Cytat:
Wysłane: 14 listopada 2009 17:53:48
hehe wszyscy czekaja na szczyty... nawet ja :D tzn teoretycznie... na fx wszyscy zajeli dlugie pozycje... na krotkich jest garstka... i myslicie ze wszyscy zarobia...
ten ruch bedzie najbardziej oczywistym ruchem od 9 miesiecy, tzn wszyscy na niego czekaja... dlatego zajalem odwrotne pozycje, z duzym marginem na walutach ... i nie na eur/usd...
zobaczymy...
dzis na "fjuczersach" wygladało na to że baaaardzo wielu chciało już brać S-ki
Cytat:Jako że jestem misiem oświadczam, że z trendem nie walczę. Jestem poza rynkiem. Nie tykam kontraktów. Z zasady. Dla mnie bycie misiem to nie posiadanie akcji.
ja wyszedłem z akcji miesiąc temu bo nie czułem rynku już od wakacji i jakoś ciągle nie mogłem trafić na wzrosty na konkretnych walorach, przesiadłem się na kontrakty i tylko DT: raz na wzrosty raz na spadki, patrzę tylko i wyłącznie jak Cezar - czego chce lud w Koloseum, jak ma spadać to biorę S, jak nie to na odwrót i na razie sprawdza mi się już drugi tydzień z dobrymi wynikami, ale co dzień mam ten sam dylemat (pewnie jak większość z nas) co będzie jutro??? chyba sam diabeł tego nie wie
dla mnie rynek przestał być czytelny jakiś czas temu i trzymam się zasady "trend is your friend" - pewnie więcej zarobiłbym obstawiając ciągły wzrost i trzymając np Pekao kupione poniżej 80 pln, ale mój optymizm skończył się w sierpniu i im wyżej jesteśmy tym mniej wierzę w kolejne wzrosty, tak samo jak nie wierzyłem rok temu w dalsze spadki