PARTNER SERWISU
tvxkawtq
8 9 10 11 12
WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 21 stycznia 2010 14:55:52 przy kursie: 22,50 zł
Michal26 napisał(a):
Kur... pierwszy i ostatni raz pchalem sie w takie spekulacyjne g... (...)

Mam nadzieję, że powyższym postem odreagowałeś frustrację.
Tak czy nie, zniknie on, ponieważ forma jest do przyjęcia.
Zawiera jednak dużo treści, jeśli czytać między wierszami. Poznajesz blaski i cienie giełdy na własnej skórze. Zaczynasz też odróżniać nieodpowiedzialnych dziamgaczy od ludzi, których słowo coś waży. A świat był taki piękny, mięciutki i bezpieczny... Witaj w rzeczywistości!! - sam się prosiłeś żeby wyjść z Matrixa, gdy założyłeś rachunek maklerski.

kaczmarzyk
0
Wpisów: 53
Wysłane: 21 stycznia 2010 15:04:29 przy kursie: 22,50 zł
no musze przyznac post pelen ekspresji ;) ale przeczytalem
sam wyciagnalem nauke dla siebie z niego ;) a na gieldzie
nauka kosztuje ale jak ktos zauwazyl juz jedna droga lekcja przynosi
zysk na cale zycie...
wazne zeby sie podniesc...
20% to nie jest jeszcze tak zle...
ludzie tracili po 60% i wracaja z zyskiem 2 razy wiekszym

wkm3
0
Wpisów: 468
Wysłane: 21 stycznia 2010 15:10:37 przy kursie: 22,50 zł
o matko i córko, ale co tam robi IDM? mają już nabywcę czy umoczyli? dobrze że jakiś czas temu zrealizowałem stratę na KOL, kolega Iktorn mnie kiedyś natchnął na stop loss-owanie.

Michal26
0
Wpisów: 8
Wysłane: 21 stycznia 2010 15:20:29 przy kursie: 22,50 zł
Jest pelen refleksji bo dopiero jak na wlasnym tylku sie poczuje cos takiego czlowiek nabiera rozumu i rozpoznaje prawdziwe spolki z prawdziwymi informacji od spekulacyjnego syfu jakim w moim przypadku okazala sie spolka kolastyna wraz z tymi wszystkimi zaklamanymi informacjami poczawszy od emisji akcji dla idmsa po zlotowce haha jaki ja bylem glupi a kurs na gieldzie raptem 0.57 wynosil po nawolywanie przez syfiaste gazety typu parkiet i puls biznesu ze to niedowartosciowana 2 krotnie spolka.Ludzie jedno wam powiem tylko wasza ciezka nauka praktyka i logiczne myslenie moze was doprowadzic do sukcesu a czytanie syfu jakim sa gazety sluchanie plotek i innych mistrzow parkietu z forum do kleski pozdrawiam wszystkich wroce 2 razy silniejszy thumbright

Wildthing
0
Wpisów: 130
Wysłane: 21 stycznia 2010 15:44:01 przy kursie: 22,50 zł
Ho ho, nasze forum robi się po woli sentymentalno - psychologiczneblackeye . I takie ludzkie... wiem, troszkę cynizmu przeze mnie przemawia. Ale wszystkie doswiadczenia i nauki tu zebrane są cenne i te też. Dla informacji, ja teź płynę na koli bo kupiłem kiedys po 70grEh? i liczyłem że może jednak. Sprzedawać na razie nie mam zamiaru, może coś jednak się urodzi??Pray

Zindo
0
Wpisów: 135
Wysłane: 21 stycznia 2010 16:29:37 przy kursie: 22,50 zł
U mnie Kola jest na liście obserwacyjnej. Widać było trend spadkowy wiec cały czas obserwowałem myśląc, że kupie poniżej 50-stu gr. Po takiej informacji raczej w to kasy nie wpakuje. Teraz to papier dla spekulantów.

Zindo

wkm3
0
Wysłane: 21 stycznia 2010 17:15:50 przy kursie: 22,50 zł
Wildthing, ty siedzisz na Koli więc może masz lepsze rozeznanie, ja się przyglądam. Czy IDM był na tyle... nierozsądny, żeby kupować ten papier i zlikwidować spółkę? czy kupił akcje mając plan gry, czyli np. inwestora któremu to opchnie? Wróżymy z fusów, ale jak sądzisz, wtopa IDM czy gra po bandzie? sprawdzimy za parę miesięcy na tym formu:) ale mnie się wydaje, że IDM gra tu z ludźmi w tzw.,,bambuko'', czyli jescze dokupi.

klipperek
0
Wpisów: 167
Wysłane: 21 stycznia 2010 17:21:38 przy kursie: 22,50 zł
dobrze,że wycofałem się z tej spółki i pozostałem przy swoim spokojnym Wilbo...

tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 21 stycznia 2010 18:20:57 przy kursie: 22,50 zł
Cytat:
emitent złożył do sądu wniosek o ogłoszenie swojej upadłości z możliwością zawarcia układu

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Jak to mówi Owsiak: oj się będzie działo...

daniel23651
0
Wpisów: 250
Wysłane: 21 stycznia 2010 21:56:29 przy kursie: 22,50 zł
Jak sypiemy tymi infami no to mamy kolejne dotyczące zmiany w składzie RN oraz zmiany w zarządzie spółki teraz prezesem koli jest pani Monika Nowakowska, no i dobrze niech stare układy znikną być może nowa pani prezes będzie miała pomysł jak odbudować kolastyne.

Pozdrawiamsalute

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 21 stycznia 2010 22:07:24 przy kursie: 22,50 zł
tOfi napisał(a):
Cytat:
emitent złożył do sądu wniosek o ogłoszenie swojej upadłości z możliwością zawarcia układu

Jak to mówi Owsiak: oj się będzie działo...

Info o upadlosci to wczorajszy news i juz sie zadziało.

Komunikat, ktory cytujesz mowi juz tylko io specjalnym oznaczeniu spolki.

Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

amalgamat
0
Wpisów: 147
Wysłane: 21 stycznia 2010 22:36:50 przy kursie: 22,50 zł
Rada Nadzorcza Grupy Kolastyna odwołała Aleksandra Siudę ze stanowiska prezesa zarządu i na to miejsce powołała Monikę Nowakowską, dotychczasową członkinię RN - podała spółka w komunikacie.

Odwołana została również Jolanta Kubicka, członek zarządu, a jej miejsce zajmie Mariusz Roman.

Widac ze wiele sie bedzie działo na kolastynie poza tym czy Interchem moze przejąć kolastyne i za nia wejść na gpw??

Niesprzedam akcji bo po ruchach i szybkiej reakcji widac ze ktos pilnuje i ma plan co do przyszłosci dla tej spółki.

Wildthing
0
Wpisów: 130
Wysłane: 22 stycznia 2010 00:34:28 przy kursie: 22,50 zł
wkm3 napisał(a):
Wildthing, ty siedzisz na Koli więc może masz lepsze rozeznanie, ja się przyglądam. Czy IDM był na tyle... nierozsądny, żeby kupować ten papier i zlikwidować spółkę? czy kupił akcje mając plan gry, czyli np. inwestora któremu to opchnie? Wróżymy z fusów, ale jak sądzisz, wtopa IDM czy gra po bandzie? sprawdzimy za parę miesięcy na tym formu:) ale mnie się wydaje, że IDM gra tu z ludźmi w tzw.,,bambuko'', czyli jescze dokupi.

W co gra IDM tego nikt nie wie, ale jak widac po najnowszych infach zarząd spółki niekonecznie miał poparcie RN, która chce jednak ratować firmę. Poza tym IDM przy zjeździe koli szedł dziś w górę a to też coś znaczy ( choć przyznam do końca nie wiem co... ). Nie jest to wiec chyba taka sobie prosta upadłość, miejmy nadzieję ( a ja jako posiadacz muszę miećblackeye ) że całe to zamieszanie zakończy sie pozytywnie.

wkm3
0
Wysłane: 22 stycznia 2010 01:47:28 przy kursie: 22,50 zł
Wildthing napisał(a):
wkm3 napisał(a):

W co gra IDM tego nikt nie wie, ale jak widac po najnowszych infach zarząd spółki niekonecznie miał poparcie RN, która chce jednak ratować firmę. Poza tym IDM przy zjeździe koli szedł dziś w górę a to też coś znaczy ( choć przyznam do końca nie wiem co... ). Nie jest to wiec chyba taka sobie prosta upadłość, miejmy nadzieję ( a ja jako posiadacz muszę miećblackeye ) że całe to zamieszanie zakończy sie pozytywnie.

Dwie rzeczy są tu ważne: jest ,,name'' - nie bez znaczenia dla ewentualnego nowego gracza, który chciałby wejść na rynek (nie jestem specem od tej branży) i jest własciciel, który zna się (przynajmniej powinien, tym się zajmuje fundusz venture capital)na restrukturyzacji ewentualnie upłynnieniu namu na rynku: dlatego będe się przyglądał. Dudzie pomagała Ipopema, Kol ma też niezły team na ciężkie czasy, zobaczymy...

markoczarko
0
Wpisów: 96
Wysłane: 22 stycznia 2010 07:05:03 przy kursie: 22,50 zł
było info w radiu ze KNF ma prześwietlić sprawę ogłoszenia upadłosci przez Kolastyne

rafsty
PREMIUM
38
Wpisów: 2 393
Wysłane: 22 stycznia 2010 11:55:00 przy kursie: 22,50 zł
Wildthing napisał(a):
jak widac po najnowszych infach zarząd spółki niekonecznie miał poparcie RN, która chce jednak ratować firmę.

Ja tu czegoś nie rozumiem. RN dowiedziała się z ESPI, że im się firma zbiesiła?
Dopatruję sie tu socjotechniki: gra się po bandzie na restrukturyzację zadłużenia kosztem wierzycieli. "Stary" zarząd zgłasza wniosek o upadłość układową, a RN, niczym biały rycerz, rzutem na taśmę, wstawia "nowy". Ufff! Udało się. Uratowaliśmy firmę. Dobrze, że czuwaliśmy, bo kto wie, co by się stało! Ale teraz już wszystko będzie ok. Śpijcie spokojnie.

wkm3
0
Wysłane: 22 stycznia 2010 12:11:59 przy kursie: 22,50 zł

może powstanie albo zrobimy na SW jakiś anty RESPECT index..., bo nie ma sensu rzetelnie płacić dostawcom i spłacać zadłużenie wobec banków, trzeba ich wszystkich ,,ograć''tak czytam wypowiedź prezesa RN:

www.money.pl/gielda/wiadomosci...

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 22 stycznia 2010 12:26:13 przy kursie: 22,50 zł
Wieszcz, normalnie:
Emisja Kolastyny skierowana będzie do inwestorów, których szukamy.
Rozważamy wszystkie możliwe opcje.

Kolastyna zmieniła właściciela i władze. Ludzie z IDMu chcą nie tyle ratować spółkę, co zarobić na jej wyciągnięciu na prostą, wzroście wartości i sprzedaży. Kosmetyki to rynek dużej skali i ogromnych marż, a zarazem walki globalnych firm, które bez problemu przejmą lokalnego gracza, jeśli ten będzie miał dobrą markę, sensowne portfolio i zauważalny udział w rynku. Lokalne firmy też się liczą: Eris, Ziaja czy Soraya uprawiają swoje poletka i z nich żyją. Tak więc jest tu jakaś szansa, obarczona oczywiście dużym ryzykiem egzekucyjnym. Nie wiem tylko, czy akcjonariusze mają tutaj na razie czego szukać. Póki co Kola to taki drugi Bioton: nic tylko świetnie się zapowiada, a za chwilę zacznie drukować akcje.

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 22 stycznia 2010 12:35:34 przy kursie: 22,50 zł
markoczarko napisał(a):
było info w radiu ze KNF ma prześwietlić sprawę ogłoszenia upadłosci przez Kolastyne

To by znaczyło że zaraz dowiemy sie że sprawa jest czysta bez zarzutów, IDM-owi idą z pomoca znajomi z KNF-u. 3some
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

PREMIUM
38
Wpisów: 2 393
Wysłane: 22 stycznia 2010 14:30:46 przy kursie: 22,50 zł

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE MIRACULUM
  • Miraculum chce odbudowywać eksport, obniżyć zapasy i wyzerować przeterminowane długi w br.
    Miraculum chce odbudowywać eksport, obniżyć zapasy i wyzerować przeterminowane długi w br.

Miraculum chce odbudować eksport do poziomu ok. 25 proc. przychodów w ciągu do 2 lat, obniżyć poziom zapasów do 13 mln zł w ciągu tego roku, a na koniec I kw. br. uporać się w całości z przeterminowanymi zobowiązaniami, obniżając je do ok. zera, poinformował członek zarządu i główny akcjonariusz Marek Kamola. Zasygnalizował, że jednym ze scenariuszy na przyszłość - po odbudowie wyników - może być pozyskanie inwestora finansowego.

8 9 10 11 12

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,308 sek.

jvutighq
nbwpdera
phrymlhg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huyugqvk
ntqeryzo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat