PARTNER SERWISU
pllqhidb
88 89 90 91 92
Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 3 lutego 2011 21:55:54 przy kursie: 7,35 zł
BoB_1 napisał(a):
dapi ... to ja tez mam pytanie laika (sorki), w multi widze 5 notowan jak sie zawieszaja notowania widze na kupnie od gory PKC, kwota z najwieksza iloscia zlecen i kolejne kwoty z liczbami zlecen, po stronie sprzedazy tak samo. Gdzie s ate dolne i gorne widly ?Think

Wtedy patrzymy na TKO, powinieneś coś takiego mieć w systemie.
Jeżeli sa zlecenia PKC i nie ma obrotu to znaczy że kurs został zatrzymany przez giełdę własnie na widełkach.
Wydaje mi się że duzo powinieneś dowiedzieć sie tutaj

bossa.pl/index.jsp?layout=2&am...
bossa.pl/index.jsp?layout=2&am...

W drugim linku masz napisane że standardowo widełki ustalone sa na +-10% ceny otwarcia.
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl
Edytowany: 3 lutego 2011 21:59

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 3 lutego 2011 22:02:52 przy kursie: 7,35 zł
tu są zaznaczone dolne i górne widły

kliknij, aby powiększyć

life
0
Wpisów: 155
Wysłane: 3 lutego 2011 22:03:45 przy kursie: 7,35 zł
Nieco z innej beczki i tak dla obserwacji jako ciekawostka. Najlepiej to widac na korkach czy walutach ale cena podąża w danym momencie zazwyczaj w kierunku w który ma cos do zrobienia. Zazwyczaj ludzie maja manie ustawiania sie przed t/z "batonami" mam na mysli duże zlecenia po czym często sie dziwia że transakcja została zrealizowana a cena poszybowała znacznie dalej :)
Najlepszą edukacja jest obserwacja rynku przez tradera. Ale to kwestia praktyki.
Rynek to żywy organizm który cały czas pracuje i realizuje swój scenariusz. Najistotniejsze jest to aby podążać za rynkiem a nie próbować udowadnić mu swoich racji.
sorry za off topic ...jak cos to do usuniecia :)
Rozmowy przy wyrębie lasu:
Rozum: www.youtube.com/watch?v=W3kWRJ...
Dobrobyt i bieda: www.youtube.com/watch?v=qRu_tI...
Edytowany: 3 lutego 2011 22:05

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 3 lutego 2011 22:14:24 przy kursie: 7,35 zł
szamot-kb napisał(a):
Czy moze mi ktoś podpowiedziec jak ustawić stopa
by się nie wypstrykać za szybko
ile ponizej ceny zakupu ? 10 % ?

Z tego co pamiętam, to już tu chyba grałeś i obiecywałeś potem solennie, że nigdy w życiu:) Co do SL-a, wszystko zależy od spółki. Wybacz, że to powiem, ale w tej chwili ustawienie stopa tutaj jest dziecinnie proste i nazywa się "stop to think about buying Oil":) Jeśli tu teraz wejdziesz, wtopisz niezależnie od tego, jak się ustawisz. A jeśli nie wtopisz, w co nie wierzę, to zarobisz tyle co nic. Co do zasady ogólnej - wszystko zależy od tego, na ile "czujesz" dany papier i jaką masz zdolność do znoszenia strat. Procentowo ci nie określę, lepiej podam przykład. Jeśli jutro o ósmej rano do mojego mieszkania wpadłby nagle jakiś szaleniec, przystawił mi broń do głowy i zmusił mnie do zagrania na Oilu, pod karą naciśnięcia spustu, kupowałbym PCRO. W tej chwili, a mamy czwartek, godzina 22 mogę założyć, że otworzymy się w okolicach 7. W takim wypadku stawiałbym stopa wąziutkiego, na 6.7-8, a następnie śledził kurs, czekając na 7.4-5, po czym wywalał wszystko PKCem, rad, że nie wtopiłem, a zarobiłem. Dziesięć procent tutaj tu zupełna naukowa fantastyka. Tyle, to sobie możesz ustawiać na Puławach:)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 3 lutego 2011 23:22:31 przy kursie: 7,35 zł
irfy napisał(a):
... Jeśli jutro o ósmej rano do mojego mieszkania wpadłby nagle jakiś szaleniec, przystawił mi broń do głowy i zmusił mnie do zagrania na Oilu, pod karą naciśnięcia spustu, kupowałbym PCRO. W tej chwili, a mamy czwartek, godzina 22 mogę założyć, że otworzymy się w okolicach 7. W takim wypadku stawiałbym stopa wąziutkiego, na 6.7-8, a następnie śledził kurs, czekając na 7.4-5, po czym wywalał wszystko PKCem, rad, że nie wtopiłem, a zarobiłem. Dziesięć procent tutaj tu zupełna naukowa fantastyka. Tyle, to sobie możesz ustawiać na Puławach:)

Nie tak. Wielkośc stopa tak naprawdę jest mało ważna. Jaką częścią portfela wchodzisz, to jest ważne.

Jeżeli postanawiasz sobie że maksymalna stratę w jednej transakcji na portfelu /całym/ ustalasz na 10% to:

- gdy wchodzisz całością portfela możesz stracić 10% w tej jednej transakcji
- gdy wchodzisz 50% portfela /wszystkich pieniędzy/ to możesz w tej jednej transakcji stracić 20% co będzie na całośc kasy posiadanej stanowiło 10%.

itd.

Ale tego sie tak nie robi ponieważ, jak pisaliśmy wyżej, każda spółka inaczej się waha, wiec stop 5% na jednej wywali nas od razu a na drugiej nie wywali wcale i np. akurat zarobimy.

Robi sie odwrotnie. Na przykład gdy chandelier stop w dniu wczorajszym pokazuje nam, ze na dzisiaj stop mamy na poziomie 10 złotych patrzymy ile to jest od naszej ceny po jakiej zamierzamy wejśc w spółke. Gdy kupujemy za 12 złotych, to stop mamy 20% niżej, więc dostosowujemy wielkośc pozycji /za ile złotych kupujemy/ do tego co sobie ustalilismy wyżej czyli, że możemy stracić w tej transakcji 10%. Wychodzi, że możemy kupic na 50% portfela.

To hipotetyczny przykład.
10% na całym portfelu w każdej transakcji przy 9 transakcjach nie trafionych pod rząd doprowadzi nas do bankructwa. A tak na giełdzie się zdarza.
2-3% to jest dużo bezpieczniej. Trzeba duzo przegranych żeby zbankrutować.
Czym mniej dopuszczamy straty na całości portfela w jednej transakcji tym niestety większy musimy posiadać portfel żeby cokolwiek zarobić. Dlatego też po wzroscie o 60% w jeden dzień pozycja bedzie wychodziła malutka niestety.

Chandelier Exit na atcharts.pl możemy sobie dowolnie ustawić. Standardowo liczy ATR z 10 dni i odsuwa nam stop o ceny High o 2 razy ATR. Możemy liczyć z 30 dni i odsunąć o 9 razy - czyli dalej.

W hossie najlepiej odsuwać dalej w bessie przysuwać bliżej. Tylko nie wiemy nigdy kiedy skonczy się hossa a zacznie bessa :))
Kombinacji z tym jednym stopem jest setki, więc KAŻDY może mieć go ustawionego w innym miejscu.
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl
Edytowany: 3 lutego 2011 23:47

irfy
0
Wysłane: 5 lutego 2011 15:54:47 przy kursie: 7,20 zł
@Dapi
Możesz nie zgadzać się z ogólnymi założeniami mojej taktyki, zerknij jednak na piątkowy wykres Oila:) Można z niego czarno na białym wyczytać, że jeśli ktoś w czwartek zwrócił uwagę na moją wskazówkę i w oparciu o nią zagrał następnego dnia, zarobił co najmniej 5% na DT, bo wszystko szło jak po sznurze:)

mfludek
0
Wpisów: 25
Wysłane: 5 lutego 2011 21:44:15 przy kursie: 7,20 zł
Irfy, mam do Ciebie pytanie.

Tak jak Ty kiedyś, wtopiłem na OIL, przełknąłem straty i trudno, raczej już tego nie kupię, ale pofantazjujmy przez chwilę. Przyjmijmy, że w ciagu najblizszych 3 miesiecy pojawia się informacja, że jest ropa hello1 Załóżmy, że bez dodatków między słowami małymi literkami, że w płóczce bądź w majtkach Ryszarda. Po prostu info, że jest złoże ropy bez informacji, ile jej właściwie jest, ale oczywiście z podejrzeniem, że miliony. Irfy, jak twoim zdaniem zachowa się kurs w ciągu pierwszych trzech dni?

I jeszcze jedna myśl - dlaczego ktoś nie pojedzie sobie na wycieczkę do Kazachstanu i nie posiedzi kilka miesięcy nad odwiertem, przywiezie geodetom polską kielbasę i pogada z nimi wieczorami o dupie Maryny? Poczeka na ropę - jeśli bedzie, kupi akcje zanim reszta inwestorów się dowie. Jesli nie będzie, przynajmniej pozostaną fajne foty ze wschodu.
Edytowany: 5 lutego 2011 21:53

irfy
0
Wysłane: 5 lutego 2011 22:09:36 przy kursie: 7,20 zł
mfludek napisał(a):
Irfy, mam do Ciebie pytanie.

Tak jak Ty kiedyś, wtopiłem na OIL, przełknąłem straty i trudno, raczej już tego nie kupię, ale pofantazjujmy przez chwilę. Przyjmijmy, że w ciagu najblizszych 3 miesiecy pojawia się informacja, że jest ropa hello1 Załóżmy, że bez dodatków między słowami małymi literkami, że w płóczce bądź w majtkach Ryszarda. Po prostu info, że jest złoże ropy bez informacji, ile jej właściwie jest, ale oczywiście z podejrzeniem, że miliony. Irfy, jak twoim zdaniem zachowa się kurs w ciągu pierwszych trzech dni?

I jeszcze jedna myśl - dlaczego ktoś nie pojedzie sobie na wycieczkę do Kazachstanu i nie posiedzi kilka miesięcy nad odwiertem, przywiezie geodetom polską kielbasę i pogada z nimi wieczorami o dupie Maryny? Poczeka na ropę - jeśli bedzie, kupi akcje zanim reszta inwestorów się dowie. Jesli nie będzie, przynajmniej pozostaną fajne foty ze wschodu.

Przede wszystkim, ja na Oilu nie wtopiłem:) To znaczy - owszem, zdarzało mi się wtapiać, podczas zeszłorocznej, marcowej "formacji Froga" zeżarło mi jakieś 10, a może nawet 15 %, ale generalnie odrobiłem to podczas późniejszych oscylacji. Natomiast w trakcie ostatniego wzrostu, nauczony wcześniejszymi doświadczeniami, byłem do przodu o 110% i w gotowości, by całować Rycha po pierścieniach za taką hojność:)
Odnośnie twojego pytania - z mojego punktu widzenia wszystko jest jasne. Teraz Oil będzie raczej spadał, ze skokowymi wzrostami, ale nie większymi niż 7, 10%. Wszyscy czekają na informacje o ropie, więc poniżej 5 złotych raczej spaść nie powinno, ale nigdy nie wiadomo. Jeśli pojawi się informacja o znalezieniu ropy, ale nie na pudelku, tylko jako oficjalny komunikat ESPI, to choćby to była tylko ropa w majtkach Ryszarda, będzie tu histeria. I akcje polecą nawet do pięciu dych, bo ulica, napędzana przez większych graczy będzie brała jak leci, nie patrząc, czy się to opłaca i czy wielkość odnalezionego złoża w ogóle koresponduje z aktualnym kursem. Ba, mogą i wyżej podbić, bo się rozniesie plotka o "niewyobrażalnych skarbach" i wszyscy "tauronowi inwestorzy" rzucą się jak wściekli, żeby się tylko załapać. Ja w tym czasie będę spokojnie przesuwał SL-e i czekał, aż się wszystko zwali. Albo i nie zwali:)
Co do wyjazdu do Kazachstanu - jestem sceptyczny. To nie wyjazd ze szwagrem do Zakopanego, założę się, że teren wierceń jest na jakimś odludziu, gdzie nie sposób normalnie dojechać i dobrze strzeżony. Za duże pieniądze wchodzą tu w grę, żeby zadziałały jakieś kiełbasiane podstępy:)

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 6 lutego 2011 12:50:46 przy kursie: 7,20 zł
pewna rosyjska firma w drugiej połowie ubiegłego wieku w okolicach, w których obecnie grzebie w głebie peTrol, znalazła unikalne pokłady gazu i ropy.
unikalność polega na składzie chemicznym gazu, bogatego w hel i siarkowodór. stamtąd pochodzi 100% rosyjskiej produkcji helu i 78% rosyjskiej produkcji etanu.
po 14 lutego będę miał okazję dowiedzieć się, dlaczego zaniechano tam wydobycia ropy, koncentrując się wyłącznie na gazie.

silversonic
0
Wpisów: 15
Wysłane: 6 lutego 2011 16:06:34 przy kursie: 7,20 zł
czytałem, że jeden dzień wiercenia w Kazachstanie kosztuje kilkadziesiąt tysięcy dolarów. Moim zdaniem ta ropa tam jest, bo:

1. Kosztuje to kosmiczne pieniądze
2. Nie wierzę, żeby nagle w jednym czasie nad jakąś dziurą w Kazachstanie zebrało się aż tylu idiotów z pieniędzmi i wierciło "licząc" tylko na znalezienie czegoś.
3. Banki udzieliły potężnych kredytów Petrolowi na poszukiwania. Czy sądzicie, że ktokolwiek naraziłby swoje pieniądze nie widząc ekspertyz, odczytów itp?

Fakt, kupiłem petrola za 10% wartości portfela. Dopiero zaczynam inwestować.
Jeśli za kilka tygodni podadzą oficjalną informacje o ropie, tak jak pisał poprzednik, nieważne czy miliony baryłek, czy też ropa w odcisku Rysia. Kurs wzbije się jak F-16. Szacowanie złóż, realne wydobycie i rozpoczęcie jego... sprawa na co najmniej pół roku później... i co z tego, jeśli ktoś kto kupi teraz i tak zarobi kilkaset procent i tak?
każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 6 lutego 2011 16:25:12 przy kursie: 7,20 zł
@Silversonic:
Niestety takie rzeczy się zdarzają..

Sprawdź/pryzpomnij sobie jak to było wcześniej..
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 6 lutego 2011 16:34:50 przy kursie: 7,20 zł
silversonic napisał(a):
2. Nie wierzę, żeby nagle w jednym czasie nad jakąś dziurą w Kazachstanie zebrało się aż tylu idiotów z pieniędzmi i wierciło "licząc" tylko na znalezienie czegoś.
3. Banki udzieliły potężnych kredytów Petrolowi na poszukiwania. Czy sądzicie, że ktokolwiek naraziłby swoje pieniądze nie widząc ekspertyz, odczytów itp?

Twoje podejście jest bardzo naiwne. Prawda jest taka, że to ryzykowny biznes, a petrol i Krauze nie mają żadnej wiarygodności. Posiadacze grubych portfeli także się mylą i nie zawsze zarabiają na wszystkich swoich biznesach. Natomiast banki mogą podejmować znikome ryzyko, mimo, że udzielają ogromnych wg Ciebie kredytów.

Dopiero zaczynasz i jeszcze nie jesteś otrzaskany. Mam nadzieję, że nie kupowałeś po 13 Angel Ale powiedzmy, że kupiłeś po 5. Jak ja zaczynałem interesować się giełdą petrol chodził po 50. Ktoś inny powie, że jak on zaczynał, to spółkę można było kupować po 200 Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

silversonic
0
Wysłane: 6 lutego 2011 17:05:54 przy kursie: 7,20 zł
[cenzura...]. Tyle wiem, żeby na szczycie nie kupować

Wiem, że tłum jest jednym z najgorszych doradców. Moim zdaniem jak na dzień dzisiejszy to jest 50/50. Napisałeś, że to ryzykowny biznes, więc i to samo ryzyko przekłada się na ryzyko giełdowe.
Jednak nadal ktoś tą spółkę kupuje.

Rysiek chyba za dużo by stracił. Ma bardzo słabą opinię wśród inwestorów, ale 2 takiej afery i to prawie rok od poprzedniej inwestorzy mu nie wybaczą, a to mógłby być początek jego końca. Czy warto byłoby robić coś takiego dla kilku złotych na akcje?
każdy się kiedyś uczył... nie chcesz pomóc? nie pisz! nie krytykuj! Kto szuka, może błądzi, ale znajdzie drogę!
Edytowany: 11 lutego 2011 11:16

irfy
0
Wysłane: 6 lutego 2011 17:43:12 przy kursie: 7,20 zł
silversonic napisał(a):
czytałem, że jeden dzień wiercenia w Kazachstanie kosztuje kilkadziesiąt tysięcy dolarów. Moim zdaniem ta ropa tam jest, bo:

Fakt, kupiłem petrola za 10% wartości portfela. Dopiero zaczynam inwestować.
Jeśli za kilka tygodni podadzą oficjalną informacje o ropie, tak jak pisał poprzednik, nieważne czy miliony baryłek, czy też ropa w odcisku Rysia. Kurs wzbije się jak F-16. Szacowanie złóż, realne wydobycie i rozpoczęcie jego... sprawa na co najmniej pół roku później... i co z tego, jeśli ktoś kto kupi teraz i tak zarobi kilkaset procent i tak?

Ropy wcale nie musi tam być:) Wbrew pozorom na tej spółce daje się wspaniale zarabiać również w przypadku całkowitego braku ropy, jest więc równie dobrze możliwe, że idioci z pieniędzmi zebrali się nad dziurą w ramach parawanu, żeby brak jakiejkolwiek aktywności nie wydawał się podejrzany. Tymczasem prawda jest taka, że jak na razie kurs akcji jest tu sterowany ręcznie i to w sposób nad wyraz prymitywny - poprzez kolejne emisje bez prawa poboru i publikację sensacyjnych doniesień, które później okazują się być funta kłaków niewarte.
Co do informacji o ropie - żebyś się nie przeliczył:) Ta firma jest jak piosenka o maturze. Juuuż za rok matuuura. A powiedz mi proszę, skąd to przekonanie, że podana na pudelku informacja o tym, że wspaniali wiertniczy w Kazachstanie są już o 100 metrów od legendarnych złóż jest w stu procentach prawdziwa? Hę? Znasz się na geologii? A jak w międzyczasie wyjdzie jakiś uskok, dodatkowa warstwa soli, albo jakieś inne prakryształy i metrów będzie 200 to co wtedy? Z kursem i twoimi środkami? Sto metrów w tą czy tamtą stronę jednak robi różnicę:) A jak im się po 150 metrach złamie wiertło? Albo zacznie przeciekać jakaś rura? I będzie trzeba czekać następne trzy miesiące, podczas których, na ten przykład, skończy się kasa i kolejne trzy miechy będą ją kołować? Kurs liźnie w międzyczasie złotówkę i kiedy do ropy faktycznie się dokopią, wspaniała rakieta poszybuje na złotych 8. Albo 10. I też będzie wzrost o kilkaset procent:) Mi akurat wszystko jedno, czy dokopią się wkrótce, za rok, czy też wcale, nie robi akurat różnicy. Jeśli te 100 metrów to prawda, to rozegram pod scenariusz, który opisałem kilka stron wcześniej, jeśli nie, poobserwuję i może wyrwę coś na oscylacjach. Tobie też wszystko jedno, bo wszedłeś spekulacyjną częścią portfela, czyli zakładam, że jesteś w stanie poświęcić środki bez większego żalu:) Jednak współczuję innym początkującym:)

silversonic
0
Wysłane: 6 lutego 2011 19:50:49 przy kursie: 7,20 zł
Irfy dobrze odczytałeś moje intencje przy kupnie tego papieru, jest mi wszytko jedno czy ta ropa tam będzie czy nie. Nie zainwestowałem dużo, dużo nie stracę... tfu, ja wcale nie zainwestowałem! To jest trading a nie inwestowanie. Biada tym co zainwestowali w to jakąś większą część swojego portfela. W mojej sytuacji mogę czekać i 5 lat na tą ropę, a jak pojawią się nowe informacje to znowu zarobię na wahaniach kursu. To nie jest w żadnym wypadku strategia inwestowania tylko tak jak mówię, trading i to coś na kształt gry w pokera tylko okrojone.
Jeśli im zostało im 100 m. to nie podadzą informacji, że nagle okazało się 200... A nawet jeśli będzie podana informacja o ew. przeszkodach to będą to błahe przeszkody (w mniemaniu zarządu), odsuwające termin o 3 miesiące, ale będzie też podane, że na całym polu w kazachstanie czuć już zapach ropy! :)

Moim zdaniem i tak nie zmienia to sytuacji, że ta ropa albo jest, albo jej nie ma 50/50.
Te informacje mogą być prawdziwe tylko chodzi o sposób ich podania, wygląda to tak, że Pan prezes coś tam usłyszał od głównego geologa, że coś jest 100 m. od nas i podał to do wiadomości.
Poza tym do przez jakieś 5-6 tygodni kurs będzie oscylować w granicach 7-10 zł.
Teorie o wyzysku i kompletnym bezsensie tych prac trochę brzmią jak teorie spiskowe. Nikt z nas nie był w Kazachstanie i nie wie co tam się dzieje, więc jak na razie cóż, trzeba czekać, ale sądzę, że bardzo warto obserwować.

Dolarman domyśliłem się, że kres to wywiad z prezesem w tvn cnbc :) :)

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 7 lutego 2011 10:50:32 przy kursie: 7,30 zł
Dla potomnych info sprzed 3 lat:

Cytat:
Warszawa, 21.01.2008 (ISB) - Spółka paliwowa Petrolinvest szacuje wydobycie ropy w 2008 roku na co najmniej 5,6 tys. baryłek dziennie, wynika z poniedziałkowych wypowiedzi prezesa spółki Pawła Grycuka.

"To wydobycie może być o wiele większe, zależy to od sukcesów naszych odwiertów" - powiedział Gricuk podczas konferencji prasowej. Z jego wypowiedzi wynika, że 5,6 tys. bbl/ dziennie to szacunki i cele produkcyjne, a nie plany.

www.bankier.pl/wiadomosc/Petro...

Uf uf uf - tylko tak można ufać panu Krauze...
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

tryk
0
Wpisów: 38
Wysłane: 8 lutego 2011 20:21:57 przy kursie: 6,72 zł
Artykuł pochodzi z POLITYKI nr 35/2006
Cytat:
...możliwy jest także scenariusz, który dla Ryszarda Krauzego w ogóle nie jest ryzykowny. Chce wprowadzić na giełdę naftową spółkę, by sprzedać nam marzenia o wielkiej ropie. Zanim okaże się, ile jej jest i czy w ogóle tryśnie z kazachskich szybów, Krauze może ściągnąć z giełdy sporo pieniędzy. Wtedy ryzyko, co dalej z tą ropą, przerzuci na akcjonariuszy Petrolinvestu. Ta wersja świadczyłaby jednak, że Krauzemu bardziej zależy na szybkim i pewnym zysku niż na realizacji wielkich ambicji.

od tamtego czasu zmianie uległa tylko cena waloru i moja kieszeń sad10

www.polityka.pl/rynek/ludzie/2...">www.polityka.pl/rynek/ludzie/2...://www.polityka.pl/rynek/ludzie/266005,1,wyprzedaz-ukrauzego.read

irfy
0
Wysłane: 8 lutego 2011 21:18:29 przy kursie: 6,72 zł
@SirHoe
Oj tam. Malkontent jesteś i tyle:) A co ci tu nie pasuje, hę? Firma publikuje komunikaty dotyczące swojej działalności podstawowej, a ten nosem kręci.
To co ci mają jeszcze zamieścić? Jak na pudelku mruknęli o biznesie pobocznym i prawie zaniechanym, to patrz, jaki się zrobił kocioł:) Niektórzy do dzisiaj nie mogą się pozbierać:)

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 8 lutego 2011 21:52:54 przy kursie: 6,72 zł
tak, tylko zasadniczy interes się kurczy i trzeba szukać nowych rynków. pisaliście już na tym wątku o firmie Silurian, to będzie przyszłość.

link do komunikatu
gaz łupkowy, know-how, akcje na NASDAQ i debiut na GPW.

dadek
0
Wpisów: 190
Wysłane: 9 lutego 2011 21:34:02 przy kursie: 6,16 zł
Widzę, że ciekawe wątki pojawiają się na forum blackeye Ja mam tylko pytanko co z tymi 300 metrami do przewiercenia bo spółka znowu nabrała wody w usta (miała na bieżąco informować o postępie prac :)). Coś czuję, że jak tak dalej pójdzie to na przekór większości zjedziemy poniżej 5 zeta (choć przy 5 napewno czeka spora garść spekulantów :) )

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

88 89 90 91 92

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,238 sek.

vrywxpks
cnwxzrpp
tprfbczc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
illyzflp
boykpdie
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat