Dotyczy "pop"
W odróżnieniu -jeśli osądzam kogoś -staram się poznać jego wypowiedzi i to uczyniłem z wpisami "pop".
Przyznam, że wcześniej nie zwróciłem uwagi na wpisy tego forumowicza i nic jego nie komentowałem, tym bardziej zdumiała mnie jego wypowiedz odnośnie "le rom" w całości mijająca się z prawdą.
"POP" buszował na tym forum VI-XI 2011r (19 wpisów), potem zniknął na 2 lata i pojawia się 2 stycznia 2014r i właśnie przy "le rom" ale nie polemizuje, lecz gloryfikuje skąd innąd dyskusyjne posunięcie dot. zamykanie nierentownych kopalni. Następnie dwa wpisy 15 stycznia 2014r. Pierwszy z nich to właśnie podła próba zdyskredytowania"le rom". "LE rom" ma na forum JSW 13-cie wpisów i każdy może je ocenić porównać z tym co pisze "pop" . Natomiast wpisy "pop" to -bańka surowcowa i ideologia.
Fakty wskazują, że "pop" gloryfikuje Grada i żałuje, że nie wepchną na rynek 100% JSW po 136 zł a tylko 40%. Pozyskiwanie gotówki metodą Grada, popiera "pop" ,a więc oskubania akcjonariatu obywatelskiego jest właściwsze niż ściąganie gotówki z firm i podatników. "Pop" twierdzi, że wszystko powinno być w rękach prywatnych, atakuje związkowców, górników , księży i rolników (także pisowców).
Dziwnym trafem, od początku 27.07.2011r jest przekonany (chwała Grada), że akcje sprzedano "w bańce surowcowej"i ich kurs musi spadać. Tutaj moje obserwacje i wpisy były podobne (chociaż ceny węgla na poziomie 141 USD/t trudno uznać za bańke spekulacyjną). Dzisiaj mamy poziom ok.87 USD/t.
Atak "pop" na"le rom" wynika zapewne z nadmiaru ambicji "pop". Mam też dozę wątpliwosci skad "pop" czerpie swa mądrość. A to dlatego, że w polemice z "kokospl" w ostatnim wpisie nie potrafił zrozumieć , że 100% prywatnej własności JSW,to nie to samo co 45%. Zaczął wywody FF(free float), czyli ideologizowanie rzeczy oczywistych.
Natomiast co do graficznych ikonek (eng. emotion console tzw.emotikon) to wolę używać

niż jak to robi "pop"

(patrz wpisy 27.07.2011 i 31.08.2011