0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
3 sierpnia 2011 17:12:59
Cytat:Na i3D i remedis też się czaje... 4,00 i 1,00 sa na tych spółkach dla mnie granicami włączenia ostrego skupu :)
No to powiem Ci,że w tych okolicach są też moje zlecenia...
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
3 sierpnia 2011 22:49:31
zaintrygował mnie kurs PEKAOFirma wykazała wzrost zysku (i 5% powyżej oczekiwań analityków), wzrost obrotów a przy zwale na szerokim rynku poszła z nim w dół -5%... jutro papier może nam pięknie odreagować... podobnie zresztą jak SYNTHOS. Hm.... nawet jeśli ma trwać bessa to jutrzejszy dzien może być fajnym odreagowaniem i okazją na daytrading. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
Wysłane:
4 sierpnia 2011 09:54:55
jak pisałem tak zrobiłem wskoczyłem rano za blisko 50% aktualnej wartości portfela w PEKAO za 150,20. Zobaczymy :) Tylko bardzo krótki termin. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
|
|
Wysłane:
4 sierpnia 2011 13:07:10
eee nic z tego nie będzie... no bardzo kombinuje bo uwielbiam krótkie deale, swing czy day-trading, ale nie da się... póki rynek zalewają co chwila złe informacje po prostu granie na takie pozycje na GPW nie ma sensu, nie ma co się kopać z koniem. Z minimalna strata sobie tego PEKAO musze odpuścić (-1%, będzie w podsumowaniu na koniec tygodnia), wogóle GPW poza NC odpuszczam. zostawiam sobie (i zamierzam dokupować) wspomniane wyżej 3 firmy z NC + pszenica. btw: popatrzcie sobie jak ładnie można było zarobić przez miesiąc na certyfikatach srebra RCSILAOPEN... ech a ja oddałem moje sreberko za wcześnie, przekonany że USA odwrócą trend na rynkach:  kliknij, aby powiększyćw naszych czasach blisko 30% w miesiąc, na idealnie płynnym papierze ..ech... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 4 sierpnia 2011 13:10
|
|
PREMIUM
30 Dołączył: 2010-09-05 Wpisów: 1 074
Wysłane:
4 sierpnia 2011 13:35:38
Masz rację Scarry na razie nie ma sensu inwestować chyba nawet na krótki okres bo większosć inwestorów jest raczej ustawiona na sprzedaż tego co jeszcze posiadają niż na kupno nowych akcji. Ja sobie odpuściłem i obserwuję. Mam jedną spółeczkę którą już dawno temu miałem w portfelu była to jedna z moich pierwszych spółek z moich początków na GPW i właśnie osiągnęła cenę za akcję identyczną jak wtedy. Normalnie w życiu bym w to nie uwierzył ale to prawda. Obserwuję ją i może jak spadki się zakończą to kupię trochę akcji.
|
|
Wysłane:
4 sierpnia 2011 17:25:54
ależ dzień! Krew się leje strumieniami. Dobrze że ani na Lotosie ani Synthosie ani Pekao nie zostałem.... nakupowałem VentureIncubatora, trochę Remedisa bo w końcu jest na fajnym poziomie... i3D niestety nie chce spaśc poniżej 4 zł ( pop zabierz te zlecenia  ), więc jego nie udało się dokupić (dzisiaj). moja pszenica ... rośnie (jak to roślinka), powoli ale do przodu, za tydzień-dwa powinien być skokowy wzrost wartości in plus. powoli przyglądam się paru spółkom IT i okolic: CDRED, 11bit, Calatrava i Synthos (no ten to spoza IT)... ale jeszcze mam nadzieję na serię spadków, panika wygląda potężnie. Kasa i lewarek czekają na dołek okazji.... btw: na wątku KOV napisałem kiedyś że jeszcze wróce do akcji firmy po 1,45 (co moderator był łaskaw mi skasować ;p)... hmm.... no wygląda że jednak się sprawdzi i w tym roku wskoczę w firme. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 4 sierpnia 2011 17:29
|
|
0 Dołączył: 2011-02-08 Wpisów: 221
Wysłane:
4 sierpnia 2011 17:31:45
Powiedz mi gdzie tą pszenicę kupujesz?
|
|
Wysłane:
4 sierpnia 2011 17:40:27
@maobab
przez certyfikaty strukturyzowane (tzw derywaty) - uwaga, żeby handlować nimi jak akcjami musisz miec podpisany aneks o handlu derywatami do konta maklerskiego Reifeisenn Bank Polska emituje serie różnych fajnych papierów opartych o cene różnych surowców i metali szlachetnych. Kupujesz je i sprzedajesz normalnie na giełdzie, bank dba o płynność którą musi zagwarantować (więc zawsze sprzedasz), co najwyżej może pozwolić sobie na spread (max ustalony z góry) dzisiaj wiele certyfikatów rosło! Przykłady: RCWHTAOPEN (pszenica) +2,5 RCGLDAOPEN (złoto) +1,8 RCSILAOPEN (srebro) +1 RCSCRAOPEN (koszyk metali szlachetnych) + 3,4% tu masz wszystko o nich: Certyfikaty bossa.pl* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 4 sierpnia 2011 17:42
|
|
Wysłane:
4 sierpnia 2011 17:43:00
Scarry napisał(a):ależ dzień!
powoli przyglądam się paru spółkom IT i okolic: CDRED, 11bit, Calatrava i Synthos (no ten to spoza IT)... synthosa bym wyrzucił z obserwacji,jeśli faktycznie dojdzie do spowolnienia,to ta spółka odczuje to bardzo boleśnie,spójrz na wykres... W bessie synthos spadł do...0,70 zł-niech to będzie przestrogą...
|
|
0 Dołączył: 2011-02-08 Wpisów: 221
Wysłane:
4 sierpnia 2011 17:45:47
Muszę się tym zainteresować bo pszenica w zimę będzie droga ponieważ plony nie będą jakieś rewelacyjne. Dzięki za info
|
|
|
|
Wysłane:
4 sierpnia 2011 18:03:00
@Scarry,a co powiesz na to: www.newconnect.pl/?page=1045&a...P/E właśnie spadło do...9,5,spółka w tym raporcie pod właśnie przebiła najbardziej optymistyczne warianty... edit: przychody w I półroczu rosną o ponad 100%,a zyski o 200% ,zawsze lubię coś takiego...
Edytowany: 4 sierpnia 2011 18:13
|
|
Wysłane:
4 sierpnia 2011 18:09:23
@popA dzisiaj akurat mam wolny wieczór to poanalizuję sobie. Wiesz kiedyś sie im przyglądałem ale coś mi nie pasowało wtedy. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 4 sierpnia 2011 18:11
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2011 10:55:56
kontynuuje swoją strategie na besse, inwestować tylko w firmy potencjalnie bardzo mocno zyskujące rocznie na wartości, dokupiłem znowu Venture Investments, trochę Remedisa, choć cena tego drugiego rozczarowywująco mało spadła ;). i3D jak zaczarowane spaść poniżej 4,00 nie chce. Kupiłem pare tysięcy akcji PGSSoft, ale to maleńki pakiecik tak żeby przyjrzeć się bliżej firmie. co ciekawe - moje inwestycje straciły dzisiaj odrobinę, ale przy GPW to praktycznie na zero jestem. na KOV sie jednak jescze nie zdecydowałem , do C:WK 1:1 jeszcze trochę.... Za to coraz częsciej myśle o Photonie... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 5 sierpnia 2011 10:59
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2011 11:29:58
edit: no dobra.. zacząłem kupować Photona ;).. na razie trochę, zobaczymy co z tego będzie. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 5 sierpnia 2011 11:30
|
|
0 Dołączył: 2010-12-18 Wpisów: 522
Wysłane:
5 sierpnia 2011 11:58:56
na długi termin czy krótka spekulacja? "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2011 12:18:16
Scarry napisał(a):kontynuuje swoją strategie na besse, inwestować tylko w firmy potencjalnie bardzo mocno zyskujące rocznie na wartości, ;). i3D jak zaczarowane spaść poniżej 4,00 nie chce. Kupiłem pare tysięcy akcji PGSSoft, ale to maleńki pakiecik tak żeby przyjrzeć się bliżej firmie.
Oho,widzę,że kolegę "nagoniłem" na PGS Soft...? Żartuję oczywiście, Ciebie się nie da nagonić, dałem tylko link z raportem do sprawdzenia... W ogóle gdyby spółka nie miała tak dużego wzrostu zysków i miała zbyt wysokie wskaźniki-to nie ma szans,nikogo by się nie dało nagonić,ewentualnie możnaby dostać po głowie...(  ). Skoro piszesz o i3D,to zobacz sobie post cad_man'a z godz.11,09,gość znalazł takie linki,o których spółka niespecjalnie się chwali,a raczej powodu do wstydu nie ma...
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2011 12:35:08
sss56 napisał(a):na długi termin czy krótka spekulacja? żebym ja to wiedział... sorry ale przy takim rozedrganiu rynku decyzje bede podejmował dosłownie w minuty... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
Wysłane:
8 sierpnia 2011 11:41:11
Stop loss wywalił mnie z PGSoft-u i niestety z moich certyfikatów na przenicę ( RCWHTAOPEN)..... dziwne, naprawdę dziwne bo cały czas zbieram informację z USA o fatalnej pogodzie co przełozy sie na słabe zbiory. JPMorgan uznał pszenicę za najlepszą lokatę kapitału obok złota na obecne czasy  . A cena i futuresy na wrzesień spadają... dziwne. Z rynkiem jednak nie zamierzam się póki co kopać, od tego mam SLy. Ale biorąc pod uwage jak atrakcyjnie już teraz wyglądają futuresy pszenicy na październik i marzec i tak do niej wrócę choć teraz poobseruwje czy da się kupić taniej na większym dołku. aha - nie mam Photona, poszedł jako daytrading od razu po zakupie. Zbyt niestabilna sytuacja. Dokupiłem i3D, trzymam VTI i Remedis. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 8 sierpnia 2011 11:43
|
|
6 Dołączył: 2008-09-16 Wpisów: 2 876
Wysłane:
8 sierpnia 2011 11:43:08
|
|
Wysłane:
8 sierpnia 2011 11:46:43
ale ja do polskiej pszenicy nic nie mam... RCWHTAOPENCytat:Certyfikat naśladuje zmiany cen najbardziej płynnej serii kontraktów terminowych na pszenicę (CBOT Wheat Future) notowanych na Chicago Board of Trade * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 8 sierpnia 2011 11:47
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.