@ntom
Jeśli obserwowałbyś ten wątek baqrdziej uważnie to wiedziałbyś, że ja od kilku miesięcy zakładam w 40% rok 2024. Na jesieni dawałem 40% na kwiecień 20% na jesień i 40 za rok.
Od listopada zakładam 70% na 2024 reszta możliwa jesień.
Cisza wokół gry mocno sugeruje na 2024.
Przyczyny mogą być różne może coś im wyszło na finiszu jakiś większy bud a może dużo drobnych bugów. Szlifowanie gry wymaga czasu co pokazał już W3 gdzie musiano 2 razy przekładać ogłoszoną już premierę. To samo przy CP. Gra dużo większa została przełożona tylko raz i znamy efekty zbyt krótkiego okresu testowania i poprawek.
Spółka celowo nie prezentuje dat premier aby ogłosić je dopiero w momencie gdy gry są gotowe.
Na tej spółce już dawno się przyzwyczailiśmy do nie przyzwyczajania się do terminów.
Po pierwsze, że to nic nie zmieni a po wtóre człowiek jest zdrowszy gdy się mniej denerwuje

... i to jest najlepsze podejście do tematu.
Gra wydana później a dopracowana daje lepsze efekty niż gra wydana w pierwszym lub drugim terminie ale bez dopracowania

WIDE CP.
Oczywiście spółka może zaskoczyć i wydać grę w kwietniu bo na finalizację marketingu wystarczą 3 miesiące .... ale daję na to nie więcej niż 10-20% szans.
Tylko w przeciwieństwie do wymienianych spółek 11bit ma pełne portfolio gier zbliżających się do premiery wiemy o 7. PLW także pracuje nad ponad 100 grami. Jednak tamta spółka nie stawia na wysoką jakość tylko na szybką i tanią produkcję. Przy takim podejściu może się trafić hit ale jego potencjał nie zostanie wykorzystany - takie jest moje zdanie.
Huuga praktycznie nie obserwuję ale chyba teraz nic nie planują - choć mogę się mylić.
W analizie całkowicie pominięto wydawnictwo a tak oficjalnie jest 4 gry. Jednak spółka zapowiedziała na ten rok duży wysyp wydarzeń co może sugerować ogłoszenie kilku nowych projektów i-lub materiały do kilku gier a może także finisz przed premierą FP2.
W lutym lub w marcu spodziewam się podkręcenia napływu informacji.
Pomijanie takiej spółki jest moim zdaniem niepoważne.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)