Dix22 napisał(a):
Rynek potraktuje Alters jako czynnik pod głębszą dystrybucję. I powtórzę to co już pisałem: funduszy nie interesują wyniki tu i teraz - dobre wyniki w 2024 r (bo takie one będą) nie przyczynią się do wzrostów, ale jako czynnika do dalszej dystrybucji. Spółka nie ma do pokazania nic w następnych latach konkretnego, a obecne tytuły wyczerpią się szybciej niż zakładano (ich płatności będą dążyły do względnego minimum) i będą pobudzane przez sprzedaż na promocjach -80%.
Dlatego wycena >800 mln zł to se ne vrati
Znasz trochę branżę ?
Ile i za ile sprzedał się W3 ?
Jak i kiedy sprzedało i sprzedaje się W3 i CP ?
Podpowiedź
Poza okresem premierowym gry najwięcej sprzedają się na promocjach 15.... 25.....50....80%.
Kiedy najwięcej sprzedało się TWOM czy FP1 także na promocjach.
Istotny jest także wolumen sprzedaży. 1mln w promocji 60% to więcej kasy niż 250tyś w pełnej cenie tak to działa.
Czy uważasz, że CP czy GTSV będąc w TOP10 mniej zarabia na promocji niż zaraz po premierze ... nie ... tylko inny jest wolumen sprzedaży.
FP2 sprzedaje się w wartościach nieco zbliżonych do FP w tygodniu premierowym. Faktem jest to, że teraz jest trudniejsza konkurencja i nadmuchano zbyt mocno oczekiwania.
Ta gra nie mogła konkurować o TOP1 - bo to nie ta liga.
Chciałoby się ale nie.
Jak gra się będzie sprzedawać nie sposób określić choć gra jest dobra nie spełniła oczekiwań części graczy.
Dla mnie największym błędem była zbyt słaba jakość techniczna a oczekiwałem niemal prefekcji. Dużym błędem było dorzycenie sporej ilości treści czego chyba wystarczająco prze przetestowano. To duży błąd który może kosztować spółkę 200-500tyś szt gry w pełnej cenie. Gracze pewnie ją kupią ale za rok może dwa za 50%.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)