0 Dołączył: 2009-05-19 Wpisów: 25
|
|
0 Dołączył: 2009-09-26 Wpisów: 412
Wysłane:
25 marca 2010 21:25:11
A tak ladnie ciagneli i na koniec padli a wszystko przez: Trichet told a French TV network that Greece having to go to the IMF for aid was a "very, very bad" thing and that the European Union isn't doing enough. Those comments sent the dollar soaring against the euro and commodity prices lower. Material and energy stocks were the day's worst performers. Grecja moze nam ciazyc, ponadto obnizony Rating dla Portugali, teraz chyba kolej na Hiszpanie... Tylko zdecydowana deklaracja UE moze powstrzymac gieldy przed zjazdem w przepasc... Usiaki strasza jeszcze kryzysem w nieruchomosciach komercyjnych Czyzbys Buldi mial racje z tym pakowaniem sie w S-ki. Płyń za rekinem trafisz do ludzi.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
25 marca 2010 21:30:07
Co to się porobiło. Nie no , kto by się spodziewał.
Edytowany: 25 marca 2010 21:30
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-10-06 Wpisów: 1 335
Wysłane:
25 marca 2010 21:38:44
dwa słowa do ojca prowadzącego.
jutro zamykam elki z rana i odbój do poniedziałku.
przestrzegam przed panicznym łapaniem esek, bo "to na górce". wcale bym się nie zdziwił, ze dzisiejszym zagraniem chcieli ubrać Azję i Europę w eski. ta spadająca gwiazda na sp jest bardzo prospadkowa i wszyscy zaczną łapać eski w pośpiechu. i stąd moje ostrzeżenie.
w stanach jutro dane o pkb. zagrywka może była pod to. azja i europa w dół, a oni popołudniu wycieczka na 1080 i wszyscy zostaną na eskach. to tylko dywagacje osobiste, ale ten zjazd dla mnie był bardzo podejrzany i trąca mi myszką.
ja nie będę brał udziału w tym cyrku, bo moim zdaniem jest to zagrywka spekulacyjna i to może być bardzo bolesne. poza tym na sp, dax i fw20 wszędzie są orgr, wybite. zostałbym z elką, ale jutrzejsza jazda jest nie dla mnie. może mocno bujać, a ja mam chorobę lokomocyjną. pazdrawlaju i przestrzegam, przed łapaniem S na siłę
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
25 marca 2010 21:39:02
limagraf napisał(a):Tylko zdecydowana deklaracja UE moze powstrzymac gieldy przed zjazdem w przepasc...
Już widzę ten zjazd Wszyscy czekali na korektę wzrostów, więc znalazł się pretekst. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
25 marca 2010 21:49:06
Serpico, szczyty przebite a Ty na L-kach?
|
|
6 Dołączył: 2008-09-16 Wpisów: 2 876
Wysłane:
25 marca 2010 21:59:23
gdzie ta spadająca gwiazda jest? powinna być nad świecą z dnia poprzedniego a ta nasza jes pod i jeszcze ma dolny knotek phi EEX
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
25 marca 2010 22:26:20
Im dłużej się gapię, tym więcej widzę podobieństw  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyćCoś jednak jest w tych Elliotach... The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 25 marca 2010 22:27
|
|
Wysłane:
25 marca 2010 22:41:53
@mathu, ładne rysuneczki, na każdym potężny orgr. minimalny zasięg 1250. także, patrząc na usraków, to choćby żaby z nieba leciały to tam dolecą. a ze mnie taki głupiutki niedźwiadek był :) chociaż ten niedźwiedzie zapędy dały zarobić, ale gdyby dostrzec te orgr wcześniej, hm..........sama słodycz. czas dokupić wina i cygar :) pazdrawlaju
|
|
0 Dołączył: 2008-11-12 Wpisów: 364
Wysłane:
25 marca 2010 23:13:21
z moich wyliczen wychodzi wzrost na sp500 jakies 6-8% natomiast u Nas 10%, tylko ze to mi sie nie wpisuje w moja fundamentalna teorie...skłaniam się jednak do trzumania sie fundamentów, techniczne formacje mozna zanegowac, a zycia sie nie oszuka :) poza tym to podejscie pod szczyt u Nas bez dynamiki i zdecydowania.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-11-28 Wpisów: 1 308
Wysłane:
25 marca 2010 23:38:50
Jutro w NY ma padać deszcz i jakby chlodniej. Czyli...krach  . Na poważnie, Mathu ma szczęście do ORGRów. Sprawdził się ostatni, a teraz pokazał nam kolejny, większy, o zasięgu 1250. Pełna zgoda. Ale nie pojedziemy tam prosto. Wg mnie zanim sie tam znajdziemy będzie jeszcze czas zająć dluga pozycję niżej. Choćby jutro @Mathu, Edek jest edek. Inne pary są ważne, ale jeżeli kupujący nie chcą papierów amerykańskich to zamiast ucieczki od dolara mamy zwrot do dolara, bo ...no właśnie bo co  ? Że niby amerykanie będą musieli podnieść stopy procentowe by przyciągnąć kapitał ? Ale skoro w ekonomii realnej jeszcze nie wszystko jest wyprostowane to podwyższenie stóp zdławi ten "rachityczny" wzrost. Nie jestem w stanie uwierzyć, że helikopterowy Ben ugnie się i zmieni swój plan, który póki co działał ? Dlatego widzę ten duży ORGR czy też kolejną falę, ale rodzącą się w bólu, trudzie. Co będzie po tym nowym ORGR ? Nie wiem. Może wreszcie TA ZWAŁA
Edytowany: 25 marca 2010 23:40
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
26 marca 2010 07:32:44
Panowie z tym eurusd to najprawdopodobniekj jest tak: Kolacja Sorosa i spolki byla prawdziwa pismaki zwietrzyli temat i opisal a spolka przeczekala dzisiaj najwidoczniej duza czesc ludzi zapomniala o kolacji :) Od dluzszego czasu umocnienie dolara nie oslabia gield wiec mozna wysnuc wnioski ze jest to spekulacyjne umocnienie kasa z gield nie wedruje do USA bo gieldy nadal rosna a podobno ostatnimi czasy zagranica i u nas robi zakupy :)
Co sie takiego stalo w nocy ze azja zamiast spadac skonczyla na plusie?? Widze ze dzisiaj eurusd jakos z rana dziwnie na plusie do tego konie na DJ na plusie, co takiego sie wydazylo ze po wczorajszej sesji nagle sentyment sie zmienil ??
|
|
Wysłane:
26 marca 2010 08:07:01
Jest przełom w sprawie porozumienia dotyczącego pomocy dla Grecji. Niemcom i Francuzom udało się przeforsować temat na swoich warunkach. Cytat:26.03. Bruksela (PAP/PAP,dpa) - Na szczycie UE doszło w czwartek do porozumienia w sprawie mechanizmu pomocy dla Grecji z udziałem krajów strefy euro i MFW. Ponadto zdecydowano o rozpoczęciu prac nad wzmocnieniem dyscypliny budżetowej dla strefy euro i państw, które dopiero do niej aspirują. Jeszcze się sesja nie zaczęła a już mnie Ski zaczynają parzyć.
|
|
Wysłane:
26 marca 2010 08:11:41
a Wy już uśmierciliście byk wczoraj wieczorem :) wygląda to ładnie rano, ale przed nami długi dzień i publikacje danych. nie ma co chwalić dnia :)
czyżby kitajce czytali mój post, o tym, że stany chciały ubrać wszystkich w eski :) :) :) i nie dali się nabrać?
tak czy siak o 13.30 trzeba trzymać rękę na enterze, bo na razie zagrożenia dla elek nie widzę. surówka w górę, kitajce w górę, edek odbił, pazdrawlaju
|
|
Wysłane:
26 marca 2010 08:20:09
Serpico, niezaleznie od wszystkiego te 1180 wygląda na solidny opór, po za tym do myślenia daje to , że do porozumienia doszło już wczoraj a niektóre źródła podają że Francja z Niemcami uzgodnili stanowisko jeszcze przed oficjalnym spotkaniem, a więc przed zmianą klimatu na S&P. Cóż dzień jeszcze młody, dajmy się sytuacji rozwinąć.
|
|
Wysłane:
26 marca 2010 08:35:30
Ciekawe jak tam PKB bedzie :) za 4Q jakos ciezko mi wymysliec :) za 1Q bede obstawial 6.5-7% ale do publikacji jeszcze daleka droga :)
|
|
Wysłane:
26 marca 2010 08:39:13
gdzieś tu nam się Vox zagubił, a chciałem go przywołać. "trend is your friend" i ja z trendem nie zamierzam się kłócić, póki co. Buldi, spoglądasz na wykres zbyt fundamentalnie, a ja nauczyłem się, że to nie zawsze popłaca. niegdy nie jest za wysoko, by mogło rosnąć wyżej i nigdy nie jest za nisko, by nie mogło spadać dalej. z AT wynika góra, to gramy w górę, jak się zmieni sytuacja, to się trzeba będzie odkręcić na S. póki co mamy potężne orgry, a ponadto na fw20 wybiliśmy z trójkąta górą, co oznacza dalsze wzrosty (dane mogą jedynie namieszać). a 1080 to żaden opór, to tylko okrągła liczba, ale to nie jest opór techniczny. do 13.30 trzeba czekać, a potem ręka na enterze, pazdrawlaju
|
|
Wysłane:
26 marca 2010 08:54:07
serpico napisał(a):
gdzieś tu nam się Vox zagubił, a chciałem go przywołać. "trend is your friend" i ja z trendem nie zamierzam się kłócić, póki co. Buldi, spoglądasz na wykres zbyt fundamentalnie, a ja nauczyłem się, że to nie zawsze popłaca. niegdy nie jest za wysoko, by mogło rosnąć wyżej i nigdy nie jest za nisko, by nie mogło spadać dalej. z AT wynika góra, to gramy w górę, jak się zmieni sytuacja, to się trzeba będzie odkręcić na S. póki co mamy potężne orgry, a ponadto na fw20 wybiliśmy z trójkąta górą, co oznacza dalsze wzrosty (dane mogą jedynie namieszać). a 1080 to żaden opór, to tylko okrągła liczba, ale to nie jest opór techniczny. do 13.30 trzeba czekać, a potem ręka na enterze, pazdrawlaju
Teraz mi sie podobasz :) nigdy nie mozna jednoznacznie obstawiac wzrostow jak i spadkow zawsze trzeba byc gotowym do zmiany zdania i przez cala hosse byc czujnym aby sie odwrocic tak samo jest podczas bessy :) a najgorszym co moze byc to podawanie daty co do dnia kiedy cokolwiek ma zmienic trend :) nawet Jackowski nigdy nie zgadnie a co dopiero my Dla mnie najwazniejszym jest granie z trendem i tyle jak sie zmieni to tez bede gral tyle ze w druga strone :) a horyzont czasowy ktory mnie interesuje to sredni i dlugi termin.
|
|
Wysłane:
26 marca 2010 09:13:36
Klub wesołych przyjaciół trendu. Grunt to czujność byczkowie.
|
|
0 Dołączył: 2009-09-26 Wpisów: 412
Wysłane:
26 marca 2010 10:29:07
Traders will also be interested in the Obama Administration's new housing bailout plan, expected to be announced at 10 a.m. The program is expected to be paid for with money from the $700 billion TARP program and is aimed at underwater homeowners and the unemployed. The FHA will play a role in helping borrowers refinance to more affordable loans, and President Obama is expected to encourage lenders to forgive mortgage principal to underwater homeowners. Friday's data includes a final look at fourth quarter GDP at 8:30 a.m. and consumer sentiment, at 10 a.m. Widac Obama nie pozwoli na zmarnowanie dotychczasowych wysilkow majacych na celu postawienie gospodarki na nogi. Kolejny plan w drodze i dobre wyniki moga przyczynic sie do wjazdu na nowe szczyty. Płyń za rekinem trafisz do ludzi.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.