Frey napisał(a):Ja jednak jestem tu na dłuższy czas - więc tego rodzaju wahania wrażenia na mnie nie robią. Na forach ogólnie - czarnowidztwo, rgry, spadki i bankructwo. Rockq już został wspomniany - więc pewnie zaraz napisze jak to jest źle - i wtedy w górę
Z tym bankructwem to nie zauważyłem by ktoś coś pisał, ale zaglądam bardzo dorywczo - więc mogłem przegapić, mimo wszystko wydaje mi się, że nie ma co przesadzać.
Nawet będąc długoterminowo, można przecież potraktować ewentualną cenę 120 (o ile w ogóle taka się pojawi) jako okazję do dodatkowych zakupów prawda ?.
Jak chyba wszyscy wiedzą też jestem długoterminowo, jednak sentyment mnie mało interesuje, okazja to dla mnie okazja.
Jeśli zwracacie uwagę na kursy innych spółek z gamedevu to prawie wszystkie spadają (z wyjątkiem cdr, t-bull i farm51 który zaraz ma premierę). Reszta jest niżej niż ponad 2 miesiące temu - efekt Snipera, ale też ostrożności funduszy, przynajmniej część z nich bardziej krytycznie patrzy na gamedev.
Moim zdaniem po prostu argumenty, które przedstawił Rockq są przekonujące dla kogoś kto zamiast wierzyć w spółkę dzierga sobie statystyki i na tej podstawie wylicza czy wejść przed premierą czy nie (a przecież fundusze nie muszą zachowywać się racjonalnie z punktu widzenia miłośnika spółki - ile już było o tym).
Możemy się spierać co do tematyki, wg mnie po screenach z E3 było widać że raczej stawiamy budynki, a nie biegamy w 3d z pochodnią i łukiem polując na niedźwiedzie albo raczej jeti ;).
Ps. warto patrzeć co dzieje się na Farm51, bo możemy mieć powtórkę na 11bit pod koniec jesieni.