PARTNER SERWISU
yqsccekf
101 102 103 104 105
mboro55
29
Wpisów: 142
Wysłane: 25 lipca 2025 17:54:15 przy kursie: 73,12 zł
tmsglc napisał(a):

Podsumowując, to nie była wina XTB, jednocześnie ich konto maklerskie ma jedne z najsłabszych zabezpieczeń na rynku.

Chciałeś napisać "miało", bo już poprawili i teraz, pewnie wprowadzą następne zabezpieczenia.

Reasumując, to mieli zabezpieczenia wymagane przez regulacje i mieli więcej, ale klient musiał sam chcieć i je włączyć.
Cały ambaras, powstał, bo ci klienci, nawet nie mieli włączanego minimum, czyli 2FA (pracujący w banku i branży IT, a pomijam fakt że nawet nie wie, jakie miał instrumenty, bo co chwilę zmieniał, gdy mu podpowiedzieli, że u tego brokera, brak jest np. obligacji ), które XTB wprowadziło i o tym sygnalizowało kałami informacyjnymi (np. e-mail), każdego klienta oraz w mediach branżowych.

Obrazowo:
- to, tak jakbyś kupił nowy samochód, ubezpieczyciel wymagał tylko immobilizera i alarmu, które było w samochodzie, a ty, go używając nawet byś, go nie zamykał na zamek, nie włączał alarmu, a jakby ci ukradli samochód, byś chodził i płakał po forach, że dlaczego nie było np. blokady na każdym kole, kierownicy, czy innego zabezpieczenia.

Trochę zdrowego rozsądku. Nikt, za nas użytkowników myśleć nie będzie.

RighDruadh
19
Wpisów: 58
Wysłane: 26 lipca 2025 23:35:41 przy kursie: 73,12 zł
Rif napisał(a):
(...)

Zdajecie sobie sprawę, że wprowadzenie 2FA dla każdego klienta, sprawi, że dla wielu będzie to na tyle uciążliwe, że podziękują i pobiegną do Santandera. Jestem ciekawy czy ta cała akcja, to właśnie nie jest element nieuczciwej walki z konkurentem, którym przejechał po nich walcem.

Czy będzie uciążliwe, nie wiem. Można włączyć zabezpieczenia 2FA, a potem ustawić swoją przeglądarkę na domowym komputerze jako zaufaną. To kompromis - Ty nie masz upierdliwych potwierdzeń przy każdym logowaniu, ale tylko u siebie w domu, ale ktoś próbując się zalogować z innego komputera lub przeglądarki już będzie musiał się zweryfikować. To kompromis między uciążliwością a bezpieczeństwem. Myślę, że całkiem bezpieczna opcja, ale nie jestem specjalistą.

P.S. Santander ma prowizje i to całkiem spore, XTB nie ma do 100k €. Więc nikt nie pobiegnie tak od razu do Santandera.

www.santander.pl/regulation_fi... obowiązujący. Str 15. Na akcjach 0,39%, min 5zł.
Kupisz i sprzedasz i masz transfer prawie 0,8% wartości z Twojego konta do banksterki. To nie jest konkurencyjna oferta.
Edytowany: 26 lipca 2025 23:41

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 27 lipca 2025 23:16:14 przy kursie: 73,12 zł
XTB nie jest bankiem, i nie do końca obejmuje go prawo bankowe, więc wysnuwanie analogii z nieautoryzowanymi transakcjami bankowymi jest nieuprawnione, ale warto pamiętać, że według prawa bankowego bezpieczeństwo środków zapewnia bank... Jeśli bank nie wymaga MFA, to zgodnie z orzecznictwem bank uznaje metodę za bezpieczną, a więc ponosi konsekwencje kradzieży, czy nieautoryzowanych transakcji. XTB jest raczej depozytariuszem, więc to trochę inne przepisy, na które nie ma utartej linii orzeczniczej jeszcze. Mimo wszystko nie należy bagatelizować ryzyka konieczności zwrotu środków przez spółkę klientom, bo nie bez kozery XTB podlega KNF.

StaryLis
54
Wpisów: 92
Wysłane: 28 lipca 2025 07:35:39 przy kursie: 73,12 zł
anty_teresa napisał(a):
Mimo wszystko nie należy bagatelizować ryzyka konieczności zwrotu środków przez spółkę klientom, bo nie bez kozery XTB podlega KNF.

1) To znajdźmy jeszcze kilka takich ryzyk aby wszystkie razem po zsumowaniu zdołały zasłużyć na odpis w wysokości jednodniowego zysku XTB, dzięki czemu będziemy w końcu mogli iść dalej. Rozgłos tej sytuacji jest zupełnie niewspółmierny do skali tego, co się zdarzyło. Możemy oszacować skalę tych kradzieży? Poszkodowani (przez złodziei, nie przez XTB!) się po różnych forach skrzykują i skrzykują i tak się zgrupowali, że na palcach obu rąk da się ich zliczyć. Oprócz nich oddanemu sprawie Mateuszowi Samołykowi z Inwestomatu udało się jeszcze znaleźć "mniej niż 10 osób", którym skradziono między 1 tys. a 10 tys. zł. Ile mogli stracić wszyscy ci poszkodowani razem? Milion zł.? To już chyba na wyrost. W zeszłym roku XTB miało 1048 takich milionów zł. zysku brutto. Mi też aż trudno uwierzyć, że tak głośna sprawa może dotyczyć mniej niż jednego promila naszego rocznego zysku brutto. A jeślibyśmy mieli policzyć jaki odsetek klientów XTB został okradziony to już w ogóle byśmy musieli liczyć w "mikroprocentach" (promilach promili) - gdyby ktoś przewidział tę sytuację i zawczasu stworzył takie jednostki miary.

2) Aby uzmysłowić sobie skalę "operacji oszukańczych przy użyciu bezgotówkowych instrumentów płatniczych" w naszym kraju polecam zajrzeć do opracowania prosto z NBP:
nbp.pl/wp-content/uploads/2025...

W skrócie: tylko w drugim półroczu 2024 mieliśmy w Polsce ponad 212 tysięcy bezgotówkowych "operacji oszukańczych" o łącznej wartości ponad 330 milionów zł. (wg dostawców usług płatniczych). Na tym tle kradzieże w XTB nie wyglądają zbyt imponująco... Najprawdopodobniej wśród obecnych na GPW banków nie ma ani jednego, w którym miało miejsce mniej kradzieży z kont klientów niż w XTB.

3) A jak liczby opisujące kradzieże z kont w XTB wyglądają na tle bezpośredniej konkurencji? Tutaj nikt nie podaje szczegółów, ale wiemy, że w innych biurach maklerskich podobne kradzieże środków również miały miejsce - niektórzy okradzeni pozostawili po sobie ślady w Internecie. Wspominany już wyżej Mateusz Samołyk skontaktował się osobiście z odnalezionymi przez siebie poszkodowanymi z innych biur maklerskich, środki kilku z nich zostały wyprowadzone przez zakup mało płynnych papierów na innych niż GPW giełdach. Wypisz, wymaluj, ale rozgłosu przy okazji tamtych akcji nie było. Były mniej medialne? O co chodzi? Tamtych poszkodowanych dało się odnaleźć na podstawie śladów, które sami po sobie zostawili, bez ogólnopolskiego skrzykiwania się na forach, iksach, facebookach czy wykopach i bez medialnej nagonki, w tym bez artykułów w Wyborczej i na bankierze. Pozwala to wnosić, że skala włamań jest prawdopodobnie wszędzie podobna, choć nie da się wykluczyć, że większa liczba złoczyńców wzięła sobie klientów XTB za cel, wszak broker ten prowadzi już ponad 25% rachunków maklerskich w naszym kraju. Miejmy jednak i ten statystyczny fakt na uwadze - np. biuro maklerskie NOBLE Securities byłoby z grubsza równie bezpieczne co XTB gdyby okradziono w nim 20 razy mniej klientów niż w XTB.

4) Wśród rachunków, które posiadam jest jeden o dumnej nazwie mInwestor (usługa inna od eMaklera). W raczącym go prowadzić biurze maklerskim mBanku w ogóle nie ma możliwości włączenia 2FA. Uwierzytelniania dwuskładnikowego tam nie było, nie ma i nie wiadomo kiedy będzie.

Moje inwestycje: Portfel StaregoLisa

rosso
PREMIUM
7
Wpisów: 32
Wysłane: 28 lipca 2025 09:35:25 przy kursie: 72,70 zł
Kolejny artykuł o kradzieżach z rachunków XTB.

XTB bardzo przeprasza. Włamania na konta, późna blokata..

Trochę śmiesznie to wygląda, że tak się czepili tego tematu. Powinni w takim razie przetrzepać wszystkie instytucje i sprawdzić ilu tam poszkodowanych jest. W tej chwili to wygląda tak, jakby koniecznie trzeba było dowalić temu, kto w wyścigu wysunął się na prowadzenie.

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 28 lipca 2025 09:47:00 przy kursie: 72,70 zł
ten cały bankier równie skrupulatnie opisuje ile z banków ginie hajsu na wnuczka i policjanta? bo jakoś nie widać
EEX

grabson
26
Wpisów: 316
Wysłane: 28 lipca 2025 10:12:19 przy kursie: 72,70 zł
Stawiam, że mały procent ówczesnych użytkowników aplikacji stawia na bezpieczeństwo korzystania z nich.
Liczy się tylko prostota - zeskanować QR, kliknąć, pstryknąć aby szybko i zostało więcej czasu na oglądanie głupot w necie.
Obsługuję wielu klientów i oni w większości nie mają nawet systemów antywirusowych na urządzeniach twierdząc, że cytuję:
"oni tylko logują się do banku i opłacają faktury" więc po co im jakiś antywirus.
Wprowadzenie choćby najbardziej rygorystycznych rozwiązań nie wiele zmieni, bo pewnie część zrezygnuje bo "po co tyle klikania itp... przecież ja się tylko loguję"

darebar
23
Wpisów: 109
Wysłane: 28 lipca 2025 10:46:57 przy kursie: 72,70 zł
Nie ma sensu atakować bankier.pl w tej sprawie. Artykuły o XTB dobrze się "klikają", więc powstają następne, dopóki temat się nie znudzi, a nie znudzi się szybko, ponieważ XTB pozyskuje mnóstwo nowych klientów, więc sprawy związane z działalnością tego brokera interesują coraz większą grupę czytelników. I tak w kółko.

Mnie ogólnie zastanawia, co się od kilku lat dzieje z bezpieczeństwem w sieci użytkowników. Godzimy się wszyscy na coraz większą inwigilację, a jest coraz mniej bezpiecznie. Ten problem nie dotyka tylko Polski, ale to marne wytłumaczenie. Mnie trafia, jak starsza już matka odbiera telefon i słucha, że był wypadek i trzeba przelać pieniądze, żeby syn "załatwił sprawę" z policją - na szczęście syn siedzi obok w czasie rozmowy. Albo jak sprzedaje się na OLX coś za głupie kilkaset złotych, nagle pojawia się ktoś, kto zamiast kupić, chce ogołocić moje konto.

Wracając do tematu. Degiro zrobiło zabezpieczenie 2FA rok temu. Jak się korzysta z jednej przeglądarki na tym samym komputerze, to wpisuje się go raz w miesiącu - nie obciąża to zbytnio. Jak tylko XTB stworzyło możliwość włączenia 2FA to też zrobiłem i też nie jest to uciążliwe, jak korzysta się przede wszystkim na jednym urządzeniu. Cały czas czekam, aż zrobi to biuro maklerskie mBanku (nie mylić z minwestor), bo tam jest tylko hasło.

Dla mnie podstawowym problemem jest, że tego rodzaju scamów, frauduntów itp. jest coraz więcej, a organy ścigania zwyczajnie sobie z tym nie radzą. Pozostaje więc wieszać psy na konkretnym brokerze, bo sprawiedliwości w inny sposób poszkodowany klient nie doczeka się.

Wieled
3
Wpisów: 70
Wysłane: 28 lipca 2025 11:11:57 przy kursie: 72,70 zł
a ja chciałbym się dowiedzieć, dlaczego uwierzytelnienie w XTB nie działa? może czegoś nie rozumiem, dlatego piszę do Was mając nadzieję na rozwiązanie dręczącego mnie problemu. Proszę o odpowiedź, bez hejtu i kpin.
Dlaczego uważam, że uwierzytelnienie nie działa? Otóż mam ustanowione 2FA, hasło i login niezapamiętane w przeglądarce, i wchodząc do systemu xtb muszę je podać (to ok) ale dalej żadne powiadomienie SMS z dodatkowym hasłem nie przychodzi. Myślałem, że może coś robię nie tak, więc zmieniłem metodę weryfikacji na aplikację uwierzytelniającą i pomyślałem, że teraz za każdym razem będę musiał podać kod z authenticatora. Dostałem nawet maila, w którym jest napisane, że: „Od teraz Aplikacja uwierzytelniająca będzie Twoim źródłem jednorazowych kodów weryfikacyjnych.”, a więc potwierdziłem niejako moje domysły.
Tylko, że w XTB to niestety tak nie działa! A raczej w ogóle nie działa!
Ok, przy zmianie weryfikacji musiałem zeskanować QRkod i dopiero wtedy się zalogowałem do systemu. Ale tylko dlatego, że zmieniłem sposób weryfikacji.
Po wylogowaniu i usunięciu z przeglądarki całej historii z tego dnia, wszystkich plików cookies itd. Wszedłem do aplikacji webowej raz jeszcze. Podałem login i hasło (muszę, bo nie mam zapamiętanych) i już. Zalogowany. Pytanie, dlaczego tym razem nie muszę korzystać z aplikacji uwierzytelniającej i nie muszę podawać żadnych dodatkowych kodów? Gdzie tu 2FA?

bogjan
3
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 51
Wysłane: 28 lipca 2025 12:44:03 przy kursie: 72,70 zł
Dodałeś przeglądarkę do zaufanych, to i smsy nie przychodzą. IP masz pewnie stałe, to i wyczyszczenie przeglądarki nie usunęło danych IP z XTB. Spróbuj zalogować się z innego komputera z innym IP. Jeśli wtedy smsy nie przyjdą to reklamuj.

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 28 lipca 2025 14:28:21 przy kursie: 72,70 zł
Możesz też sprawdzić to na innej przeglądarce niż używasz. Wówczas powinno poprosić o kod SMS.

StaryLis
54
Wpisów: 92
Wysłane: 28 lipca 2025 16:04:37 przy kursie: 72,70 zł
rosso napisał(a):
Kolejny artykuł o kradzieżach z rachunków XTB.

XTB bardzo przeprasza. Włamania na konta, późna blokata..

darebar napisał(a):
Nie ma sensu atakować bankier.pl w tej sprawie. Artykuły o XTB dobrze się "klikają", więc powstają następne, dopóki temat się nie znudzi, a nie znudzi się szybko, ponieważ XTB pozyskuje mnóstwo nowych klientów, więc sprawy związane z działalnością tego brokera interesują coraz większą grupę czytelników. I tak w kółko.
.

Czyli sami jesteśmy sobie winni, że takie coś klikamy i czytamy pozwalając bankierowi na nas zarabiać :)

Ja nie mam 100 procent przekonania, że żaden szorciarz nie pomagał redakcji bankiera przy doborze tematów. Fajnie by było zamknąć przynajmniej część krótkich pozycji przed piątkiem, złe wyniki za 2 kwartał są już w cenie, a jak takie złe nie będą?

Ton tego świeżego artykułu jest dziwny. Jeśli dobrze czytam, to autor próbuje odwrócić przeciwko XTB nawet fakt, że poinformowało o tym, że tylko nieco ponad 10 procent klientów korzystało z 2FA. Broker ewidentnie próbował w ten sposób zmotywować klientów do lepszego zabezpieczania się ale redaktor sprytnie odwrócił kota ogonem:

Cytat:
Czy to był strzał w kolano, z uwagi na to, że tarcza, w którą celowali przestępcy, nabrała konkretnych rozmiarów?

Cytat:
XTB zapytane o to, czy po tym oświadczeniu, liczba ataków hakerskich wzrosła w stosunku do tego, co obserwowano przed lipcem 2025 r. nie odpowiada wprost, przytaczając ogólną rosnącą statystyką incydentów związanych z cyberbezpieczeństwem w branży finansowej (wg danych CERT w 2024 r. był to wzrost o 29 proc. rdr).

Ktoś mógłby doszukiwać się w tym artykule jakichś pozytywów. W końcu poszkodowany, Pan Marek, otrzymał od XTB ostrzeżenie:
zostaliśmy poinformowani, że dane niektórych naszych klientów zapisane w pamięci podręcznej przeglądarki internetowej mogły zostać publicznie ujawnione w Internecie. Pragniemy podkreślić, że nasze systemy bezpieczeństwa nie zostały naruszone, a sytuacja ta jest najprawdopodobniej wynikiem infekcji złośliwego oprogramowania na Twoim komputerze osobistym lub urządzeniu mobilnym” wraz z informacją o możliwych do podjęcia dalszych krokach (w tym włączenia uwierzytelniania dwuskładnikowego). Ten sam niepoprawnie optymistyczny ktoś mógłby pomyśleć "WOW, dobre biuro maklerskie, próbowało ostrzec potencjalną ofiarę. Budżet działu bezpieczeństwa wzrósł im w zeszłym roku o 48 proc. (bardziej niż budżet na marketing), ale były to dobrze zainwestowane środki, dzięki przeszukiwaniu darknetu pod kątem oferowanych tam danych do logowania do różnych serwisów są w stanie czasem wyłapać nawet taki wyciek."

Ale naprzeciw tym wszystkim "WOW" znów wychodzi redaktor bankiera:
Cytat:
niektórzy klienci brokera, nie czytają regularnie wiadomości e-mailowych, są zajęci codziennymi obowiązkami, pracą, a w skrajnych przypadkach wiadomość po prostu trafiła do spamu i we właściwym czasie nie została odczytana przez adresata. Nie wszyscy też czytają branżowe media i portale społecznościowe jak X czy Facebook, gdzie temat był szeroko opisywany i komentowany z zaleceniem jak najszybszego włączenia ochrony.
To już wiadomo czyja wina :)

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że artykuł jest daleki od rzetelnego? Widzę to nawet w tym, że opisując losy Pana Marcina (głównego poszkodowanego bankierowej przypowieści) autor postawił sobie za punkt honoru użycie gdzieś słowa "bowiem" - i wygląda to tak, jakby nie było ważne gdzie, byle się dobrze prezentowało:
Cytat:
Niestety Pan Marcin nie zdążył się zapoznać z wiadomością przysłaną po godz. 17.10. Bowiem przyszła, gdy na jego koncie dokonano już pierwszych nieautoryzowanych transakcji. Gdy zalogował się przed godz. 19.00, widział migające komunikaty o zamykanych transakcjach.

Cóż, poszkodowani odgrażają się, że mają w grupie 16 osób z Polski i kilka z Czech, Węgier i Rumunii. Chyba ich nie doszacowałem w poprzednim wpisie, jak będą się tak jeszcze jakiś czas zbierać, ich łączne straty mogą za jakiś czas dobić do kwoty, którą XTB zarabia w ciągu jednego dnia. Gorzej, że bankier ma paliwo na jeszcze kilkanaście artykułów o poszkodowanych, o których jeszcze nie słyszeliśmy. "Pan Jurek odkładał na komunię dziecka i wszystko stracił! Przez XTB dziecko nie dostanie zegarka!" "Pani Andżelika musi odłożyć wyjście do delikatesów!" "Afera robi się międzynarodowa! Pan Tomáš bardzo chciał zobaczyć morze, ale może za rok!"
A najgorsze, że my w swoim postanowieniu nie powinniśmy tego wszystkiego już więcej czytać, ani nawet klikać (aby nie dodawać takim treściom racji bytu)
Moje inwestycje: Portfel StaregoLisa

faraquet
19
Wpisów: 130
Wysłane: 28 lipca 2025 21:10:30 przy kursie: 72,70 zł
Wiadomo. Xtb nieskazitelne, tylko bankier zły że te nieskazitelność opisuje.

polmoney
9
Wpisów: 365
Wysłane: 28 lipca 2025 21:24:05 przy kursie: 72,70 zł
faraquet napisał(a):
Wiadomo. Xtb nieskazitelne, tylko bankier zły że te nieskazitelność opisuje.

Dobrze że opisują, szkoda tylko, że nie sprawdzają u źródła, czyli XTB, przez co przypominają Pudelka.
Widać teraz wyraźnie, stworzyć atmosferę, że jakiś wytwór "niebankowy" nie jest bezpieczny. Można się tylko domyślać kto stoi za tym i dlaczego odpływ klientów do nich jest tak niewygodny.

polmoney
9
Wpisów: 365
Wysłane: 28 lipca 2025 23:42:23 przy kursie: 72,70 zł
w koncu zmienili cos w aplikacji webowej, zaczyna to lepiej wygladac. Jakby dodali notowania w czasie rzeczywistym, a nie te ich kwotowania to konkurencja "pada" i moze wydawac tylko kase na artykuly w Bankierze ;)

tmsglc
PREMIUM
45
Wpisów: 381
Wysłane: 29 lipca 2025 08:19:04 przy kursie: 72,70 zł
mboro55 napisał(a):
tmsglc napisał(a):

Podsumowując, to nie była wina XTB, jednocześnie ich konto maklerskie ma jedne z najsłabszych zabezpieczeń na rynku.

Chciałeś napisać "miało", bo już poprawili i teraz, pewnie wprowadzą następne zabezpieczenia.

Nie, nie chciałem. Zerknij na tabelkę, porównanie rachunków z Inwestomatu.

kliknij, aby powiększyć

Po obligatoryjnym włączeniu 2FA to dalej (przy najmniej na poziomie deklaratywnym) jedne z najsłabiej zabezpieczonych kont. Zauważ, że większość firm deklaruje posiadanie automatycznego systemu wykrywania podejrzanych zachowań na kontach klientów.

owner
6
Wysłane: 29 lipca 2025 08:49:17 przy kursie: 72,70 zł
ta tabelka jest nieaktualna lub podaje nieprawdę. połowa tych "nie" w xtb można ustawić w opcjach
EEX

tmsglc
PREMIUM
45
Wpisów: 381
Wysłane: 29 lipca 2025 09:05:41 przy kursie: 73,96 zł
Nieaktualne są tylko: biometria oraz domyślne i konieczne 2FA. Reszta aktualna, bo sprawdziłem (jako użytkownik).

owner
6
Wysłane: 29 lipca 2025 09:35:43 przy kursie: 73,96 zł
jak dla mnie największym zarzutem jest brak wykrywania podejrzanych zachowań na koncie i login w postaci emaila, który można wykraść skadkolwiek, powinien być numer rachunku, nawet jak ktoś ma takie samo hasło wszędzie to i tak do xtb by się nie zalogował bez numeru rachunku
EEX

magellan
35
Wpisów: 196
Wysłane: 29 lipca 2025 12:37:53 przy kursie: 73,96 zł
owner napisał(a):
jak dla mnie największym zarzutem jest brak wykrywania podejrzanych zachowań na koncie i login w postaci emaila, który można wykraść skadkolwiek, powinien być numer rachunku, nawet jak ktoś ma takie samo hasło wszędzie to i tak do xtb by się nie zalogował bez numeru rachunku

Można tylko ulepszać, ale nigdy i tak żadne zabezpieczenie nie będzie 100% i nie będzie zadawalało wszystkich, a zadowolenie klienta to podstawa, jednak mocno ulotne. Coraz lepsze zabezpieczenia to jednocześnie często kłopot w praktyce.
Banki śledzą podejrzane zachowania na koncie i co chwilę słyszymy larum klientów, a to, że zablokowano konto latorośli, bo zamiast tradycyjnej "stówki" postanowiła wypłacić kilka tysięcy z komunii - rodzice oburzeni (bogaci, to co im bank będzie dziecko stresował i limity samowolnie wyznaczał), a to przelewik z opisem Kuba (bank nie wiedział, czy to dla kolegi Kuby, czy to za wycieczkę na Kubę, czy wsparcie jakiegoś reżimu). Opis przelewu "za rakietę" nie dość, że zablokowany to uruchomił służby - a to była niewinna płatność za rakietę (tenisową) fana i naśladowcy Igi - przykładów awantur "chronionych" klientów można mnożyć.
Sam zmagam się z największym bankiem, który postanowił chronić mnie i moje konto przed szaleństwem i podejrzanym zachowaniem zakupoholika. Na wypłatę swojej gotówki w USD/EURO powyżej przelicznika 5000pln (1200EUR!!) mam czekać aż 5 dni roboczych, co de facto sprowadza się do 7 dni kalendarzowych!! Nadal nie wiem, czy to problem z płynnością banku, czy to problem w bezpieczeństwie wypłat, czy to po prostu jakiś bankowy obłęd. Muszę na tydzień wcześniej planować wyjazdy, w trakcie których chciałbym poszaleć kasą na targu w Maroku, czy innym nie złotówkowym Pcimiu.

W teorii wszystko z zabezpieczeniami można lepiej, w praktyce, często to ogromny problem dla użytkownika.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE XTB
  • 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

• Analiza XTB: Wojna i pokój
    Analiza XTB: Wojna i pokój

Analiza wyników XTB pokazuje, że spółka kontynuuje strategię dynamicznego rozwoju na rynkach zagranicznych, wzmacnia bazę klientów i inwestuje w technologię, ale stoi też wobec wyzwań związanych z normalizacją aktywności rynkowej i rosnącą konkurencją w sektorze fintech.

101 102 103 104 105

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,248 sek.

rgwnhobh
aesqeope
mcadqlwp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gazdaliu
tkzhqscv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat