PARTNER SERWISU
xempmreb
74 75 76 77 78
robertus
0
Wpisów: 389
Wysłane: 28 marca 2013 17:07:49 przy kursie: 2,30 zł
sitech83 napisał(a):
anty_teresa napisał(a):
Cytat:
Wycena na poziomie 210mln zł moim zdaniem to dobry poziom. Zarząd podejmując decyzję o przejęciu „Solidarność” podejrzewam że wie więcej o podmiocie niż analitycy którzy wczoraj odebrali dyplomy.

Czy możesz jakkolwiek uzasadnić tę wypowiedź? Czy ten dobry poziom to wynika z czegoś, czy szklana kula tak mówi? Jeśli spółka zarabia 10M i zakładamy dyskontowanie tego do nieskończoności, to wycena na poziomie 100-110M jest jak najbardziej odpowiednia, przy założeniu stopy dyskontowej na poziomie 9-10% Jeśli zakładamy wzrost wzrost o 3% do końca świata, to mamy wycenę 142-166M. Jeśli założymy wzrost o 5% to dostaniemy 200-250M. Tylko czy można uwzględniać wzrost o 5% do końca świata?

Zwyczajnie uważam że wycena 100mln zł za przedsiębiorstwo generujące zysk 10 mln jest znacznie zaniżona. To byłoby idealne ... gdy firma w 10 lat zarabia tyle ile jest warta. Jestem realistą i uważam że, to by była kura znosząca złote jaja przy tej cenie.
Przedsiębiorstwo które nie ma nic wspólnego z GPW nie ma parcia na udokumentowanie zysku netto. I jeśli mam podać źródło mojej "wiedzy" - to tak ... szklana kula nim jest.

Naprawdę tak uważasz? Czyli trzeba by 10 lat czekać tylko na zwrot kapitału, a gdzie dodatkowe zyski.
A co gdy po 7 latach firma zbankrutuje? Co wcale nie jest takie niemożliwe.

Oczekiwana stopa zwrotu zależy od osoby, dla Ciebie 10% jest jak najbardziej ok i jeśli jesteś z tym ok to w sumie czemu nie.
Ja mam trochę bardziej restrykcyjne podjście i oczekiwałbym zwrotu kapitału po 5-7 latach co nie zawsze jest oczywiście możliwe...

Robertus
Edytowany: 28 marca 2013 17:08

sitech83
0
Wpisów: 16
Wysłane: 28 marca 2013 20:52:48 przy kursie: 2,30 zł
Jak dla mnie AT wygląda następująco.
Dopiero w tym tyg. wyłamał się z rocznej konsolidacji.
I spodziewam się że opory na 2,35 są spore, ale do pokonania.

kliknij, aby powiększyć

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 28 marca 2013 21:34:39 przy kursie: 2,30 zł
sitech83

Wyjdzie, że się na Cienie uparłem, a to wcale nie tak...

O żadnej konsolidacji nie może tu być mowy, bo w konsolidacji kurs porusza się od bandy do bandy. Wymagane są co najmniej dwa istotne dołki i dwie górki na ca tym samym poziomie.

W przypadku tej spółki możemy mówić o jakiś trójkątach ewentualnie klinach, a jak ktoś tolerancyjny to zobaczy jeszcze widelec.

lesgs
38
Wpisów: 907
Wysłane: 28 marca 2013 21:40:35 przy kursie: 2,30 zł
Tej formacji brakuje wiele cech trójkąta symetrycznego. Po pierwsze, trwa to zbyt długo. Trójkąty są sygnałem średnioterminowym i można mówić o formacji trwającej kilka miesięcy, a nie ponad 2 lata. Po drugie, notowania nigdy nie dotykają górnego boku narysowanego trójkąta. Bardzo istotne są dotknięcia linii, muszą być co najmniej 2 w każdą stronę. Po trzecie, formacja, w której występuje dużo pustej przestrzeni nie może być traktowana jako trójkąt. Po czwarte, wolumen w trakcie trwania całej formacji powinien maleć (z okazjonalnymi wzrostami przy dotykaniu górnej linii trójkąta. W ocenie posiłkowałem się Encyclopedia of Chart Patterns, T.N. Bulkowski.

Tak jak każda formacja AT, wiele zależy od subiektywnej interpretacji (jak to znakomicie ujął w swojej książce A. Elder, Sprzedaż i Krótka Sprzedaż).

Ja to widzę inaczej. Uważam, że od ok. lipca 2012 r. COL jest w konsolidacji w zakresie ok. 1,9 - 2,3 zł. Był to obszar transakcyjny, który pozwolił na wykonanie kilku drobnych transakcji. Pytanie brzmi, czy teraz nadszedł czas wybicia i górne ograniczenie konsolidacji 2,30-2,35 w końcu zostanie pokonane? To może zależeć (poza kwestiami fundamentalnymi) od zachowania się WIG. COL od załamania notowań w sierpniu 2011 r. ma zmienność większą niż WIG, ale generalnie można zauważyć, że lokalne zwyżki WIG i COL się pokrywają oraz, że COL stracił w tym okresie więcej na wartości niż WIG. Jeżeli teraz się nie uda, cofnięcie powinno być nie niżej niż ok. 2,05. Uważam, że jeżeli nie teraz, do przypuszczalnie za kilka miesięcy opór ten zostanie przełamany. Odpowiednio do tego ustawiam swoje transakcje na tym walorze.

sitech83
0
Wysłane: 28 marca 2013 21:47:27 przy kursie: 2,30 zł
Ok, uprościłem sprawę to interwału dziennego na rok.

Poniżej masz dosadnie przedstawiona konsolidację.
Cieszę się że się uparłeś tak na mnie, przynajmniej mam z kim dyskutować.

kliknij, aby powiększyć

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 28 marca 2013 22:10:39 przy kursie: 2,30 zł
Jeszcze raz powtarzam, że to nie jest konsolidacja.

Ta wygląda tak:

kliknij, aby powiększyć

Ty narysowałeś wieloletnią linie trendu wzrostowego i coś od góry. Jest jeszcze jeden problem. Przy tak długim okresie masz prawdopodobnie bardzo nieaktualną bazę danych, bo niekorygowaną o dywidendy i odcięcia praw poboru.

lesgs
38
Wysłane: 28 marca 2013 22:12:07 przy kursie: 2,30 zł
sitech83

Wykres jest piękny, ale powstaje pytanie, co on przedstawia? Uważam, że formacje z lat '00 miały swoje przyczyny, ale dotyczyły podmiotu innego niż obecny COL. W międzyczasie odbyły się fuzje, zakupy, budowy zakładów, zmieniło się środowisko gospodarcze. Dlatego, chociaż kreski układają się w pewne wzory, są one produktami różnych modeli. W mojej osobistej opinii, używanie AT w takim okresie czasu jest bezcelowe; powinna ona ograniczać się do maksymalnie ok. 2 lat. Poza takim okresem dochodzą do głosu wspomniane czynniki gospodarcze i fundamentalne, co utrudnia merytoryczną ocenę formacji. Na ten wykres należałoby nałożyć jakiś wskaźnik cyklu gospodarczego i dopiero po tym interpretować.

lesgs
38
Wysłane: 28 marca 2013 22:18:53 przy kursie: 2,30 zł
anty_teresa

Zgadzam się, że nie jest to klasyczna konsolidacja. Nie mniej, dla potrzeb "swing trading" i przede wszystkim do "position trading" to co dzieje się na wykresie od sierpnia 2012 r. sprawia, że spółka nadaje się do zawierania transakcji. Uważam to za niezły przykład waloru, który daje możliwości zawarcia transakcji "position" i przekształcenia jej w "core" przy pomyślnym przebiegu konsolidacji z Solidarnością, i dalszym rozwoju biznesu z napojami, a wskazówki powinny być widoczne w sprawozdaniach za I i II kw.

sitech83
0
Wysłane: 28 marca 2013 22:35:36 przy kursie: 2,30 zł
"...fuzje, zakupy, budowy zakładów, zmieniło się środowisko gospodarcze..."

Masz rację i nie będę zaprzeczał że to ma wpływ na kształtowanie się kursu.
Tyle że zachęcam do lektury "Psychologia rynków finansowych" T. Plummera i przypominam o istnieniu cykli. Bo z tego co napisałeś to tak jakbyś przeczył istnieniu ciągów Fibonacciego (w których wszystko to się zawiera). To że jest jakiś dobry news, wynik, zajście czyni zmianę ... ale jej wielkość zależy tylko i wyłącznie od zaistniałej proporcji w danym momencie na którą pozwala cykl.

inwestor z sukcesami
0
Wpisów: 28
Wysłane: 29 marca 2013 10:16:28 przy kursie: 2,30 zł
Nie jestem technikiem i moja wiedza jest w tym zakresie mała. Zawsze dziwię się dyskusjom takim jak powyższa, gdy kilka osób widzi różne formacje.
Ale tak na chłopski rozum, to trudno uznać coś w okresie 10-letnim za jakąś formację. W tym czasie była hossa, bessa i znowu hossa. A na Colianie nie ma czegoś takiego jak mocny trend.

Natomiast moje zrozumienie analizy technicznej jest takie, że jest ona sensowna wtedy, gdy inwestorzy (i to ci, kórzy wpływają na kurs) podejmują konkretne finansowe decyzje na podstawie tej analizy. Dlatego moim zdaniem musi to być formacja, którą powszechnie uznaje się za oczywistą.

A na marginesie kurs obecnie rośnie nie z powodów takiej czy innej formacji, ale dobrych wyników.

Jozefkkk
0
Wpisów: 151
Wysłane: 29 marca 2013 11:00:59 przy kursie: 2,30 zł
W analizie technicznej - najprościej mówiąc - chodzi o to, aby odnaleźć punkty na wykresie cenowym wzmożonego popytu i wzmożonej podaży. Te wynikają wyłącznie z psychologii inwestowania. Gdyby ludzie potrafili odciąć się od emocji i podejmowali decyzje nie na podstawie impulsów wynikających z psychologii, a wyłącznie na podstawie AT - wtedy AT najprawdopodobniej straciłaby swoją funkcjonalność. Najprawdopodobniej, bo przez jakiś czas działałaby na zasadzie samosprawdzającej się przepowiedni, ale potem przestałaby działać w ogóle.

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 29 marca 2013 12:48:48 przy kursie: 2,30 zł
inwestor z sukcesami napisał(a):
Natomiast moje zrozumienie analizy technicznej jest takie, że jest ona sensowna wtedy, gdy inwestorzy (i to ci, którzy wpływają na kurs) podejmują konkretne finansowe decyzje na podstawie tej analizy.

wg mnie to właśnie AT pokazuje jakie decyzje finansowe podejmują inwestorzy, pozwala ocenić przewagę jednego obozu nad drugim, wyciągnąć odpowiednie wnioski i znaleźć miejsce do zajęcia pozycji.

wiele osób stroni /.../ od AT. myślę, że głównym powodem jest przede wszystkim język większości podręczników i dostępnych analiz - niezrozumiały dla początkujących i nieco hermetyczny. zamiast nudnej lektury definicji wsparcia/oporu wystarczy przywołać wspomnienia z dzieciństwa. gonisz rodzeństwo po mieszkaniu, które zamyka i podpiera drzwi a Ty próbujesz je wyważyć. bierzesz długi rozbieg, potem coraz krótsze i walisz korpusem w podpierane od drugiej strony drzwi. w końcu przeciwnik poddaje się, ale Ty nadal próbujesz sforsować przeszkodę, używając tej samej siły. i jak to się kończy? zatrzymujesz się w drzwiach? nie, siłą rozpędu lądujesz na przeciwległej ścianie.

kolejna rzecz - interpretacja wskaźników. tutaj pomocnym może się okazać zwykły arkusz kalkulacyjny. znając konstrukcję wskaźnika, możemy podstawiać do formuły dowolne liczby i na tej podstawie starać się zrozumieć jaki wpływ mają zachowania cenowe na przebieg wskaźników i właściwie je zinterpretować.

co zaś samej Jutrzenki dotyczy - oporu na poziomie 2,34 zł nie wolno przeceniać. z jakiegoś powodu właśnie z tych poziomów kurs został 4-krotnie zrzucony na niższe pułapy cenowe.

Edytowany: 29 marca 2013 13:32

lesgs
38
Wysłane: 29 marca 2013 13:56:16 przy kursie: 2,30 zł
AT polega na tym, że na podstawie kursów historycznych usiłujemy przewidzieć zdarzenia przyszłe. Jej podstawowym założeniem jest, że przyszłość będzie podlegać takim samym zasadom, jakie obowiązywały w przeszłości. To jest jedna ze słabości AT. Bowiem, Drugą słabością jest subiektywizm oceny. Wystąpienie formacji jest kwestią indywidualnej interpretacji, a różni wyznawcy AT widzą różne formacje na tym samym wykresie. Obu tych słabości nie sposób pominąć w analizie. Ponadto, emocje wyzwolone pojawieniem się konkretnej formacji mają wpływ na zachowanie się waloru. W rezultacie, sprawdzenie się hipotezy AT może zależeć od liczby uczestniczących w rynku danego waloru inwestorów stosujących AT. Im dłuższy horyzont czasowy danej formacji, czyli im bardziej cofamy się w przeszłość, tym bardziej oczekujemy, że przyszłość będzie taka jaką była przeszłość. W języku matematyki mówimy o rosnącym błędzie systemowym (bias).

Milczącym założeniem AT jest brak wpływu czynników zewnętrznych na wyniki analizy. Taki model pozostaje niezmieniony nie dłużej niż rok, może dwa. Nawet przyczyny odbicia od oporu na poziomie ok. 2,35 we wrześniu i październiku 2012 r. mogą być inne niż trwająca obecnie próba ataku na ten poziom.

sitech83
0
Wysłane: 30 marca 2013 22:50:07 przy kursie: 2,30 zł
Widzę że wywiązała się dyskusja :)

AT to zarys jakiegoś rytmu. Proponuję czasem się odciąć i skupić na wykresie nieco inaczej... może głupie co napiszę... ale szukać jego związku z naturą lub z elementami otoczenia.

Colian od przełomu 07/08 zachowuje się jak piłeczka która spadła z 12cm na 2cm i się odbija do "uspokojenia". Linie które nakreśliłem to zarys tego co właśnie teraz następuje. Kurs osiągną poziom zero na amplitudzie wahań. Co nastąpi teraz, nie mam pojęcia, może wyniki lub akwizycja to taki sygnał do wystrzału piłeczki... lub rzutu niżej, albo inaczej ... poleci dalej po horyzoncie (ma do tego miejsce).

Doszukajcie się analogi .... z okresem 98/03.

Proszę nie przekreślać AT na na wieloletnich wykresach.

lesgs
38
Wysłane: 10 lipca 2013 15:56:19 przy kursie: 2,46 zł
Oto fragment z właśnie opublikowanego komunikatu (10.07.2013):

"W głosowaniu ważne głosy oddali akcjonariusze reprezentujący 81.040.710 akcji, tj. 56,53% kapitału zakładowego.
Za podjęciem uchwały oddano 81.083.510 głosów, przy braku głosów przeciw i wstrzymujących się.
Uchwała została podjęta jednogłośnie w głosowaniu jawnym."

To pojawia się odnośnie każdej uchwały.

Pytania:

1. Jeżeli akcje nie mają uprzywilejowania, to jak liczba głosów oddanych może być większa od liczby głosów obecnych?

2. Jaki jest aktualny akcjonariat, bo liczba głosów nie zgadza się z wpisami dla COL w Stockwatch (chyba, że główny akcjonariusz był obecny tylko w ułamku swojej osoby)?

Może ktoś ma aktualne informacje

ROBERT150588
0
Wpisów: 66
Wysłane: 26 sierpnia 2013 10:58:36 przy kursie: 2,85 zł
Wszyscy idą za Wawelem a ja myślę śe to Colian będzie niezłą wisienką w niedługim czasie.
Spółka po przejęciu Solidarności z małym zadłużeniem i wieloma znanymi markami wygląda ciekawie i przyszłościowo , do tego jest ciągle tania wg c/wk.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 26 sierpnia 2013 11:18:19 przy kursie: 2,85 zł
i nierentowna w sensie ekonomicznym, nie potrafiąca wypracować satysfakcjonującej marży dla własnych kapitało-dawców. Tania pod względem C/WK, ale pytanie ile w tym WK jest wartości niematerialnych, które w związku z tym, że nie generują zwrotów powinny być odpisane.

kasztan
0
Wpisów: 205
Wysłane: 31 sierpnia 2013 21:43:59 przy kursie: 2,57 zł
I to prawda. To, że Colian ma niskie C/WK o niczym jeszcze nie świadczy. Spółka, która w okresie ostatnich pięciu lat wypracowała najwyższe ROE na poziomie 7,25% powinna być krytycznie oceniana. To, że rynek wycenia ją tak, ą nie inaczej ma widać uzasadnienie. Wszyscy idą za Wawelem, bo on generuje wartość dla tych, co powierzają kapitał. Średni zwrot z kapitału za ostatnie trzy lata to 21%. Colian 5,2%. O czym tu więc mowa? Co prawda nawet bez wartości niematerialnych c/wk poniżej jedynki, ale rynek patrzy na zyski. Co do tych znanych marek, to można polemizować, konsumenci, co widać po osiąganych przez Coliana marżach, mają trochę odmienne zdanie. Z Solidarnością czas pokaże, niech Zarząd udowodni, że się nie pomylił.

del-20140106
0
Wpisów: 84
Wysłane: 4 września 2013 01:58:29 przy kursie: 2,49 zł
czy ktoś z obecnych tu ,a wiem ,że i tacy bywają co często nawiedzają fabryki coliana nie wie może czy prezes nie szykuje jeszcze jakiegoś zakupu lub będzie jeszcze jedno wezwane pod skup akcji?

pieniędzy bierzących w kasie jeszcze jest dość sporo przecież...

pokusiłby się ktoś o analizę techniczną bo dawno jej tu nie było ,a ostatnio było fałszywe wybicie przy dość sporym wolumenie także bardzo bym prosił kogoś kompetentnego Pray

Szczepan Łangowski
0
Wpisów: 446
Wysłane: 21 września 2013 15:14:46 przy kursie: 2,51 zł
Omówienie sprawozdania finansowego GK Colian za Q2 2013

Drugi kwartał to początek konsolidacji nowego podmiotu w GK Colian. Wyniki FC Solidarność miały w ostatnich trzech miesiącach znaczny wpływ na raport całej grupy, szczególnie w obszarze rentowności. Potwierdziły się wcześniejsze przypuszczenia, iż nowy podmiot to spółka o ugruntowanej pozycji rynkowej, jednakże wymagająca solidnej restrukturyzacji kosztowej.

W pierwszym półroczu jak i w drugim kwartale 2013 w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego GK Colian zanotowała dodatnią dynamikę przychodów. Szczególnie spektakularny wzrost nastąpił w drugim kwartale, w którym grupa urosła o prawie 20%. Oczywiście głównej przyczyny należy upatrywać w konsolidacji spółki FC Solidarność. W maju i czerwcu podmiot ten wygenerował przychody na poziomie prawie 27 MPLN, po ich wyłączeniu GK Colian urosłaby raptem i 2%, co jest zbieżne z dynamiką z poprzednich kwartałów.

kliknij, aby powiększyć

Głębsza analiza przychodów pokazuje, iż za znaczny przyrost przychodów odpowiada segment słodyczy. Oczywiście tutaj również prezentowane są obroty generowane przez FC Solidarność. Po korekcie główna dywizja urosła raptem o 5%. Bardzo słabo w ostatnich trzech miesiącach radził sobie segment napoi, który zanotował 8% spadek sprzedaży. Kulinaria po kilku kwartałach regresu przychodów, zanotowały w końcu dodatnią dynamikę obrotów, tutaj w dużej mierze jest to wynik niskiej bazy. Ciekawe wnioski przynosi analiza geograficzna sprzedaży. Co prawda stanowi ona ciągle niewielki udział w przychodach grupy (około 12%). Jednakże po przejęciu FC Solidarność pojawiły się nowe obszary, gdzie sprzedawane są produkty grupy m.in. Afryka i Ameryka Południowa.

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Przejęcie FC Solidarność miało również znaczny wpływ na obszar rentowności, szczególnie na poziomie operacyjnym. W ostatnich trzech miesiącach roku GK Colian zanotowała spore pogorszenie zyskowności core businessu. Analizując strukturę kosztów, widać iż marże na sprzedaży zostały utrzymane z poprzednich kwartałów, jednakże znacznie wzrosły koszty organizacji i koszty sprzedaży. Rachunek zysków i strat w wersji porównawczej potwierdza i główną przyczyną spadku rentowności jest wzrost kosztów wynagrodzeń. Tutaj zarząd GK Colian będzie miał spore pole do popisu. Widać wyraźnie, iż nowy podmiot wymaga odchudzenia i dostosowania struktury kosztów do całej grupy. Przedstawione dane FC Solidarności wskazują, iż podmiot ten w maju i czerwcu wygenerował stratę na poziomie operacyjnym.

kliknij, aby powiększyć

Analiza rentowności operacyjnej poszczególnych segmentów potwierdza, iż załamanie nastąpiło w dywizji słodyczy, gdzie prezentowane są wyniki FC Solidarność. Co ciekawe całkiem dobrze radzą sobie pozostałe dwa segmenty. Kulinaria zanotowały kwartał z dodatnią rentowności, co nie zdarzyło się od ponad roku. Napoje również na plus, choć tutaj trzeba mieć na uwadze, iż najważniejszy będzie trzeci kwartał, gdzie generowana jest duża część rocznego wyniku segmentu.

kliknij, aby powiększyć

Przejęcie FC Solidarności nie pozostało bez wpływu na poziom zadłużenia, a co za tym idzie koszty jego obsługi. W celu sfinansowania akwizycji Colian zaciągnął kredyt w wysokości 68 MPLN, oczywiście z jego obsługą nie powinno być wielkiego problemu, jednakże odsetki księgowane w kosztach finansowych będą obciążać finalny wynik, szczególnie jeżeli nie zostanie przeprowadzona optymalizacja kosztowa nowego podmiotu, a akwizycja przyniesie wartość dodaną dla całej grupy.

W bilansie oprócz wzrostu zadłużenia należy zwrócić uwagę na znaczny wzrost wartości niematerialnych i prawnych. To jest również efekt akwizycji FC Solidarność, po przejęciu powstała wartość firmy w wysokości 20 MPLN + prawie 96 MPLN wyceny znaków towarowych, których właścicielem był przejmowany podmiot. Analizując bilans FC Solidarność można dojść do wniosku, iż był do podmiot bardzo zbliżony do Coliana. Zdrowy bilansowo, ze sporymi zasobami gotówki, bez znacznego zadłużenia oraz ze sporym majątkiem produkcyjnym, jednakże działający bardzo nieefektywnie, co potwierdzają straty wygenerowane w ostatnich dwóch analizowanych miesiącach.

Istotne zmiany miały miejsce równie w rachunku przepływów pieniężnych GK Colian. Znaczna nadwyżka gotówki wygenerowana na działalności operacyjnej wynika w dużej mierze z korekt związanych z przejęciem oraz innych korekt na które składa się między innymi zwrot podatku VAT od zakupu znaków towarowych. Ponad 200 MPLN wypływów środków pieniężnych na działalności inwestycyjnej wynika w dużej mierze z zakupu FC Solidarność. Cała akwizycja spina się na działalności finansowej - wzrost zadłużenia z tytułu kredytów oraz emisji akcji przez spółkę Colian Sweet prezentowaną w kapitałach mniejszości w bilansie.

Podsumowując, wyniki drugiego kwartału obciążone przejęciem nowego podmiotu FC Solidarności. W kolejnych kwartałach należy oczekiwać podobnego trendu, tj. znacznego wzrostu obrotów i pogorszenia rentowności na poziomie operacyjnym i netto. Sytuacja powinna się poprawiać dopiero po przeprowadzonej restrukturyzacji operacyjnej nowej spółki, która zgodnie z zapowiedziami prezesa ma się zakończyć w pierwszej połowie 2014. Na efekty synergii poczekamy zapewne jeszcze dłużej, pełne wykorzystanie dostępnych kanałów dystrybucji, szersza oferta produktowa oraz ekspansja zagraniczna powinny przynieść wartość dodaną dopiero po skutecznie zakończonej restrukturyzacji kosztowej.

Poniżej link do wycen, wskazujących na duży potencjał do wzrostu bazujący głównie na wartości księgowej. Jednakże rynek nie akceptuje w pełni wartości znaków towarowych będących w posiadaniu GK COlian, szczególnie iż na koniec zeszłego roku mieliśmy już negatywną niespodziankę w tym zakresie. Dochodowo wyceny zbliżone do wartości na GPW, EV/EBITDA po wzroście zadłużenia znacznie poniżej ceny akcji Colian.

www.stockwatch.pl/gpw/colian,w...
www.attrader.pl/pl/akcje/COLIA...

>> Więcej analiz najnowszych raportów finansowych jest tutaj

Powyższa treść przez 60 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

74 75 76 77 78

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,219 sek.

jshywoip
ysqxodlq
erxjhwxe
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
powfobsj
ptfgscer
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat