anty_teresa napisał(a):Panowie, proszę bez osobistych wycieczek na wątku. Od tego jest priv.
Zdanie co do czasu podniesienia stóp procentowych można przecież zmienić na podstawie pojawiających się danych.
Poza tym pisanie "ja miałem rację" nie jest w dobrym stylu, bo z pewnością znajdą się elementy kiedy tej racji nie miałeś.
Z pewnością co do etykiety anty_tereso masz rację. I co do nie chwalenia sie swoją racją też.
Ale czy nie uważasz, że Kanoniers po prostu wypunktował innego forumowicza ? Po pierwsze dobrze, że coś takiego sie komuś przypomina - ja by się o takie coś nie obrażał, a po drugie i ważniejsze: wywołany do tablicy powinien uzasadnić swoją zmianę zdania.
Poziom stóp w Stanach jest niesłychanie dla giełd ważny i jeżeli forum i wątek traktujemy poważnie, a chyba traktujemy

, to taka dyskusja powinna być na forum, nie na privie.
Z innej beczki:
Wzrosła ilość noworozpoczętych budów. Tzn chyba tylko na papierze, bo spora część USA pod śniegiem i nie bardzo widzę te roboty w realu. Jak to jest w Stanach ?
Dostajesz pozwolenie na budowę, a w chwili podjęcia robót wysyłasz zawiadomienie o ich podjęciu ? Jak się ma jedno do drugiego i co z tego wynika. Tylko nie piszcie proszę, że można dostać zezwolenie, a nie podjąć budowy, bo rynek jest słaby i czekamy z zezwoleniem w garści. Nie o to mi chodzi.
Dla mnie podjęcie budowy to budowa w realu z zakupami, zatrudnianiem i wszystkimi wydatkami za tym idącymi.