0 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 172
Wysłane:
1 września 2018 18:16:31
do 'Obligatariusz kontakt': Jakie "mamy" plany w stosunku do Zarządu na okoliczność dalszego blokowania dostępu do informacji nt. kondycji Dłużnika (audyt niezależny, raporty okresowe, itp.). Czy zdajemy się na "focha/widzimisię Zarządu" czy będziemy podejmować bardziej konkretne w skutkach działania, które może nie są na korzyść sytuacji ale może będą wywoływać ogólnie mówiąc mniejsze straty?
|
|
0 Dołączył: 2018-05-28 Wpisów: 21
Wysłane:
1 września 2018 18:39:32
Maupa_w_niebieskim napisał(a): Dużo informacji, w tym ta, że niektóre banki, które skorzystały na przestępczej działalności GB korzystając z nierynkowych decyzji Zarządu nie współpracują z RW oraz nawet odmówiły udziału w spotkaniu. To bardzo ważna i zaskakująca informacja. Wszyscy zapewne chcieliby wiedzieć o jakie banki chodzi. Warto skonfrontować to z ich oficjalnie głoszonymi wartościami. Nikt też zapewne nie będzie chciał mieć z nimi, ich firmami leasingowymi, itd. do czynienia. Co na to KNF, ZBP...? Lista powinna być koniecznie upubliczniona.
Edytowany: 1 września 2018 18:43
|
|
0 Dołączył: 2018-05-11 Wpisów: 528
Wysłane:
1 września 2018 19:49:52
Niektóre banki udzielały też kredytów Getbackowi i też nie zarobiły na przestępczej działalności, tylko straciły jak my i pewnie nie chcą się dokładać.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2018-04-22 Wpisów: 803
Wysłane:
1 września 2018 19:59:03
W bilansie to może i nie zarobiły. Ale czy w rzeczywistości tak było. Diabli wiedzą. Bo KNF napewno nie.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-21 Wpisów: 582
Wysłane:
1 września 2018 21:17:16
poszkodowany napisał(a):do 'Obligatariusz kontakt': Jakie "mamy" plany w stosunku do Zarządu na okoliczność dalszego blokowania dostępu do informacji nt. kondycji Dłużnika (audyt niezależny, raporty okresowe, itp.). Czy zdajemy się na "focha/widzimisię Zarządu" czy będziemy podejmować bardziej konkretne w skutkach działania, które może nie są na korzyść sytuacji ale może będą wywoływać ogólnie mówiąc mniejsze straty? 1/ Kwestia przeglądu będzie omawiana na RN - może uda mi się wywołać uchwałę 2/ Wg mnie bez poznania przeglądu akceptowanie oferty inwestora na sprzedaż aktywów jest obarczone ogromnym ryzykiem (nie pokażemy wam danych, zasłaniamy się ciągle MAR, cedzimy dane wg własnego uznania, a na koniec sprzedajcie biznes by my zarząd, działamy na waszą rzecz i to dla was najlepsze); ergo, ja jej nie poprę na RW; nie będę spekulował co zrobi NS, czy cała RW 3/ Prowadzimy negocjacje co do przeglądu, ale żal tych straconych kilku dni/ tygodnia 4/ Do głosowania zostało na 5 tygodni - skupimy się na konkretnych działaniach dla dobra wierzycieli, wywierając na zarząd niezbędną presję, także przez RN
|
|
0 Dołączył: 2018-05-03 Wpisów: 184
Wysłane:
1 września 2018 21:28:53
Prezes mówił że od piątku zaczyna negocjacje z potencjalnymi inwestorami. Czy RW lub RN wie co to za inwestorzy i czym są ewentualnie zainteresowani. Nie pytam o szczegóły tylko czy wiedzą członkowie co to za inwestorzy?
|
|
Wysłane:
1 września 2018 21:35:09
voyager747 napisał(a):Niektóre banki udzielały też kredytów Getbackowi i też nie zarobiły na przestępczej działalności, tylko straciły jak my i pewnie nie chcą się dokładać. Różne banki zawierały z GBK różne transakcje - od prostej sprzedaży portfeli (przetargi, bądź transakcje bilateralne), przez udział ich DM w IPO, dystrybucję obligacji, aż do finansowania GBK, bądź jego poszczególnych funduszy. Tak więc każdy z nich jest generalnie w innej sytuacji. Próbując "bilansować" ich współpracę z GBK części będzie bardzo mocno "in black" a część "in red"
|
|
3 Dołączył: 2018-05-02 Wpisów: 264
Wysłane:
1 września 2018 21:36:27
Jak to ma być, sprzedadzą wierzytelności, to jak spółka wytrzyma 8 lat na rynku? Czy rola nowego inwestora ma polegać na kupnie wierzytelności GBK? Banda oszustów, którym się wszystko upiecze.
|
|
Wysłane:
1 września 2018 21:37:31
kris1986 napisał(a):Prezes mówił że od piątku zaczyna negocjacje z potencjalnymi inwestorami. Czy RW lub RN wie co to za inwestorzy i czym są ewentualnie zainteresowani. Nie pytam o szczegóły tylko czy wiedzą członkowie co to za inwestorzy? Pojawiały się pojedyncze nazwy, ale dotychczas nie angażowaliśmy się w to, bo dopiero po złożeniu ofert będziemy wiedzieć czy jest sens się spotykać
|
|
Wysłane:
1 września 2018 21:48:25
AsGBK napisał(a):Obligatariusz kontakt napisał(a):1/ 3/ To m.in. ja zostałem wprowadzony w błąd przez przedstawicieli Abris co do mianowania 3 z 5 członków RN; mimo to zdaję sobie sprawę, że to RN, a nie RW ma wpływ na Zarząd; dlatego uznałem, że warto walczyć o interesy wierzycieli w RN - obecne 2 miesiące będę kluczowe dla losów GBK; to przejaw realizmu i wiary w siłę argumentu, a nie argument siły (ten ostatni nie zadziała wobec nadzoru właścicielskiego)
Zostałeś wprowadzony w błąd i znalazłeś się w RN. Dotychczasowy efekt - brak audytu na zlecenie RW. Szkoda, że trzech nie zostało "wprowadzonych w błąd". :) Czasami argument siły też się przydaje. 1/ Wybacz, ale nie będę ujawniał przebiegu wszystkich zwrotów akcji; ale czasami jest tak, że rozpoczynasz negocjacje od stawki maksymalnej, by potem zadowolić się poziomem niższym, który i tak jest satysfakcjonujący; tak samo było z 2 zamiast 3 osobami w RN, tylko trzeba mieć odwagę działać, zamiast kontestować; wiem, wiem, to trochę trudniejsze... 2/ Pierwsza RN przed nami, więc trudno, aby realne działania wyprzedzały czas; tej umiejętności jeszcze nie posiadłem 3/ Jakie argument siły masz na myśli? Proszę konkretnie i z odniesieniem do trwającego PPU
|
|
|
|
3 Dołączył: 2018-05-02 Wpisów: 264
Wysłane:
1 września 2018 21:53:08
obligatoriusz kontakt: Jak ma być rola nowych inwestorów, kupią obecne wierzytelności gbk, czy dadzą na nowe zakupy?
|
|
0 Dołączył: 2018-06-10 Wpisów: 541
Wysłane:
1 września 2018 22:01:42
Zarząd GB nie przestrzega żadnych reguł.Nie dostarcza RW raportów,generalnie pokazuje gdzie dokładnie ma wierzycieli.Nie powinno być mowy o żadnym układzie.Układy zawiera się z poważnymi ludźmi nie z ignorantami.
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
1 września 2018 22:17:57
BoloGTB napisał(a):anty_teresa napisał(a): Wiem, że wieli osobom mój wpis się nie spodoba, ale w papierach wszystko wyglądało dobrze. Wobec tego ciężko się dziwić, że handlowcy oferowali te papiery jako "bezpieczne". Mieli prawo uważać, że to transakcja win-win. Oni zostaną z prowizją, a klient będzie miał wysokie odsetki.
Skoro tak, to trzymajmy się tej linii i w związku z tym jak nazwać wypowiedzi KNF , ze to "wina kupujących obligacje"? Jeśli fachowcy ( w tym sam KNF) widzieli że wszystko jest w porządku, to dlaczego teraz KNF i inni chcą przerzucić odpowiedzialność, winę i całe ryzyko za zakup na obligatariuszy, którzy najczęściej nie mieli takich kwalifikacji do oceny pełnego ryzyka inwestowania w te obligacje jak ci "fachowcy", którzy też niby zostali wmanewrowani. Już nawet nie mówię o ewidentnych przypadkach misselingu, ale o tych którzy wiedzieli, że nie jest to lokata tylko obligi, ale ryzyko zostało im przedstawione jako znikome, w dodatku z możliwością wyjścia w każdej chwili z tej inwestycji przez odkup przez bank lub innego klienta. Bo to przecież "oferta prywatna dla wybranych klientów, wręcz ich nobilitująca, żal nie skorzystać, bez ryzyka, itd..." Jeśli ktoś ukradnie Ci na ulicy 100 zł, to będziesz oczekiwał odszkodowania od: a) Policji - bo w sumie jest od tego aby pilnować porządku b) Miasta, którzy mówią na podstawie statystyk, że miasto jest bezpieczne, że tu się fajnie żyje, a pobierają przecież płacone podatki. c) Od złodzieja... Ja uważam, że od złodzieja. Nawet jeśli okaże się, że on wydał już 50 zł na wódkę i w plecy będziesz 5 dyszek. Albo jeszcze inaczej. Kupiłeś iPhona na OLXie. Przyszła paczka, a w niej okazało się, że jest stara Motorola. Będziesz mieć pretensje do platformy sprzedażowej, albo ekspertów którzy mówili, że iPhone jest super telefonem? No chyba nie... I tak widzę właśnie sytuację z Getback. To on przecież zabrał pieniądze i nie wywiązał się ze zobowiązań, a stało się tak nie na skutek sytuacji rynkowej i trudności w branży, ale działań o charakterze przestępczym.
|
|
0 Dołączył: 2018-07-06 Wpisów: 201
Wysłane:
1 września 2018 22:56:14
Z twittera Nisztora: Cytat: Już słychać na mieście ze znany rekin biznesu wrzucił mega pieniądze aby złem wszelkim afery #GetBack był tylko TFI Altus. I on naprawdę w to wierzy?🤣😂🤣
O kim to wg was? Moje jedyne skojarzenie to pewien właściciel banków, ale nie wiem, czy to możliwe.
Edytowany: 1 września 2018 23:00
|
|
Wysłane:
1 września 2018 23:06:15
Wrzucił pieniądze, kto, co, jak ? Nic z tego nie kumam. Atlus się tak dał zrobić ? Dziwne.
|
|
Wysłane:
1 września 2018 23:13:17
Co tu dziwnego.Jak się koło d...robi gorąco i między gangsterami toczy się walka.
|
|
Wysłane:
1 września 2018 23:50:17
Już mi się nawet nie chce czytać tego wszystkiego, chciałbym żeby się już skończyło. Tyle czy tyle straty i koniec. Myślenie o tym przez kolejne 8 lat i czekanie na jakieś drobne to już mi się tego odechciewa.
|
|
Wysłane:
2 września 2018 00:01:23
Ale złodziejom właśnie o to chodzi.Zmęczenie materiału ,czyli Nas poszkodowanych.Nie ma zmiłuj muszą wszystko oddać co ukradli.Trzeba uzbroić się w cierpliwość i walczyć.Przecież ten show z kolejnymi odsłonami jest po to aby Nas na maxa zmęczyć ,udręczyć a finalnie OKRAŚĆ!
|
|
0 Dołączył: 2018-07-06 Wpisów: 201
Wysłane:
2 września 2018 00:05:12
Chyba każdy przeszedł lub zaraz przejdzie taki etap, ale leonek ma rację.
|
|
Wysłane:
2 września 2018 00:37:28
Wszystko ? Nie mamy szans na wszystko. W propozycjach układowych, to sami wiecie ile jest.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.