PARTNER SERWISU
iubvbwlf
392 393 394 395 396

Kiedy dno bessy?

lajkonik
0
Wpisów: 1 308
Wysłane: 17 lutego 2010 15:30:04
@Taurus

Szkoda, że tylko wirtualnie crybaby crybaby crybaby .

Piasłeś, że 100% w akcjach dlatego myślałem, że może jeden kontrakcik. Szkoda.

Ja, już od rozmowy z Serpico i Mathu w weekend, obstawiam nowe szczyty do połowy marca. A po zmianie serii, to sie okaże.
Edytowany: 17 lutego 2010 15:31

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 17 lutego 2010 15:40:00
lajkonik napisał(a):
@Taurus

Szkoda, że tylko wirtualnie crybaby crybaby crybaby .

Piasłeś, że 100% w akcjach dlatego myślałem, że może jeden kontrakcik. Szkoda.

Ja, już od rozmowy z Serpico i Mathu w weekend, obstawiam nowe szczyty do połowy marca. A po zmianie serii, to sie okaże.

Jakos w hossie akcje blizsze mojemu sercu :) Jednak trening czyni mistrza jak bede mial wiecej czasu zaczne gre na koniach mysle ze moze nastapi to w drugiej polowie roku :)

A dzisiaj bym sie zastanawial nad S-kami :) wieczorem FED powie ze stopy pojda szybciej do gory :)

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 17 lutego 2010 15:49:04
Taurus80 napisał(a):

A dzisiaj bym sie zastanawial nad S-kami :) wieczorem FED powie ze stopy pojda szybciej do gory :)

"Powiem tak stopy w stanach jeszcze dlugo pozostana na niezmienionym poziomie :) "

To twoja wypowiedz z 10 lutego wiec wystarczyl tydzien na zmiane zdania Dancing

Nie obraz sie ale wtedy po raz kolejny przeprowadziles delikatny atak na moja osobe a okazuje sie ze znowu moge miec racje ...

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 17 lutego 2010 15:55:43
Kanoniers napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

"Powiem tak stopy w stanach jeszcze dlugo pozostana na niezmienionym poziomie :) "
Nie obraz sie ale wtedy po raz kolejny przeprowadziles delikatny atak na moja osobe a okazuje sie ze znowu moge miec racje ...

Panowie, proszę bez osobistych wycieczek na wątku. Od tego jest priv.
Zdanie co do czasu podniesienia stóp procentowych można przecież zmienić na podstawie pojawiających się danych.
Poza tym pisanie "ja miałem rację" nie jest w dobrym stylu, bo z pewnością znajdą się elementy kiedy tej racji nie miałeś.

Taurus80
0
Wysłane: 17 lutego 2010 15:56:16
Kanoniers napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

"MOZESZ" zobaczymy na pewno dzisiaj nie podniosa ale w obecnych warunkach mysle ze w 3 Q jest to juz mozliwe. I nie sadze ze wywola to jakas duza panike a ty podajesz to jako glowny powod nastepnych jazd na poludnie nie wiadomo do do jakiego poziomu :)

Podsumowujac jezeli zaczna cos przebakiwac o mozliwym podniesieniu stop dzisiaj nastapi korekta ostatniego wzrostu :) jezeli powiedza ze stopy bez zmian i nie wspomna o mozliwym podniesieniu to mozemy znow w stanach zobaczyc wzrosty powyzej 1-1.5% cala filozofia

lajkonik
0
Wysłane: 17 lutego 2010 16:09:17
anty_teresa napisał(a):
Panowie, proszę bez osobistych wycieczek na wątku. Od tego jest priv.
Zdanie co do czasu podniesienia stóp procentowych można przecież zmienić na podstawie pojawiających się danych.
Poza tym pisanie "ja miałem rację" nie jest w dobrym stylu, bo z pewnością znajdą się elementy kiedy tej racji nie miałeś.

Z pewnością co do etykiety anty_tereso masz rację. I co do nie chwalenia sie swoją racją też.
Ale czy nie uważasz, że Kanoniers po prostu wypunktował innego forumowicza ? Po pierwsze dobrze, że coś takiego sie komuś przypomina - ja by się o takie coś nie obrażał, a po drugie i ważniejsze: wywołany do tablicy powinien uzasadnić swoją zmianę zdania.
Poziom stóp w Stanach jest niesłychanie dla giełd ważny i jeżeli forum i wątek traktujemy poważnie, a chyba traktujemy Dancing , to taka dyskusja powinna być na forum, nie na privie.

Z innej beczki:

Wzrosła ilość noworozpoczętych budów. Tzn chyba tylko na papierze, bo spora część USA pod śniegiem i nie bardzo widzę te roboty w realu. Jak to jest w Stanach ?
Dostajesz pozwolenie na budowę, a w chwili podjęcia robót wysyłasz zawiadomienie o ich podjęciu ? Jak się ma jedno do drugiego i co z tego wynika. Tylko nie piszcie proszę, że można dostać zezwolenie, a nie podjąć budowy, bo rynek jest słaby i czekamy z zezwoleniem w garści. Nie o to mi chodzi.
Dla mnie podjęcie budowy to budowa w realu z zakupami, zatrudnianiem i wszystkimi wydatkami za tym idącymi.
Edytowany: 17 lutego 2010 16:16

Taurus80
0
Wysłane: 17 lutego 2010 16:18:01
lajkonik z tym uzasadnieniem zmiany zdania chyba zartujesz :)
A tak na powaznie to po ostatniej porcji danych mam wrazenie ze ciezarowka rusza z lekkoscia i szybkoscia F1
Chyba wystarczajace aby pomyslec o podniesieniu stopy procentowej :)
A co do waznosci stopy w USA to bym polemizowal poniewaz zakladam ze gospodarka bedzie sie rozpedzala coraz szybciej a co za tym idzie firmy beda coraz wiecej zarabialy myslisz ze zamiast kupowac tanie firmy ktos bedzie je na wyscigi sprzedawal ??
Z jakiego powodu ?? Tarp juz w wiekszosci oddany, wiec co jeszcze ma spowodowac cofanie sie kapitalu do USA??
Przypominam ze Chiny sprzedaja obligacje beda pewnie coraz bardziej kladly nacisk na pozbycie sie smieci.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 17 lutego 2010 16:42:36
mysle ze odbijemy w dół od 1100 choćby krótkoterminowo.
w tej intencji Ski na fixie wziąłem.
EURUSD dość mocno spada...

lajkonik
0
Wysłane: 17 lutego 2010 17:18:44
Taurus80 napisał(a):
lajkonik z tym uzasadnieniem zmiany zdania chyba zartujesz :)

Oczywiście, że ... nie Angel

A tak na powaznie to po ostatniej porcji danych mam wrazenie ze ciezarowka rusza z lekkoscia i szybkoscia F1
Chyba wystarczajace aby pomyslec o podniesieniu stopy procentowej :)
A co do waznosci stopy w USA to bym polemizowal poniewaz zakladam ze gospodarka bedzie sie rozpedzala coraz szybciej a co za tym idzie firmy beda coraz wiecej zarabialy myslisz ze zamiast kupowac tanie firmy ktos bedzie je na wyscigi sprzedawal ??
Z jakiego powodu ?? Tarp juz w wiekszosci oddany, wiec co jeszcze ma spowodowac cofanie sie kapitalu do USA??
Przypominam ze Chiny sprzedaja obligacje beda pewnie coraz bardziej kladly nacisk na pozbycie sie smieci.

Na poważnie:

Co do ważności stopy tej czy innej to są one bardzo ważne salute
Za podwyżką stóp będą musiały pójść w górę stopy kredytów. Skończy się takze carry trading. Przecież oparty był także o pożyczki między sobą, nie tylko o TARP.
Ważna też będzie reakcja dolara na to posunięcie.
Jeżeli sie umocni to dla niektórych amerykańskich firm będzie to normalne pogorszenie (eksporterzy).
Europejski fundusz, który już pozamieniał euro na dolary by kupić akcje, umocnienie się zielonego powita z radością, ale już spadek może być impulsem do sprzedawania akcji. I tak w koło. Co dobre dla jednych, niekorzystne dla drugich.

Stopy mają swoje ozwieciedlenie w realu w dłuższej perspektywie dlatego są ważne długodystansowo. Przecież tak wg mnie, jak i Ciebie, liczy się real i fundamenty.

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 17 lutego 2010 18:13:48

elki pozamykane na raty w okolicach 2275-2280. esek jeszcze nie mam w portfelu, ale myślę, że jutro już na pewno, a nawet będzie na nie ciut za późno. Vox, świetna decyzja moim zdaniem. eski jutro zarabiają, nawet chyba w dłuższym terminie dadzą zarobić, gdyż........

..... w stanach o 20.00 ogłoszą podniesienie stóp (prawdopodobnie)

Kanoniers
1
Wysłane: 17 lutego 2010 18:17:36
anty_teresa ma racje !!
Ale naprawde nie mialem zamiaru w jakikolwiek sposob nikogo obrazic, nie lubie tylko jak wyrazam swoje zdanie a kazdy z nas ma inny poglad na dana sytuacje a Taurus juz kilkakrotnie odnosi sie do moich wypowiedzi jak do jakis bzdur. Jezeli moje uzasadnienia sa malo jasne lub wynikaja ze zwyklego przeczucia to nie trzeba ich wogole brac pod uwage jak ktos sobie nie zyczy, po co od razu atakowac ??!!
Taurus byc moze masz 10-krotnie wieksza wiedze ode mnie ale to nie znaczy ze zawsze bedziesz lepiej wyczuwal rynek !!!

Ale nie bylo tematu, skupmy sie na tym co dla nas wazne ...

Nadal uwazam ze inwestycja w dolara i funta przyniesie w kilkumiesiecznej perspektywie korzysci i ja na to jakis czas temu postawilem. Trzeba uwazac zeby sie w miare szybko wycofac bo dlugoterminowo obie te waluty sa smieciowe a zwlaszcza dolar ktorego upadek jest coraz blizej.

Co do akcji na ta chwile stoje z boku poza kilkoma perelkami z NewConnect gdzie moja startegia sie opiera na zasadzie: mala inwestycja wiec potencjalnie mala strata lub spekulacyjny duzy zysk

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 17 lutego 2010 18:18:07
serpico napisał(a):

..... w stanach o 20.00 ogłoszą podniesienie stóp (prawdopodobnie)

Krótko po powrocie jestem, więc kompletnie nie mam czucia, ale w toto nie wierzę. wave

Cytat:
anty_teresa ma racje !!
Ale naprawde nie mialem zamiaru...............

edit: dajcie spokój konwenansom, bo ze sto lat się już znamy.Angel
Edytowany: 17 lutego 2010 18:20

Kanoniers
1
Wysłane: 17 lutego 2010 18:28:57
i troche o sytuacji za oceanem ktore mozna w jakis sposob odniesc do biezacych wydarzen na rynkach finansowych:

"CTA w Chicago - odpowiednik naszej miejskiej komunikacji MPK zwalnia 1200 osob, poczta zwalnia tak samo, banki zwlaniaja bo wszystko chodzi o scinanie kosztow

zarobki tez ida w dol tylko malo sie o tym mowi tutaj, poczta na przyklad zatrudniala chlopcow do przerzucania paczek na magazynach i ladowania na ciezarowki za 12 usd na godzine, teraz slyszalem ze placa 8.90 na godzine. Detalisci tez zwalniaja chocby menedzerow zwlaszcza takich co za duzo zarabiaja po to tylko zeby zatrudnic kogos nowego na to samo stanowisko za nizsze pieniadze."

nic specjalnego ale ja np. lubie sobie porownac dane i doniesienia z roznych zrodel
Te pochodza od pracownika BoA

Taurus80
0
Wysłane: 17 lutego 2010 18:29:16
Kanoniers jezli cie czyms urazilem to przepraszam mozesz mi uwierzyc ze nie mam cie na celowniku i nie w mojej intencji bylo zdyskredytowanie ciebie wiec jezeli odniosles takie wrazenie to PRZEPRASZAM
A co do wiedzy to nie sadze aby moja wiedza byla lepsza czy wieksza od twojej, poprostu mamy nieco inny poglad i to wszystko aczkolwiek dlugoterminowo zgadzamy sie w paru momentach :)
Wiec zycze powodzenia :)

A co do podniesienia stop procentowych nie wierze aby dzisiaj je zmieniono :) ale za 1.5h sie przekonamy :)

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 17 lutego 2010 18:43:31
koszt pieniądza będzie ważniejszy niż poprawa w gospodarce? na chwile pewnie tak co utworzy ząbek na wykresie ale długoterminowo na pewno nie.
EEX

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 17 lutego 2010 18:43:38

kliknij, aby powiększyć
Albo my ich, albo oni Was.
Edytowany: 17 lutego 2010 18:44

Vox
Vox
297
Wysłane: 17 lutego 2010 18:49:49
owner, napisales:

Cytat:
koszt pieniądza będzie ważniejszy niż poprawa w gospodarce? na chwile pewnie tak co utworzy ząbek na wykresie ale długoterminowo na pewno nie.

moim zdaniem koszt pieniądza jest wprost proporcjonalny do poprawy w gospodarce.
droższy pieniądz = słabszy wzrost. dlatego Ben będzie trzymał wszystko na 0%
tak długo jak tylko się da.

podniesienie kosztu pieniądza może ale nie musi spowodować drugą falę kryzysu. pytanie oczywiście o ile. 0,5% nie będzie mieć znaczenia ale +4% będzie mieć kolosalne znaczenie. (nie mam na myśli jednorazowego ruchu)
drugi scenariusz jest bardzo mało prawdopodobny, bowiem wiemy kto jest szefem w FED.

S&P 500 jest teraz na 50% fibo ruchu spadkowego. zobaczymy co z tego będzie...
albo mocny UP, albo...
Edytowany: 17 lutego 2010 18:53

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 17 lutego 2010 18:53:38
wujek_staszek napisał(a):

Może poszli po rozum do głowy i rozbili to na kilka rachunków.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

Vox
Vox
297
Wysłane: 17 lutego 2010 18:56:22
Cytat:

albo wyszli całkiem z rynku, przewidując męczącą konsolę.
raczej mamy marne szanse na info, więc nareszcie koniec spekulacji o "grubym".
Edytowany: 17 lutego 2010 18:57

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 17 lutego 2010 18:58:09
Vox napisał(a):
Cytat:

albo wyszli całkiem z rynku, przewidując męczącą konsolę.

Przecież to oni sami wyznaczają kierunek.#:)
Albo my ich, albo oni Was.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

392 393 394 395 396

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,099 sek.

ztcimhfs
haggkmqf
cfuyxhjy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
patbmjhz
jazlicuc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat