PARTNER SERWISU
laatukdg
1 2 3
mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 6 kwietnia 2010 11:32:41 przy kursie: 70,90 zł
Ja to widzę tak... Chyba odbijamy od linii długoterminowego trendu rosnącego - niebieska linia. Krótkoterminowy trend spadkowy został już naruszony - czerwona linia. Aby mieć sto procent pewności można jeszcze trochę poczekać lub kupować z mądrze ustawionym stopem, ale szanse na ruch do góry są spore.

kliknij, aby powiększyć

digital_world
0
Wpisów: 184
Wysłane: 8 kwietnia 2010 11:34:07 przy kursie: 71,00 zł
Nie jestem przekonany do wrysowanej przez Ciebie linii trendu wzrostowego. Za to od strony wskaźnikowej walorek wygląda obiecująco. DMI niedługo wygeneruje sygnał kupna, MACD schłodzony, RSI też (zresztą widać u Ciebie w poście). Kurs krąży obecnie wokół średniej dwustudniowej na zwiększających się obrotach. Pytanie brzmi co to znaczy "mądrze ustawione stopy" w tym przypadku? 2%?
Mój blog: vibender.pl
Edytowany: 8 kwietnia 2010 11:37

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 9 kwietnia 2010 11:01:40 przy kursie: 72,30 zł
Co do fundamentów, tutaj jest groch z kapustą, bo cały czas w sprawozdaniach widać efekty transakcji z Pekao SA. Zmieniają się dane okresów porównawczych i na dobrą sprawę nie da się zwymiarować obecnego biznesu i jego parametrów. Wszystkie liczby pojawiające się przy tej spółce to jeszcze przez jakiś czas będzie naukowa matematyka bez większego fizycznego sensu. Zostaje tylko AT.

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 9 kwietnia 2010 11:33:34 przy kursie: 72,30 zł
digital_world napisał(a):
Nie jestem przekonany do wrysowanej przez Ciebie linii trendu wzrostowego.

Mkk, lubię Twoje analizy, ale ten wykres też mi się nie podoba binky W ten sposób możesz zawsze znaleźć trend wzrostowy. Moim zdaniem ceny zbytnio oddaliły się od Twojej linii, aby miała ona znaczenie. Na wykresie poniżej trend został wybity pod koniec lutego, a teraz kurs zmaga się z kanałem spadkowym. Wzrastający wolumen sugeruje jednak wybicie w górę thumbright

digital_world napisał(a):
Pytanie brzmi co to znaczy "mądrze ustawione stopy" w tym przypadku? 2%?

Od czasu posta Mkk upłynęło trochę czasu i logiczny stop się oddalił. Wydaje się, że wybicie czerwonego wsparcia zasygnalizuje dalsze spadki. To dość luźny stop, ale przy mądrej metodzie zarządzania pozycją można z łatwością zredukować ryzyko do akceptowalnego poziomu 1 - 1,5% kapitału całkowitego. Ja bym jednak poczekał na ukształtowanie się trendu wzrostowego i wygenerowanie sygnału kupna na SMA thumbright

kliknij, aby powiększyć
Klika się i sprzedaje ;-)

digital_world
0
Wysłane: 9 kwietnia 2010 12:20:18 przy kursie: 72,30 zł
A może lepiej tak?

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 9 kwietnia 2010 13:32

WatchDog
50
Wysłane: 7 maja 2010 17:09:24 przy kursie: 62,00 zł
Po opublikowaniu raportu kwartalnego i jeszcze przed zamknięciem sesji, Bank BPH cały czas okazuje się najtańszym wskaźnikowo bankiem w sektorze
www.stockwatch.pl/Stocks/Secto...

Wyniki zawiodły na całej linii. Co więcej, dopiero teraz, przy analizie przekształconych danych za analogiczny I kwartał roku 2009 - które nie były dostępne wcześniej - widać skalę biznesu oraz trendy osiąganych wyników.

Wprawdzie podstawowe parametry handlowe banku, czyli wynik odsetkowy i wynik prowizyjny lekko się poprawiły w stosunku do kwartału rok wcześniej, ale zostały osiągnięte na znacząco niższych przychodach. W tym czasie inne banki notują przychody podobne, albo lekko tylko spadkowe, za to zarabiają na swoich klientach dużo więcej - szczególnie z tytułu opłat i prowizji. Zastanawiające są też duże odpisy z tytułu utraty wartości: aż 248 mln zł w trakcie tylko jednego kwartału. Znakomita większość nastąpiła w działalności detalicznej, gdzie portfel kredytowy wart jest 24,7 mld złotych, a za kredyty trudne uznaje się mniej niż 10% tej wartości. Łączne odpisy sięgają już 2,2 mld złotych, co jest dużą kwotą

Biznes banku BPH, tak jak i innych banków, trochę przyhamował: skurczył się portfel kredytów. O dziwo, przybyło depozytów o około 1 mld zł. W sumie wygenerowana została gotówka, której na koniec marca bank miał rekordowe 3,6 mld zł. Jeśli do tego wszystkiego, zgodnie z komunikatem o nowej strategii, zwalnia kolejne kilkanaście setek ludzi i pozbywa się sprzedaży ratalnej i kredytów samochodowych, a chce działać tylko w podstawowych produktach bankowych, to oznacza dla mnie albo wchłonięcie operacji do większej organizacji w ramach GE, albo jej sprzedaż na zewnątrz.

Akurat teraz nie jest czas na redukcję, reorganizację czy wyprzedaż aktywów produkcyjnych, tylko na zdobywanie rynku. Tutaj BPH stracił przez ostatnie 2 lata bardzo wiele. Po świetnym starcie na własny rachunek, czyli po sprzedaży biznesu do Pekao SA i rozpoczęciu budowania od nowa pozycji na rynku przez najlepszych ludzi ze starego zespołu, wszystko skończyło się wraz z przejęciem inicjatywy przez nowego właściciela. Tracona jest wielka szansa, bo BPH cały czas ma przychody około czterokrotnie wyższe niż na przykład Nordea, a traci pieniądze. Nie gotówkę - tę wygenerował w rekordowej wielkości.

Przez stratę operacyjną wskaźnik Altmana nieco spadł, rating nie zmienił pułapu, ale wskaźniki płynności banku polepszyły się. Istnieje niezerowa szansa, że powyższa sytuacja jest sterowana, to znaczy wyniki są zaniżone odpisem o szczególnie wysokiej wartości - aby w interesie głównego akcjonariusza skupić jak najtaniej resztówkę akcji i być może nawet wycofać bank z giełdy. GE niewiele nie zyskuje na tym, że ma w obrocie akcje swoich podmiotów. Jak wiemy z porównania na tle sektora, C/WK już jest najniższe (nie licząc Unicreditu, ale to zupełnie inna bajka), ale może być jeszcze niższe - szczególnie teraz, gdy z rynków takich jak nasz odpływa kapitał.
Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

Videoyogi
0
Wpisów: 134
Wysłane: 8 maja 2010 09:49:13 przy kursie: 62,00 zł
Czyli jak rozumiem przyszłość kursu to mrok i zgrzytanie zębami.

Nie zrozumiałem tylko jednego zdania - to nie czepialstwo - tylko znaczenie jest dość istotne, więc pytam :

"GE niewiele nie zyskuje na tym, że ma w obrocie akcje swoich podmiotów"

Czyli GE zależy na posiadaniu tych akcji czy nie ?

I pytanie lamerskie namber tu :

Co oznacza wycofanie akcji z giełdy ? Muszą wykupić wszystkie ? Jak to się odbywa w przypadku tak dużej spółki ?

Pozdrawiam

Videoyogi
0
Wysłane: 8 maja 2010 10:03:35 przy kursie: 62,00 zł
mkk napisał(a):
Ja to widzę tak... Chyba odbijamy od linii długoterminowego trendu rosnącego - niebieska linia. Krótkoterminowy trend spadkowy został już naruszony - czerwona linia. Aby mieć sto procent pewności można jeszcze trochę poczekać lub kupować z mądrze ustawionym stopem, ale szanse na ruch do góry są spore.

kliknij, aby powiększyć

Tobie wychodzi za wykresów że szanse na ruch w górę jest spory - a tu pyk - wyniki na tacy i wykresik sobie można powiesić na tylniej ścianie za barem :-)

WatchDog
50
Wysłane: 8 maja 2010 10:14:04 przy kursie: 62,00 zł
Videoyogi napisał(a):
"GE niewiele nie zyskuje na tym, że ma w obrocie akcje swoich podmiotów"
Czyli GE zależy na posiadaniu tych akcji czy nie ?

GE jest tak potężnym konglomeratem, że podnoszenie swojej wyceny poprzez upublicznianie swoich drobnych spółek zależnych nie jest jego strategią. Przeciwnie, od dwóch lat upraszcza i porządkuje swoją strukturę
www.istockanalyst.com/article/...
Z tego punktu widzenia nie widzę przesłanek, by trzymać jakąkolwiek polską spółkę na giełdzie. Co więcej, rodzi to koszty raportowania i transparentności, a nie sądzę aby GE chciało wykorzystać obecność na giełdzie do pozyskania kapitału. Być może czegoś nie dostrzegam.

Cytat:
Co oznacza wycofanie akcji z giełdy ? Muszą wykupić wszystkie ? Jak to się odbywa w przypadku tak dużej spółki ?

Do tego jest bardzo daleko i nie wiadomo czy kiedykolwiek dojdzie.
To tylko cień możliwości, jaka mnie tknęła przy czytaniu raportu i materiałów spółki. Mogę się mylić i za nic w świecie nie chcę spekulować, ani niczego sugerować. Niech każdy przeczyta to samo i podzieli się swoimi opiniami.

Videoyogi
0
Wysłane: 8 maja 2010 11:47:29 przy kursie: 62,00 zł
dziękas.

pytanie lamerskie apropos wycofywania spółki było raczej ogólne - dokształcę się troszkę i nie będę tu zarzucał takich kwestii.

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 12 maja 2010 20:59:28 przy kursie: 57,95 zł
wykres coraz bardziej mi się zaczyna podobać i chęć wejścia jest coraz większa. bije się obecnie z myślami czy się nie ustawić na 55zł. 50% fibo to będzie. ktoś zainteresowany papierem z forumowiczów?

digital_world
0
Wysłane: 12 maja 2010 22:22:48 przy kursie: 57,95 zł
Ja interesowałem się jakiś czas temu i niestety (na szczęście?) oddałem z niewielką stratą.

Wskaźnikowo rzeczywiście prezentuje się coraz lepiej. RSI sięga już poziomów dołka bessy. Jedyne co mnie martwi to brak wyraźniejszych oporów. No chyba, żeby przyjąć szczyt ze stycznia 2009 to wtedy można nadstawić koszyk w okolicach 50 zł. Osobiście wolałbym zobaczyć konsolidację na tym poziomie a potem podejmować decyzję, bo jak dla mnie za szybko to spada. Odbić się odbije, pytanie gdzie i czy te 50 zł będzie wystarczającą barierą.
Edytowany: 12 maja 2010 22:23

tycoon
0
Wpisów: 243
Wysłane: 13 maja 2010 04:43:31 przy kursie: 57,95 zł
SirHoe napisał(a):
wykres coraz bardziej mi się zaczyna podobać i chęć wejścia jest coraz większa. bije się obecnie z myślami czy się nie ustawić na 55zł. 50% fibo to będzie. ktoś zainteresowany papierem z forumowiczów?

Hej. Ja też mam podobne myśli :) Obserwuje jak ten papier spada na rosnącym rynku i boje się pomyśleć co by było jakby rynek sie posypał. Wykres malina..poczekam, postoje z boku i jeśli jakieś dno przytupie to na dłużej można zakupić. Myśle że te 50-55 jeszcze może ujrzeć światło dzienne. Dzisiaj jakies odreagowanie by mu sie przydało, tymbardziej że kurs doszedl do kanału dolnego i wskaźniki są na ładnym wyprzedaniu.

kliknij, aby powiększyć
get rich or die trying...
Edytowany: 13 maja 2010 05:58

Arkuos
1
Wpisów: 212
Wysłane: 14 maja 2010 11:44:14 przy kursie: 55,70 zł
I dalej leci. Kapitalizacja jest mniejsza od wartości księgowej. Ale słabe wyniki sobą reprezentuje. Też poobserwuje ;-)

mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 14 maja 2010 15:26:26 przy kursie: 55,70 zł
Tia... Nieodmiennie mi się ten papier podoba :) Choć byłem przekonany,że spadki wyhamują 10 złotych wyżej. Praktycznie wszystkie wskaźniki rynku notują jego silne wyprzedanie. Gdzie ten ruch do góry!? :)

WatchDog
50
Wysłane: 21 maja 2010 18:58:00 przy kursie: 55,00 zł
Cytat:
Pod kierownictwem Józefa Wancera BPH wyrósł na najbardziej dynamiczny bank w Polsce, a wychowany przez niego zespół menedżerów nazywany był dream teamem - Mariusz Grendowicz stoi czele BRE Banku, a Wojciech Sobieraj w ciągu dwóch lat zbudował Alior Bank. Obaj wypowiadają się o Wancerze z ogromną estymą. - To człowiek, za którym zawsze jestem gotowy nosić teczkę - mówi jeden z nich.

Jednak ostatnie lata nie były pomyślne dla BPH. Po fuzji HVB (ówczesnego właściciela BPH) z UniCredit większość majątku banku przypadła Pekao. Po tej transakcji Wancer chciał odbudowywać potencjał BPH, jednak bank wykupiła amerykańska grupa General Electric, która - jak głoszą rynkowe plotki - nie chciała dać Wancerowi takiej swobody działania, jaką cieszył się do tej pory.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,7...

Videoyogi
0
Wysłane: 16 lipca 2010 12:07:44 przy kursie: 57,95 zł
kurs wykonuje ładne odbicie - mówiąc szczerze liczyłem na to pod koniec sierpnia a tu taka niespodzianka. Czyżby to była reakcja na oczyszczenie atmosfery na "górze" ?

Maciek1981
0
Wpisów: 469
Wysłane: 25 sierpnia 2010 09:05:08 przy kursie: 51,35 zł
25.08. Warszawa (PAP) - Strata netto grupy Banku BPH w drugim kwartale 2010 roku wyniosła 169,9 mln zł - poinformował bank w komunikacie. Analitycy ankietowani przez PAP spodziewali się, że strata netto banku wyniesie 142 mln zł.

Oczekiwania czterech biur maklerskich co do straty netto banku wahały się w przedziale od 172 mln zł do 126 mln zł. Mediana oczekiwań wynosiła 136 mln zł.

"Głównym powodem ujemnego wyniku finansowego były utworzone rezerwy, tak na restrukturyzację w kwocie 143 mln zł, jak i na kredyty z utratą wartości, w wysokości 264 mln zł w II tylko kwartale 2010 r. oraz 513 mln zł w całym I półroczu" - napisano w raporcie.

Wynik odsetkowy banku w II kwartale wyniósł 334 mln zł i okazał się zgodny z oczekiwaniami analityków, którzy liczyli, że wyniesie on 340 mln zł (w przedziale oczekiwań 334-351 mln zł). Wynik odsetkowy banku jest o 3 proc. niższy niż w I kwartale 2010 roku.

Wynik z prowizji w II kwartale 2010 roku wyniósł 192,1 mln zł i był zgodny z szacunkami rynku, który spodziewał się 186 mln zł (oczekiwania wahały się od 178 mln zł do 195 mln zł). Wynik z prowizji wzrósł kw./kw. o 3 proc.

Wynik z działalności bankowej w II kwartale 2010 roku wyniósł 552 mln zł, podczas gdy w I kwartale 547 mln zł.

Koszty banku wyniosły w II kwartale 495,2 mln zł, czyli były o 11 proc. wyższe niż oczekiwał rynek. Koszty kwartalnie wzrosły o 38 proc. W I połowie 2010 roku koszty wyniosły 855 mln zł.

Odpisy z tytułu utraty wartości kredytów wyniosły w drugim kwartale 2010 roku 264 mln zł. Rynek oczekiwał tymczasem odpisów na poziomie 266 mln zł. W I kwartale 2010 roku odpisy wynosiły 249 mln zł.

Należności od klientów netto w połowie 2010 roku wyniosły 30,69 mld zł, czyli wzrosły r/r o 5,5 proc. Zobowiązania wobec klientów wynoszą z kolei 14,3 mld zł i wzrosły w ciągu roku o 41,6 proc.

BPH podał, że w samym II kwartale zebrał 2 mld zł nowych depozytów.

ROE netto za I półrocze 2010 roku wynosi -10,57 proc., wskaźnik kosztów do dochodów bez uwzględnienia kosztów restrukturyzacji 64,6 proc., a wskaźnik kredytów do depozytów 214 proc.

Współczynnik wypłacalności banku wynosi 12,1 proc. (PAP)

Marcin Osiecki
PREMIUM
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 855
Wysłane: 27 sierpnia 2010 16:56:37 przy kursie: 52,25 zł
Omówienie skonsolidowanego sprawozdania finansowego Banku BPH za I półrocze 2010 r.

Bank opublikował bardzo słabe wyniki finansowe. Strata netto wyniosła w II kwartale aż 167 mln zł, wobec 23 mln zł straty w analogicznym okresie ub. roku. W całym I półroczu wynik finansowy netto znalazł się jeszcze bardziej pod kreską (-219 mln zł), co jest rezultatem gorszym o 218 mln zł h/h. Jedyną nieco lepszą informacją jest fakt, że strata wykazana w sprawozdaniu z całkowitych dochodów nie jest jeszcze większa (nie różni się znacząco od wyniku netto w RZiS). Problemy BPH zaczęły się już w 2007 roku, kiedy większość najlepszych aktywów spółki została przejęta przez Pekao S.A., co było następstwem fuzji zagranicznych banków UniCredit (właściciela Pekao) i HVB (właściciela BPH). Reszta BPH została przejęta przez GE Money Bank. Należy pamiętać, iż obecne raporty uwzględniają teraz łączne wyniki GE oraz BPH. Prawne połączenie tych dwóch podmiotów nastąpiło na koniec 2009 roku. Przypominam o tym, ponieważ te mocno rozczarowujące rezultaty finansowe nie są spowodowane tylko przez „miniBPH”, ale także przez nowego właściciela, czyli GE Money Bank. Przyczyna strat jest prosta. Wyniki spółki są rujnowane przez niezwykle wysokie rezerwy z tytułu utraty wartości kredytów.

Rachunek wyników
BPH uzyskuje nawet znaczne przychody netto z działalności bankowej. Wynik odsetkowy wyniósł w I półroczu 678 mln zł, co jest osiągnięciem gorszym o 18 mln zł h/h. Wskaźnik odsetkowego C/I (koszty do dochodów) jest na poziomie 41%. To bardzo dobry wynik, lepszy od wielu innych banków. Spółka ma na tej działalności wysoką marżę. Bardzo podobnie wygląda wynik z tytułu opłat i prowizji. To znaczy też jest gorszy niż w porównywalnym okresie 2009 roku (5 mln zł mniej h/h), jednak nie zmniejsza się na szczęście zbyt szybko. Wspomniane wcześniej odpisy na złe kredyty wyniosły w pierwszym półroczu aż 513 mln zł. Portfel należności banku musi zatem pozostawiać wiele do życzenia. Nie sposób powiedzieć jak on wygląda na podstawie sprawozdania półrocznego. Możemy się tylko dowiedzieć, że znajdują się tam prawie wyłącznie należności od sektora niefinansowego (nota 16). Z pewnością przez ostatnie 6 miesięcy portfel kredytowy nie zmienił się znacząco, a więc zajrzałem do pełnego rocznego raportu za 2009 rok. Kredyty detaliczne stanowią 83% portfela, a wśród nich najwięcej jest kredytów na nieruchomości (15,7 mld zł), a także sporo jest kredytów konsumpcyjnych (6,6 mld zł), które często wymagają dużych rezerw.

Jednak zagrożone ekspozycje kredytowe nie są jedynym powodem dużych problemów banku. Strasznie wysokie są koszty działania i ogólnego zarządu, które wyniosły w analizowanym okresie 855 mln zł. Porównując to z bankami o podobnej wielkości do nowego BPH jest to znacznie za dużo. Przykładowo Citi Handlowy ma tego rodzaju półroczne koszty o 211 mln zł niższe, a Kredyt Bank aż o 403 mln zł. Wszystkie trzy wymienione banki mają bardzo podobną wielkość realizowanych przychodów ze sprzedaży (z odsetek i prowizji), a co za tym idzie takie porównywanie jest dość sprawiedliwe. Analiza noty 11 prowadzi do wniosku, że to przez koszty pracownicze, które zawierają koszty restrukturyzacji zatrudnienia. Te ostatnie znajdują się także w pozycji „Pozostałe koszty” o czym możemy się dowiedzieć z komentarza w sprawozdaniu. Szkoda, że nie jest dostępna szczegółowa tabelka pozostałych kosztów, ponieważ są one bardzo wysokie i warto by wiedzieć co tam się znajduje. Można jednak liczyć na obniżenie kosztów działania banku w przyszłości, ze względu na przeprowadzane redukcje zatrudnienia.

Bilans oraz przepływy pieniężne
W ciągu ostatnich dwóch kwartałów suma bilansowa banku wzrosła o 4,1 mld zł i osiągnęła poziom 39,3 mld zł. Wzrost aktywów ogółem został sfinansowany w największym stopniu depozytami klientów, które powiększyły się o 4,2 mld zł (nota 24). Ciekawie wygląda bardzo duża pozycja „Zobowiązania wobec pozostałych instytucji” (16,2 mld zł). Znajdują się tam otrzymane kredyty i pożyczki od podmiotów z Grupy GE (nota 25). Natomiast w aktywach można zauważyć wzrost kredytów o 1,6 mld zł oraz zakupy inwestycyjnych papierów wartościowych, głównie bonów skarbowych (plus 1,2 mld zł). Powiększyła się także o 1,1 mld zł ilość środków pieniężnych w banku centralnym. BPH posiada bardzo niewielki portfel obligacji (tylko 2,8 mld zł). Ogólne zadłużenie spółki nie jest jednak aż tak wysokie (oczywiście jak na sektor bankowy), co sprzyja nadal bezpiecznemu współczynnikowi wypłacalności, który spadł do 12,07. W sprawozdaniu z przepływów nie ma zaskoczenia. Plus z działalności operacyjnej (2,6 mld zł) to efekt pozyskania nowych depozytów i niewykorzystania ich w całości na rozwój akcji kredytowej. Minus z działalności finansowej (1 mld zł) jest spowodowany spłatą pożyczek otrzymanych od podmiotów z Grupy General Electric.

Rentowność, wskaźniki i wycena
Rentowności banku wyglądają bardzo dziwnie. Na poziomie sprzedaży brutto rezultat jest bardzo dobry, lecz poziom operacyjny już jest fatalny. Wszystko z powodu odpisów, a także bardzo wysokich kosztów działania i ogólnego zarządu. Przychody z ostatnich 12 miesięcy nadal są dość wysokie i spadły tylko o 1% kw/kw.
Rentowność sprzedaży 65,58%
Rentowność działalności operacyjnej -7,39%
Rentowność brutto -7,39%
Rentowność netto -4,94%

Na stronie spółki znajdują się zaktualizowane wskaźniki wraz z wycenami. Mnożniki są już obliczone na podstawie w pełni skompletowanych danych za 4 ostatnie kwartały i uwzględniają połączenie z GE Money Bankiem:
www.stockwatch.pl/gpw/bankbph,...

Wycena porównawcza jest zawsze utrudniona, gdy spółka ma ujemny wynik finansowy. Możemy w takiej sytuacji wykorzystać mnożniki C/WK oraz te oparte na przychodach (C/P i EV/Przychody). Wszystkie trzy wskazują na niedowartościowanie. Należy jednak pamiętać, iż takie dyskonto jest wręcz niezbędne, gdy spółka ma wyraźne problemy, tak jak jest w przypadku BPH. Przede wszystkim konieczne jest obniżenie kosztów działania i lepszy portfel kredytowy. W sprawozdaniu zarządu inwestorzy mogą przeczytać, że powrót do zyskowności jest oczekiwany już w IV kwartale bieżącego roku. Bank zamierza skoncentrować się na rozwoju w segmencie consumer finance oraz osiągnąć znaczący udział w rynku kredytów gotówkowych i kart kredytowych. Czas pokaże, czy restrukturyzacja rzeczywiście postępuje zgodnie z planem.

Powyższa treść przez 30 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Edytowany: 27 sierpnia 2010 22:58

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 27 sierpnia 2010 17:24:20 przy kursie: 52,25 zł
Sytuacja techniczna:

kliknij, aby powiększyć

Zakres 6M. Interwał 1D. Na BPH rysuje się drugi trójkąt zniżkujący (fioletowa linia). Poprzednio nastąpiło wybicie górą. Czy tak będzie tym razem? Ciężko jednoznacznie stwierdzić, ale wybicie górą wydaje się bardziej prawdopodobne w przypadku takich formacji.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,208 sek.

rukqlpyz
kyjbppxd
tdvgtbdw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yullhvgp
bstnynfv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat