Ciekawe czy doczekamy się tego raportu. Mogliby chociaż poinformować jak im idzie lub nie idzie rozliczenie z bankiem, ale jeśli toną to im już może nie zależy na komunikacji z inwestorami. Na onecie znalazłem taki komentarz (z 27-go czerwca):
"Na sprzedaż wystawili działkę, ale nikt nie chce jej kupić, PWPW chce kupić soft. A ja się boję, że WKS łyknie kasę i tyle zobaczę swoje zaległe pensje. Ciekawe co na to siostra pana Kazimierza, nie wstydzi się za brata? A co na to przezes NIK - zadłużona wobec państwa firma realizuje dla niego kontrakt śmiech na sali!"
Na obligach nie ma obrotów od 28 maja, a na akcjach od 29-go. Wygląda to tak jakby obligi nie miały autoryzacji (blokada transakcji)? Napisałem jakieś 3 tygodnie temu na
rynek@gpwcatalyst.pl, ale nie otrzymałem odpowiedzi. Skoro nie można sprzedać tych obligów to pozostaje tylko czekanie do daty wykupu na wyrok? 5-go sierpnia to chyba musi być już jakieś info.
A może nastąpi cud i ktoś ich przejmie? Czy to mogłoby być w ogóle opłacalne, żeby ktoś kupił ich teraz z długami czy lepiej żeby zaczekał, aż padną i kupił budynek u syndyka? (jeśli to w ogóle ich własnościowy budynek).