@Szutnik
a strukturę zarządu obu spółek widziałeś - poza prezesami?
i dalej uważasz ,że nic tu nie jest "dziwne" ... ?
|
|
KSG Agro SA 46A Avenue J-F. Kennedy L-1855 Luksemburg Luxembourg
Coal Energy SA avenue J. F. Kennedy 46a L-1855 Luksemburg Luxembourg
proszę zobaczyć korelację wszystkich spółek wig - ukraina na wykresach
czy nie powinna się tym wszystkim zająć prokuratura? lub przynajmniej KNF ? coś tu jest nie "halo" ?
|
|
co to znaczy w raporcie: dane nieaudytowane?
|
|
Proszę o komentarz do raportu za I kwartał ...
|
|
o której godzinie jest raport kwartalny w poniedziałek czy będzie podany po sesji ?
|
|
Taa... dzisiejsza giełda i wolumen - skąd ci ma przyjść wolumen jak ludzie biedni? Obroty na wigu i tak są śmiszne ,a popyt często sztuczny pod grę "o świeczkę hossy" i innych psychologicznych wyznaczników w ubarwianiu.
Jak tam się odnosicie do raportu za I kwartał w przyszły poniedziałek ? Czy wyjdziemy na plus i rentowność wreszcie się poprawi?
|
|
|
|
co z tym raportem ?
|
|
Temat:
ODLEWNIE
co jest do licha z tą spółką - czy ona jest grana na fixie czy na ciągłych ? czemu ta spółka nie ma żadnego zainteresowania - transakcje dzienne czasami nie przekraczają góra 300 zł tylko animator podtrzymuje spółke przy życiu - dlaczego? co jest nie tak z tą spółką? nie naganiam na kupno ani na sprzedaż chce się dowiedzieć czemu spółka została zapomniana przecież główny rynek odlewni to rynek Niemiecki marże rosą ze względu na euro powyżej 4 zł - w dość stabilnym trendzie do złotego z resztą. Niemiecka gospodarka ponoć wychodzi z kryzysu, odlewnie również generując przychody ,a tu cisza... Gdzie się podziali ludzie i rynek na tej spółce  ?
|
|
Temat:
COLIAN
czy ktoś z obecnych tu ,a wiem ,że i tacy bywają co często nawiedzają fabryki coliana nie wie może czy prezes nie szykuje jeszcze jakiegoś zakupu lub będzie jeszcze jedno wezwane pod skup akcji? pieniędzy bierzących w kasie jeszcze jest dość sporo przecież... pokusiłby się ktoś o analizę techniczną bo dawno jej tu nie było ,a ostatnio było fałszywe wybicie przy dość sporym wolumenie także bardzo bym prosił kogoś kompetentnego
|
|
Temat:
PATENTUS
informacja z ostatniej chwili: PATENTUS S.A.: Podpisanie aneksów o dofinansowanie z Bankiem Gospodarstwa Krajowego więcej w zakładce na stockwatch "komunikaty" odnośnie spółki pozwole sobie też wkleić obrazek do którego może ktoś się odniesie  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
PATENTUS
Proszę o komentarz odnośnie raportu
|
|
Temat:
HAWE
Bardziej spekulacja niż poważne pieniadze . Poważne pieniądze szybciej wyjdą niż weszły tylko muszą na tym lekko zarobić ,a spółka sama w sobie zadłużona i do trzymania jest "zbytnio parząca" tzn. gorący kartofel na którym nie znający tej spółki drobni amatorzy mogą się niezle przejechać ...
|
|
Temat:
ORANGEPL
Nie wiem nie mnie to oceniać bo ja jestem zwykły szary człowiek,ale jak tak traktujemy sprawę i post nie zostanie usunięty to mogę zgłosić to do T- Mobile, Plus GSM i operatora który dzierżawi łącza od T-Mobile jakim jest Heyah. Nie mnie to oceniać czy tu pojawiła się reklama operatora PLAY czy nie i zachęcania do tego operatora na rzecz innego. W razie czego zajmą się tym ich prawnicy. Przynajmniej tak mi się wydaje i wyjaśnią kwestie czy wszystko jest jak należy...
|
|
Temat:
ORANGEPL
Uważam ,że ostatni post powinien zostać usunięty z tego względu ,że jest to reklama telefonii komórkowej - tak samo ja mogę Panu napisać ,że operator Heyah jest znacznie jeszcze lepszy od Play ,a Play ma beznadziejny zasięg i tego ukryć się nie da ,ale czy mu tu "gadu gadu" o telefonach i krypto - reklamie czy o giełdzie mamy rozmawiać ?
|
|
Temat:
WASKO
z tego względu ,że ostatnio zrobiło się głośno o podobnej spółce z branży informatycznej jaką jest Hawe może ktoś odniesie się do Wasko i jej obecnej sytuacji
Napisze coś o analizie technicznej tak byśmy mogli odświeżyć wątek bo to również dość ciekawa spólka przecież z tego segmentu rynku na jakim się znajduje...
|
|
Temat:
ODLEWNIE
czy ktoś może mi wyjaśnić pod co to tak dziś rośnie ? Nigdzie nie mogę znaleść żadnych informacji w tej sprawie ?
|
|
Temat:
PATENTUS
czy ktoś może napisać coś na temat obecnej sytuacji spółki ? kurs bez powodu tak nie rośnie ? jaki jest zasięg kursu ? gdzie wsparcia ,a jak daleko może poszybować ku górze ? arkusz zleceń na S trzeba przyznać ,że robi wrażenie prawie brak podaży ,ale co z popytem ? spółka z ratingiem AA która generuje przychody proszę o "odświeżenie" wątku i napisanie jak ma się spółka na chwilę dzisiejszą bo cisza na wątku jak widzę
|
|
Temat:
ODLEWNIE
Proszę o komentarz po raporcie skonsolidowanym za III kwartał do spółki i jak perspektywy na dalszą sytuację spółki po tak solidnej restrekturyzacji i zniwelowaniu kosztów/strat ?
|
|
Temat:
PATENTUS
Witam po tak długiej przerwie. Jak komentarz po III kwartale dla spółki - czy ktoś ze stockwatcha może go skomentować? Czy przy takim raporcie może wreszcie coś ruszy z tą spółką i stanie się ona bardziej atrakcyjna dla rynku i pobudzi większe zainteresowanie ?
|
|
Temat:
WASKO
a mnie zastanawia w ogolę co tu jest grane
|
|
Temat:
PATENTUS
|
|
Temat:
ODLEWNIE
Jak ktoś może to niech odniesie się do raportu bierzącego i wyceny akcji na chwile obecną bo po popycie widać ,że rynek kupił raport,ale co dalej ? Jak myślicie , jakie wasze spostrzeżenia ?
|
|
Temat:
ODLEWNIE
Jeżeli w tym tygodniu zostanie przełamany punkt 4,30 zł - nawet drgnie trochę na tym poziomie to następny etap na którym powinien znaleźć się kurs to okolice 5 zł . Przynajmniej tak wynika ze wskaźników. Ciekawe co najbliższy tydzień nam pokaże
|
|
Temat:
ODLEWNIE
Z analizy technicznej wynika,że powinno nastąpić teraz odreagowanie spadków i znowu mocno w górę...Wszystko zgodnie z planem , wręcz zdrowo .
Potem to już czysta spekulacja - zależy do jakiego poziomu dojdziemy,ale nawet z taśmy zleceń dziś zauważyłem ,że ktoś większy siedzi i pilnuje kursu i nawet jak to czyta to ja wiem ,że te 500tki to od tak się nie sypały na arkuszu i bystrzejsi pewno zauważyli ,ale podzielam się tą informacją z innimi; ) Może wreszcie zrobi się trochę głośniej o tej spółce i większa ilość osób zacznie komentować wpisy jak i sama wyrażać swoje zdanie na temat spółki.
|
|
Temat:
ODLEWNIE
Dlaczego moj post napisany dzis o godzinie 1.41 zostal usuniety -celowo?!!!!
Przeciez z analizy technicznej wynika jasno ,ze trend spadkowy zostal zakonczony i niebawem nastepna fala wzrostow. Jeszcze tylko musi zostac wyrysowane male dno.
Przeciez ja nie naganiam - z wykresu wynika jasno.
|
|
Temat:
ODLEWNIE
a co tu uzasadniac, wszystko masz napisane w komunikatach na stocwatchu... banki to nie instytucje charytatywne
|
|
Temat:
ODLEWNIE
To chyba żart prawda ?! Jaka spekulacja - tu jest dopiero początek wzrostów i sam się o tym przekonasz! Najbliższy poziom do osiągnięcia to 6 zł ,a możliwe ,że i będzie 9-10 ! Pozdrawiam wytrwałych posiadaczy akcji,którzy trzymają i nie oddają
|
|
Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. informuje, że na podstawie § 3 ust. 2 Rozdziału VII Szczegółowych Zasad Obrotu Giełdowego, począwszy od sesji giełdowej w dniu 6 lipca 2010 r. akcje spółek: Przedsiębiorstwo Elektromontażowe ELKOP S.A., SANWIL HOLDING S.A., ODLEWNIE POLSKIE S.A, które przestały być kwalifikowane do segmentu LISTA ALERTÓW notowane będą w systemie notowań ciągłych.
|
|
Z moich prostych analiz i tego co zaobserwowałem to również uważam ,że przy 950-920 możliwe jest wybicie ,ale do tego poziomu powinni spaść na S&P500. Chociaż kto wie... może polecą niżej wtedy to już wszystko jest oczywiste...
|
|
Chociaż Brazyliczycy pier***** tych hipokrytów i robiom swoje Ja obstawiam tak jak wczoraj pisałem -4 %  he
|
|
ciekawe ile jutro w Stanach - 4% ? a agrument czemu tak będzie bo "jestem za ,a nawet przeciw"
|
|
To co się obecnie dzieje na forexie od godziny jest śmiechu warte To ma być giełda - kogo te amerykańce chcą oszukać <?>
|
|
mnich napisał(a):zapodaj.net/11c998f3c4c0.jpg.h...Moj scenariusz Azjaci koncza jutro wzrostami w Europie z rana spadki potem zakupy i podejscie do otwarcia ale sam koniec na czerwono choc ideksy moga co niektore byc lekko na plus. We wtotek to juz tylko czerwono ... No to tylko spekulacje i moje gdybanie widzi mi sie -czas pokaze kto mial racje Czy moje przeczucia nie mało się myliły ? Wynika to z wykresu $ , chociaż wstawiłem tu prowizoryczny ,z którego wynika ,że EUR/USD się umacnia dolec spada ,ale dokładny mówi to samo chociaż na dłuższą metę... $ idzie w górę(nie chce mi się go rysować i tu wstawiać) Takie jest moje zdanie. Serpico masz u mnie 100% poparcie. Widzę wszystko podobnie jak TY i też mi tak oczy mówią co odczytują na wykresach... Myślę ,że Azjaci w nocy zaczną wzrostami, jutro podobnie na giełdach w Europie (może trochę wyższe zamknięcia na zielono),a USA zobaczymy co pokażą ja obstawiam podobnie jak Serpico.
|
|
zapodaj.net/11c998f3c4c0.jpg.h...Moj scenariusz Azjaci koncza jutro wzrostami w Europie z rana spadki potem zakupy i podejscie do otwarcia ale sam koniec na czerwono choc ideksy moga co niektore byc lekko na plus. We wtotek to juz tylko czerwono ... No to tylko spekulacje i moje gdybanie widzi mi sie -czas pokaze kto mial racje Sam stawiam 50/50 i szanuje i chetnie czytam zdanie przeciwnikow bessy i w zupelnosci zgadzam sie z serpico bo sam tak to widze z wykresow chociaz pozniejszy etap bardziej pesymistyczny
|
|
nie moge już edytować bo mod wprowadził zmianę ,ale jeszcze co ciekawe wykres dolara z ostatnich dni.... (jeśli jest możliwość to proszę o wprowadzenie poprawek przez moda - jak wcześniej) www.miniupload.pl/send-83d4970...Z wykresu wynikałoby ,że 1,2 czerwiec jest to moment, z którym dolar idzie w górę. Europa,Azja co ciekawe ma sesje 31 maja ,a USA zaczyna 1...- ciekawe czy choć minimum się sprawdzi z moich prognoz
|
|
ale te kropki to 5 ramienna gwiazda , wiem ,że to tak wygląda jakbym sobie snół pretekst do spadków ,ale czy tak być nie musi przecież w ekonomii musi być harmonia czemu ja widzę to tak,a wy nie ? Nie widzicie podobieństw ? Nawet tutaj ze świeczek je zauważam wgrajfoto.pl/pokaz/img0510/sp5...Posyłam linka bo coś na stockwatchie nie chce się załadować sam obrazek... [mod]chce się, chce:  kliknij, aby powiększyć
|
|
przypadkiem się 2 razy wysłało...sorry
|
|
 kliknij, aby powiększyćCzy to ma sens czy tylko mi się tak widzi ???? Nie chce wyjść na durnia ,ale chyba na tym to forum polega by pokazywać każdą istotną informację no,a ja patrząc teraz na wykres tak to widzę...Nawet te początki miesięcy podobne tylko lata inne hmm no nie wiem. Proszę Was o sprostowanie czy to może mieć miejsce
|
|
Nocny gracz i co moze dzis tak nie jest ? Jak juz rozmawiamy o samej gieldzie by nie zbaczac z tematu : Polska gielda gosodarka jak sie madzis a kiedys . Mimo tego dalej jest wrzucana do jednego wora z panstwami takimi jak Turcja ,rynki wschodnie wschodzace . Nikt sie z nami nie liczy mimo tego ze nasza gielda przypomina bardziej juz Sasiadow za Odry bardziej zachodnie niz ta do ktorych nas przyrownja wrzucaja . Widac to po tym jak cos sie dzieje zlego to zagranica szybko ucieka z naszego np wigu20 bo co ? Tak slaba jest nasza gospodarka nonsens. Zycie samo pokaze ile w nas wladuja amerykanie dolarow . Sami sie juz gubia kiedys pekna a my te dolary to nie bedziemy trzymac ale robic to co po cichu Chiny i zamieniac na kruszec Cesarstwo rzymskie padlo z przepychu i lapowkarstwa lenistwa elit spolecznych . Skoro my dla mocarstw tego swiata to dalej wschod wiec idea 1000 lat podoba mi sie jak najbardziej ...
Skoro bogaci tego Swiata powiadaja ze euro/dolar ma byc 1:1 to tak czy siak z czasem tak bedzie . Za duzo w tym wszystkim jest ostatnio obludy i manipulacji. Widac to po notowaniach ostatnich sesji a Amerykanom jest na reke grac teraz na spadki chocby dla tych jedynek...i wiecej tu polityki niz ekonomii zupelnie jak 90-80lat temu I ciekawe kto etedy wyszedl na prosta ...
|
|
Ja tam dalej trzymam swego: UE się rozwali. Stany kiedyś za swoje zabawy w kotka i myszkę muszą dostać swoje. Jak nie od Chińczyków to Arabowie o nich nie zapomną- lubią ich za bardzo  .Ruscy i Japończycy się włączą. Świat jak zawsze się podzieli,a nam wojna nie potrzebna i będziemy sobie tak rosnąć w siłe z każdym rokiem do przodu. Osłabiom nam złotego to im będziemy eksportować i tak... Rok do roku w "standardach" i 2 Szwajcaria z nad Wisły już niebawem
|
|
nocnygracz napisał(a):Znów piękna końcówka w Usiech.
Pytania retoryczne: kto i po co? to byłem ja sorry, nie chciałem ,to nie chcący  ,a po co hmm... bo tak za bardzo chciało iść w górę
|
|
Frog napisał(a):bulluk napisał(a):mathu napisał(a):Liczyłem na strzał w górę od samego początku, a jak wczoraj pisałem, Bovespa nie bardzo ma miejsce żeby stać w miejscu, albo przebije opór, albo poleci wodospadem w dół.
Przy zalozeniu ze wszystko da sie wytlumaczyc kreskami... Post factum wszystko da się tym wytłumaczyć, z dopiskiem "AT nie kłamała" Czasami kłamie chociaż w większej mierze na forexie. Nie raz się przejechałem na walutach i potem musiałem przez to straty odrabiać p.s.Na S&P500 też mi się tak wydaje i myślę ,że skończom w okolicach -2%,a z tą hossą to bym jeszcze ogólnie zaczekał także i w Europie (strajki w poniedziałek w Grecji-porty zamknięte)
|
|
Temat:
COLIAN
Temat z Mieszkiem był tu już wiele razy wałkowany. Nie widzę sensu nad dalszą dyskusją bo Jutrzenka Mieszka nie przejmie i po co się o to rozchodzić - były już potwiedzone dane na ten temat...
|
|
polecam obserwacje kursu euro/dolar jak i samego dolara on więcej powie...
|
|
mathu napisał(a):Opiszę teraz byczy scenariusz odwrotu od spadków w oparciu o edka. Ciekawe czy coś z tego się sprawdzi. Podobnie wygląda to na USDPLN:  kliknij, aby powiększyćNa razie mamy gdzie spadać. Możliwe że przy 3.20 będzie podbitka i powstanie kolejny RGR (tym lepiej dla nas). Przy 3.15 jedziemy do góry razem z edkiem realizującym drugie ramię i robimy własnego dużego RGR-a. A potem wracamy poniżej 3 zł Tyle wróżb a mi z tego wykresu wynika ,że przy większych spadkach zawsze wychodzi większe wybicie i tak jest tym razem bo spadek jest dość spory... chociaż nie wiadomo czy dalej nie spadnie,ale ja to tak widzę
|
|
Ciekawe jak bedzie wygladal raport polroczny skoro kurs euro jest taki a nie inny a 80 procent prodikcji idzie na eksport . Moze wreszcie wyjda na prosta
Co tu taka cisza ba watku ze tak spytam?
|
|
Moim zdaniem to tylko ostatnie deski ratunku. Niemcy to Niemcy - zawsze myśleli inaczej ,ale mentalność Niemiecka ,a krajów południowych to jednak nie to samo. Uważam,że UE się już niebawem rozpadnie na 3 części i powstaną nowe Unie(wspólnoty państw) południowa , bloku wschodniego państw pokomunistycznych i kraje typu;Anglia,Francja,Niemcy,Belgia.Europejczycy zawsze byli zbyt podzieleni - historia... Niemcy wyjdą pierwsi ze strefy euro. Na dłuższy wywód tu nie ma sensu bo to nie ten temat ,a nie chce mieszać w wątku... Ja widzę to po tym co przekazujecie jako widz z boku tak: USA się wybroni i jeszcze wyjdą na prostą,a UE i my polecimy na południe...z tym,że na nas jako państwie bardziej zależnym się to wszystko bardziej odbije. Dzięki za odpowiedzi i na tym kończę.Bez odzewu
|
|
Może nie za bardzo miejsce na to pytanie ,ale jednak też ma to jakiś wpływ na całą sytuacje jaka się ma teraz na giełdzie...
Pytam bo uważam was za profesjonalistów w większej mierze i zawsze miło mi się czyta wasze spostrzeżenia.
CZY DOLAR BĘDZIE DROŻEĆ ? MOŻLIWE JEST BY W WAKACJE OSIĄDNOŁ POZIOM 3,89 ZŁ ?
Z tego co czytam i widzę z wykresu na WIGu wchodzimy w średnioterminowy trend spadkowy - zgadza się ?
|
|
i co kolega wyżej miał rację , bardzo dobrą analize pokazał
bez rewelacji raport to i rynek pokazał swoje jak go przyjoł...
teraz pytanie gdzie się zatrzyma ? ja obstawiam na 81 groszy
|
|
Temat:
COLIAN
Jabym postawil tu inne pytanie
Pytanie czy ten miliard starczy ? Moze i da rade wyciagnac miliard ale banki wieceh niz 200baniek nie dadza - nie te czasy a przedzial juz teraz jak pisza jest 200 /300 miliinow euro wiec ...- skad ten optymizm ?
I prezes to wszystko wspominal co pisalem dalej sie bede rego trzymal a akcji nie posiadam . Ciekawi mnie tylko jak sie to wszystko skoczy czy pieknym happy endem czy mala lub wielka tragedia bo tam gdzie duza kasa to i emocji wiecej ...
Mimo wszystko zycze akcjonariuszom jak najlepiej bokoncernow i monopolistow nie trawie .
|
|
Temat:
COLIAN
a wiecie co mnie najbardziej przeraża - że szanowny pan prezes postawił wszystko na jedną kartę... to naprawdę nie dobrze rokuje
Nie wydaję mi się by to "drobne" przejęcie prócz Wedla miało miejsce - to tylko pod to by rynek lepiej odbierał spółkę i wiązał z nią nadzieję. Za dużo tu kasy trzeba i sam zarząd o tym dobrze wie. Nie będzie łatwo, to gdzie tu mowa o innych przejęciach... Cóż ja tak to widzę ,że to taka gorzka prawda.
Swego czasu nie wiem czy pamiętacie jak pan prezes się stanowczo wypierał ,że o przejęciu Wedla nie ma sensu mówić bo to raczej nie będzie miało miejsca ze strony jutrzenki ,a potem wielka cisza - i "bez komentarza" ,a teraz wszystko jasne -tylko dokładnie jakie podmioty są tym zainteresowane ze swoim kapitałem ... Trochę to przeraża i przerasta.
|
|
a ja słyszałem ,że te konkursy to niezły wał.... i te 1000% - 10000% do ugrania to tak naprawdę "wirtualne" wyniki ,ale reklama robi swoje Najlepsi jak ugrywają w miesiąc 80-90 % ze stopą zwrotu to są kozaki  a nie tam 1000%...
|
|
Moim zdaniem minusy : - spółka w miarę dostrzeżona przez rynek ,ale obroty znikome: ciągle cały czas! - brak zainteresowania przez fundusze, z tego co wiem próg 5% przekroczyły dwa , a o reszcie nic nie słychać.może kilka jest pod tym progiem,ale co z tego.Jakoś nie odzwiercedla to sam popyt na zakupy akcji - segment w jakim działa spółka : raczej teraz na takiej spółce powinny być wzrosty przełom zimy/wiosny i raport powinien najciekawiej wyglądać za 1 kwartał , dwa następne powinny być już gorsze czy to ma być powodem do wzrostów; - no i życie akcjonariuszy tą informacją o Chinach (w tym mnie he) z nadzieją,że to wszystko zmieni, a jak nawet wypali to niekoniecznie przecież aż tak musi to zmienić całą sytuacje bo raczej gra się pod coś(tu tego nie wydać: zaangażowania na prawie pewną w 90% informację choćby po obrotach i cenie),a nie kupować akcje już po faktach(jak tu o wspomnianej amice, szło wszystko pod jedno info chociaż tu moim zdaniem zupełnie inna sytuacja była); - nawet jak informacje są dość dobre które do nas dopływają i kontrakty jakie spółka podpisuje z tym się wiążące to rynek chłodno je odbiera bez większego entuzjazmu -w moim przekonaniu przydałaby się lepsza reklama samej firmy,poprawa strony internetowej(mnie osobiście niczym nie zachwyca wręcz odwrotnie) i całej bazy marketingowej. W dzisiejszym świecie to też jest w jakimś tam małym procencie istotna sprawa może nie duża ,ale na sukces firmy wpływa wszystko. Ja tak to widzę. Inni zapewne uznać to mogą za błahą sprawę ,ale każdy może mieć swoje zdanie i chętnie poczytam też opinie innych forumowiczów jakie sami widzą w spółce negatywy.
|
|
Temat:
CERABUD
Obroty dość spore jak na taką spółkę,a cisza na forum - pytanie czemu ? Niby wiosna przyszła ,sektor budowlany ruszył to i na samej spółce powinno się tu coś dziać do przodu niż bardziej do tyłu ,a zainteresowanie tak jakby "żadne". Czy większość po prostu obserwuje ?
|
|
Ciekawa analiza Z moich obserwacji: we wtorek też ktoś brał podobny pakiet pod koniec... Jutro raczej pewnie ,że powinno osiągnąć na zamknięciu koło 1 zł ,ale jak kurs będzie podążał dalej - był już moment kiedy (a było to niedawno) na zamknięciu osiągnął taką cenę ,ale potem szybko spadł w kolejnych sesjach...?
|
|
Temat:
PHOENIX
Kto tak trzyma kurs i pod co ? Czy dalej jest skupowanie,ale już na trochę wyższych poziomach bo podaży brak niżej?
Przecież ostatnie informacje napływające ze spółki są bardzo dobre hmm...
|
|
Temat:
COLIAN
|
|
Nie wie ktoś może w jakich porach w piątek będzie można spodziewać się tego raportu kwartalnego,który mają przedstawić ?
Dlaczego przez ostatni tydzień kurs był tak notorycznie blokowany ?
|
|
Temat:
ROVESE
Polskie CNBC podawało już oficjalną informację ,że Cersanit zostaje usunięty z wig20 ,a na jego miejsce wchodzi PZU.
|
|
Ja mam troche inne pytanie
Ostatnio zlecenia na kupno sa dosc stale Leca pakiety jeden za drgim po 1000 sztuk i dosc duzo ich jest...
Czyzby to jakis fundusz zaczol zbierac - jesli tak to jaki....?
czy moze byc to ktos z zarzadu lub posiadajaca duzo gotowki osoba prywatna ???
|
|
Temat:
ODLEWNIE
po 3 złote
|
|
Temat:
ODLEWNIE
Z tego co widzę spółka zachowuje się jakby była 2 Kolastyną (na chwile obecną) ...
Pozytywną informacją jest również to ,że za 14 dni spółka wchodzi na ciągłe i już nie będzie na fixingu notowana.
|
|
rutek napisał(a):Witam wszystkich, Lubię te wszystkie kreski wyżej na AT, ale czy to można nazwać AT czy AF pojawiły się pozytywne informacje w spółce i zaczął się ruch na spółce. Jestem słaby na GPW  bo dopiero zacząłem na Kolastynie kupiłem po 0,57, 04.01.10 pomyślałem że po spekuluję sobie i zarobie kilka złotych ale kilka dni później zarząd poszedł do sądu i wszystko już jasne kto śledzi tą spółkę. Pomyślałem sobie po co kasę trzymać tutaj nerwy, sprzedałem 17.02.10 prawie 30% straty a teraz dzisiaj myślę szkoda było, fajnie na kreskach widać i zastanawiam się kupić czy nie  . Co jest lepsze AT czy AF? Ja to nazwałbym tak: Wyjdź z giełdy i trzymaj kasę w skarbonce ,a jak nie to lokata w banku Ci jeszcze zostaje. Chyba,że jesteś takim altruistą i chcesz się wyzbyć wszystkich pieniędzy na giełdzie...
|
|
Temat:
MIESZKO
Jeśli mieszko zostanie przejęty przez jutrzenke to ile dni przed musi ogłosić info o tym ,że przejęcie owakie nastąpi ?
|
|
Temat:
ODLEWNIE
Czy zdarzę jeszcze do pędzącego pociągu ?  Jak się teraz poprawią wskaźniki spółki i cała reszta ? Byłby ktoś na tyle miły i to wrzucił na forum <?> Jaki może obrać kurs / gdzie będzie opór ?
|
|
Temat:
PGFGROUP
Pan Krzysztof M. jest ku temu powodem - i tyle na ten temat.
|
|
Temat:
DELKO
Witam!
Jestem tu nowy,a zaczynam wchodzić w te progi biznesu i hazardu jaką jest giełda. Z tego względu potrzebne jest mi kilka rad i pomoc.
Mógłby mi ktoś napisać jak się mają wskaźniki do realiów (na dziś) i (na przyszłość DELKO S.A. ?
C/WK C/ZO C/P C/Z
Na pewno nie jednej osobie się to przyda,a np. na stockwatch nie ma żadnych informacji na ten temat...
To prawda ,że cena obecna - rynkowa jest jeszcze bardzo atrakcyjną ceną na dziś i można będzie w tym roku zarobić sporo na tym walorze ?
Proszę o obiektywne oceny i komentarze.
|
|