PARTNER SERWISU
oqofwkos
125 126 127 128 129

TECHMEX [TEX]

Glaz-lkr
0
Wpisów: 48
Wysłane: 30 listopada 2009 18:28:42 przy kursie: 2,90 zł
Ciężko ocenić, będzie duża panika na otwarciu, myslę, że porównywalnie duża jak dziś - dojdą spóźnieni inwestorzy po drzemce dzisiejszej.

To nie lotek z dużą kumulacją, ale...

1,40-1,70 tak obstawiam.

A sam się zastanawiam czy nie ustawić kupna po 30-40 groszy.
Edytowany: 30 listopada 2009 18:30

m2c
m2c
0
Wpisów: 10
Wysłane: 30 listopada 2009 18:30:09 przy kursie: 2,90 zł
2pln straty... hmmm obys sie mylil :] tego sobie zycze :D

bono
0
Wpisów: 2
Wysłane: 30 listopada 2009 18:37:20 przy kursie: 2,90 zł
enforces
Być może źle podaje mi statica ale te 78 transakcji mam z godzina 14:52:44 i 14:52:45

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 30 listopada 2009 18:41:30 przy kursie: 2,90 zł
enforces napisał(a):

nie sądze ze to było 2 sek, chyba że to były najdłuższe 2 sekundy mojego życia.

kto wie... 1 - 2 minuty to by się zgadzało

bono napisal prawidłowo, wszystkie transakcje jakie zostaly zawarte maja czas rózniący sie tylko jedna sekundą, czyli handel trwal 2 sekundy

po godz 12 widziałem kurs akcji z dopiskiem +17,xx% zakonczyło sie na -28,33% przy cenie 2,90
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

klmartens
0
Wpisów: 1
Wysłane: 30 listopada 2009 18:43:11 przy kursie: 2,90 zł
witam wszystkich. to mój pierwszy post, na forum i na giełdzie jestem od początku listopada a więc stosunkowo nie długo.
w texie miałem 1/6 portfela bo uważałem że jest to całkiem ryzykowne i jak widać pozwoliło mi to nie stracić - miałem mały pakiet więc szybko poszedł i zarobiłem 20%, więc bez szału bo liczyłem na jakieś 90-100%, pewnie jak większość którzy kupili texa,

trochę mnie zastanawia że ktoś jednak kupował dzisiaj te akcje po 2,90.
Czy ktoś może bardziej doświadczony na giełdzie może mi wytłumaczyć po co komu te akcje??
ja myślałem żeby wejść z powrotem jak będzie bliżej 1 PLN ale jednak nikt bez celu dzisiaj nie kupował. o co tu chodzi Think

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 30 listopada 2009 18:52:28 przy kursie: 2,90 zł
klmartens napisał(a):

Czy ktoś może bardziej doświadczony na giełdzie może mi wytłumaczyć po co komu te akcje??
ja myślałem żeby wejść z powrotem jak będzie bliżej 1 PLN ale jednak nikt bez celu dzisiaj nie kupował. o co tu chodzi Think

Spójrz na forum Parkietu. Gdy u nas było wiadome, że to likwidacja tam dalej sądzono, że to plotka. Poza tym mogły kupować osoby, które nie były przy komputerze a miały podstawione koszyki...
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

Rych
0
Wpisów: 86
Wysłane: 30 listopada 2009 18:53:45 przy kursie: 2,90 zł
Nie wierzę w akcje Techmexu po 30-40gr. Wszyscy którzy mają teraz akcje wtopili niesamowicie, ale nie przesadzajmy. Spodziewam się 80-90 gr do czasu 2 fixów. Jeżeli jutro będzie otwarcie z tak dużą luką jak dzisiejsze TKO, to może być niezła podbitka na start. Jedno jest pewne - póki co bujać będzie strasznie.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 30 listopada 2009 18:54:39 przy kursie: 2,90 zł
Sukces ma wielu ojcow a porazka jest sierota

to chyba najpiekniejsza sentencja opisujaca ten watek w ostatnich miesiacach ...

Dzis wszyscy niemalze zdazyli wyjsc w pore i jeszcze zarobic, coz za splot okolicznosci, malo kto pisze ze wtopil, co wiecej pojawiaja sie glosy pogardy dla tych ktorzy nie zdazyli albo co gorsza jeszcze dokupywali. Ciekawe jakby tak przepuscic to przez siti wykrywacza klamstw, mogloby nie byc za ciekawie co Anxious

nie dziwie sie ze nocnygracz nic nie pisze bo z tego co pamietam byl jednym z najwiekszych tutaj akcjonariuszy Techmexa. Tak czy inaczej nie przejmuj sie, to tylko pieniadza, niedlugo i tak nic nie warte papierki jak swiat zaleje super-hiperinflacja Dancing

Glowa do gory takze dla wszsytkich innych ktorzy wtopili sporo grosza !!!!

Pink_Floyd
0
Wpisów: 135
Wysłane: 30 listopada 2009 19:39:33 przy kursie: 2,90 zł
Ale nocny już napisał, że nie zdąrzył...

liczbero
0
Wpisów: 123
Wysłane: 30 listopada 2009 19:40:23 przy kursie: 2,90 zł
Ja bylem w pracy i moze to lepej -
SL i GP to dobre i sprawdzone rzeczy.
To dla tych ktorzy niestety nie wykazali sie refleksem.

"Żeby docenić wartość jednego roku,
zapytaj studenta, który oblał końcowe egzaminy.
Żeby docenić wartość miesiąca,
spytaj matkę, której dziecko przyszło na świat za wcześnie.
Żeby docenić wartość godziny,
zapytaj zakochanych czekających na to, żeby się zobaczyć.
Żeby docenić wartość minuty,
zapytaj kogoś, kto przegapił autobus lub samolot.
Żeby docenić wartość sekundy,
zapytaj kogoś, kto przeżył wypadek.
Żeby docenić wartość setnej sekundy,
zapytaj sportowca, który na olimpiadzie zdobył srebrny medal.
Czas na nikogo nie czeka.
Łap każdy moment, który ci został, bo jest wartościowy.(..)"

Denilson
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 97
Wysłane: 30 listopada 2009 19:51:12 przy kursie: 2,90 zł
Nie do końca na temat, ale po artykule na pb o techmex'ie, widzę jaka tam jest żenada.
Usuwają wszystkie komenty, które coś wnoszą do dyskusji.
Komentarze kolegów z tego wątku tez widziałem.... po czym zostały usunięte.
Jak post będzie drażnił, to nie obrażę się jak zostanie usunięty. Pozdrawiam :)

Prezes_Pawel
0
Wpisów: 11
Wysłane: 30 listopada 2009 19:55:46 przy kursie: 2,90 zł
Witam szczęśliwców którzy naprawdę wyszli w porę i nieszczęśników którzy mają i to czasem niemało akcji bankruta.
Wszyscy się teraz zastanawiają kto był taki głupi że kupował na górze, a kto był jeszcze głupszy że zbierał po ściągnięciu pierwszych wideł.
Otóż sam kupiłem wtedy raptem 300 akcji po 3.20.
Spółka dała tyle zarobić wielu graczom że w pewnym momencie zapomina się o możliwości totalnego krachu. Zarabiasz i myślisz że będziesz zarabiał w nieskończoność. Można to nazwać pazernością, ale to naturalny odruch człowieka. Psychologia społeczna się kłania.
Kolejna sprawa to dobieranie jak kurs leciał 15-20 % w dół. Nie raz się zarabia gdy inni skaczą przez okno. Spadające noże mogą poranić a nawet zabić, ale jak się dobrze łapie to zysk jest świetny. Można było w 15 min zarobić 30 % gdyby info o likwidacji było nieprawdziwe.
Wpada gość i pisze pierwszego swojego posta na tym forum że spółka padła. Co byście powiedzieli jakby to była podpucha? Info rusza w eter (sw, parkiet, pb, bankier) i w ciągu 5-7 min można obniżyć kurs o 30 % (co widzieliśmy). Ustawieni ludzie potwierdzają że techmex faktycznie padł bo się dodzwonili a później jak info uzyskują wiarygodne osoby już jest za późno bo plota poszła i kurs poleciał. Wychodzi że nie było żadnego info i decyzja sądu jeszcze nie zapadła. Kurs znowu biegnie na północ... 15 minut wystarczy!
Takie akcje bardzo łatwo zrobić i nie trzeba tu wybitnego mózgu, kapitału czy rzeszy ludzi.
Naganiaczy jest wielu niestety. ".cukier" z parkietu będzie się długo śnił ludziom po nocy. Ale gdyby było na odwrót to Tony by był koszmarem.
Na takich spółkach jak Techmex się gra, spekuluje Panie i Panowie. Inwestycja w takie spółki? Dla mnie wolny żart. Zainwestować to można w któryś z blue chipów-zarobki niewielkie ale prawie zawsze.
Jak się gra to się czasem przegrywa. Taka bolesna prawda :(
Ale...gramy dalej. Jutro też jest sesja. Trzeba odrabiać straty! thumbright

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 30 listopada 2009 20:07:46 przy kursie: 2,90 zł
Prezes_Pawel napisał(a):
Na takich spółkach jak Techmex się gra, spekuluje Panie i Panowie. Inwestycja w takie spółki? Dla mnie wolny żart. Zainwestować to można w któryś z blue chipów-zarobki niewielkie ale prawie zawsze.
Jak się gra to się czasem przegrywa. Taka bolesna prawda :(

W pełni się zgadzam! Proszę zwrócić uwagę, że średnia wartość transakcji to ca 3150 zeta; uważam, że to i tak duuuużo (spodziewałem się ca 1,5k PLN na transakcję). Wszystkim tym, którzy grali większymi kwotami polecam MM.

HENRY
0
Wpisów: 253
Wysłane: 30 listopada 2009 20:13:00 przy kursie: 2,90 zł
TheBlackHorse napisał(a):
klmartens napisał(a):

Spójrz na forum Parkietu. Gdy u nas było wiadome, że to likwidacja tam dalej sądzono, że to plotka. Poza tym mogły kupować osoby, które nie były przy komputerze a miały podstawione koszyki...
Ty chyba nie czytasz ,albo po prostu nie masz pełnego arkusza(bez pełnego ark.zapraszam na wirtualny rynek)-POWTARZAM :oprócz 1 zlecenia 10 430 szt.na 3,45 nie było ani jednej oferty kupna ponizej 4 zł złozonej dzis przed godz 13:00!-Tak wiec KAZDY kto kupował dzis po 13:30 złozył to zlecenie kupna po tej własnie godz.!!!DT,głupota ,naiwnosc? NAPEWNO nie fakt ,iz ktos podłozył wór i go nie było przy kompie.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 30 listopada 2009 20:17:52 przy kursie: 2,90 zł
Prezes_Pawel napisał(a):
Wpada gość i pisze pierwszego swojego posta na tym forum że spółka padła. Co byście powiedzieli jakby to była podpucha? Info rusza w eter (sw, parkiet, pb, bankier) i w ciągu 5-7 min można obniżyć kurs o 30 % (co widzieliśmy). Ustawieni ludzie potwierdzają że techmex faktycznie padł bo się dodzwonili a później jak info uzyskują wiarygodne osoby już jest za późno bo plota poszła i kurs poleciał. Wychodzi że nie było żadnego info i decyzja sądu jeszcze nie zapadła. Kurs znowu biegnie na północ... 15 minut wystarczy!
Takie akcje bardzo łatwo zrobić i nie trzeba tu wybitnego mózgu, kapitału czy rzeszy ludzi.

Wystarczy sobie oszacować wartość oczekiwaną takiej zagrywki!

Zakładając zysk +30% lub stratę -60% scenariusz z oszustwem musiałby mieć prawdopodobieństwo 2/3 żeby w ogóle wyjść na ZERO! Naprawdę nie żal mi ludzi którzy kombinowali w tak absurdalny sposób. Do tego ładowanie było jeszcze na widłach, kiedy już było pewne że TEX upadł! Jak można ryzykować tyle kasy żeby potencjalnie zyskać 30%?

A i jeszcze jedno, jakbyście ciągnęli za sobą stop lossy to wyszlibyście z tej całej historii na plus! Sprzedalibyście jeszcze przed pierwszymi widłami. Jak można na takiej spółce grać bez SL?

Boli? Ma boleć! Nauka boli!

Żal mi tylko tych którzy kupowali akcje powyżej 10 zł i nie bawili się w spekulację.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 30 listopada 2009 20:18

aabbcc
0
Wpisów: 243
Wysłane: 30 listopada 2009 20:19:05 przy kursie: 2,90 zł
do watchdoga

www.pb.pl/4/b/2009/11/30/Techm...

Piszą o nas!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziękuję koledze który poinformował o 13.15 Ja dzwoniłem zaraz pozniej - informowalem forum i znajomych telefonicznie. Wywallalismy powyzej 4,20 Nie udalo sie specjalnie zarobic, ale i tak nalezy sie cieszyc. Odkupie te akcje spekulacyjnie po 0,50

mlody79
0
Wpisów: 13
Wysłane: 30 listopada 2009 20:19:52 przy kursie: 2,90 zł
Witajcie,

a dla mnie dzisiejszy dzień był niezłą szkołą... w podejmowaniu decyzji, niestety egzamin nie zaliczony.

Średnia zakupu 2,51 (~5% portfela)

Czytałem dzisiaj forum jak TEX był w okolicach 4,10... i troszkę mi się wydało niewiarygodne, że jakaś tam kobieta z sądu podała Wam taką informację...
Druga sprawa, wierzyłem w ten układ...

Kolejną nauczką było to że dzisiejszy dzień był pierwszym kiedy to na texie nie ustawiłem SL (rano nie miałem dostępu i jakoś tak wyszło...), co gorsza nie ustawiłem go po przeczytaniu Waszych informacji...

cóż, raczej będzie strata, ale cenna lekcja to była..

Pozdrawiam

Gorbashow
6
Wpisów: 271
Wysłane: 30 listopada 2009 20:25:08 przy kursie: 2,90 zł
Kurcze, mlody, czemu sam nie zadzwoniles?? Byl telefon, mozna bylo na stronie znalezc 100% pewny?
Jestem szczerze zdziwiony, ze widzac takie info, po prostu zlales.
W takich wypadkach jak decyzje sadu o upadlosci najlepiej samemu sie interesowac, skoro juz uprawiamy szulernie...
Mam jedynie nadzieje, ze nie za duzym kapitalem confused1

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 30 listopada 2009 20:28:44 przy kursie: 2,90 zł
HENRY napisał(a):
albo po prostu nie masz pełnego arkusza(bez pełnego ark.zapraszam na wirtualny rynek)

Oooo wypraszam sobie! Shame on you Mi wystarczy dzisiaj 1 oferta! W przeszłości miałem 5 ofert (nie było wówczas (oficjalnie) wszystkich ... tzn były ale tylko na Interii (po małym myku) i to za ... friko ... ale przypuszczam, że większość na tym forum nie pamięta tych czasów) Not talking
Edytowany: 30 listopada 2009 20:47

Rych
0
Wpisów: 86
Wysłane: 30 listopada 2009 20:42:14 przy kursie: 2,90 zł
Licząc wartość likwidacyjną spółki ze wzoru wychodzi mi 74gr na akcję ale zwłaszcza w przypadku Techmexu jest to rozważanie zupełnie abstrakcyjne, pieniądze na Cyprze które były ale nie ma albo nie wiadomo gdzie są, wiele WNiP w aktywach. Tak czy siak ze wzoru na koniec wychodzi niespełna 7 mln aktywów netto. Odnosząc to do 307 mln sumy bilansowej możemy zauważyć, że stanowią one 2%. Tak więc 2% różnicy w wycenie może decydować o tym, czy akcje są warte 74gr za sztukę, czy nie są warte nic. Podobnie w drugą stronę, jeżeli wycena będzie o 2% większa, cena zahaczy o 1,5zł. Dlatego to, co uda się sprzedać i za ile jest kluczowe do wyceny, a pozostaje wielką niewiadomą. Daje to pole popisu dla spekulantów, zwłaszcza, że Techmex może odwoływać się od decyzji, bądź znaleźć jakiegoś cudownego zbawcę. Póki co jednak czerwień.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

125 126 127 128 129

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,422 sek.

rrwwskmj
ykmhcoma
dgzwtevf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vuwhpkem
ifdpmmvm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat