hmm w takim razie kolejna fala powinna na Nasdaq zniesc caly spadek... myslisz ze to jest mozliwe.. dzisiaj jest 2000 kolenjna fala to skok to 2600-2700, jak dojdzie do tego poziomu to nawet ja uwierze ze to koniec :D hehe
ps: hmm wlasnie przyszedl mi dziwny pomysl do glowy... w sumie jak ustawili dlugie pozycje to beda ciagnac index do gory ile sie da, jak ustawia krotkie to zacznie spadac... a oni i tak beda zarabiac.. ciekawe czy tak jest w rzeczywistosci... a w Usa sa instytucje ktore polaczone moga kierowac rynkiem... zreszta u nas obroty w lutym nie byly dzielem pojedynczych osob, z tego co slyszalem nawet niektore fundusze nie weszly wtedy w akcje... np: noble bank, moze teraz weszli nie wiem... ale ktos zrobil ten wolumen, a reszta o niczym nie wiedziala ze to juz :)
a tutaj jeszcze chart.. S&P P/E nie wiem czy to wazny wskaznik.. ale wg mnie kontynuujemy spadek w dol po 2000 roku, a dolek jet przy wartosci 6,
dodatkowo przy najwiekszych bessach niby 1929 i 1980 spadek by l do tej wartosci... to niby teraz jest jeszcze wieksza a tu nic ?
http://www.multpl.com/ale z drugiej strony, hmm mozemy czekac na spadek jeszce z rok .. hehe tak jak bylo ostatanio...