50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
11 maja 2010 16:34:01
Programista twierdzi, że to kwestia osobnego cache pod csv. Dzisiaj będę wiedział więcej, a konkretnie kiedy będzie zsynchronizowane żeby się nie rozjeżdżało.
|
|
0 Dołączył: 2008-11-17 Wpisów: 637
Wysłane:
11 maja 2010 16:49:53
To z września: WatchDog napisał(a):Kamil napisał(a):ISPAG jet bardzo przydatny. Oczywiście że mogę wejść do niego z innej stronki, ale tak by było wygodniej. No to nie dam Ci na to długo czekać. Cytat:4. Aha, jeszcze jedna drobna rzecz się przypomniała. Chodzi o emotikonki na forum. Mam do wyboru 8 stron buziek, wśród nich na pierwszej stronie jakieś gwizdające, wymiotujące, zaspokajające siebie nawzajem. Niesamowicie przydatne <ironia>. Dlaczego nie ma NORMALNEGO uśmiechu, uśmiechu z mrugnięciem,z jezyczkiem, uśmiechu z zębami czy też grymasu. To są podstawy:-) Dobrze by było to jakoś uporządkować. Rzeczywiście - elementarna rzecz, a wcześniej nikt na nie nie wpadł, że brakuje tych zwykłych. Popatrzę czy da się łatwo dodać. Chciałem zapytać jak postępy w tych kwestiach. Fajnie by było gdyby w monitorze spółki był liniowy wykres z ispaga, a po kliknięciu na niego pokazywałyby się opcje do rysowania po nim swoich kresek. Przy okazji postuluję o równouprawnienie. Nie wiem dlaczego nie mogę edytować swoich postów, nawet zaraz po ich napisaniu, a moi koledzy mogą  Przeglądarka Opera. W dalszym ciągu molestuję o naprawienie buga, który kasuje posty jak się je wysyła. To strasznie irytuje jak ktoś napisał coś dłuższego a forum go bezpowrtonie zjada. To powinien być priorytet, chyba że chcemy aby na forum zostawały tylko krótkie, mało przydatne posty, które łatwo ponownie odtworzyć Ah i jeszcze jeden detal - Wyniki historyczne. Niesamowicie przydatne narzędzie, proponuję dodanie do niego historycznego zysku netto i historycznego ROA i ew. ROE. Po za tym super przydatne by były wskaźniki w odniesieniu do ceny: historyczna C/WK historyczna C/Z itd. O ile dobrze pamiętam Nocny już o to postulował. Przy okazji możnaby usunąć wykresy tych wskaźników. Uważam że są nieużyteczne. Wykresy stosuje się wtedy gdy mamy dużo liczb i ciężko je ogarnąć. Dla 8 kwartałów nie ma to sensu. Być może warto by to rozważyć dla spółek które są na giełdzie powyżej 10 lat(40 kwartałów). Mam nadzieję że moja opinia będzie przydatna. Aktualnie: MRB(100%)
|
|
Wysłane:
11 maja 2010 16:54:58
Kamil napisał(a):Chciałem zapytać jak postępy w tych kwestiach. Fajnie by było gdyby w monitorze spółki był liniowy wykres z ispaga, a po kliknięciu na niego pokazywałyby się opcje do rysowania po nim swoich kresek. Postępy ogólnie są, nierówne, ale różne znaczne nowości i usprawnienia pojawią się jeszcze w maju. Może nawet ISPAG-killer. Cytat:Przy okazji postuluję o równouprawnienie. Nie wiem dlaczego nie mogę edytować swoich postów, nawet zaraz po ich napisaniu, a moi koledzy mogą  Przeglądarka Opera. Opera ma poniżej 2% rynku i dlatego ta sprawa nie jest wysoko na liście en.wikipedia.org/wiki/Usage_sh...Cytat:W dalszym ciągu molestuję o naprawienie buga, który kasuje posty jak się je wysyła. To strasznie irytuje jak ktoś napisał coś dłuższego a forum go bezpowrtonie zjada. To powinien być priorytet, chyba że chcemy aby na forum zostawały tylko krótkie, mało przydatne posty, które łatwo ponownie odtworzyć Jakieś 100 roboczogodzin na przepisanie kernela forum. Plus wdrożenie. Plus testy. Dlatego odkładamy. Cytat:Ah i jeszcze jeden detal - Wyniki historyczne. Niesamowicie przydatne narzędzie, proponuję dodanie do niego historycznego zysku netto i historycznego ROA i ew. ROE. Po za tym super przydatne by były wskaźniki w odniesieniu do ceny: historyczna C/WK historyczna C/Z itd. O ile dobrze pamiętam Nocny już o to postulował. Przy okazji możnaby usunąć wykresy tych wskaźników. Uważam że są nieużyteczne. Wykresy stosuje się wtedy gdy mamy dużo liczb i ciężko je ogarnąć. Dla 8 kwartałów nie ma to sensu. Być może warto by to rozważyć dla spółek które są na giełdzie powyżej 10 lat(40 kwartałów). Taka pogłębiona analiza też jest już na ukończeniu, ale wrzucenie jej przed wakacjami to plan ambitny.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-11-17 Wpisów: 637
Wysłane:
11 maja 2010 17:04:39
WatchDog napisał(a):Opera ma poniżej 2% rynku i dlatego ta sprawa nie jest wysoko na liście Okej, jeśli to rzeczywiście wina Opery to się dostosuję. Dzieki za odp. Aktualnie: MRB(100%)
|
|
Wysłane:
11 maja 2010 17:05:37
Sprawdź najpierw, nie daję gwarancji, podejrzewam...
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 46
Wysłane:
15 maja 2010 23:03:04
Szkoda, że dostęp analizy wskaźnikowej spółek został zablokowany Jak tak dalej pójdzie znikną wszystkie funkcjonalności StockWatcha. Pozdrawiam
|
|
Wysłane:
16 maja 2010 06:35:37
...a bez środków do życia któregoś dnia zniknął by cały StockWatch. Był - nie ma. Jak myślisz, jaka siła utrzymuje serwery, pracujących ludzi, pozwala kupić dane zewnętrzne? Nie magia, lecz coś bardzo prostego i codziennego: pieniądze. Jeśli znasz inny sposób, podaj go.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
16 maja 2010 09:43:32
Krawiec napisał(a):Szkoda, że dostęp analizy wskaźnikowej spółek został zablokowany Jak tak dalej pójdzie znikną wszystkie funkcjonalności StockWatcha. Pozdrawiam Roczny abonament to około 6 złotych tygodniowo, moim zdaniem to niedużo za full dostęp do profesjonalnych analiz. Skąd wziąć 6 złotych tygodniowo? Palisz? Pijesz? Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 16 maja 2010 09:44
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 46
Wysłane:
17 maja 2010 20:09:12
Wolałbym reklamy w serwisie tak szczerze powiedziawszy  A generalnie serwis super i wyrazy uznania dla pomysłodawców. Choć wiem, że to też sporo pracy by pozyskać chętnych reklamodawców.
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
20 maja 2010 11:00:02
Witam, Widzę że cienko przędzie dział analityków (ilość odsłon). Powodem zapewne jest zamknięcie go na abonament. Myślę, że jeżeli chcecie rozwijać ten dział, przydałoby się częściowo/czasowo otworzyć go dla userów bez abonamentu, ale równolegle zaprowadzić tam większy porządek i go uatrakcyjnić. Póki co wątek "Giełdy na żywo", jest niezbyt "na żywo" - ostatni wpis jest sprzed 3 dni i dotyczy debiutu jednej ze spółek... Na "Giełdy zagraniczne" nie było wpisu od 8 dni. Nie chcę narzekać - nie o to mi chodzi. Dzielę się jedynie spostrzeżeniem, że dział w obecnej formie może się dla wielu wydać niezbyt atrakcyjny, zakładając że za dostęp do niego trzeba płacić. Spróbujcie otworzyć go dla ogółu na jakis czas i dopuścić jeden wątek z możliwością dodawania wpisów, aby wysłuchać opinii szerokiego grona. Just an idea. Pzdr.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-12-09 Wpisów: 3 001
Wysłane:
25 maja 2010 09:01:25
1. W dziale analityków pojawił się nowy wątek - debiuty, dlatego nie zgodzę się, ze panuje tam stagnacja. 2. Dodawanie wpisów userów całkowicie zmieniłoby ten dział, ponieważ każdy wpis wyświetla się na stronie głównej. Trzeba byłoby to jakoś technicznie uregulować i wydaje się, że mógłby zrobić się tam bałagan. 3. Jeżeli chodzi o opłaty to odpowiedź jest prosta - musimy wynagradzać tych, którzy maja abonamenty 4. Polecam wątek: kiedy dno bessy. Dyskusja jest tam zawsze gorąca i można podyskutować o bieżącej sytuacji rynkowej.
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
25 maja 2010 09:41:55
Kamil Gemra napisał(a): 1. W dziale analityków pojawił się nowy wątek - debiuty, dlatego nie zgodzę się, ze panuje tam stagnacja.
Nie mówiłem nic o stagnacji. Raczej o niewielkiej, póki co, atrakcyjności ("Giełdy na żywo" - jeden wpis na kilka dni). Ale to tylko moje zdanie. Kamil Gemra napisał(a): 3. Jeżeli chodzi o opłaty to odpowiedź jest prosta - musimy wynagradzać tych, którzy maja abonamenty
Akurat ja mam dostęp do tego działu. Chodziło mi o pomysł, aby pokazać userom bez abonamentu "co tracicie" nie posiadając go. Pisałem o czasowym otwarciu działu dla wszystkich (coś na zasadzie promocji).
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
27 maja 2010 23:07:35
WD, przydałaby się porządna wyszukiwarka na forum. Taki wątek jak "kiedy dno bessy" to prawdziwa kopalnia wiedzy, ale weź coś tam znajdź po kilku dniach? Sam nie wiem, jak można by to usprawnić. Może na początek byłoby ok, jakby można było wyświetlić wszystkie posty danego użytkownika, posty użytkownika w określonych ramach czasowych, ewentualnie posegregowane wg wątków. Na tą chwilę system umożliwia dostęp do 10 ostatnich, co jest niewystarczające moim zdaniem. Wiem, że forum to nie Wasz engine i że przepisanie tego dziadostwa wymaga sporo roboty. Ale trzymam za Was kciuki dziewczyny i chłopaki Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
Wysłane:
28 maja 2010 06:22:48
Wyszukiwarka to konieczność. Jest wysoko na liście. Nie ma problemu 'jak' tylko 'kiedy i czemu tak długo to trwa'. Zapewniam, że robota wre jak na dobrej budowie.
|
|
0 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 498
Wysłane:
28 maja 2010 13:29:08
WD, rozważ taki pomysł: Zrobić zrzut ekranu z monitora spółki ze strony podstawowej i ze strony z wycenami, lub innymi jeszcze. Takie coś dołączyć do strony z rejestracją i możliwością wykupu abonamentu. Ludzie będą wiedzieć mniej więcej czego się spodziewać tam. Dane z wycen mogły by być zamazane lub archiwalne. I bardziej opisać jakie wyceny, jakie narzędzia dostępne są w abonamencie. A jest tego b.dużo. Powoli do celu
|
|
0 Dołączył: 2009-04-08 Wpisów: 86
Wysłane:
28 maja 2010 14:09:43
Krawiec napisał(a):Wolałbym reklamy w serwisie tak szczerze powiedziawszy  A generalnie serwis super i wyrazy uznania dla pomysłodawców. Choć wiem, że to też sporo pracy by pozyskać chętnych reklamodawców. Reklamy w serwisie są, tylko nie dość nachalne, by przynosiły krociowe zyski.. Zwykle sama staram się sprawdzać co ciekawego serwuje nam SW w serwisie reklamy ;) ale przez tę subtelność WD, czesto nie dostrzegam ich w pasku na górze, a w rezultacie (co w tym najważniejsze) nie dokładam swojej małej cegiełki do budowania imperium SW Ps. WD dzięki, że nie zalewasz nasz gadającymi reklamami, czy irytującymi pływającymi oknami, których nie sposób błyskawicznie zamknąć.
|
|
Wysłane:
28 maja 2010 15:24:20
martinezo napisał(a):WD, rozważ taki pomysł:
Zrobić zrzut ekranu z monitora spółki ze strony podstawowej i ze strony z wycenami, lub innymi jeszcze. Takie coś dołączyć do strony z rejestracją i możliwością wykupu abonamentu. Ludzie będą wiedzieć mniej więcej czego się spodziewać tam. Dane z wycen mogły by być zamazane lub archiwalne. I bardziej opisać jakie wyceny, jakie narzędzia dostępne są w abonamencie. A jest tego b.dużo. Świetna myśl, noszę się z tym jakiś czas, ale nie mogę się zebrać. Jestem niezły w pisaniu i liczeniu, ale w komunikowaniu graficznym nie za bardzo. Jeśli masz wizję, naszkicujesz mi to? Choćby długopisem i skan, a ja już dalej pociągnę.
|
|
0 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 498
Wysłane:
28 maja 2010 15:30:32
Spróbuję, i postaram się Ci przesłać co mam na myśli. Powoli do celu
|
|
0 Dołączył: 2008-10-03 Wpisów: 1 086
Wysłane:
31 maja 2010 20:20:40
Postuluję aby w wątku "Polskie Akcje" zrobić podwątek "Spółki od A do Z - NC" i wrzucić tam wszystkie wątki związane ze spółkami notowanymi na NC. Ze zdziwieniem stwierdzam, że na wątku "Spółki od A do Z" już prawie połowę pierwszej strony zajmują spółki z NC, które tak naprawdę interesują tylko wąską grupę sympatyków Często odnoszę wrażenie, że wątki tych spółek są zwyczajnie "podciągane". I niech sobie na tym nowym podwątku sympatycy NC hasają do woli
Edytowany: 31 maja 2010 20:38
|
|
Wysłane:
31 maja 2010 20:28:16
Może nie do woli, ale to zupełnie inne spółki na zupełnie innym etapie rozwoju niż większość na GPW. Chyba nie ma innego wyjścia jak je rozdzielić. Trzeba tylko doprogramować spięcie ze stronami spółek. Sprawa w toku.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.