PREMIUM
289 Dołączył: 2014-12-15 Wpisów: 1 947
Wysłane:
9 kwietnia 2022 19:59:12
przy kursie: 6,07 zł
Przychód z kopii na Steam na pewno będzie niższy niż na Oculusie. Regional pricing plus rabaty dla posiadaczy klasycznego Green Hell. Natomiast przychód jednostkowy na Quest zakładam wyższy niż 32 zł. Tu większość kopii rozejdzie się w pełnej cenie, a nawet ewentualne wyprzedaże będą niskie. Póki mieliśmy 33 zł za preorder, a obecnie 36,5 zł pez promocji.
|
|
11 Dołączył: 2020-07-20 Wpisów: 45
Wysłane:
9 kwietnia 2022 20:00:54
415 ocen a mamy sobotę godzina 20. Do poniedziałku będzie 700 ocen
|
|
5 Dołączył: 2019-11-29 Wpisów: 115
Wysłane:
9 kwietnia 2022 20:24:29
aircanada15 napisał(a):Przychód z kopii na Steam na pewno będzie niższy niż na Oculusie. Regional pricing plus rabaty dla posiadaczy klasycznego Green Hell. Natomiast przychód jednostkowy na Quest zakładam wyższy niż 32 zł. Tu większość kopii rozejdzie się w pełnej cenie, a nawet ewentualne wyprzedaże będą niskie. Póki mieliśmy 33 zł za preorder, a obecnie 36,5 zł pez promocji. Zgadzam się. Chociaż jeśli chodzi o rabaty dla posiadaczy klasycznego Green Hella, jeśli takie będą, uważam ze pójdzie to w 100% z częściej CRJ. Skuteczność jest miarą prawdy i racji. Długoterminowa stopa zwrotu jest obiektywną miarą wiedzy, doświadczenia i zrozumienia rynku i umiejętności efektywnego ich wykorzystania dla generowania stopy zwrotu. Inwestowanie jest dziedziną umysłową z silnym elementem behawioralnym. Różnimy się tu na forum potencjałem intelektualnym, doświadczeniem, wiedza, Długoterminowa stopa zwrotu jest tego odzwierciedleniem. umiejętności retoryczne, zaawansowane analizy mało znaczą, bez obrazu jaki daje stopa zwrotu. Dziele się swoimi przemyśleniami z pobudek egoistycznych, ale zawsze szczerze, zgodnie z przekonaniami.
|
|
|
|
PREMIUM
922 Dołączył: 2012-08-02 Wpisów: 5 243
Wysłane:
9 kwietnia 2022 20:51:30
Demaskatorski napisał(a):Podpisali umowę do końca 23’ to chyba jednak konkret, za tym zawsze idą z takim partnerem jak PCF konkretne kamienie milowe, a za tym płatności. Owszem umowę podpisali i dalej nie wiem co mają portować. Jaki to tytuł AAA PCF będzie portowany? Jak do tej pory nic się nie wydarzyło poza podpisaniem umowy. Popatrz ile czasu trwało portowanie GH. Ponad rok. A Ty twierdzisz że tytuł AAA będą portować 1,5 roku. I jeszcze zrobią coop dla GH. Jakoś tego nie widzę.
Edytowany: 9 kwietnia 2022 20:52
|
|
PREMIUM
Wysłane:
9 kwietnia 2022 23:41:37
Konkretnie Incuvo portowalo GH ponad dwa lata. Tak więc koniec 2023 r. nawet jeżeli jest zapisany w umowie nie będzie dotrzymany jeżeli miałby być to tytuł AAA jak twierdzisz.
|
|
103 Dołączył: 2020-10-09 Wpisów: 422
Wysłane:
10 kwietnia 2022 00:37:49
Mozecie napisac jak liczycie przychod ze sprzedanej kopii GH VR na Oculusa jesli cena to 30 USD. Podatek VAT zakladam 20% w UE, w USA sales tax chyba nie wliczony w cene? Wiem, ze 50% do Incuvo, ale jak to 33-36 zl Wam wyszlo?
|
|
67 Dołączył: 2018-05-12 Wpisów: 308
Wysłane:
10 kwietnia 2022 01:00:00
1ketjoW napisał(a):Konkretnie Incuvo portowalo GH ponad dwa lata. Tak więc koniec 2023 r. nawet jeżeli jest zapisany w umowie nie będzie dotrzymany jeżeli miałby być to tytuł AAA jak twierdzisz. możesz podać źródło które mówi, że portowali GH VR 2 lata? Przecież dopiero w 29 października premierę miał Blair Witch VR . Mi udało się znaleźć informację z ze stycznia 2021: Aktualnie spółka zakończyła etap preprodukcji wersji VR-owej survivalowej gry Green Hell studia Creepy Jar. Green Hell VR to symulator przetrwania osadzony w otoczeniu lasu
|
|
Wysłane:
10 kwietnia 2022 01:00:42
yellowshadow napisał(a):Mozecie napisac jak liczycie przychod ze sprzedanej kopii GH VR na Oculusa jesli cena to 30 USD. Podatek VAT zakladam 20% w UE, w USA sales tax chyba nie wliczony w cene? Wiem, ze 50% do Incuvo, ale jak to 33-36 zl Wam wyszlo? 30% prowizji oculus.
|
|
63 Dołączył: 2017-08-01 Wpisów: 914
Wysłane:
10 kwietnia 2022 07:27:29
yellowshadow napisał(a):Mozecie napisac jak liczycie przychod ze sprzedanej kopii GH VR na Oculusa jesli cena to 30 USD. Podatek VAT zakladam 20% w UE, w USA sales tax chyba nie wliczony w cene? Wiem, ze 50% do Incuvo, ale jak to 33-36 zl Wam wyszlo? Cena bazowa 30 USD minus średnio 12,5% podatki = 26,25 USD minus 30% prowizja oculus = 18,4 USD x 4,25 = 78 PLN na tę chwilę. Od tego trzeba odjąć 5% opłaty dla epic po pierwszym milionie USD przychodu co da 74 PLN . Połowa dla Incuvo, połowa dla Creepy Jar. Po przecenach w ciągu roku wyjdzie pewnie średnio z 10% mniej, złoty też powinien się umacniać w ciągu roku kiedy sytuacja za wschodnią granicą się uspokoi a przynajmniej ustabilizuje. Te 33-36 zł z kopii jak najbardziej można zakładać dla każdej ze spółek.
Edytowany: 10 kwietnia 2022 07:28
|
|
PREMIUM
Wysłane:
10 kwietnia 2022 09:45:42
Bartas_Gda napisał(a):1ketjoW napisał(a):Konkretnie Incuvo portowalo GH ponad dwa lata. Tak więc koniec 2023 r. nawet jeżeli jest zapisany w umowie nie będzie dotrzymany jeżeli miałby być to tytuł AAA jak twierdzisz. możesz podać źródło które mówi, że portowali GH VR 2 lata? Przecież dopiero w 29 października premierę miał Blair Witch VR . Mi udało się znaleźć informację z ze stycznia 2021: Aktualnie spółka zakończyła etap preprodukcji wersji VR-owej survivalowej gry Green Hell studia Creepy Jar. Green Hell VR to symulator przetrwania osadzony w otoczeniu lasu Popatrz na komunikat dotyczący podpisania umowy między CRJ i Incuvo i datę premiery gry.
|
|
|
|
Wysłane:
10 kwietnia 2022 10:16:28
1ketjoW Czyli praca nad GH Vr zaczęła się z chwilą podpisania umowy, mimo ze była ich wtedy początkująca w VR garstka i pracowali nad Blair VR, a praca nad projektem PCF nie z chwilą podpisania, mimo ze jest ich 60 doświadczonych osób , bo akurat tak Ci pasuje do negatywnej narracji, „długa praca nad projektami” z drugiej „brak kasy w tym roku z PcF”. Klasa! Kup akcje i się nie wygłupiaj z tym szyciem. Ale już odnosząc się do realiów i porządkując. Spółka w tym kształcie z pomysłem na VR zawiązała się w 2019/2020 raczkując w Vr ucząc się od prawie zera na Loft Vr. Porwała się na bardzo trudny optymalizacyjne projekt dla VR czyli Blair Witch VR , który był robiony do końca 20’ (PC, Quest), a tak naprawdę do okolic Q2 21’ (PSVR). Był to świetny wynik biorąc pod uwagę trudność projektu, versus wcześniejszy Lof. W między czasie wjechała kasa z NC w połowie 20’ i mogli zacząć robić rekrutację, żeby ruszyć z GH VR. De facto prace nad GH VR to tez okolica roku i odrazu na PC i Oculus, ale już z innym doświadczeniem i dużo większym składem. Zaczynało w 20’ koło z tego co pamietam dwudziestu osób a dziś jest ponad 60, wiec można upadetowac GH i robić coop, jednocześnie robiąc projekt PcF. Skuteczność jest miarą prawdy i racji. Długoterminowa stopa zwrotu jest obiektywną miarą wiedzy, doświadczenia i zrozumienia rynku i umiejętności efektywnego ich wykorzystania dla generowania stopy zwrotu. Inwestowanie jest dziedziną umysłową z silnym elementem behawioralnym. Różnimy się tu na forum potencjałem intelektualnym, doświadczeniem, wiedza, Długoterminowa stopa zwrotu jest tego odzwierciedleniem. umiejętności retoryczne, zaawansowane analizy mało znaczą, bez obrazu jaki daje stopa zwrotu. Dziele się swoimi przemyśleniami z pobudek egoistycznych, ale zawsze szczerze, zgodnie z przekonaniami.
Edytowany: 10 kwietnia 2022 10:22
|
|
PREMIUM
Wysłane:
10 kwietnia 2022 10:45:51
To znaczy że okres od podpisania umowy do wydania gry trwał ponad 24 miesiące. Twierdzenie że tytuł AAA jak piszesz zostanie zrobiony szybciej uważam w tej sytuacji za nierealne. To kiedy pracę fizycznie się zaczęły nie ma większego znaczenia. Patrzę na proces portowanie gry z punktu widzenia operacyjnego. Skoro port GH zajął im tyle czasu to port większej gry raczej nie będzie trwał krócej. Dziś nawet nie wiesz czy oni już robią ten port czy nie. Patrząc na SF za 2021 r. twierdzę że jeszcze nie zaczęli.
|
|
Wysłane:
10 kwietnia 2022 11:07:48
Po pierwsze , rozumiem nie ma dla Ciebie znaczenia na jakim etapie korporacyjnie, kompetencyjnie, technologicznie była spółka wtedy i jest dzisiaj? To może poprowadzić do ciekawych konkluzji typu jeśli CDR robił wiedźmina 1 cztery lata to powinien Wiedźmina 3 robić 20lat. IVO to dziś inna spółka niż na początku 20’. Co do produkcji gry AAA wkładasz tezy w czyjeś usta i je obalasz. O produkcji do końca 23’ mówiła spółka, a ja mówię tylko o pracy nad projektem w tym roku i kilku mln za kamienie za ten projekt, może 4mln to dużo, może będzie 3, okaże sie, co zreszta pewnie będzie marginalne dla wyniku w tym roku, biorąc pod uwagę przychody z GH Vr. Skuteczność jest miarą prawdy i racji. Długoterminowa stopa zwrotu jest obiektywną miarą wiedzy, doświadczenia i zrozumienia rynku i umiejętności efektywnego ich wykorzystania dla generowania stopy zwrotu. Inwestowanie jest dziedziną umysłową z silnym elementem behawioralnym. Różnimy się tu na forum potencjałem intelektualnym, doświadczeniem, wiedza, Długoterminowa stopa zwrotu jest tego odzwierciedleniem. umiejętności retoryczne, zaawansowane analizy mało znaczą, bez obrazu jaki daje stopa zwrotu. Dziele się swoimi przemyśleniami z pobudek egoistycznych, ale zawsze szczerze, zgodnie z przekonaniami.
Edytowany: 10 kwietnia 2022 11:08
|
|
Wysłane:
10 kwietnia 2022 11:47:05
1ketjoW napisał(a):To znaczy że okres od podpisania umowy do wydania gry trwał ponad 24 miesiące. Twierdzenie że tytuł AAA jak piszesz zostanie zrobiony szybciej uważam w tej sytuacji za nierealne. To kiedy pracę fizycznie się zaczęły nie ma większego znaczenia. Patrzę na proces portowanie gry z punktu widzenia operacyjnego. Skoro port GH zajął im tyle czasu to port większej gry raczej nie będzie trwał krócej. Dziś nawet nie wiesz czy oni już robią ten port czy nie. Patrząc na SF za 2021 r. twierdzę że jeszcze nie zaczęli. No nie, napisałeś wyraźnie " Konkretnie Incuvo portowalo GH ponad dwa lata"- więc warto się zdecydować czy portowali dwa lata czy okres od podpisania umowy do wydania trwał 24 miesiące - bo to znacząca różnica - mi się nie zgadzało bo pracowali na innymi projektami - od podpisania umowy do rozpoczęcia prac może sporo minąć. Zacytowałem nawet wypowiedź prezesa ze stycznia 2021: Aktualnie spółka zakończyła etap preprodukcji wersji VR-owej survivalowej gry Green Hell studia Creepy Jar. Green Hell VR to symulator przetrwania osadzony w otoczeniu lasu
Edytowany: 10 kwietnia 2022 11:48
|
|
PREMIUM
Wysłane:
10 kwietnia 2022 13:31:19
Demaskatorski napisał(a):Po pierwsze , rozumiem nie ma dla Ciebie znaczenia na jakim etapie korporacyjnie, kompetencyjnie, technologicznie była spółka wtedy i jest dzisiaj? To może poprowadzić do ciekawych konkluzji typu jeśli CDR robił wiedźmina 1 cztery lata to powinien Wiedźmina 3 robić 20lat. IVO to dziś inna spółka niż na początku 20’. Co do produkcji gry AAA wkładasz tezy w czyjeś usta i je obalasz. O produkcji do końca 23’ mówiła spółka, a ja mówię tylko o pracy nad projektem w tym roku i kilku mln za kamienie za ten projekt, może 4mln to dużo, może będzie 3, okaże sie, co zreszta pewnie będzie marginalne dla wyniku w tym roku, biorąc pod uwagę przychody z GH Vr. Bez żartów. Ilu ludzi średnio zatrudniało Incuvo podczas procesu portu GH ? Ty uważasz że z tą załoga port gry AAA zrobią w 1,5 roku. Ja w to nie wierzę. Poza tym nie odpowiedziałeś na moje pytanie dwa razy. Jaką grę AAA swoją wydało PCF która Incuvo ma portować? Rozumiem że nie masz tej informacji. Skoro tak to jak możesz pisać że port zakończy się do końca 2023 r. Nie bardzo rozumiem. Poza tym zobacz że przesuwanie terminów premier w gamingu jest czymś normalnym vide GH. Składając te fakty zusammen, termin do końca 2023 r. jest w umowie i to jedyny fakt w tej sprawie.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
10 kwietnia 2022 13:34:21
Bartas_Gda napisał(a):1ketjoW napisał(a):To znaczy że okres od podpisania umowy do wydania gry trwał ponad 24 miesiące. Twierdzenie że tytuł AAA jak piszesz zostanie zrobiony szybciej uważam w tej sytuacji za nierealne. To kiedy pracę fizycznie się zaczęły nie ma większego znaczenia. Patrzę na proces portowanie gry z punktu widzenia operacyjnego. Skoro port GH zajął im tyle czasu to port większej gry raczej nie będzie trwał krócej. Dziś nawet nie wiesz czy oni już robią ten port czy nie. Patrząc na SF za 2021 r. twierdzę że jeszcze nie zaczęli. No nie, napisałeś wyraźnie " Konkretnie Incuvo portowalo GH ponad dwa lata"- więc warto się zdecydować czy portowali dwa lata czy okres od podpisania umowy do wydania trwał 24 miesiące - bo to znacząca różnica - mi się nie zgadzało bo pracowali na innymi projektami - od podpisania umowy do rozpoczęcia prac może sporo minąć. Zacytowałem nawet wypowiedź prezesa ze stycznia 2021: Aktualnie spółka zakończyła etap preprodukcji wersji VR-owej survivalowej gry Green Hell studia Creepy Jar. Green Hell VR to symulator przetrwania osadzony w otoczeniu lasu Zakładam że zaczęli port po podpisaniu umowy skoro chcesz być precyzyjny to czekam na dowód że moje założenie jest błędne, skoro chcesz być taki dokładny. Rozumiem że nie miała miejsca sytuacja że podpisali umowę i czekali 6 miesięcy z rozpoczęciem prac. Poza tym pod pojęcie procesu rozumiem też organizację pracy itd a nie sam fizyczny proces.
|
|
Wysłane:
10 kwietnia 2022 15:34:37
2 pozycja top seller na oculus
|
|
23 Dołączył: 2017-04-29 Wpisów: 165
Wysłane:
10 kwietnia 2022 19:16:48
świeży filmik z wywiadem z devem Incuvo z dzisiaj, a z niego wynika m.in.: wersję coop już mają, bo ją testują, będzie można np. grać w piłkę kokosem z innymi graczami... wersja na Steama ma być o wiele bardziej rozbudowana i ma o wiele lepiej wyglądać www.youtube.com/watch?v=7QmLDj...
Edytowany: 10 kwietnia 2022 19:17
|
|
63 Dołączył: 2017-08-01 Wpisów: 914
Wysłane:
10 kwietnia 2022 21:43:42
Annonim napisał(a):415 ocen a mamy sobotę godzina 20. Do poniedziałku będzie 700 ocen Już widać że nawet o 600 będzie trudno, 528 obecnie a w dni powszednie sprzedaje się dużo mniej egzemplarzy niż w weekend.
|
|
Wysłane:
10 kwietnia 2022 22:11:32
Właśnie w dni powszednie a w USA które jest głównym rynkiem mamy niedzielę wczesne popołudnie (w zależności od strefy czasowej), nie chcę wyjść na hazardzistę ale mógłbym iść o zakład, że 600 będzie lekką ręką do jutra 8:00 CET
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.