152 Dołączył: 2011-03-02 Wpisów: 3 436
Wysłane:
19 listopada 2015 20:02:42
przy kursie: 73,34 zł
wariatus napisał(a):A skoro już dyskutujemy - osobiście wydaje mi się, że dzisiejszy wzrost był pod wpływem informacji o walnym. Tyle tylko, że z informacji o walnym wcale nie wynika nic specjalnego. Ot ma być kilka uchwał o Radzie Nadzorczej i innych statusowych. Czy to w ogóle cokolwiek oznacza? Czy to są np. konieczne dostosowania statutu przed przejściem? Nie ulega wątpliwości, że KNF miał jakieś zastrzeżenia do zapisów w statucie stąd tak długa korespondencja i przerzucanie piłeczki. Treści uchwał i podane brzmienie zmienionego zapisu nie poddaje tego pod wątpliwość. Przeczytaj projekty uchwał - jest tam o czym decyduje Walne a o czym Rada. Nie porównywałem z dotychczasowymi ale ma to mało istotne znaczenie jak było. Przy okazji chłopaki "porządkują" sprawy honorariów dla RN. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
0 Dołączył: 2014-11-22 Wpisów: 351
Wysłane:
19 listopada 2015 20:27:47
Warto by to potwierdzić na forum spółki, ale wydaje mi się, że zlokalizowałem jeden z zespołów pracujących nad grą dla Launchpada. http://pixelcrow.com/https://www.facebook.com/PixelCrowhttps://twitter.com/PxCrowZałożyli go Maciej Miąsik i Adam Kozlowski. Wcześniej pracowali przy SPACECOM, więc wydaje się dość logiczne że to kolejnych ich projekt dla Launchpada. I to pewnie ten zespół spółka przedstawiała jako doświadczonych "rzeźników" z branży.
|
|
Wysłane:
19 listopada 2015 21:23:14
Dość fajna ekipa i z poczuciem humoru. Podoba mi się żart (ale mający wiele z życia programisty) 6 minut kodowania a 6 godzin szukania i poprawiania błędów .... tak to często bywa - samo życie. Mam nadzieję, że z grami im idzie trochę lepiej .. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
|
|
0 Dołączył: 2014-11-22 Wpisów: 351
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
19 listopada 2015 22:22:43
andy_dufresne napisał(a):Czy wskaźniki finansowe spółki zostały już zaktualizowane po raporcie? Wydaje mi się, że nie. Można prosić? Nie wiem jak było o 19, ale teraz dane są zaktualizowane.
|
|
35 Dołączył: 2013-01-21 Wpisów: 860
Wysłane:
19 listopada 2015 22:26:29
Spanish deve to pewnie: 'fuck me I famous" Everything you know is wrong.........
|
|
130 Dołączył: 2009-01-29 Wpisów: 998
Wysłane:
19 listopada 2015 23:01:04
anty_teresa napisał(a):andy_dufresne napisał(a):Czy wskaźniki finansowe spółki zostały już zaktualizowane po raporcie? Wydaje mi się, że nie. Można prosić? Nie wiem jak było o 19, ale teraz dane są zaktualizowane. Proszę o sprawdzenie, pod wskaznikami widnieje data 18.08.2015, stad moje watpliwosci.
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
19 listopada 2015 23:11:02
Masz racje. Nie jest wprowadzony. Cyferki mi się już dziś mylą przed oczami. Zaraz wprowadzimy, ale pewnie aktualne będą dopiero jutro, jak się baza przemieli.
|
|
1 Dołączył: 2014-12-31 Wpisów: 187
|
|
PREMIUM
503 Dołączył: 2011-08-17 Wpisów: 7 287
Wysłane:
20 listopada 2015 10:10:57
przy kursie: 72,20 zł
Nominacja w tym gronie to całkiem spore osiągnięcie. Bez wątpienia jednak wygra Fallout Shelter w tej kategorii.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2014-12-23 Wpisów: 652
Wysłane:
20 listopada 2015 12:29:51
Proszę o odpowiedz. Jaki sens ma podnoszenie ceny do zaporowych 15euro? Sam prowadzę biznes i nie mogę pojąć tej strategii. Muszę zaufać że ktoś to policzył i wie że taka polityka ma sens. Choć sprzedaż z IIIq troche zakłóca moje zaufanie w logikę takiego postępowania.
|
|
86 Dołączył: 2011-11-10 Wpisów: 334
Wysłane:
20 listopada 2015 12:51:17
"Proszę o odpowiedz. Jaki sens ma podnoszenie ceny do zaporowych 15euro? Sam prowadzę biznes i nie mogę pojąć tej strategii. Muszę zaufać że ktoś to policzył i wie że taka polityka ma sens. Choć sprzedaż z IIIq troche zakłóca moje zaufanie w logikę takiego postępowania." Moim zdaniem ma duży sens. Ma to na celu rozłożenie przychodów z wersji mobilnej w czasie. Spółka ma aktualnie potężny strumień przychodów. Niebawem źródełko wyschnie i zamieni sie w jakiś tam bilon na dłuższy czas, po czym w okresie kolejnej promocji znowu wygeneruje potężne pieniądze w kilka dni. I tak w koło Macieju. IMHO jest to lepsza strategia niż utrzymywanie tych cen przez cały czas - co naturalnie doprowadzi do szybkiego obumarcia kanału sprzedaży i zmusi do wystawienia ceny znacznie niższej w przecenach. Sensem jest tutaj myślenie długofalowe, które w efekcie doprowadzi do lepszej monetyzacji produktu, a nie próba wyciągnięcia maksymalnego zysku tylko w jednym kwartale. Innym tematem są tutaj nadchodące konsole. Może i są to dwa zupełnie różne kanały i różny odbiór gry i zupełnie inny target potencjalnych graczy. No ale jednak. Gdzieś można kupić "to samo" za 6.99 to po co kupować to wielokrotnie drożej? Widzę, że życzenie @rockq zostało spełnione, choć nie oczekwiałbym od spółki odpowiedzi
Edytowany: 20 listopada 2015 12:55
|
|
0 Dołączył: 2014-11-28 Wpisów: 49
Wysłane:
20 listopada 2015 12:58:45
Rekinek - to co napiszę to moje "tak uważam" i ktoś inny może mieć inne stanowisko.
Po pierwsze jest problem z widocznością gry. I dotyczy to zarówno Steama jak i AppStore'a czy Google Playa. Sklepy promują kilka tytułów, a pozostałe muszą sobie radzić. O ile użytkownicy Steama czasami czytają jakieś recenzje, o tyle w przypadku sklepów z grami na mobile jest już podejście dużo bardziej "fastfoodowe". Klient wchodzi do sklepu, rzuca okiem na pierwszą stronę z grami, wybiera coś co mu się podoba - i kupuje/pobiera. 11Bit od dawna ma dobre układy w sklepach, dlatego gra na starcie jest dobrze lokowana. Trwa to mniej więcej tydzień, a potem już z tygodnia na tydzień jest gorzej. W pewnym momencie grę kupują tylko osoby które o grze wiedzą i planują ją kupić. Co sprytniejsi użytkownicy korzystają jednak z serwisów śledzących promocję. Gry gra pojawia się w promocji, to na takim serwisie jest alarm i osoby zainteresowane kupują. Zresztą świetnie to widać po wyprzedażach na Steamie (który ma wbudowaną tego typu funkcjonalność). Żeby można było obniżyć cenę gry o 50 czy 75% przy jednoczesnym utrzymaniu sensownego zysku krańcowego to trzeba tą cenę mieć odpowiednią wysoką, prawda?
Po drugie skoro w okresie między promocjami kupują głównie osoby chcące kupić, to jest szansa, że zapłacą wyższą cenę.
Po trzecie wyścig do zera (ceny gry zero) jest bardzo zły dla rynku. Jest to podcinanie gałęzi na której się siedzi, i 11Bitci specjalnie tego nie robią.
Po czwarte 15 dolarów to może dla nas jest dużo, ale na zachodzie to jest normalna cena posiłku w pubie - nie jest to wygórowana cena za kilka godzin rozgrywki.
Po piąte czemu gra na mobilkach miałaby być znacząco tańsza niż na PC albo konsoli? Przecież to jest dla firmy samobójstwo - wszyscy kupowaliby grę na mobilkach zamiast na PC co znacząco by obniżyło przychody. Szczególnie, że wersja konsolowa dopiero przed nami.
Imo to nie takie głupie po prostu. Świadczy o bardziej długofalowym myśleniu niż prostej chęci wydojenia rynku jak najszybciej.
|
|
Wysłane:
20 listopada 2015 21:24:10
Myślę, że to brzmi dość pozytywnie - dobrze, że planują odstępy między premierami - choć może to jest spowodowane różnymi etapami produkcji. Jak widać rzeczywiście powinny ukazać się 3 gry "zewnętrzne" w 2016 roku. Jednak zgodnie z wypowiedzią, że co kwartał nie można wykluczyć, że gra z 4 kwartału może się przesunąć na 2017 rok. Czyli być może będą 2 gry z launchpada - w najgorszym przypadku - ale 3-cia dołączy do puli z 2017. Ciekawe czy już są podpisane wszystkie umowy na 2017 o których była mowa przed kilku miesiącami (studia zagraniczne). Dobrze by było wiedzieć czy już mają cały roadmap na kolejny rok. Prace nad grami, które mają być wydane w 2016 r. w ramach 11 bit launchpad są na różnym etapie zaawansowanie. Ramowy harmonogram zakłada, że tytuły będę trafiać na rynek stopniowo, po jednym w każdym kwartale, począwszy od II kwartału. Oczywiście zastrzegamy, że ten harmonogram może ulec zmianie bo pracujemy z zewnętrznymi deweloperami i zawsze mogą się zdarzyć jakieś opóźnienia, których powody nie będą leżały po naszej stronie. Pozdrawiamy Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
0 Dołączył: 2014-11-28 Wpisów: 49
Wysłane:
20 listopada 2015 23:37:39
Gry to sztuka. Rozrywka. Nie można oczekiwać, że będą realizowane zgodnie z harmonogramem co do tygodnia ;)
|
|
1 Dołączył: 2014-12-31 Wpisów: 187
Wysłane:
21 listopada 2015 10:50:13
Na chwile obecna nieznacznie wygrywamy w kategorii najlepszej gry mobilnej wiec podzwońcie po rodzinie zeby zaglosowali(dwa dni temu przegrywalismy sromotnie z Fallout Shelter....) www.game-debate.com/awards/201...
|
|
6 Dołączył: 2009-05-12 Wpisów: 97
Wysłane:
22 listopada 2015 17:58:34
Steam planuje najbliższe obniżki. Jesienna wyprzedaż odbędzie się w dniach 25 listopada – 1 grudnia, natomiast z zimowej skorzystamy w okresie od 22 grudnia do 4 stycznia. Na androida promocja kończy się 25 listopada.
Edytowany: 22 listopada 2015 17:59
|
|
Wysłane:
24 listopada 2015 11:03:25
przy kursie: 68,80 zł
Co jak co ale z tą ceną TWOM w UK to pojechali po bandzie .... This War Of Mine: The Little Ones PS4 £54.99 www.zavvi.com/games-ps4/this-w...nie wiem czy jest takie zainteresowanie, że tak śrubują cenę czy to jakiś błąd na stronie sklepu. Cena w odpowiedniej proporcji do cen ze sklepu iOS ....  lub za hity prawie jak GTAV Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 24 listopada 2015 11:04
|
|
Wysłane:
24 listopada 2015 15:05:43
Jest jedna pocieszająca sprawa według wypowiedzi Pana Dariusza IR spółki - zmiany w statucie nie są bezwarunkowe więc nie mają ścisłego powiązania z debiutem. Wynika z tego, że nic nie stoi na przeszkodzie aby debiut nastąpił przed NWZA. To chyba korzystny fakt. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
0 Dołączył: 2013-05-27 Wpisów: 12
Wysłane:
24 listopada 2015 16:54:51
baks napisał(a):Co jak co ale z tą ceną TWOM w UK to pojechali po bandzie .... This War Of Mine: The Little Ones PS4 £54.99 www.zavvi.com/games-ps4/this-w...nie wiem czy jest takie zainteresowanie, że tak śrubują cenę czy to jakiś błąd na stronie sklepu. Cena w odpowiedniej proporcji do cen ze sklepu iOS ....  lub za hity prawie jak GTAV Ta cena to napewno jakaś pomyłka, na amazonie jest normalna cena www.amazon.co.uk/This-War-Of-M...Żadne ostrzeżenia nie powstrzymają ludzi, którzy postanowili szybko się wzbogacić.
--------------------------------------------------------
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.