0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
29 października 2009 15:36:34
przy kursie: 5,60 zł
od razu przepraszam za rano - nie bylo mnie, nie przypilonwalem zrembka... wlaczam lapka przed poludniem i widze, ze zrembek ociera sie o wspominane wsparcie - wystarczylo na kilka godzin spuscic go z oka... ale porozmawialismy sobie po mesku i juz jest jak mialo byc wczoraj stany ladnie dzisiaj zaszarzowaly na dzien dobry, zremb juz jest po 1.12 i im wyzej idzie, tym wolumin sie zwieksza. moze nie bedzie zle Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2009-03-27 Wpisów: 96
Wysłane:
3 listopada 2009 07:40:00
przy kursie: 5,60 zł
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 128 / 2009 Data sporządzenia: 2009-11-03 Skrócona nazwa emitenta ZREMB-CHOJNICE S.A. Temat Informacja dotycząca terminu publikacji sprawozdania finansowego skonsolidowanego Grupy ZREMB-CHOJNICE S.A. Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Zakładu Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A. informuje, że z uwagi na fakt opóźnień, wynikających z prowadzonego audytu, w procesie sporządzenia sprawozdania finansowego na dzień przeniesienia prawa własności udziałów w podmiocie zależnym od Spółki, tj. w HENCZKE-Budownictwo Sp. z o.o. z siedzibą w Płocku, w dniu 05.11.2009r. Spółka opublikuje sprawozdanie jednostkowe ZBM "ZREMB-CHOJNICE" S.A. Publikacja skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy ZREMB-CHOJNICE S.A. obejmująca wyniki spółki zależnej, tj. HENCZKE-Budownictwo Sp. z o.o. nastąpi w terminie do dnia 10.12.2009r.
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
3 listopada 2009 15:18:48
przy kursie: 5,55 zł
mily napisał(a):pop napisał(a):irfy napisał(a):Łooo, no to będą wyniki! Aż zadudni:) Ciekawe, czy chociaż jeden kontener sprzedali, czy gdzieś na placu ustawili i sami w nich urzędują? Pewnie dlatego zapomnieli, że audyt mają, przyszły mrozy, cała energia poszła w organizowanie ciepłych kapci dla kadry i piecyka- kozy dla prezesa, to im audyt umknął :) widzę Irfy po postach,że chyba czmychnąłeś ze Zrembu... Trudno na dzień dzis.jednoznacznie określić,czy wyniki będą ok,czy rozczarowujące.Na plus działa spora ilość kontraktów w III kwartale,ale na minus sporo niższy kurs euro niż w II kwartale,a wyniki za II kwartał były niestety złe,stąd może tak słabo kurs radził sobie w ostatnich miesiącach.Ja liczę chociaż na ok.700tys.zysku netto,no ale zobaczymy... kurs euro w calym roku jest ok. dla spolki w q3 i q4 rowniez co do wynikow ciezko szacowac , jak kibiucuje jakims zyskom i tyle mamy henczke +zawarte kontarkty na kontenery a prawdziwie rozczarowujace byly koszta w pierwszymn polroczu No nie,mówmy powaznie,spółka nie ma przecież super niskiego P/E i "jakiś" zysk,to nie jest żaden impuls do wzrostów,musi być min.500tys.Rynek premiuje firmę wyższą wyceną od średniej rynkowej szansą na przyzwoity przyrost zysków,w innym przypadku po prostu ukarze spadkiem kursu.A kurs euro jest jednak wazny dla rentowności,jedynie tego się trochę obawiam,gdyż o iel w II kwartale kurs wahał się w granicach 4.50-4.70,o tyle w III na ogół przbywał w okol.4.20-4.30-trochę różnicy jednak jest,no ale zobaczymy,czy to zaważy na wynikach,czy nie.w każdym razie drugi raz z rzędu spółka nie może rozczarować,bo zniechęci akcjonariat.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-12-03 Wpisów: 193
Wysłane:
3 listopada 2009 16:29:03
przy kursie: 5,55 zł
WatchDog napisał(a):Kolego, szum robisz pod pozorem konkretów. Jeśli masz koszty w PLN a sprzedaż w € to masz ryzyko walutowe i rosnący EURPLN zwiększa marżę. Jeśli masz koszty w € i sprzedaż w € to nie masz ryzyka walutowego, ale rosnący EURPLN też zwiększa marżę, a jesteś spółką polską i płacisz pracownikom w PLN. Ale jeśli po drodze fakturujesz w złotych po kursie dnia i nie umiesz zarządzać pozycją - wtedy jak masz niefarta i kupujesz walutę na płatności w górkach, a fakturujesz w dołkach, to tracisz marżę błyskawicznie. Do tego zapasy. Nigdzie nie ma rotacji 0 dni, więc jeśli wchodzi na magazyn po wyższym kursie, a wychodzi po niższym, to księgujesz stratę. Czy jest ona rzeczywista, to zależy od operacji kasowych (przepływów) - ale na RZiS niewiele wtedy widać.
Jeśli chcesz coś wnieść tutaj, oprócz skracania sobie i innym oczekiwania, to przeczytaj starannie raport za półrocze (zaudytowany) i rozrysuj cykl konwersji gotówki z uwzględnieniem walut oraz okna walutowe - to pogadamy o tym, czy i jak spółka zarządza ryzykiem walutowym. a gdzie sie zapodzial w raporcie z 1 polrocza  zysk z forwardow jakie spolka zawierala? a nie bylo tego malo bo w Q2 jakies ok. 500tys. pln a tymczasem zysk netto niemalze 0
|
|
0 Dołączył: 2009-03-14 Wpisów: 162
Wysłane:
5 listopada 2009 08:38:57
przy kursie: 5,65 zł
irfy napisał(a):Ha ha, pewnie wyniki będą odstraszające, więc na początek, na pocieszenie postanowili wrzucić to cudo. Rynek, już tradycyjnie postanowił olać to info i poczekać na dalszy rozwój..hmm... wypadków raport jest i nie jest straszny  . WK wzrosla choc na malo, zysk jest, co wiecej Henczke nie uwzgledniony. Nie wiem jak on wplynie na zysk, ale na WK powinien wplynac znacznie. Jesli spolka zarobi na kontraktach, ktore podpisala i bedzie podpisywac kolejne to o przyszlosc kursu chyba mozna byc spokojnym. Moze Wodz lub prawa reka Wodza skomentuje wyniki. Fajnie byloby wiedziec co jest od wewnatrz i jak te przeplywy sie maja do rozwoju spolki.
|
|
Wysłane:
5 listopada 2009 09:13:37
Niedzwiadek napisał(a):irfy napisał(a):Ha ha, pewnie wyniki będą odstraszające, więc na początek, na pocieszenie postanowili wrzucić to cudo. Rynek, już tradycyjnie postanowił olać to info i poczekać na dalszy rozwój..hmm... wypadków raport jest i nie jest straszny  . WK wzrosla choc na malo, zysk jest, co wiecej Henczke nie uwzgledniony. Nie wiem jak on wplynie na zysk, ale na WK powinien wplynac znacznie. Jesli spolka zarobi na kontraktach, ktore podpisala i bedzie podpisywac kolejne to o przyszlosc kursu chyba mozna byc spokojnym. Moze Wodz lub prawa reka Wodza skomentuje wyniki. Fajnie byloby wiedziec co jest od wewnatrz i jak te przeplywy sie maja do rozwoju spolki. Proponuję jednak oceniać raporty nie wg tego,czy w danym momencie mamy akcje,czy nie,bo i tak co kogolwiek my napiszemy,to przeciez nie ma żadnego wpływu na kurs...! Wynik jednostkowy nie jest dobry,powiedziałbym,że znowu rozczarowujący-i to trzeba jasno powiedzieć.Jest co prawda znacznie lepiej,niż rok temu,ale po rewelacyjnym pierwszym kwartale,chyba jednak my wszyscy oczekiwaliśmy lepszych raportów,niż te w II i III... Ja w każdym razie przyjąłem ten wynik negatywnie,no ale zobaczymy jak przyjmie to rynek...
|
|
0 Dołączył: 2009-09-18 Wpisów: 9
Wysłane:
5 listopada 2009 09:24:12
Ja się nie zgadzam z tą oceną , wyniki wszystkie ( oprócz przepływów ) są na + , dodatkowo mają kilka intratnych kontraktów i ogólnie gospodarka pozytywnie nastawiona - myśle że można spokojnie wyniki zinterpretować pozytywnie bo mimo kryzysu jaki mamy ostatnimi czasy - ZREMB " dał rade " i nie zadłużył , nie zbankrutował , a wystarczył mu kwartał by postawić się na nogi - To uważam za duży pozytywny sygnał
aha . i jeszcze Henczka - myśle że do końca roku da zarobić !
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
5 listopada 2009 09:30:29
Jak na razie rynek olał i tą informację. Czyli - w wariancie optymistycznym, była ona już "w cenie" i stąd te ostatnie spadki i kiszonka, w wariancie pesymistycznym, zaraz zaczną wywalać. Wodospadu pewnie nie będzie, tylko taki, klasyczny już na tej firmie - spadkowy boczniak. Nie wiem jak inni, ja redukuję bez zysku bądź z niewielką stratą i po prostu - spadam stąd :) Bo już się nawet krótkoterminowo do niczego nie nadają :)
|
|
Wysłane:
5 listopada 2009 09:42:32
Boberek napisał(a):Ja się nie zgadzam z tą oceną , wyniki wszystkie ( oprócz przepływów ) są na + , dodatkowo mają kilka intratnych kontraktów i ogólnie gospodarka pozytywnie nastawiona - myśle że można spokojnie wyniki zinterpretować pozytywnie bo mimo kryzysu jaki mamy ostatnimi czasy - ZREMB " dał rade " i nie zadłużył , nie zbankrutował , a wystarczył mu kwartał by postawić się na nogi - To uważam za duży pozytywny sygnał
aha . i jeszcze Henczka - myśle że do końca roku da zarobić !
Nie zgadzasz się...??? A co widzisz "dobrego" w tym,że w samym III kwartale zysk netto spadł o 40%,a przychody o ponad 10%...?Firma ma dosyć wys.P/E a przy tym pogorszenie wyników kwartał do kwartału. Jeszcze raz powtórzę-oceniajmy firmy rzetelnie,a nie przez pryzmat posiadanych/bądź nie papierów... Opłacalność inwestycji w papier niech każdy sam oceni,ale sam wynik kwartalny na pewno nie jest dobry,wystarczy po prostu porównać dane i spojrzeć na wskaźniki fundamentalne.
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
5 listopada 2009 10:04:04
Potrzeba około pół godziny aby pojawiły się zaktualizowane dane i wskaźniki: www.stockwatch.pl/gpw/zremb.as...Sytuacja majątkowa spółki praktycznie nie uległa zmianie. Śladowy wzrost sumy bilansowej jest zasługą niewielkiego wykazanego zysku netto za raportowany okres. Pasywa praktycznie identyczne, za to nieco większe przesunięcia są po stronie aktywów: nieco wzrosły należności handlowe, natomiast spadł poziom gotówki i pojawiły się spore długoterminowe aktywa finansowe. To ślad przejęcia. W przepływach widać, że wydano 3,2 mln zł. Po stronie wyniku widzimy spadek przychodów rok do roku i ogólnie raczej niestabilny biznes, który jednak powolutku rośnie. Gorzej z rentownością - tu jest ciągle na styk i gdyby nie pozycja "Pozostałe przychody operacyjne", tego zysku byłoby o połowę mniej, a już teraz jest tyle co nic. Przepływy nie potwierdzają osiągniętego wyniku, gdyż są lekko ujemne. Trzeba jednak zdawać sobie sprawę, że spółka jest mała, ma bardzo niewielką marżę, a cała ta analiza zysku zahacza o aptekarskie ilości. Przy tym wszystkim spółka pozostaje bardzo stabilna i praktycznie nie zadłużona. Dla mnie dodatkową ważną przesłanką do kompleksowej oceny sytuacji spółki jest pozbycie się zobowiązań pozabilansowych. Czyli to co widzimy we wskaźnikach obejmuje pełen obraz spółki, bez pochowanych weksli czy poręczeń. Martwi mnie brak wzrostu w biznesie podstawowym, a cieszy wejście w nowy biznes poprzez przejęcie - czyli, miejmy nadzieję, wraz z kompetencjami. Powiem jednak oględnie, że rynek już dawno za to z góry zapłacił.
|
|
|
|
127 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 2 050
Wysłane:
5 listopada 2009 10:17:59
WD nie mogę się zgodzić z Twoim ostatnim stwierdzeniem. Wyciągasz taki wniosek na podstawie raportu jednostkowego? Na tego typu osąd trzeba będzie poczekać kilka kwartałów. Chyba że mamy brać pod uwagę historyczne wyniki Henczke, jeszcze za nim znalazła się w grupie.. wówczas można pójść dalej i powiedzieć że jesteś w błędzie.
Edytowany: 5 listopada 2009 10:19
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
5 listopada 2009 10:31:55
Jasne, to Twoje zdanie i nie zamierzam przekonywać Ciebie ani nikogo zasadniczo do niczego. Jeśli nic nie wiemy - to nic nie wiemy. Możemy czekać kilka kwartałów - tylko ludzie już dzisiaj czekają na ocenę raportu. Jest tak jak napisałem, a C/WK=2 wskazuje na to, że w cenie jest już ukryta premia. W tej chwili to czwarta najdroższa spółka w sektorze: www.stockwatch.pl/Stocks/Secto...Można to różnie oceniać, z tym że bez zyskowności, WK nie będzie rosła. Gdy skonsolidują Henczke to chciałbym przypomnieć, że nie tylko wzrosną aktywa, ale także częściowo zajmą miejsce aktualnych aktywów finansowych. Ale wzrosną też na pewno pasywa, gdyż kupiona spółka na pewno ma zobowiązania. Ja bym jednak poprosił jakieś zyski, bo wtedy można zacząć spółkę zadłużać i efektywniej gospodarować kapitałem.
|
|
Wysłane:
5 listopada 2009 10:50:13
C/WK wskaźnik jeden z wielu Zwracam uwagę że przejęli podmiot o przychodach 45 mln zł który w 2008 roku wypracował zysk netto ok 2,7 mln. Nie można tego pomijać. Tym bardziej że w przyszłym roku prawdopodobnie zawita na GPW. Można gdybać dlaczego nabyli udziały za tak niską cenę. Tylko podobne dyskusję prowadziliśmy w 2007 roku jak Stormm nabywał Zremb.
|
|
Wysłane:
5 listopada 2009 20:23:33
WatchDog napisał(a):Użytkowniku Miły, nie wiem czy publikowałeś w czasach PRL i miałeś kontakt z cenzurą, czy znasz ją tylko z cudzych wspomnień oraz fajnych haseł. Nie wiem także, czy pracujesz gdzieś w mediach, bo jeśli tak to na pewno spotkałeś się z autocenzurą, tudzież cenzurą wewnętrzną, jaka dławi nasze redakcje - choć już mniej na tle politycznym, a bardziej ekonomicznym. O cenzurze mógłbym długo rozmawiać, ale nie ma sensu, gdyż nie jest to trafione słowo na określenie sprzątania śmietnika, jaki na forum robią niektórzy userzy. Jeśli zniknęło coś, co Twoim zdaniem było cennne - powtórz ten fragment wpisu. sprawe cenzury na tym forum przemilcze ... co do prl znam doskonale bo wychowywalem sie w tamtych czasach z dziennikarstwem nigdy nie mialem do czynienia do rzeczy: przeczytalem niedawno ten raport z reszta jak kazdy na tej spolce i stwierdzam ze to jest dobry raport, nie mowie ze rewelacyjny bo tak nie jest. podam nieliczne przyklady: 1 mamy zysk netto w kwocie 300tys. pln i to juz jest podstawa aby mowic ze jest ok. 2 wykazana inwestycja w henczke---bonanza 3- stabilny w tym okresie kurs EUR - zwiększenie produkcji wyrobów z materiału powierzonego powodujące ograniczenie ryzyka pogorszenia płynności finansowej Spółki czynnik majacy wplyw na pogorszenie wyniku w Q3:wyraźne spowolnienie rozmów handlowych przez kontrahentów Spółki, co spowodowało spowolnienie otrzymywania nowych zleceń. a na deser z raportu q3 dodam to: Wskazanie zdarzeń, które wystąpiły po dniu, na który sporządzono kwartalne sprawozdanie finansowe, nieujętych w tym sprawozdaniu, a mogących w znaczący sposób wpłynąć na przyszłe wyniki finansowe. Do takich zdarzeń naleŜą: W dniu 08 października 2009 r. zarząd Spółki podpisał znaczącą umowę na dostawę kontenerów i elementów przeznaczonych na cele wojskowe, na rynek niemiecki o łącznej wartości 2.653.353,39 zł. . Termin dostaw ustalono sukcesywnie do końca 2009 roku. W dniu 04 listopada 2009 r. Zarząd Spółki podpisał umowę poszerzającą dostawę kontenerów i elementów przeznaczonych na cele wojskowe, na rynek niemiecki, na łączną wartość 475.937 zł. Termin dostaw ustalono sukcesywnie do końca 2009 r. prosze sobie porownac wyniki narastajaco w q1q2q3 2009 i q1q2q3 w 2008 dla mnie najistotniejsze bedzie zamkniecie calego kalendarzowego roku 2009 i wynikami spolki wtedy porownamy z kwartalami 2008 i kazdy bedzie mogl osadzic sam co i jak w spolce przypominam tylko ze w zeszlym roku cala robote na wynik koncowy 2008 wykonal q4 dodajac henczke plus wynik jednostkowy zrembu q4 2009 mozna sie spodziewac calego roku dobrego dla spolki co szanowne grono sadzi o progu % dla jago? 66% czy 33%?
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
6 listopada 2009 14:05:38
przy kursie: 5,45 zł
Fidiasz napisał(a):o mordeczka, znowu po pupci obrywamy, nie dość, że raport taki sobie, to jeszcze ten nieszczęsny debiut PGE zbierający kasę z rynku Z PGE bym tego nie łączył :) Po prostu ludzie czmychają, bo i po co tu sterczeć? Jeszcze dopóki był w miarę stabilny korytarz 1.10 - 1.20, to można było poobracać, ale teraz to nawet w to strach się bawić. Więc pakują manatki  Swoją drogą ciekaw jestem, kogo i czym chcą skusić na ewentualny zakup akcji Henczke, którą to firmę mają (jakoby rzekomo) wprowadzić na giełdę (ale chyba nie na parkiet główny, na litość boską, tylko NC raczej?. Bo żaden fundusz raczej nie wejdzie a drobni... no, pewnie można odstraszyć jeszcze bardziej, ale i teraz już chyba dość zniechęceni
|
|
Wysłane:
6 listopada 2009 15:36:47
Henczke przejmuje W tym miesiącu spółka Zrembu może pochwalić się przejęciem, W III kw. Zremb Chojnice (buduje kontenery i konstrukcje stalowe) nie konsolidował wyników przejętej firmy Henczke Budownictwo. - Obecnie w Henczke jest audytor. Wyniki będą więc konsolidowane od IV kw. Rezultaty finansowe Zrembu w III kw. nie są złe, ale mogły być lepsze - przyznaje Krzysztof Kosiorek-Sobolewski, akcjonariusz Zrembu. W III kw. Zremb miał 7,6 mln zł przychodów (spadek o 10,31 proc. r/r). Mniejszy był też zysk netto (300 tys. zł wobec 534 tys. zł przed rokiem). Jednak po dziewięciu miesiącach spółka zanotowała wzrost: przychodów do 22,8 mln zł (z 20,9mln zł przed rokiem), a zysku netto do 1,30 mln zł (z 448 tys. zł straty). Koszty sprzedaży i ogólnego zarządu w III kw. wyniosły 831 tys. zł i były wyższe o 58 tys. zł niż przed rokiem. Grupa ma w planach dwie akwizycje. - W listopadzie poinformujemy o przejęciu [mniejsza spółka jest z branży hydrotechnicznej, a większa z branży sanitarnej i drogowej - red.] - dodał akcjonariusz wiec wskazniki moga sie bardzo pozmieniac z koncem roku dla zrembu
|
|
5 Dołączył: 2009-04-23 Wpisów: 154
Wysłane:
6 listopada 2009 18:56:57
pchnąłem po 1.10 i powiem szczerze, że nie jest mi żal, niestety ale w ostatnim czasie zraziłem się do tej spółki i raczej przed publikacją raportu rocznego nie wrócę do niej...
|
|
0 Dołączył: 2009-03-14 Wpisów: 162
Wysłane:
6 listopada 2009 23:31:03
pop napisał(a): No to witaj w gronie,bo ja też i domyslam się,że Irfy też.Zremb trzeba obserwować,bo ma spore ruchy,ale na tą chwilę-wg mojej sugestywnej oceny-cena jest trochę nieadekwatna do bieżących wyników finansowych.Zresztą jak widać,niestety rynek też nie przyjął wyników euforycznie,z wyjątkiem niektórych (duuużych) inwestorów,jak np. miły... Czasy zrobiły się niebezpieczne i lepiej miec trochę gotówki na wypadek armagedonu na rynkach światowych. To, ze rynek nie przyjal wynikow euforycznie nie jest argumentem przeciwko Zrembowi. Moze nie ma euforii, ale nie ma zalamki. Mozna powiedziec, rynek nie przyjal tych wynikow jako odstraszajacych! A trzeba zaznaczyc, ze wprowadzenie Henczkego moze namieszac - w ktora strone to sie zobaczy w grudniu. Wyniki nie sa rewelacyjne, ale nie sa tragiczne! Kurs marazmi sie to fakt, ale narzekanie na zremba jest wielce nie na miejscu! Jak to sie nazywa - trend boczny, konsolidacja, marazm, trzymanie kursu. Cena kursu jest wypadkowa wielu rzeczy. A czemu Prochnik kosztuje polowe zremba, albo lepiej, czemu atlantis kosztuje 2 razy tyle!, albo Fon tylko 2 razy mniej - skoro to spolki ktore nigdy nie mialy zysku, a maja wiecej akcji! Technicznie Zremb na moje oko, ze nie generuje zadnych specjalnych sygnalow co moze oznaczac, ze marazmo-trendzik moze potrwac jeszcze pare dni. Wszyscy by chcieli, aby jego akcje rosly non-stop - na szczescie tak nie jest! Marazm moze oznaczac wiekszy ruch i nalezy obstawic - jesli chce sie spekulowac na Zrembie w ktora strone. Mam akcje, nie naganiam. Pewnie jak zwykle - dojdzie do 1.2-1.25 i wywale zbyt wczesnie  . Trudno zawsze bedzie cos innego.
Edytowany: 7 listopada 2009 00:48
|
|
0 Dołączył: 2009-10-06 Wpisów: 1 335
Wysłane:
7 listopada 2009 14:22:48
spółka twardo stąpająca po ziemi, chętnie kupię trochę papierków po 0,91-0,92 a to już będzie niedługo. zakładając, że w okolicach 0,91-0,92 zrobi sobie przystanek, bo jak nie, to może przynurkować dalej
|
|
Wysłane:
7 listopada 2009 16:00:55
serpico napisał(a):spółka twardo stąpająca po ziemi, chętnie kupię trochę papierków po 0,91-0,92 a to już będzie niedługo. zakładając, że w okolicach 0,91-0,92 zrobi sobie przystanek, bo jak nie, to może przynurkować dalej Taki scenariusz miał być grany 1,5 tygodnia temu, niestety (bo z chęcią dokonałbym zakupów w tej cenie) nie udało się wywołać fali wyprzedaży. Argumenty przeciwko Twojej wizji: *Zanegowana formacja jest silnym sygnałem do odwrócenia pozycji *Jago nie może sobie pozwolić na tak niską wycenę Zrembu na koniec Q4 *Zgodnie z zapowiedziami mają coś w tym roku przejąć Wciąż pozostaje niewyjaśniona kwestia wezwania. Mam nadzieję że najpóźniej 16 listopada podczas NWZA Jago temat zostanie poruszony i dowiemy się co zamierzają zrobić. Kurs w coraz węższym przedziale się porusza więc można oczekiwać silnego ruchu. Z chęcią ujrzałbym o,90 i formacje "V" jednak co raz mnie czasu na realizacje tego typu scenariusza.
|
|