Nie pamiętam dokładnie wpisu...
To fakt nie poparłem tego wykresem - jednak moje spostrzeżenia dotyczyły zasadniczo wartości historycznej. Porównywałem sytuację przed TWOM kurs w kanale 9-10zł z małymi "pikami" góra-dół, później kanał 65-75 z pikami a aktualnie w związku ze wzrostem kursu kanał można rozszerzyć z kursem średnim 185 a kanał 165-205 z małymi pikami w zakresie 155-212.
To czyste podsumowanie historycznych wykresów kursu. Mogłem to podeprzeć wykresem.
Jednak jako nie-analityk mogłem nieprecyzyjnie zinterpretować dołki/ górki i narazić się na krytykę.
A sam przebieg kursu można samemu sprawdzić i przeanalizować. Moje spostrzeżenia potwierdziło kilku bardziej doświadczonych forumowiczów. Analizę zostawiłem bardziej obeznanym z tematem.
Nie wiedziałem, że mój żart wywoła takie poruszenie u Ciebie....
Fakt faktem jak widać "trafiłem". Mój wpis miał uspokoić co bardziej nerwowych na takie wahania kursu i nie zawierał jakiś oczekiwań wzrostów czy spadków - nic nie sugerowałem tylko przedstawiałem historyczne fakty w odniesieniu do aktualnych.
O czym mamy na forum pisać o nieomylności WD, Krewy i kolegów. Fakty czasem trzeba jakoś skomentować.
Następnym razem wrzucę wykres .... nawet jeśli mnie wyśmiejesz, że gdzieś popełniłem błąd.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)