asganis napisał(a):nvidia na swoim oficjalnym kanale pokazała najnowsze graficzne wodotryski, które mają być przyszłością gaimingu, a do prezentacji wybrali grę przez niektórych tutaj nazywaną pasztetem i porażką CDP :)
I to jest problem komunikacyjny CDR, przynajmniej dla mnie jako inwestora a nie gracza - na chwilę zapomnijmy, że jestem tzw. drobnicą :)
Firma miała skupić się na poprawkach a nie na rozwoju RED Engine, bo dodawanie nowych funkcjonalności do silnika, który się właśnie porzuca (na rzecz nowego narzędzia) to nie jest naprawa błędów. A w tym czasie, mogliby się skoncentrować na innych rzeczach, lub - jeśli już koniecznie muszą dłubać przy CP do czasu premiery DLC - wprowadzić nowe funkcjonalności do rozgrywki, o których ciągle marudzą gracze.
Kart Nvidii z serii 4000 ludzie nie kupują, albowiem:
- wydajnościowo szału nie ma a AI generuje sztuczne klatki żeby poprawić "płynność"
- są drogie jak diabli, na poziomie cen z lat 20-21
- wymagają mocnego zasilacza
- karty z serii 3000 potaniały niesamowicie
- ludzie jeszcze nie wiedzą co to ten Ray Tracing bo dla 90% z nich gra wygląda tak samo przed i po
Nvidia bardziej potrzebuje tego nowego trybu do Cyberpunka, niż w drugą stronę. Zanim zaczną się pojawiać gry wymagające posiadania GPU z "rysowaniem światłem" w minimalnych wymaganiach, to minie jeszcze trochę czasu.
CDR ma w Cyberpunku rasowego "Evergreena" - grę, która będzie się sprzedawać dobrze przez następne 5-6 lat, nie muszą nic przy tym robić, dodatek tylko pomoże w tej sprzedaży.
Jeśli CDR zawarł jakiś strategiczny sojusz z Nvidią, to pytanie, czy nie powinien o tym poinformować?
Jeśli nie, to po co tracą czas na coś - co zgodnie z zapowiedziami - po wydaniu dodatku, ma trafić na dolną półkę?
A może coś się w strategii zmieniło?