@rafisty Dzięki za info może wiesz więcej o Spółce niż ja. Myślałem że z produkcji mają dobrą kasę - a może jej nie raportowali jechali na stracie jakoś teraz się nagle opłaca produkować...
Co nie zmienia faktu, ustawowej sprzedaży linii i ustawowego zakupu lokali ponoć po bardzo zawyżonej cenie.
Porwali się z motyką na słońce i tyle. Mogli sprzedać firmę a kasę dać Akcjonariuszom a nie w chodzić na rynek o którym nie mieli pojęcia ile tych drogerii rynek wchłonie ? Drogerię zaczną za niedługo zwijać sklepy przez koszty stałe czynsze i pensje strasznie obniżają wyniki.
W nową branże się wchodzi jak się ma za co a nie na kredyty. Nowego / produktu inwestycji/ niszy szuka się odpowiednio wcześnie a nie jak się ma nóż na gardle

Brak planowania, brak wizji, brak strategii, za co biorą grube pensje prezesy, i rady nadzorcze dać im mopa niech podłogi zmywają a nie się w Biznes bawią za czyjeś pieniądze.
Jeśli problemem jest zakup/wynajęcie lokalu, jego zatowarowanie, zatrudnienie ludzi i to za czyjąś kasę to nie mam pytań

Powinni dostać statuetkę za najgorszych managerów w Historii.
Jedna lokalizacje można odpalić praktycznie bez kasy 50 000 zł (nie licząc rezerw na pensje i przy założeniu, że zarabiamy od razu) nie trzeba milionów pakować.
Takim ludziom nie daje się złotówki bo nadają się tylko do mopa i ścierki a nie do zarządzania.
Bardzo mało jest takich firm które po zmianie profilu działalności utrzymało się na rynku.
Czasami zdarzają się historie sukcesu, ale większość pada (nie mówię o Gigantach).