PARTNER SERWISU
vpakzrpz
842 843 844 845 846
topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 18 września 2024 10:29:21 przy kursie: 581,00 zł
koladzio napisał(a):
Niestety moje spostrzeżenie jest takie jak przy testach w kwietniu i chybionej marcowej analizie analityka z PEKAO. I z podziwem patrzę jak łatwo steruje się emocjami Inwestorów, wyciągając promil negatywnych uwag wyrwanych z różnych forów (lub tworzy swoje) i napędza spiralę nieufności. Zabawne są te komentarze, gdzie raz przewaga FF XI na twichu to przepaść, ale jak dysproporcja się robi na korzyść FP2 to już nie ważne. Gamalytics dla ff XVI pokazuje słabą sprzedaż, ale jak ten sam portal za dzień wczorajszy pokazuje ~20k sprzedaży FP2, to na pewno błąd w liczeniu... A efekt jest taki, że akcji za 13m zmieniło właściciela. I zmieniło go tanio. Wdech, krok w tył, powinno pomóc. P.S. 7 ostatnich dni sprzedaży pierwszego frostpunka przekracza 150k egzemplarzy. Nie licząc dodatków i innych wersji.

Zgadzam się z opinią kolegi, wydaje mi się, że niektórzy inwestorzy powinni trochę dokładniej analizować dane, aby wyrobić sobie opinię o sprzedaży. Dla mnie ważne będą teraz oceny graczy oraz info ze spółki o zwrocie kosztów.

spinor1
11
Wpisów: 201
Wysłane: 18 września 2024 10:36:38 przy kursie: 581,00 zł
Na forum steam ludzie pisza, że gierka jest do skończenia w 7 godzin, nie jest to nieco za krótko? Krócej niż Frostpunk 1 a jednak cena znacznie wyższa. To może tez wypłaszczyć peak bo kupujący wersje deluxe zapewne grę już skończa do weekendu i nie przyczyniają się do max peaku.

Utnapisztim
63
Wpisów: 914
Wysłane: 18 września 2024 10:42:50 przy kursie: 581,00 zł
krewa napisał(a):
Utnapisztim napisał(a):
O właśnie.

Jasne. To skala liniowa, generalnie nie zaleca się kreślenia linii w tej skali. Dodatkowo, o ile covidowe wybicie i szybki powrót da się jeszcze wytłumaczyć, tak wiosenne wybicie ją całkowicie dyskwalifikuje.

W marcu prowadziliśmy podobną dyskusję (sprawdziłem że wpisy są już usunięte), wtedy przy 550 napisałem, że linia trendu jeszcze się broni, odpisałeś że już dawno jest połamana wstawiając wykres. Teraz masz wykres wykreślony na nowo, gdzie kurs jest ok. 10% nad linią trendu przy 535, a przecież wtedy przy 550 linia była twoim zdaniem połamana. To jest niepoważne.
Za to wykres liniowy bardzo dobrze pokazuje jak fundusze prowadzą kurs od połowy 2016. Dziś spadek dokładnie do linii trendu, podobnie jak 6.09.
Edytowany: 18 września 2024 10:49

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 18 września 2024 10:58:19 przy kursie: 581,00 zł
Tak, w marcu pisałem o dawno połamanej linii trendu, prawdopodobnie o tej bardziej stromej.
Teraz, gdy napisałeś o sięgnięciu linii, zacząłem zastanawiać się gdzie ją widzisz, bo ja dostrzegałem tylko tę mniej stromą.
Więc na przyszłość prośba - omawiasz wykres, to zamieść go i nie każ zgadywać co masz na myśli.

kliknij, aby powiększyć

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 18 września 2024 11:15:55 przy kursie: 581,00 zł
Premiera i nadeszła i jednocześnie nadchodzi - pojawiają się emocje. Grający pod premierę wychodzą. Inni - wchodzą, albo czekają. Jedni przekonują drugich, że jest żle albo dobrze. Standard.
To samo było przy premierze FP1. To samo też było przy premierze Wiedźmina 3. Pamiętam akcje CDR po 20 parę złotych i masowe wpisy na wszystkich forach, że jest bardzo drogo i ówczesnej kapitalizacji CDR wynoszącej ok 2 mld złotych zupełnie nic nie uzasadnia, a już na pewno taka gra jak Wiedźmin 3...
Co było potem - wiadomo. Kapitalizacja CDR urosła aż do ok. 47 mld pln. Zajęło to parę lat - ale fakt jest faktem. Zresztą każdy rozwój trwa i to sporo.
Czy tak będzie z 11 bit? Nie wiadomo ale spółka stanowczo komunikuje chęć dalszego rozwoju i przejścia na wyższą półkę - do tworzenia gier AAA.
Idzie inną drogą niż CDR. Nie skupia się na jednej grze jednego ogromnego zespołu. Stworzyła 3 zespoły - tworzące gry niemal równocześnie. Czy taki model zostanie - czy też np. dwa zespoły połączą siły tworząc pierwszy projekt AAA? Zobaczymy.
Frostpunk 2 ani the Alters nie będą moim zdaniem (co oczywiste choćby z racji skali i gatunku) takim hitami jak Wiedzmin 3 czy Cyberpunk. Ale jest spora szansa, że dostarczą spółce środków pozwalających rozwinąć się dalej. Wskoczyć na kolejny poziom. I o to inwestorom długoterminowym chodzi.
Pisanie o jakimś regresie spółki w kontekście ostatnich premier - w tym i wydawniczych jest nieporozumieniem. Gry to show biznes - nie wszystkie i nie zawsze zainteresują graczy. Ale rozwój 11 bit widać po każdej z ich gier.

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 18 września 2024 11:44:36 przy kursie: 581,00 zł
Zgadzam się z Tobą, poza jednym aspektem. Działalność wydawnicza, co przyznał sam prezes w PB, nie spełnia obecnie ich oczekiwań. W tym zakresie potrzebne są zmiany i można uznać, że mamy tu regres (M. i COM. to były bardzo dobre finansowo projekty). Oczywiście, to jest show biznes, nie wszystkie gry będą się dobrze sprzedawać, ale widać, że wydawnictwo trzeba przestawić na inne tory, nie może być to instytut kultury(choć tu też wartość kulturowa tych projektów może być dyskusyjna), a działalność biznesowa nastawiona na zysk.
Edytowany: 18 września 2024 11:46

randomdziad
27
Wpisów: 108
Wysłane: 18 września 2024 11:44:50 przy kursie: 581,00 zł
Frey napisał(a):
Premiera i nadeszła i jednocześnie nadchodzi - pojawiają się emocje. Grający pod premierę wychodzą. Inni - wchodzą, albo czekają. Jedni przekonują drugich, że jest żle albo dobrze. Standard.
To samo było przy premierze FP1. To samo też było przy premierze Wiedźmina 3. Pamiętam akcje CDR po 20 parę złotych i masowe wpisy na wszystkich forach, że jest bardzo drogo i ówczesnej kapitalizacji CDR wynoszącej ok 2 mld złotych zupełnie nic nie uzasadnia, a już na pewno taka gra jak Wiedźmin 3...
Co było potem - wiadomo. Kapitalizacja CDR urosła aż do ok. 47 mld pln. Zajęło to parę lat - ale fakt jest faktem. Zresztą każdy rozwój trwa i to sporo.
Czy tak będzie z 11 bit? Nie wiadomo ale spółka stanowczo komunikuje chęć dalszego rozwoju i przejścia na wyższą półkę - do tworzenia gier AAA.
Idzie inną drogą niż CDR. Nie skupia się na jednej grze jednego ogromnego zespołu. Stworzyła 3 zespoły - tworzące gry niemal równocześnie. Czy taki model zostanie - czy też np. dwa zespoły połączą siły tworząc pierwszy projekt AAA? Zobaczymy.
Frostpunk 2 ani the Alters nie będą moim zdaniem (co oczywiste choćby z racji skali i gatunku) takim hitami jak Wiedzmin 3 czy Cyberpunk. Ale jest spora szansa, że dostarczą spółce środków pozwalających rozwinąć się dalej. Wskoczyć na kolejny poziom. I o to inwestorom długoterminowym chodzi.
Pisanie o jakimś regresie spółki w kontekście ostatnich premier - w tym i wydawniczych jest nieporozumieniem. Gry to show biznes - nie wszystkie i nie zawsze zainteresują graczy. Ale rozwój 11 bit widać po każdej z ich gier.

Scenariusz jak z CDR sie tutaj nie powtorzy to raczej oczywiste. FP to nie Wiedzmin 3, a gaming na GPW 10 lat pozniej to tez zupelnie inna bajka.
Spolka planuje wejsc na poziom AAA ale ciagle sie tam nie moze dostac, FP2 wydaje sie byc dobra kontunuacja FP - tylko tyle i az tyle.
Nie przyniesie spolce nawet 1/3 tego co wiedzmin 3 bo to nie ta liga i nie ten typ gier. 11b ma swoja nisze na rynku ale robienie kolejnych FP czy TWOM raczej nie wyniesie jej kapitalizacji na 47mld.
Oczywiscie zobaczymy jak faktycznie pojdzie sprzedaz FP2 ale tutaj sufit jest raczej nisko zawieszony a po recenzjach juz wiadomo ze mega pozytywnego zaskoczenia nie bedzie stad rynek reaguje jak reaguje.

Ricordare
219
Wpisów: 253
Wysłane: 18 września 2024 11:47:27 przy kursie: 581,00 zł
W takim czasie robenia planszówek FP2 5 lat, gra AAA wyszłaby za 15 lat, 11B, nigdy nie będzie CDR w zakresie kapitalizacji.

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 18 września 2024 12:03:07 przy kursie: 581,00 zł
Trzeba brać pod uwagę, że kurs 11Bit przed premierą FP2 podbił wskaźnik c/z powyżej 300 (obecnie, ze względu na stratę w ogóle nie jest liczony). Kurs CDR w roku premiery Cyberpunka też ledwie otarł się o 300.
11Bit jest więc stosunkowo wysoko wyceniony, wierny akcjonariat przez ostatnie 5 lat grał/inwestował pod obecną premierę.
Przez najbliższe tygodnie będziemy mieli do czynienia ze "sprawdzam". które może pozwolić w przypadku sukcesu wyciągnąć kurs na rekomendowane 900 zł.

Oczywiście 11Bit to nie ta liga, co CDR - w CD Projekcie w samym marketingu (czy raczej ogólnie pojętym dziale wsparcia sprzedaży) pracuje niewiele mniej osób niż w całym 11 BIT.

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 18 września 2024 12:39:48 przy kursie: 581,00 zł
randomdziad napisał(a):

Scenariusz jak z CDR sie tutaj nie powtorzy to raczej oczywiste. FP to nie Wiedzmin 3, a gaming na GPW 10 lat pozniej to tez zupelnie inna bajka.
Spolka planuje wejsc na poziom AAA ale ciagle sie tam nie moze dostac, FP2 wydaje sie byc dobra kontunuacja FP - tylko tyle i az tyle.
Nie przyniesie spolce nawet 1/3 tego co wiedzmin 3 bo to nie ta liga i nie ten typ gier. 11b ma swoja nisze na rynku ale robienie kolejnych FP czy TWOM raczej nie wyniesie jej kapitalizacji na 47mld.
Oczywiscie zobaczymy jak faktycznie pojdzie sprzedaz FP2 ale tutaj sufit jest raczej nisko zawieszony a po recenzjach juz wiadomo ze mega pozytywnego zaskoczenia nie bedzie stad rynek reaguje jak reaguje.

Spółka planuje wejść na poziom AAA i od dawna. I od dawna podkeśla, że to jeszcze nie przy okazji tych projektów, których premiery będziemy mieli w najbliższych miesiącach (też P8). Rozwój wymaga pozyskania nowych kompetencji i czasu potrzebnego do zbudowania kompetentnego zespołu. I to spółka konsekwentnie realizuje. Próba wejścia w segment AAA dopiero przed nami. To nie jest tak, że spółka od dawna planuje a nie może. Idzie po prostu inną drogą - zamiast skupiać wszystkie siły i środki na jednym projekcie - robi równocześnie 3 mniejsze.

Oczywistym jest, że Fp2, ani Alters to nie W3 - przecież o tym napisałem.
Ale jest spora szansa, że te trzy gry (też P8) łącznie pozwolą spółce zwielokrotnić przychody i pozyskać pieniądze na przeskalowanie działalności i stworzenie gry AAA.

Nigdzie nie napisałem, że 11B to drugi CDR ani, że osiągnie kapitalizację 47 mld...d'oh!
Przykład z CDR miał pokazać, że czynienie założeń, że to już sufit i nic się nie uda przez dyżurnych czarnowidzów - nie musi się sprawdzić.

Co do czasu powstawania gier - trzeba przyjrzeć się temu co przez ostatnie lata działo się w spółce. Spółka nie skupiała się na jak najszybszym dowożeniu poszczególnych projektów a na stworzeniu 3 równocześnie działających zespołów. Zespołów z których każdy jest zdolny do tworzenia osobnych gier na dobrym poziomie. Ostatnie lata to był czas organicznego rozwoju spółki. To musiało trwać i spółka tego w żaden sposób nie ukrywała. Utyskiwanie na czas produkcji poszczególnych gier w tej sytuacji jest mało poważne. Oczywiście część rzeczy pewnie dałoby się szybciej - ale otoczenie też nie sprzyjało a rynek growy mocno się zmienił.

Jako przedstawiciel tzw. wiernego akcjonariatu sprostuję jeszcze tylko jedno - ja nie inwestowałem w tę spółkę pod FP2, a pod jej rozwój, który mam nadzieję zapewnią środki pozyskane ŁĄCZNIE zarówno z premiery FP2, jak i Alters oraz P8, a także z wydawnictwa (tak tu mamy wtopę póki co), które ma jeszcze w zanadrzu jeden projekt - BOTIN.
Co wyjdzie z tej całości - zobaczymy. Ale pisanie obecnie o zatrzymaniu rozwoju 11bit czy nawet regresie lub końcu tej spółki jest po prostu absurdalne.
A do faktu poparcia tej tezy argumentem, że "dziś rynek reaguje jak reaguje", nawet ciężko się jakoś rozsądnie odnieść...d'oh!
Edytowany: 18 września 2024 12:41

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 18 września 2024 14:28:19 przy kursie: 581,00 zł
FP2 niewątpliwie jest hitem.

Ale też nie podoba się części starych graczy, fanów FP1,
o czym świadczą komentarze.
gry-online dają 7.5/10. Czyli taki mocny średniak
www.gry-online.pl/recenzje/fro...

Cytat:
Frostpunk 2 to nie jest city builder. Choć teoretycznie cała gra opiera się na rozwoju miasta, proces ten został tu dość uproszczony. W niektórych lokacjach, tam gdzie było mniej miejsca lub zgrupowało się więcej zasobów, odczuwałem brak swobody i właściwie istniało tylko jedno (czy dwa) możliwe ułożenie dzielnic, by miało to sens.

Na szczęście dla spółki grę sprzedano w Game Pass, więc ryzyko porażki jest niewielkie.
Kasę wzięto przecież w znacznej mierze z góry... od Microsoftu.

#6 top sellers na dzis. Ale ile osob ogrywa w game pass? Dlatego te premierę ciężko ocenić.
Edytowany: 18 września 2024 14:31

randomdziad
27
Wpisów: 108
Wysłane: 18 września 2024 14:31:12 przy kursie: 581,00 zł
Frey napisał(a):
randomdziad napisał(a):

Spółka planuje wejść na poziom AAA i od dawna. I od dawna podkeśla, że to jeszcze nie przy okazji tych projektów, których premiery będziemy mieli w najbliższych miesiącach (też P8). Rozwój wymaga pozyskania nowych kompetencji i czasu potrzebnego do zbudowania kompetentnego zespołu. I to spółka konsekwentnie realizuje. Próba wejścia w segment AAA dopiero przed nami. To nie jest tak, że spółka od dawna planuje a nie może. Idzie po prostu inną drogą - zamiast skupiać wszystkie siły i środki na jednym projekcie - robi równocześnie 3 mniejsze.

Oczywistym jest, że Fp2, ani Alters to nie W3 - przecież o tym napisałem.
Ale jest spora szansa, że te trzy gry (też P8) łącznie pozwolą spółce zwielokrotnić przychody i pozyskać pieniądze na przeskalowanie działalności i stworzenie gry AAA.

Nigdzie nie napisałem, że 11B to drugi CDR ani, że osiągnie kapitalizację 47 mld...d'oh!
Przykład z CDR miał pokazać, że czynienie założeń, że to już sufit i nic się nie uda przez dyżurnych czarnowidzów - nie musi się sprawdzić.

Co do czasu powstawania gier - trzeba przyjrzeć się temu co przez ostatnie lata działo się w spółce. Spółka nie skupiała się na jak najszybszym dowożeniu poszczególnych projektów a na stworzeniu 3 równocześnie działających zespołów. Zespołów z których każdy jest zdolny do tworzenia osobnych gier na dobrym poziomie. Ostatnie lata to był czas organicznego rozwoju spółki. To musiało trwać i spółka tego w żaden sposób nie ukrywała. Utyskiwanie na czas produkcji poszczególnych gier w tej sytuacji jest mało poważne. Oczywiście część rzeczy pewnie dałoby się szybciej - ale otoczenie też nie sprzyjało a rynek growy mocno się zmienił.

Jako przedstawiciel tzw. wiernego akcjonariatu sprostuję jeszcze tylko jedno - ja nie inwestowałem w tę spółkę pod FP2, a pod jej rozwój, który mam nadzieję zapewnią środki pozyskane ŁĄCZNIE zarówno z premiery FP2, jak i Alters oraz P8, a także z wydawnictwa (tak tu mamy wtopę póki co), które ma jeszcze w zanadrzu jeden projekt - BOTIN.
Co wyjdzie z tej całości - zobaczymy. Ale pisanie obecnie o zatrzymaniu rozwoju 11bit czy nawet regresie lub końcu tej spółki jest po prostu absurdalne.
A do faktu poparcia tej tezy argumentem, że "dziś rynek reaguje jak reaguje", nawet ciężko się jakoś rozsądnie odnieść...d'oh!

Podales przyklad CDR i jego kapitalizacje w jakims celu prawda ? Aby pobudzic wyobraznie inwestorow - natomiast ja staram sie to tylko sprostowac ze to sa dwie zupelne inne sytuacje. Akurat dobrze pamietam ten czas i wycena po premierze w CDR byla mocno jak na dzisiejsze czasy absurdalna bo szybko bylo wiadac jaki potencjal ma ta gra. To byl kolosalny krok dla CDR ktory wyniosl ich do absolutnej czolowki game devu na swiecie. Tutaj premiera FP2 nie ma szans na znaczace zwiekszenie wyceny spolki bo to jest gra z tej samej kategorii jak i poprzedni FP. Pelna zgoda ze 11b idzie inna sciezka dlatego to porownanie nie ma sensu. Ja im zycze jak najlepiej, tez sie zgadzam ze spolka sie rozwija tyle ze to zupelnie inna sciezka, bardziej stabilna, mniej ryzykowana (przyklad Cyberpunka) ale i dosyc powolna.

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 18 września 2024 20:05:41 przy kursie: 581,00 zł
Widać że ci co kupili pod premierę uciekają z waloru.Nastepny spadek mocniejszy możemy zobaczyć w piątek/poniedziałek ponieważ część inwestorów liczy że wtedy będzie większa sprzedaż.Nie sadze ponieważ preordery były 8/2 w dla wersji z dlc czyli tej co już mogą gracze używać .

Trosze smuci brak 1 miejsca w globalu ale może być to spowodowane jak ktoś wcześniej przytoczył spłaszczeniem przez abonament Microsoft.

Mam nadzieję że do piątku uporają się z głupimi błedami.Bedzie też więcej recenzji

KapitanM
12
Wpisów: 36
Wysłane: 18 września 2024 20:44:38 przy kursie: 581,00 zł
krewa napisał(a):
Tak, w marcu pisałem o dawno połamanej linii trendu, prawdopodobnie o tej bardziej stromej.
Teraz, gdy napisałeś o sięgnięciu linii, zacząłem zastanawiać się gdzie ją widzisz, bo ja dostrzegałem tylko tę mniej stromą.
Więc na przyszłość prośba - omawiasz wykres, to zamieść go i nie każ zgadywać co masz na myśli.

kliknij, aby powiększyć

Przecież z tego wykresu wynika, że spółka jest od września 2023 roku w trendzie spadkowym z fakeoutem w kwietniu 2024 roku.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 18 września 2024 21:53:12 przy kursie: 581,00 zł
Ricordare napisał(a):
W takim czasie robenia planszówek FP2 5 lat, gra AAA wyszłaby za 15 lat, 11B, nigdy nie będzie CDR w zakresie kapitalizacji.

Sięgnij do historii kiedy CDP był wyceniany w przedziale po 1-2zł
przypomnę Ci
Minimum: 1,1300 zł (10-05-07)

Co to oznacza ?
Właściwa strategia, właściwi zarządzający a kluczowe to odpowiednie projekty i wykonanie ich.

Nie ulega wątpliwości, że Seria Frostpunk nie sprzeda się w 30mln sztuk raczej nie liczę na takie Altersów. P8 chyba także nie osiągnie więcej niż FP2 - czyli 5mln (w 2 lata)

Projekt AAA musi być grą z głównego nurtu jeśli ma osiągnąć sprzedaż wyższą niż 5mln w ciągu 2 lat w dobrej cenie.
Już od jakiegoś czasu spodziewam się, że spółka może połączyć dwa zespoły. Choć może być inny scenariusz rozbudowa zespołu wokół jednego z już istniejących. Jednak w tym scenariuszu produkcja zajęłaby ok 2 lata dłużej. Nie ma co się oszukiwać, że gra nie powstanie szybciej niż w 5-6 lat od momentu startu produkcji.
Większość inwestorów którzy mają pojęcie w co inwestują zdają sobie sprawę z dużych ograniczeń zasięgu gier 11bit. Jak wszędzie są także inwestorzy szukający okazji zarobku.
Prawdopodobnie dopiero wiosną poznamy dalsze plany spółki.
Spodziewam się, że dział kreatywny testuje już koncepcje kolejnych gier. Jednak dopiero wiosną będzie wiadome na ile środków może liczyć spółka a to określi ile zespołów i jak licznych będzie pracować nad projektami. Zasoby zdecydują także o uruchomieniu kolejnych zespołów. Sam spodziewam się, że kolejny najbliższy projekt nie będzie AAA.
Jeśli spółkę będzie stać to projekt AAA może być następcą produkcji P8. FP i Altersi mogą mieć kontynuacje.
Wiosną jednak prawie każdy scenariusz jest prawdopodobny - klucz to kasa.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 18 września 2024 21:53

Rufusinski
119
Wpisów: 512
Wysłane: 18 września 2024 22:47:54 przy kursie: 581,00 zł
baks napisał(a):
Ricordare napisał(a):

przypomnę Ci

To oznacza, ze nie masz pojecia o czym piszesz, bo kurs Optimusa traktujesz jako kurs CDP.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 18 września 2024 23:11:24 przy kursie: 581,00 zł
Rufusinski napisał(a):
baks napisał(a):
Ricordare napisał(a):

przypomnę Ci

To oznacza, ze nie masz pojęcia o czym piszesz, bo kurs Optimusa traktujesz jako kurs CDP.

A sam wiesz jak powstał dzisiejszy CDP ? ... jak pamiętam nieco te czasy.
Zastanawiałem się czy nie kupić akcji przy roszadach ale wtedy ten twór nie imponował tak jak teraz.
Najwyraźniej wydaje Ci się, że CDP powstał jak feniks z popiołów i od razu był producentem W3 czy CP.
Niestety przeszedł długą drogę zanim powstał W3.
To pokazuje, że każda spółka w tej branży może osiągnąć podobny poziom.
Kluczowe to genialne pomysły, odpowiedni ludzie do realizacji oraz znalezienie źródła finansowania.
Chcę przypomnieć niektórym, że przed wydaniem W3 spółka posiłkowała się dużym wsparciem partnerów którzy za opłacenie marketingu zebrali sporą część przychodów. Jednak taki ruch akurat opłacił się CDP bo marketing był wszędzie widoczny czego sama spółka nie dałaby rady sfinansować. Bolesne opłaty pozwoliły rozkręcić sprzedaż do mega poziomu.
W Bitach zbyt długo trzymają się meaning ... to nie da hitu AAA ani kapitalizacji powyżej 4mld.
Muszą sporo zmienić dla przykładu jak ze zwiększeniem skali Industriala czy budowy 3 zamiast jednego zespołu.

To pokazuje, że zmiany (choć zbyt wolne) zachodzą w spółce i to daje szanse na wyraźne wzrosty przychodów .... kiedyś tak a kiedy zarys nowego 11bit poznamy w ciągu roku.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 18 września 2024 23:12

theInsider
0
Wpisów: 1
Wysłane: 19 września 2024 08:15:08 przy kursie: 581,00 zł
Cytat:
Spółka planuje wejść na poziom AAA i od dawna. I od dawna podkeśla, że to jeszcze nie przy okazji tych projektów, których premiery będziemy mieli w najbliższych miesiącach (też P8). Rozwój wymaga pozyskania nowych kompetencji i czasu potrzebnego do zbudowania kompetentnego zespołu. I to spółka konsekwentnie realizuje. Próba wejścia w segment AAA dopiero przed nami. To nie jest tak, że spółka od dawna planuje a nie może. Idzie po prostu inną drogą - zamiast skupiać wszystkie siły i środki na jednym projekcie - robi równocześnie 3 mniejsz

do pierwszej ligi i tworzenia gier AAA próbował szybko wskoczyć CIG Tymińskiego - jak się to skończyło wystarczy sprawdzić kurs akcji i sprzedaż Lords of the fallen na SteamDB - rok od premiery 1940 miejsce.

Sposób 11Bit, może i "nudny" i długi ale chyba bardziej sensowny. FP1 po 6l od premiery na promocji potrafi wejść do 20. sprzedaży.
Za chwile dojdzie FP2 i Alters. Firma będzię stać na dwóch mocnych nogach - oczywiście przy założeniu ze Alters dowiezie jakość.

spinor1
11
Wpisów: 201
Wysłane: 19 września 2024 08:25:14 przy kursie: 581,00 zł
Nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, może spółka będzie musiała się cofnąc w rozwoju po frostpunku 2. Bo jak na razie sprzedaż idzie słabo, spadek na 10 miejsce steam bestsellers dzień przed premierą. Dobre opinie branżowe to nie wszystko, trzeba tez umieć stworzyć hype.
Edytowany: 19 września 2024 08:25

myton
23
Wpisów: 139
Wysłane: 19 września 2024 08:33:00 przy kursie: 581,00 zł
Wyrokowanie słabej sprzedaży przed oficjalną premierą to chyba lekka nadinterpretacja :) Nie wszyscy chcą kupować wersję de lux i płacić wiecej. Dla wielu to sporo kasy i nie wiedzą czy gra bedzie fajna czy warto płacić odrazu za DLC. Przypominam, że gra jest w sprzedaży od kilku miesięcy i pewnie niewielu dokupiło żeby zagrać ciut wcześniej . Ci co czekali od kwietnia pewnie wytrzymają te 3 dni dłużej . Mnie raczej ciekawi ile spółka dostanie od MS za FP2 w Gamepassie. To jest dość kluczowa informacja dla finansów spółki. Pozdrawiam
Edytowany: 19 września 2024 08:33

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

842 843 844 845 846

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,410 sek.

wnfigabf
vwjohmmj
yklotqis
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
reqeuqqm
dzsrlubf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat