacie: ludzie spędzają godzinę dziennie na daily. Dodatkowo godzinę-dwie tygodniowo na planowaniu sprintu, godzinę-dwie tygodniowo na refinmentach, godzinę na demo pokazując mikro-przyrost, kilka godzin na przygotowaniu tego demo i godzinę w piątek na retrospektywie. Korzyści z tego nie ma żadnej, bo oni nie dostarczają tego mikroprzyrostu po tygodniu, tylko po 2 miesiącach jako zbiorczy patch. W międzyczasie ten przyrost się "zepsuje" w wyniku innych prac i trzeba będzie do niego wracać.
|
|
45 Dołączył: 2017-09-26 Wpisów: 333
Wysłane:
18 sierpnia 2021 09:13:09
przy kursie: 166,60 zł
A że tak zapytam przewrotnie bo nie jestem na bieżąco, ale patrząc po tym DLC aż muszę zapytać.
Czy wersja na nowe geny Cyberpunka i Wiedźmina 3 są dalej aktualne? Z tego co pamiętam miały wyjść obie jeszcze w tym roku.
|
|
|
|
Wysłane:
18 sierpnia 2021 09:23:51
michal-j napisał(a):Niestety długooczekiwany patch 1.3 okazał się strzałem w stopę, zanim nawet wyszedł. Wczoraj godzinę czytałem wątki dotyczące tej aktualizacji na reddicie i nie znalazłem ani jednej pozytywnej wypowiedzi.
Hmm ciekawe. Nikt jeszcze patch'a nie ma zainstalowanego, a już wszyscy twierdzą, że będzie to strzał w stopę. Zaiste sami proporocy i posiadacze szklanych kul ;)
|
|
70 Dołączył: 2020-03-29 Wpisów: 317
Wysłane:
18 sierpnia 2021 09:25:05
Cytat:Dla tych, którzy nie są w temacie: ludzie spędzają godzinę dziennie na daily. Dodatkowo godzinę-dwie tygodniowo na planowaniu sprintu, godzinę-dwie tygodniowo na refinmentach, godzinę na demo pokazując mikro-przyrost, kilka godzin na przygotowaniu tego demo i godzinę w piątek na retrospektywie. Korzyści z tego nie ma żadnej, bo oni nie dostarczają tego mikroprzyrostu po tygodniu, tylko po 2 miesiącach jako zbiorczy patch. W międzyczasie ten przyrost się "zepsuje" w wyniku innych prac i trzeba będzie do niego wracać. Dla tych, którzy nie są w temacie: użytkownik wyżej pokazał bardzo wypaczoną wersję metodyk zwinnych i bez znajomości wewnętrznej sytuacji firmy, nie powinno się wydawać takich osądów, bo to jak autodiagnoza raka mózgu po kilku minutach googlania. Cytat:Nikt jeszcze patch'a nie ma zainstalowanego, a już wszyscy twierdzą, że będzie to strzał w stopę. No niestety zawartość patcha... nie powala. Nie trzeba instalować, żeby zauważyć, że kurtka, auto i alternatywny wygląd Silverhanda, to trochę mało jak na szumnie zapowiadane DLC.
Edytowany: 18 sierpnia 2021 09:30
|
|
33 Grupa: SubskrybentP1
Wysłane:
18 sierpnia 2021 09:30:44
CSharpBeginner napisał(a): Czy wersja na nowe geny Cyberpunka i Wiedźmina 3 są dalej aktualne? Z tego co pamiętam miały wyjść obie jeszcze w tym roku.
Rok 2021 wciąż trwa :) na tą chwile nie było informacji aby te wersje nie miały się ukazać.
|
|
PREMIUM
248 Dołączył: 2009-06-08 Wpisów: 1 258
Wysłane:
18 sierpnia 2021 09:40:39
Przypominam zestaw 16 darmowych DLC do Wiedźmina 3:
Zestaw Temerskiego Rynsztunku, Zestaw bród i fryzur, Nowe zadanie – “Zlecenie: Zaginieni górnicy”, Alternatywny wygląd Yennefer, Zestaw Nilfgaardzkiego Rynsztunku, Zestaw wybornych kusz, Nowe zadanie – “Złoto głupców”, “Bohaterowie z Ballad” – zestaw neutralnych kart do Gwinta, Nowe zadanie – “Poszukiwania: Rynsztunek szkoły wilka”, Alternatywny wygląd Triss, Nowe zadanie – “Zlecenie: Najgroźniejszy potwór na Skellige”, Zestaw Skelligijskiego Rynsztunku, Alternatywny wygląd Ciri, Nowe zadanie – “Jak kot z wilkiem”, Nowe animacje ciosów kończących, NOWA GRA PLUS.
Wczoraj zapowiedziane 3 DLC rzeczywiście nie powalają i wydają się nieco słabsze od tych z TW3. Najbardziej oczekiwane to pewnie Fryzjer, jakieś dodatkowe zadania i New Game +. Pewnie dostaniemy je w kolejnych miesiącach. W przypadku Wiedźmina 3 ostatni z bezpłatnych DLC ukazał się po 15 miesiącach od premiery - była to Nowa Gra Plus.
Edytowany: 18 sierpnia 2021 09:42
|
|
Wysłane:
18 sierpnia 2021 10:10:54
pivovarit napisał(a): No niestety zawartość patcha... nie powala. Nie trzeba instalować, żeby zauważyć, że kurtka, auto i alternatywny wygląd Silverhanda, to trochę mało jak na szumnie zapowiadane DLC.
yyyy czytałeś releases notes patcha 1.3 ? Ja się nie odnoszę do DLC które na tym etapie naprawy gry są bez znaczenia, ja się odnoszę do poprawek technicznych których jest mnóstwo. www.cyberpunk.net/en/news/3909...Wsród gąszcza poprawek najbardziej ciekawe pod kątem znanych problemów technicznych wydają się: Cytat: Dynamic Resolution Scaling improvements.
Improved framerate consistency, resulting in fewer hitches and spikes, especially during combat.
Fixed a streaming issue affecting performance in the City Center district.
|
|
70 Dołączył: 2020-03-29 Wpisów: 317
Wysłane:
18 sierpnia 2021 10:32:44
Cytat:czytałeś releases notes patcha 1.3 ? Czytałem. Natomiast nie jestem pewien czy czytałeś moją wiadomość, bo pisałem o zawartości DLC a nie całego patcha.
|
|
25 Dołączył: 2009-03-18 Wpisów: 402
Wysłane:
19 sierpnia 2021 11:29:35
przy kursie: 168,30 zł
z filmów na yt wynika, ze na np xbone s fps w stosunku do 1.23 wyglada juz w zasadzie akceptowalnie, gdzie 1.23 ma zjazdy do 22-24 1.3 ma 26-28. nie ma to większego znaczenia dla kursu ale mozna powiedzieć ze last geny sa po prawie roku na granicy grywalnosci
|
|
Wysłane:
19 sierpnia 2021 12:17:19
DJ1910 napisał(a):Cytat: Dynamic Resolution Scaling improvements.
Improved framerate consistency, resulting in fewer hitches and spikes, especially during combat.
Fixed a streaming issue affecting performance in the City Center district.
Ty uważasz, że naprawa takich błędów 8 miesięcy po premierze to sukces ? Teraz kwestia konsol jak piszą niektórzy osiągnięto grywalność na jednej z platform ..... po 8 miesiącach. Czy aby tak nie powinno być na premierze lub chociażby 48 godzin po .... ? O czym my tu w ogóle dyskutujemy ? Czy jakość gier z CDR ma być od teraz standardem .... ? Mam nadzieję, że nie. Dziwię się MS, że dopuścił takie coś do sprzedaży !!!! Jednak patrząc na produkty z MS i CDR to dużo łączy te firmy ..... przynajmniej ostatnio gwarantują taką samą jakość Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
25 Dołączył: 2009-03-18 Wpisów: 402
Wysłane:
19 sierpnia 2021 12:36:56
baks dzielnie i dramatycznie polemizujesz z teza przez siebie wymyślona. nikt tu nie pisze ze to sukces.
jesli ktos tutaj dyskutuje poniewczasie to chyba ty, 8 miesięcy po premierze przezywasz ja po raz kolejny.
Wersja 1.3 faktycznie technicznie prostuje gre na lastgenach, czy teraz więcej sie cp sprzeda? nie byc moze konkretny dlc odmieni sytuację ale nie gdy trzeba bedzie na niego czekać półtora roku. za wolno, o wiele za wolno
|
|
Wysłane:
19 sierpnia 2021 14:49:10
Spójrz na rynek a zobaczysz kto ją przeżywa. Mi CDR nie robi różnicy ale wkurza mnie dyletanctwo i bezczelność Zarządu jak ten kit gropodobny wcisnęli graczom. Inna sprawa to setki straconych KPLN na moich inwestycjach ..... z winy CDR ... Tak można było sprzedać inne akcje. Tyle, że nikt się nie spodziewał amatorszczyzny od tak niby doświadczonej ekipy. Zachwycanie się, że coś ważnego poprawiono po 8 miesiącach to też kuriozum. Inna sprawa to to, że świadczy to tylko o tym jak dużo było do poprawy .... w tym czymś. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.