0 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 745
Wysłane:
3 czerwca 2011 18:32:16
przy kursie: 10,30 zł
@djrosby
"infromacja o kredycie z EBORU ktorego przyznanie zostalo zawieszone do czasu kontynuacji prac na Koblandach."
Bzdura. Warunków zawieszających było więcej i były zupełnie inne.
|
|
0 Dołączył: 2010-10-29 Wpisów: 29
Wysłane:
3 czerwca 2011 19:58:34
fidelio77 napisał(a):@djrosby
"infromacja o kredycie z EBORU ktorego przyznanie zostalo zawieszone do czasu kontynuacji prac na Koblandach."
Bzdura. Warunków zawieszających było więcej i były zupełnie inne. fragment wywiadu z 14 marca 2011 www.parkiet.com/artykul/102977...Cytat:Jak wygląda współpraca finansowa Petrolinvestu z Europejskim Bankiem Odbudowy i Rozwoju?
Finansowanie z EBOiR, zgodnie z umową, ma dotyczyć poszukiwań na terenie Koblandów. A ponieważ na razie prac tam nie prowadzimy, nie ma także żadnych terminów dotyczących uruchomienie tego finansowania. Decyzje w sprawie odwiertów na Koblandach podejmuje nasz partner, czyli Total. Cytat:Kiedy można się spodziewać tych decyzji?
Przed tygodniem spotkałem się z szefami Totalu w Kazachstanie. W połowie kwietnia powinniśmy mieć wyniki i interpretacje badań, na podstawie których będzie można podjąć decyzje o dalszym harmonogramie prac. Przypomnę jeszcze, że finansowanie pierwszego odwiertu na Koblandach, zgodnie z umową, spoczywać będzie na Totalu.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
3 czerwca 2011 20:42:50
Chyba muszę posypać głowę popiołem i czym tam jeszcze się sypie, w celu pokajania się. W swoich kalkulacjach zupełnie przeoczyłem te nieszczęsne Koblandy. Nie, żebym jakoś strasznie wierzył w zyski stamtąd, które nawet jeśli się pojawią, zostaną w lwiej części zabrane przez Total, niemniej jednak nie uwzględniłem w swoich kalkulacjach tego źródła cudownych wiadomości  Za swój błąd zostałem zresztą pokarany przez los, bo siedząc w pracy przeoczyłem windę i wskakiwałem już dosyć wysoko, bo w okolicach 9.6, więc i zarobek będzie pewnie dziadowski, bo w poniedziałek ludzie mogą już ochłonąć. Tak czy inaczej, chylę czoła przed geniuszem Rycha. Zobaczymy... może właśnie to, co dzieje się teraz jest tym "ostatnim Frogiem". Szkoda, że puścili informację w piątek. Przy poniedziałku można by zgarnąć więcej a tak - jest cały weekend na przemyślenia.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-08-11 Wpisów: 444
Wysłane:
3 czerwca 2011 20:45:56
Bardzo proszę o rozwagę ! Trzeba zauważyć - jedno info po drugim - oczywiście jedno lepsze od drugiego . Wzrosty rzędu 25 % A nowa emisja wisi w powietrzu . Czy Pan R. chce sprzedać po cenie wyższej niż nominalna ? Odpowiedz jest jedna TAK - chcą wrzucić na rynek parę kilo na rynek po cenie z sporym dyskontem nowej emisji . Trzeba mieć palec na enterze jak na spuście od pistoletu , kto pierwszy po wyższych cenach ten lepszy , wirtualny zysk i wirtualne pieniądze . Petrol jest dla najbardziej zaawansowanych . A niestety na oila wchodzą najmniej kumaci Więc może być jak zawsze od uśmiechu do płaczu ...
|
|
0 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 745
Wysłane:
3 czerwca 2011 21:16:48
djrosby napisał(a):fidelio77 napisał(a):@djrosby
Bzdura. Warunków zawieszających było więcej i były zupełnie inne. fragment wywiadu z 14 marca 2011 www.parkiet.com/artykul/102977...Cytat:Jak wygląda współpraca finansowa Petrolinvestu z Europejskim Bankiem Odbudowy i Rozwoju?
Finansowanie z EBOiR, zgodnie z umową, ma dotyczyć poszukiwań na terenie Koblandów. A ponieważ na razie prac tam nie prowadzimy, nie ma także żadnych terminów dotyczących uruchomienie tego finansowania. Decyzje w sprawie odwiertów na Koblandach podejmuje nasz partner, czyli Total. Cytat:Kiedy można się spodziewać tych decyzji?
Przed tygodniem spotkałem się z szefami Totalu w Kazachstanie. W połowie kwietnia powinniśmy mieć wyniki i interpretacje badań, na podstawie których będzie można podjąć decyzje o dalszym harmonogramie prac. Przypomnę jeszcze, że finansowanie pierwszego odwiertu na Koblandach, zgodnie z umową, spoczywać będzie na Totalu. Ty mi nie linkuj wywiadu tylko oficjalny komunikat z wymienionymi warunkami zawieszającymi kredyt z EBOiR. Natomiast pierwszy odwiert i tak ma finansować Total.
|
|
0 Dołączył: 2009-08-21 Wpisów: 468
Wysłane:
3 czerwca 2011 21:53:46
[quote=szamot-kb] ,,Wzrosty rzędu 25 % A nowa emisja wisi w powietrzu .'' NADCHODZI KOLEJNA FF, FORMACJA FROGGA:):):) przeoczyłem news, gra taka sama od tylu lat a jednak skuteczna, znowu emisja..... czekam sobie spokojnie na info Jest ropa, wtedy dołączę, ciekawa nowa rozgrywka.
|
|
0 Dołączył: 2010-02-27 Wpisów: 383
Wysłane:
3 czerwca 2011 22:31:30
szamot-kb napisał(a):Bardzo proszę o rozwagę ! Trzeba zauważyć - jedno info po drugim - oczywiście jedno lepsze od drugiego . Wzrosty rzędu 25 % A nowa emisja wisi w powietrzu . Czy Pan R. chce sprzedać po cenie wyższej niż nominalna ? Odpowiedz jest jedna TAK - chcą wrzucić na rynek parę kilo na rynek po cenie z sporym dyskontem nowej emisji . Trzeba mieć palec na enterze jak na spuście od pistoletu , kto pierwszy po wyższych cenach ten lepszy , wirtualny zysk i wirtualne pieniądze . Petrol jest dla najbardziej zaawansowanych . A niestety na oila wchodzą najmniej kumaci Więc może być jak zawsze od uśmiechu do płaczu ... doleci zapewne do 11 zł, a co dalej ....
|
|
0 Dołączył: 2011-06-03 Wpisów: 7
Wysłane:
3 czerwca 2011 22:47:25
Bilans dodatni z tzw. inwestycji mają tylko dobrze poinformowani, pozostali muszą stracić na konto tych pierwszych. W poniedziałek może być moim zdaniem "do góry", a później jak zwykle kilka dużych oscylacji. Docelowo na południe. Wszelkie analizy w tym przypadku nie mają sensu. Decydują - nie mali ciułacze. Mogą się tylko podłączyć. Scenariusz już istnieje. Najgorsza jest zachłanność.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
3 czerwca 2011 23:14:51
life napisał(a): Spadało bo wywalali. ( do wsparcia ) rośnie bo odbiło od wsparcia . A komunikat to dopieszczenie techniki :) Ale co ja tam wiem ....
Chylę czoła - poważnie.
|
|
6 Dołączył: 2009-12-04 Wpisów: 495
Wysłane:
3 czerwca 2011 23:25:12
irfy napisał(a):Chyba muszę posypać głowę popiołem i czym tam jeszcze się sypie, w celu pokajania się. W swoich kalkulacjach zupełnie przeoczyłem te nieszczęsne Koblandy. Nie, żebym jakoś strasznie wierzył w zyski stamtąd, które nawet jeśli się pojawią, zostaną w lwiej części zabrane przez Total, niemniej jednak nie uwzględniłem w swoich kalkulacjach tego źródła cudownych wiadomości  Za swój błąd zostałem zresztą pokarany przez los, bo siedząc w pracy przeoczyłem windę i wskakiwałem już dosyć wysoko, bo w okolicach 9.6, więc i zarobek będzie pewnie dziadowski, bo w poniedziałek ludzie mogą już ochłonąć. Tak czy inaczej, chylę czoła przed geniuszem Rycha. Zobaczymy... może właśnie to, co dzieje się teraz jest tym "ostatnim Frogiem". Szkoda, że puścili informację w piątek. Przy poniedziałku można by zgarnąć więcej a tak - jest cały weekend na przemyślenia. l hehe a jescze wczoraj pisalem ze Rychu cos wymysli zeby wywaloc emisje....no i wymyslil :) zycze wszystkim ogromnych zyskow :) Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!
|
|
|
|
Wysłane:
3 czerwca 2011 23:46:15
@Amphibious To, że będzie wymyślał jest jasne:) Tyle że ja, całkowicie zapomniawszy o Koblandach sądziłem, że będzie raczej mamił łupkami albo znów Shyrakiem, w stylu "Wyciągnęliśmy na powierzchnię kapsuły z próbkami, czuć z nich wyraźny zapach ropy, ale na wyniki trzeba będzie poczekać, bo były zamknięte i klucz gdzieś się zapodział", co w świetle ostatnich komunikatów mogłoby rozjuszyć nawet najbardziej fanatycznych "inwestorów":) Wciąż jednak nie rozumiem, dlaczego opublikował to przed weekendem. Gdyby poczekał do poniedziałku, miałby co najmniej dwudniowego "Froga", kto wie, może nawet zdołałby z powodzeniem uplasować resztkę nowej emisji po cenie wyższej od 10 PLN. A tak - obawiam się, że przez weekend ludzie ostygną, przeczytają wszystko jeszcze raz i nie będą już tacy skorzy do owczego pędu. Nic, zobaczy się w poniedziałek. Stopy ustawione, w razie czego wiem, gdzie się przerzucić, więc tragedii nie ma:)
|
|
0 Dołączył: 2008-11-28 Wpisów: 1 308
Wysłane:
4 czerwca 2011 10:12:13
Na po weekendzie będzie miał nowego newsa Tym razem o łupkach albo Shyraku Logicznie wzrost o 25% przyciągnie nowych, którzy przez weekend się z tym zaznajomią. Przecież poprzednie Frogi dawały zwykle więcej czyli, że jest jeszcze czas, żeby sie podłączyć. 14 ? Tylko, że technika nie bardzo się zgadza, no, ale nie może być idealnie pod kreskę za każdym razem.
|
|
Wysłane:
4 czerwca 2011 14:25:46
@Lajkonik Łupki nie zadziałają. W ogóle uważam że pomysł o mamieniu nimi powstał na fali ogólnego podniecenia tym źródłem gazu i ktoś tam u nich stwierdził, że może się nadać na wabik. Potem jednak zaczęło być o łupkach jeszcze głośniej, pojawiły się głosy sceptyczne ze względu na zagrożenie dla środowiska, do tego wszelkie technologie mają Amerykanie, którzy raczej nie podzielą się nimi z osobnikiem pokroju Rycha, bo nie potraktują go jako poważnego partnera. Wspaniały talent do wyłudzania gór pieniędzy to jedna rzecz, ale w spółki się z kimś takim raczej nie wchodzi:) Swoja droga może by go gdzieś wyeksportować? Dlaczego tylko w Polsce się marnuje... A niech by wykonał parę odwiertów w portfelach jakiejś innej, majętniejszej nacji:)
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
4 czerwca 2011 14:26:43
hmmm nastepny tydzień na OILu to beda jednak max emocje.... aż sie pierwszy raz chyba od roku nie moge doczekać poniedziałkowej sesji z czystej ciekawości co się będzie działo a propo, tak sie robi marketing i PR wokół swojej firmy: sesja zdjęciowa z Ambasadorem RPwww.petrolinvest.pl/pl/galeria... (btw: takie działania to jest coś czego brakuje w pracy wizerunkowej KOV) * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 4 czerwca 2011 14:31
|
|
0 Dołączył: 2010-08-08 Wpisów: 54
Wysłane:
4 czerwca 2011 16:37:02
|
|
Wysłane:
4 czerwca 2011 19:38:44
Wydaje mi się , że test będzie 13 zł , na RSI jest jeszcze sporo miejsca do wzrostów , a i słupek nie wypadł poz bolingera , no i wróciliśmy ponad EMA i SMA ale co tu pisać o technice jak i tak karty rozdaje Pan R. no i jego pismaki z gazet . Jeszcze niedawno pisali w tych samych gazetach jakie to szambo itp , a teraz raptem ropa ?. Ja wiem doskonale , że wyskok jest pod emisję i tyle . Trzeba upchnąć tony papiera w runku . Z drugiej strony darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby - gdy daje zarobić . Pytanie tylko czy to ostatni As w reku Rysia . Czy będzie dalszy ciąg tej wspaniałej opowieści , jak to Rysiu na drugim końcu świata szukał ropy . Fajne transakcje były w piątek , np. ktoś sobie kupił 111.000 sztuk po 10,20 - ryzykował by ponad milion złotych pchając pieniądze w niewiadomą ? Odpowiedz już niebawem - już bemben się kręci , ciekawe co wykręci ?
Edytowany: 4 czerwca 2011 19:54
|
|
Wysłane:
4 czerwca 2011 23:06:15
Kod:mod: wytarłem z podłogi ślady krwi po pojedynku :] Co do sypania przez Krauze akcji w rynek - piszę o tym, gdyż takie mam wrażenie. Patrzę sobie na wolumeny oraz na to, któż też, ach któż może posiadać duże ilości akcji, bo właśnie je sobie wydrukował, potem siadam, myślę tak ze trzy godziny i nagle oświeca mnie. Eureka! (mówię sobie). Czy to aby nie Rychu? Przypuszczeniem swym dzielę się na forum, podobnie jak inni użytkownicy dzielą się swoimi. Ba, czasem nawet trafiam! Nie rozumiem więc, w czym problem. P.S., mam cichą nadzieję, że ten tyran moderator usunie również i ten post, tuż po tym, kiedy raczysz go przeczytać:) Kod:mod: wyciąłem tylko fragment, gdzie ten co Cię zaczepiał dostał pstryla
Edytowany: 5 czerwca 2011 12:25
|
|
0 Dołączył: 2010-02-18 Wpisów: 102
Wysłane:
5 czerwca 2011 01:24:52
IRFY To sie nazywa klasa!!!!! Ale wracajac do tematu oila to nie rozumiem jednej rzeczy... cały ten nagoniony wzrost od lutego był na wyniki na shyraku, a tu ni z gruchy ni z pietruchy Koblany... Albo ja nie kumaty totalnie... albo RK tutaj wali kiełbachę... póki co stawiam na to drugie, męcze sie z papierem od marca... nie wywaliłem go nawet na ostatnich dwóch szczytach by być konsekwentnym... czy sie opłaciło? póki co nie, straty nie ma ale zysk taaki sobie... swoja drogą... to pytanie: kto melona wkłada na wzrostach tej spółki? Leszcz raczej nie, a emocje... za taka kasę... chmmmmmmm
|
|
Wysłane:
5 czerwca 2011 02:19:09
@Tulsidas Wbrew pozorom milion nie jest niczym nadzwyczajnym. Wyłożył go zapewne ktoś, kto liczy na to, że w poniedziałek upchnie całość za dajmy na to 11 złotych i zarobi w ten sposób 72 tysiące. Ładny zysk jak na dwa kliknięcia i dwa dni oczekiwania. Pewnie z miejsca ustawił też wąskiego stopa, więc jakby co, majątku nie straci, biorąc pod uwagę fantastyczną płynność na spółce. Gdyby to był milion akcji, to już wzbudzałoby podejrzenia, ale milion w gotówce... Na Polskę może i sporo, ale dla kogoś z zachodu nie jest to żadną sensacją:) Może ktoś przyjechał tu na delegację i zamiast do kasyna postanowił wskoczyć do Rysia:)
|
|
Wysłane:
5 czerwca 2011 10:25:25
A jak skomentujecie to :
Ryszard Krauze znowu ma ponad 10 proc. Petrolinvestu
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.