0 Dołączył: 2011-06-05 Wpisów: 98
Wysłane:
5 czerwca 2011 17:55:29
przy kursie: 10,30 zł
kraff napisał(a):Niestety, ale wiele osób ma problem ze zrozumieniem pisanego tekstu ! Info bardzo pozytywne bowiem potwierdza o istnienie ropy na jedenej z koncesji Petrola! Z czym macie problem ? Jak możesz pisać, że ropy nie ma ? chyba, że miałeś na myśli, iż nie bedą jej wydobywać ! ale to już są dwie odrębne rzeczy ! 3 lata temu znaleźli 5 miesięcy temu tez już znaleźli i w piątek tak samo znaleźli frajerów do zakupu ostatniej rysiowej emisji
|
|
0 Dołączył: 2010-02-18 Wpisów: 102
Wysłane:
5 czerwca 2011 18:01:15
Zgadzam sie z kolegą EXAR, po przeczytaniu komunikatu w piatek doznałem identycznych wrażeń. Komunikat naciagany i nic faktycznie konkretnego nie wnoszący, tak jak komunikat o shyraku, opinia niezaleznego eksperta, wiercimy warstwy podsolne, betonujemy owiert, wznawiamy wiercenia, itd. itp. Jedna wielka kicha, co nie znaczy że papieru nie trzymam. Mam jedna cześć nienaruszalną, a resztą raz wychodzę raz wchodzę, ze zmiennym szczęściem ostatnio... jak to na GPW. jest tylko kwestia jak rozegrać to co teraz dokupione, na jakim poziomie wywalać? Tego nikt nie wie, bo jak juz tu wielu graczy pisało może byc róznie.
JESZCZE RAZ TYLKO CHCĘ TUTAJ ZAUWAŻYĆ!!!!
Sze Panstwa!!!! Emisja była pod Shyrak i gaz łupkowy!!!!
Tu nagle wyskakuja z Koblanami!!!!! O CO TU BIEGA?????? O Shyraku cisza... cisza... cisza...
|
|
0 Dołączył: 2011-06-05 Wpisów: 520
Wysłane:
5 czerwca 2011 18:11:25
1. a biega o to, ze tych zloz maja wiecej, nie tylko jedno, to co maja poczekac z pracami na Koblanach, az skoncza sie prace na Shyrak?
2. Co do Shyraku, to nie wiem dlaczego piszesz 'cisza... cisza...' dopiero co podali info o stanie prac, o tym, ze robione sa analizy i ze jeszcze musza pobrac kilka rdzeni wiecej do zakonczenia analiz, wg tego co podali wyciagniecie jednej probki to 5-6 dni, do tego poglebianie odwiertu no i pozniej czas dla firmy analizujacej te probki na przeprowadzenie wszystkich koniecznych testow na zdolnsci akumulowania ropy (pojemnosc) tych dziurawych skalek.
dopiero po zakonczeniu analiz bedzie konkretne info na temat Shyrak, ale to jeszcze pare tygodni mysle potrwa.
Jesli wyniki analiz beda pozytywne, to w przyszlym roku juz beda mogli ruszyc z komercyjnym wydobyciem.
Cala reszta 'prognoz' to juz spekulacja
Edytowany: 5 czerwca 2011 18:18
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-02-03 Wpisów: 80
Wysłane:
5 czerwca 2011 18:34:50
Jesli mogę coś powiedzieć a jeśli nie to do wywalenia mój post.
Czy nie potraficie pisać bez emocji, jak sie to czyta to widac że albo ktoś miał papier albo jeszcze ma albo za wczesnie sprzedał albo za późno kupił...
Piszcie konkrety, info ładnie objechane z każdej strony i o to chodzi ale czy to ważne czy jest ropa czy jej nie ma ?!?!
papier już i tak poszedł w góre, dał zarobić i teraz pewnie da zarobić ponownie :]]]
P.S. Ja osobiście nie wszedłem, nie zdążyłem :ppp a przy 17% nie wierzyłem że pójdzie jeszcze wyżej ----> i dalej nie wierzę...
|
|
0 Dołączył: 2010-12-30 Wpisów: 45
Wysłane:
5 czerwca 2011 18:47:45
Powiem Ci, że podobnie nie wierzyłem przy BMPAG..
|
|
0 Dołączył: 2010-02-18 Wpisów: 102
Wysłane:
5 czerwca 2011 19:35:55
BMPAG wróze mu takie wzrosty jak cormayowi, ale porównywanie stabilnej niemieckiej spółki kapitałowej z geszeftem Rysia.... dość moim zdaniem niefortunne
|
|
0 Dołączył: 2009-11-18 Wpisów: 69
Wysłane:
5 czerwca 2011 20:15:28
Exar napisał(a):kraff napisał(a): Niestety, ale wiele osób ma problem ze zrozumieniem pisanego tekstu ! Info bardzo pozytywne bowiem potwierdza o istnienie ropy na jedenej z koncesji Petrola! Z czym macie problem ? Jak możesz pisać, że ropy nie ma ? chyba, że miałeś na myśli, iż nie bedą jej wydobywać ! ale to już są dwie odrębne rzeczy !
Stary, weź mi proszę jak prostemu chłopu zacytuj gdzie komunikat potwierdza istnienie ropy? Ja się doczytałem tylko tego co poniżej. Pogrubienia moje. "Aktualnie, dzięki znacznie lepszym jakościowo danym sejsmicznym oraz wszystkim poprzednim rezultatom pozytywna ocena złoża na strukturze Koblandy potwierdza się, a szanse na przeklasyfikowanie zasobów złoża do wyższej kategorii są zdecydowanie większe. Zasoby perspektywiczne dla struktury Koblandy zostały oszacowane przez niezależnego eksperta McDaniel&Associates na 801,4 mln baryłek ekwiwalentu ropy. cytat z FAQ ze strony KOV " Zasoby Perspektywiczne to ilości ropy naftowej lub gazu ziemnego, które według szacunków na dany dzień mogą potencjalnie zostać pozyskane z nieodkrytych jeszcze akumulacji w wyniku ich zagospodarowania w przyszłości. Zasoby Perspektywiczne dają zarówno szansę odkrycia jak i szansę zagospodarowania." Szansa na sukces! I tylko/aż tyle - rozmowa jest w sferze prawdopodobieństwa, zresztą prawidłowo. Natomiast akcjonariat odczytuje to prawdopodobieństwo jako 100%. Total oczywiście nie puścił żadnego komunikatu, bo to poważna firma. W przypadku Rycha trzeba upchnąć jakoś papier, a kto smaruje ten jedzie. "Nowe wyniki przetworzenia zdjęcia sejsmicznego 3D, wspólnie z wynikami odwiertu K-3 oraz wcześniej zebranymi danymi, potwierdzają budowę i wysoki potencjał złoża ropy odkrytego odwiertem K-3. Jednocześnie nowe dane pozwalają na wskazanie optymalnego miejsca wykonania odwiertu K-4, który realizowany będzie w ramach umowy farm-out z koncernem TOTAL. " Porszę czytać ze zrozumieniem ponadto badania przeprowadzała renomowana firma ! Kurs dla mnie bez znaczenia więc nie mam interesu naganiać !
|
|
0 Dołączył: 2011-05-15 Wpisów: 20
Wysłane:
5 czerwca 2011 21:24:59
wy sobie jaja robicie czy jak ??? Przecież spekulanci zdecydowali że trzeba jechać pod to info a wy się zastanawiacie gdzie jest ropa ... Nim się dokopią to kurs spółki jeszcze 100 razy wzrośnie i 100 razy spadnie ... Nie traktujecie tej spółki fundamentalnie ...
|
|
0 Dołączył: 2011-02-12 Wpisów: 3
Wysłane:
5 czerwca 2011 21:54:33
nie wiem czy zauważyliście jedno strasznie dużo nowych forumowiczów piszących na temat oil pamiętajcie ta spółka to psychologia nic więcej.
|
|
0 Dołączył: 2011-02-12 Wpisów: 3
Wysłane:
5 czerwca 2011 22:06:01
I jeszcze jedno na koniec przed poniedziałkiem Będzie rosło to ktoś zna temat, będzie malało też ktoś go zna reszta to spekulacja dzięki której my "leszcze" mamy super ubaw hahaha pozdrawiam wytrwałych.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-06-05 Wpisów: 20
Wysłane:
5 czerwca 2011 22:20:20
To jutro bijecie rekord?
|
|
0 Dołączył: 2010-02-27 Wpisów: 383
Wysłane:
5 czerwca 2011 23:33:35
technicznie papier ma duze szanse wrocic do kanału wzrostowego ktorego gorne ograniczenie jest w okolicy 13zł, a dolne wlasnie w okolicy ceny zamkniecia piatkowego. Otwarcie pewnie w okolicy 10,50-60 lekka cofka i ostre pompowanie. Skoro wiekszosc osob zaklada, ze to jest podbitka zeby Rychu mogl wyjsc z akcji to 11zł szybko peknie....
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
6 czerwca 2011 00:33:32
A ja się boję scenariusza ćwiczonego tu już z powodzeniem ze dwa albo i trzy razy. Za każdym razem kurs tuż po wyjściu powyżej 11 złotych odbijał się od tej granicy jak od gumowej ściany i leciał w diabły, czasem nawet poniżej 9. Dlatego myślę, że jeśli na otwarciu, bądź tuż po otwarciu nie przebije wyraźnie tej 11, to może nas czekać powtórka z rozrywki. 13 PLN na oilu to jak na razie abstrakcja, przynajmniej dla mnie.
|
|
0 Dołączył: 2009-09-05 Wpisów: 278
Wysłane:
6 czerwca 2011 09:50:32
przy kursie: 9,43 zł
irfy podzielam i Twoje obawy i Twój punkt widzenia. Jak dla mnie komunikat i podbitka służą jednemu celowi - R. Krauze i spółka wywalą akcje na ulicę. Kiedy pył opadnie, odbiorą je po dużo niższej cenie. Historia notowań na OIL zna takie przypadki.
Edytowany: 6 czerwca 2011 10:04
|
|
0 Dołączył: 2010-02-27 Wpisów: 383
Wysłane:
6 czerwca 2011 09:51:04
obroty mowia same za siebie WIG 120 mln OIL 65 mln Dystrybucja jak nic
|
|
Wysłane:
6 czerwca 2011 10:14:06
Właściwie to szkoda... Czytałem inne fora, zawsze to robię w celu wyczucia nastroju, co pozwala mi potem ustawiać się w miarę bezstresowo... Tam ludzie już sobie domy budowali, kompletna euforia. "Ohoho!, leszcze, w poniedziałek po 20 będziecie kupować!". A tu taki klops. Niezależnie od mojej własnej gry na tych akcjach naprawdę bym wolał, żeby do tych 20 skoczyło, choćby ze względu na fakt, że się ci ostrzyżeni nieszczęśnicy pozniechęcają...
|
|
0 Dołączył: 2010-01-04 Wpisów: 594
Wysłane:
6 czerwca 2011 11:18:35
Tak jak wczoraj przeczuwałem i sugerowałem, dziś pojawia się kolejny komunikat, tym razem łupki, tyle że rynek już nawet nie reaguje.. A to może znaczyć, że lada moment kurs skieruje się na południe, a na forum pojawi się mnóstwo komentarzy od niedoszłych szejków, którzy już kąpali się w ropie.. gazownictwo.wnp.pl/petrolinves...
|
|
Wysłane:
6 czerwca 2011 12:23:59
(G)Łupki:) No pięknie po prostu. Juz myslałem, że zatrudnili naprawdę dobrego PRowca - strzał z Koblandami był perfekcyjny, a teraz to... Kod:[mod: usunięto zdania niezgodne z regulaminem] Nie wiem tylko, czemu miała służyć ta informacja - bo jeśli podtrzymaniu kursu, to się chyba mocno przeliczyli. Coś te "Frogi" coraz słabsze... Z niecierpliwością oczekuję komunikatu o faktycznym udziale w akcjonariacie wszystkich "głównych akcjonariuszy":)
Edytowany: 6 czerwca 2011 16:00
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
6 czerwca 2011 12:35:26
Petrol to doskonała firma do day-trading na naprawdę dużą skale. Przecież przy takim obrocie tutaj DT można dosłownie na miliony robić W sumie to jakoś nie potrafię sam siebie przekonać do ropy, za to do Petrola jak najbardziej (aby nie za długo jednym ciągiem) natomiast fundamenty.... jakie fundamenty ? Póki nie ma potwierdzenia wszystko na OILu jest spekulacją i sprzedawaniem marzeń (ale ponoć marzenia też trzeba mieć ;) ). * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 czerwca 2011 12:36
|
|
0 Dołączył: 2008-10-04 Wpisów: 572
Wysłane:
6 czerwca 2011 12:44:17
Ja bym spojrzał inaczej. Ten wątek jest doskonałym treningiem umysłowo-fizycznym dla moderatorów:)) (Mój post do skasowania, tylko do przemyślenia na chwilę) Co cię nie zabije, to cię udziwni
[**usunięto zakazaną treść**]
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.