PARTNER SERWISU
epnhrfjj
395 396 397 398 399

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 25 stycznia 2019 22:06:56
analityk2 napisał(a):
Mheavydrumm napisał(a):
@analityk2
Cytat:
To nie sąd zgodził się na warunki układu tylko wierzyciele.

Dla porządku chciałem zauważyć, że to nie wierzyciele zgodzili się na warunki układu, tylko układ "przyklepał" Kurator działając w imieniu wierzycieli na ich szkodę.

Że kurator w imieniu wierzycieli zgoda, czy na ich szkodę tu można dyskutować- przecież był mega nacisk obligatariuszy na to żeby nie było konwersji i głosowanie na taka grupę zapowiedział kurator, reszta miała indywidualnie wybierać grupy z poziomami konwersji. Sokor ci drudzy nie mieli większości, żeby zaproponowany układ odrzucić to przeszedł.

Kurator mówił mi we wtorek na ZW, że on zamierza głosować na grupę bez konwersji, ale jednoczesnie chce zeby ta konwersja byla, bo uwaza ze przy tym zarzadzie prawdopodobnie nic nie dostaniemy i konwersja jest niezbedna do przejecia kontroli nad spolka; takze gdyby pojawily sie inne propozycje na pewno by je poparl

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 25 stycznia 2019 22:10:52
anvil napisał(a):
Zgadzam się z NerfMe. Co możemy, to jeszcze powinniśmy zrobić!! Jeśli odpuścimy to tylko przyklepiemy i utwardzimy w przekonaniu bezkarności cwaniaków, którzy i tak już nas okradli. Nie jestem znawcą finansów ale klepnięty układ aż pali w oczy swoją bezczelnością wobec Nas. Sam czas 8 lat to plucie w twarz Nam obligatariuszom. Wielce ubolewam, że Nasz przedstawiciel RB nawet słowem komentarza nie piśnie o ostatnich kilu dniach.
O ludzka naiwności!Jaki ,,Nasz przedstawiciel'' .Barczyński działa Przeciw nam.Zrozumcie to w końcu .

bukos4
6
Wysłane: 25 stycznia 2019 22:13:49
sylwia16 napisał(a):
poszkodowany napisał(a):
Do Wszystkich Forumowiczów: skupmy się jak dalej walczyć o swoje. Nie zainteresowani jak ZZ... mogą nie wypisywać swoich mądrości bo cała strona sądowa nie wypełnia swoich funkcji tylko gra z dłużnikiem do jednej bramki co oznacza że ich decyzje są nieważne w świetle prawa. Teraz czas na podsumowanie dotych czasowo rozboju w biały dzień i przejścia do ataku. Jak Wszyscy już zdążyli zauważyć Dłużnik ma swoje zobowiązania w dupie. Do tego sąd rżnie głupa wydając wyrok w niezgodny z prawem postępowaniu. Takie wyroki ro zapadaly w latacj 50 tych. Tyle że to byla inna rzeczywistość (a może nie ina).

Tak, zgadzam się tu z Tobą jeśli chodzi o lata 50-te. Poszłabym nawet dalej, że jeżeli tzw Suweren zagłosuje na przekupne obietnice dzisiaj rządzących, to raczej cofniemy się do epoki Średniowiecza. Wtedy były tortury fizyczne, w nowym wydaniiu ówczesnego Średniowiecza będziemy przechodzić tortury psychiczne. A mianowiecie nie będą dążyć do ustalenia czy banki LC miały pozwolenie, ale będą nas spowiadać skąd mieliśmy kasę na zainwestowanie w np GetBack.
Dzisiaj wyrokiem Sądu zostaliśmy okradzeni w biały dzień i to przy majestacie prawa. Wkurza mnie ta cała sytuacja, zwłaszcza iż rano przeglądając prasę doczytałam się, że nowelizacja ustawy frankowej nie będzie dotyczyć banków LC. KrucaFiks, gdzie my żyjemy. To jest ponizej lat 50-tych.
Teraz może bardziej konkretniej, jak już wcześniej wspomniałam, nie boję się kierować pism do wszelakich instytucji państwowych. Wspomniałam również, że jestem w traccie pisania pisma do Prokuratury (chodzi o zespól ds Getback). W międzyczasie znalazłam jeszcze inną instyttucję, do której chcę szybko napisać. Chodzi o Fundusz Sprawiedliwości. W P.1 chcę odnieść się do legalności oferowania i sprzedaży obl. GB.W p.2 chciałabym odnieść się do dzisiejszego wyroku Sądu. Wg mnie wyrok zapadł bez autoryzowanego sprawozdania finansowego spółki. Może sędzia. J. Mądry takowy otrzymał, ale nie mogę tego znależdź na internecie, a więc nie został ogłoszony publicznie. Wiem,że są na ten temat paragrafy prawne - czyli wyrok najprawdopodobniej został ogłoszony na podstawie hipotezy, że spólka jest nas w stanie spłacić, ale gdzie są te papiery. Proszę pomóżcie znaleźć mi odniesienie artykułów prawnych w tym zakresie, bo ja nie tracę nadziei. Trzeba coś działać. Przecież obecna władza nie będzie trwała wiecznie.

a co ty myslisz ze ci nowa wladza pomoze? schetyna? i ich niezalezne sady ktorych bronia? to masz z dzis decyzje niezaleznego sadu w sprawie GBK. w reformie wymiaru sprawiedliwosci lezy cala nadzieja na uzdrowienie tej chorej sytuacji. vide giertych z PO tworzacy z czarneckim zgrany tandem w przedluzaniu postepowan; jesli ta wladza nie pomoze to zadna inna tym bardziej...opozycja w ogole nie zajmuje sie GBK, ich to nie interesuje...
naprawde nie ma tu miejsca na polityke, bo wladza jest taka jaka jest, a naszym celem nie jest walka z wladza tylko przekonanie ze powinni nam pomoc, bo inaczej im samym to zaszkodzi. a czy to sie stanie przez rozmowy czy przez spalenie kukiel na ulicach to juz inna sprawa
Edytowany: 25 stycznia 2019 22:27

bukos4
6
Wysłane: 25 stycznia 2019 22:21:32
omicron napisał(a):
Ktoś tu albo na fb cytował niedawno polityka, który powiedział, że "media w Polsce mają moc sprawczą". Musimy naciskać na media, żeby wokół tematu był szum. Dobrze pokazać całą tę patologię i krzywdę.
Na polityków bezpośrednio też. bukos4 miał się spotkać z Kaczyńskim. Czy coś z tego wyjdzie?

pracuje nad tym. jest ciezko. ale on mi obiecal...

bukos4
6
Wysłane: 25 stycznia 2019 22:24:32
leonek7 napisał(a):
Proponuję napisać petycję do kuratora o odwołanie Barczyńskiego z RW! Rozpętajmy akcję aby go usunąć.My go wybraliśmy i mamy prawo judasza odwołać! RW będzie jeszcze działała jakiś czas ,tego zdrajcy nie może tam być!

tak
1. trzeba pisac zastrzezenia do ukladu w tym terminie tygodniowym
2. trzeba zmienic sklad rady wierzycieli (nacisk na kuratora)

poszkodowany
0
Wpisów: 172
Wysłane: 25 stycznia 2019 22:26:21
Szanowni Państwo a czegóż to oczekujecie od Zdrajcy Tchórza, że nagle zacznie się tłumaczyć ze swoich czynów. Jedyne co może powiedzieć to "bujajcie się". On już zgarnął swoją kasę. Mam nadzieję, że ktoś go "doceni" za to.
Faktem jest że jeżeli coś chcemy odzyskać to musimy działać i faktem jest że metody są nieistotne byle były skuteczne. Uczmy się od przeciwnika - jego cechy to bezwładność, obłuda, nieuczciwość, człowiek to nie wartość sama w sobie, kasa, kasa, ... .
Apel do polityków jak najbardziej np. do Premiera ze 2mld zł poszło za granicę samego VAT miałby 400mln - w końcu wydali byś je w kraju na nasze potrzeby. Tak można mnożyć w nieskończoność.

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 25 stycznia 2019 22:37:00
A co ma pisać, skoro zwykle jest tu nazywany zdrajcą itp. ? Jeśli ktoś pisze, że zgarnął kasę, to niech przedstawi jakieś dowody, bo tak to o każdy, można pisać.
Edytowany: 25 stycznia 2019 22:38

bukos4
6
Wysłane: 25 stycznia 2019 23:07:35
1. na pewno podczas ZW i calej afery z ukladem realizowal interesy Abrisu, nie nasze
2. dzialy sie tam rzeczy ktorych juz nie da sie obronic...kto byl to widzial...
3. na ZW bylem obecny ja, vox, jenes, okradziona, pawel, myheavydrumm, omicron. wszyscy mamy takie same odczucia, ba to nawet nie odczucia, pewnosc!
4. nie wiem nic o kasie za jakies akcje czy obligacje, ale sadze ze pobiera wynagrodzenie za zasiadanie w RN (co jest niesprawdzalne z uwagi na tajemnice spolki) i to jest przyczyna panicznego strachu przed przejeciem przez wierzycieli spolki (kramik by sie zamknal)
Edytowany: 25 stycznia 2019 23:13

Okradziona
0
Wpisów: 161
Wysłane: 25 stycznia 2019 23:15:46
Kto może przygotować merytoryczna argumentacje do zastrzeżenia układu? Rozumiem, ze mamy tylko tydzień? Wysyłamy listami do Sędziego?

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 26 stycznia 2019 00:00:52
1. W pełni zgadzam się, że sposób zgłoszenia i przegłosowania układu jest nieuczciwy, skandaliczny i okradający mniejszościowych obligatariuszy.
2. Ja osobiście od zawsze nie chciałem żadnych akcji i zdania nie zmieniłem ( co nie znaczy, że zgadzam się z uwłaczającym układem oraz funkcjonowaniem obecnej RN, zarządu, RW). Wiem, że nie do końca to brzmi spójnie, ale to efekt tego, iż zarząd GBK sprytnie wrzucił PPU jako sposób rozwiązania problemu, a ponadto konwersja stała się w ramach układu swoistą manipulacją.
Dlatego proszę nie pisać, że wszyscy obligatariusze chcą konwersji na akcje.
Proszę przedstawiać konwersję jako możliwość do wyboru.
3. Gwoli uczciwości poniżej cytuję moją korespondencję z NS w ramach czatu, gdzie NS uzasadniał zasadność i celowość konwersji jako de facto warunek realizacji układu.
Jasne jest, że Pan KH doznał rozdwojenia jaźni i przyczynił się do przyjęcia układu, który - jak sam wcześniej stwierdził - " nie zostanie zrealizowany"
• alder74: 1. czy opcja 0% konwersji będzie wpisana w propozycjach układy tak samo jak opcja 3% i 66%? 2. czy w propozycjach układu będzie podana metoda podziału odzysków, w szczególności, czy będzie to powiązane z wybraną opcją konwersji - jest to konieczny element świadomego wyboru opcji konwersji.
Kamil Hajduk: Nie będzie wpisana. Opcja 0 proc., o której pisałem, wynika z przepisów ogólnych. Zawsze można zgodzić się (tylko wyraźnie, formalnie) na gorsze propozycje. Nie będzie już zmiany propozycji układowych - jeszcze raz: konwersja służy przypilnowaniu realizacji układu. Może przy okazji słowem wyjaśnienia: proponujemy dłużnikowi, że zabierzemy mu wszystko co wypracuje i praktycznie po zakończeniu układu spółka przestanie istnieć. Jakie dłużnik (aktualny akcjonariusz) ma motywację do realizacji takiego układu? Co więcej, gdyby coś dodatkowo „wpadło”, to również wierzyciele zapowiadają, że zabiorą procedurą „zmiany układu”. Jeżeli miałoby nie być żadnej konwersji, to od razu moglibyśmy zmierzać do umorzenia tego postępowania, bo co komu po zawartym układzie, jeżeli nie zostanie zrealizowany. Jedynie zarząd wierzycieli może mieć motywację do prowadzenia takiego przedsiębiorstwa, bo nie działa dla zysku tylko siebie samych, aby więcej środków do nich wróciło.
Edytowany: 26 stycznia 2019 00:14

poszkodowany
0
Wysłane: 26 stycznia 2019 00:10:27
Brawo Aldler74: to jest dowód na głosowanie Kuratora wbrew woli osób reprezentowany. Czy to może być podstawą do unieważnienia głosowania.

cbie1
0
Wpisów: 103
Wysłane: 26 stycznia 2019 05:38:16
ten walek przeszedl tylko dlatego ze wlasciciele obligacji sa beznadziejnie naiwni jesli te obligacje by byly w rekach akcjonariuszy ci doskonale wiedza ze tam gdzie pieniadze tam kanty i oszustwa sa doslownie co miesiac i robia je nie zwykli akcionariusze tylko wlasciciele .zarzady na konwersje by sie zapisalo nie 100 osob a 9 tys. Pisanie ,ze jak sie wezmie akcje ktore maja wartosc ujemna to sad moze uznac ze moje straty zostaly zaspokojone jest tak samo prawdopodobne ze jak pozycze 1mlnz banku a oddam im obraz przez siebie namalowany to tez mozna uznac ze bank zostal zaspokojony

cbie1
0
Wpisów: 103
Wysłane: 26 stycznia 2019 07:30:28
kilka miesiecy temu pisalem ze ten negocjacie i inwestor to bajki ,ze chodzi pewnie oto ze GB ma pieniadze na kilka miesiecy funkcjonowania i spalic te pieniadze i stanac przed sadem z wyborem albo nasz uklad albo upadlosc bo spl ma na miesiac lub 2 fundusze aby dzialac i koniec i tak sie stalo .nawet jak by sie udalo ten uklad wstrzymac to beda robic jak najszybciej upadlosc zanim straca wladze i odkupia pakiety od syndyka .Nic nie daje wstrzymanie tego jesli nie ma realnego planu co dalej skad pieniadze na dalsze dzialanie

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 26 stycznia 2019 08:50:00
@poszkodowany
Nie jestem prawnikiem; nie jestem pewien, czy są podstawy, by unieważnić głosowanie.
Na moje wyczucie zdolny prawnik mógłby podważyć układ.
Tylko kto to sfinansuje i jaki ma być tego cel?
Według mnie sprawa dla niezabezpieczonych obligatariuszy jest przegrana i powoli można gasić światło.
Można potupać, powściekać się, ale to wszystko to zawracanie Wisły kijem.

Być może sprawa nadaje się do prokuratora, ale.....
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator; ale i ten, prawdę mówiąc, świnia."
(Martwe dusze/M.Gogol)
Edytowany: 26 stycznia 2019 09:03

sylwia16
0
Wpisów: 29
Wysłane: 26 stycznia 2019 10:19:31
Do użytkownika bukos4,
Tak masz rację, że to nie jest forum polityczne. Jednakże chciałabym zaznaczyć, iż sprawa GetBack stała się sprawą polityczną. Jeżeli Ciebie obraziłam moimi poglądami, to przpraszam.
Wiecie , bo mnie zastanwia jeden fakt - brakuje nam uzasadnienia do wyroku z sądu. Od rana próbuję takowy znaleźć, ale nie umiem. Doczytałam się na podstawie arykułów prawnych, iż aby odwłać się od decyzji sądu trzeba mieć uzasadnienie wyroku. Do kogo więc pisać w tym przypadku - do nadzorcy czy kuratora? A więc zacznikjmy rozmawiać konkretnie, a nie obrzucać się jeden drugiego, bo skłócona społeczność nic nie zdziała.

bukos4
6
Wysłane: 26 stycznia 2019 10:20:24
jak ktos ma chwilke to mozna przeczytac oba czaty z kuratorem i RB i moze bedzie wiecej takich kwiatkow, ktore przdadza sie w zastrzezeniach do ukladu

bukos4
6
Wysłane: 26 stycznia 2019 10:23:16
sylwia16 napisał(a):
Do użytkownika bukos4,
Tak masz rację, że to nie jest forum polityczne. Jednakże chciałabym zaznaczyć, iż sprawa GetBack stała się sprawą polityczną. Jeżeli Ciebie obraziłam moimi poglądami, to przpraszam.
Wiecie , bo mnie zastanwia jeden fakt - brakuje nam uzasadnienia do wyroku z sądu. Od rana próbuję takowy znaleźć, ale nie umiem. Doczytałam się na podstawie arykułów prawnych, iż aby odwłać się od decyzji sądu trzeba mieć uzasadnienie wyroku. Do kogo więc pisać w tym przypadku - do nadzorcy czy kuratora? A więc zacznikjmy rozmawiać konkretnie, a nie obrzucać się jeden drugiego, bo skłócona społeczność nic nie zdziała.

spoko nie ma problemu...
uzasadnienie wydaje sad ale to jeszcze nie teraz ta droga
narazie jest tydzien na zastrzezenia
po tygodniu bedzie zatwierdzenie lub nie ukladu
i wtedy pojda zazalenia (nie wiem czy postanowienia w restrukturyzacji maja od razu uzasadnienie czy tez trzeba o nie wystapic, ale jesli wystapic to na pewno do sedziego)
Edytowany: 26 stycznia 2019 10:25

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 26 stycznia 2019 10:28:12
Sylwia16,

sąd nie wydał jeszcze postanowienia o zatwierdzeniu lub odmowie zatwierdzenia układu.

bog41 napisał(a):
Co naprawdę się dziś wydarzyło:

1. zakończyo się zgromadzneie wierzycieli zwołane w celu zatwierdzenia układ,
2. Układ został przyjęty (sąd stwierzdził, że układ układ został przegłosowany, sąd natomiast nie zatwierdził tego układu)
3. od dziś biegnie tygodniowy termin na zgłoszenie zastzreżeń do układu (zastrzeżenia moga składać obligatariusze, których sąd dopuścił do udziału w postępowaniu),
4. kolejny etap to wydanie przez sąd postawnowienia o zatwierdzeniu układu lub odmowie zatwierdzenia. Nastąpi to na rozprawie wyznaczonej przez sąd w drodze obwieszczenia (chyba, że sąd dziś wyznaczył termin rozprawy).
5. Na postanowienie sądu o zatwierdzeniu lub odmowie zatwierdzenia układu służy zażalenie.

poszkodowany
0
Wysłane: 26 stycznia 2019 10:37:54
Sylwia nie ustawa w staraniach. Jak masz jakąś robotę do zrobienia to pisz na priv chętnie poświęcę czas. Adler74 nie ma co opuszczać. Złodzieje zbudowali piramidę, udają że nie ma kasy celem uprawomocnienia kradzieży a potem będą windykować jak tak to niech sami zredukować o 75% zobowiązania swoich dłużników. Podobno wedle prawa wszyscy są równi. Mówię STANOWCZE NIE UŁADOWI WROCŁAWSKIEMU.

bog41
0
Wpisów: 122
Wysłane: 26 stycznia 2019 10:47:46
Wszyscy mamy poczucie krzywdy i bezsilności. Nadal jednak jest szansa, że odzyskamy COKOLWIEK. Dlatego należy w terminie kilku dni podjąc decyzję co do wyboru strategii.

Wyjaśnię jeszce raz sytauację prawną:

1. Układ wejdzie w życie, jeżeli zostanie prawomocnie zatwierdzony przez sąd, a do tego wiedzie następująca droga:
a. mamy tydzień na złożenie ewentualnych zastrzeżeń do układu,
b. po tym terminie sędzia komisarz wyda postawnowienie o zatwierdzeniu układu lub o odmowie zatwierdzenia układu,
c. od każdego z tych postanowień słuzy zażalenie, wiec sąd wyżej instancji ostatecznie zadecyduje o zatwierdzeniu układu, albo odmowie zatwierdzenia. Nie przypuszcam, aby to postanowienie zapadło wcześniej, niż za 4-6 miesięcy.
2. W mojej ocenie sam układ i okolicznści jego zawarcia narusza wiele przepisów prawa i są realne podstawy do jego uchylenia. Nie my jednak będziemy decydowac o uchyleniu układu. Nasze działania moga jedynie zwiększyć prawdopodobieństwo jednej lub drugiej decyzji.
3. Jeśli układ upadnie, to nie będzie nowych propozycji układowych, lecz skończy się postępowanie układowe (wracamy do stanu sprzed wniosku o postępowanie restrukturyzacyjne)
4. Najprawdopodobniej zarząd GBK ogłosi wówczas upadłość (alternatywą jest wniosek o postepowanie sanacyjne).
5. Obserwując dotychczasowy przebieg zdarzeń można załozyć, że przed ogłoszeniem upadłości zarząd wypompuje ze spółki możliwie jak najwięcej kasy. Przyjdzie syndyk (prawdopodobnie taka sama niedojda jak nadzorca, czy kurator), sprzeda resztę za bezcen i my nie dostaniemy nic. Wierzyciele w takiej grupie jak my z reguły nic nie dostają w upadłości.
6. Reasumując: wszyscy musza podjąc decyzję:
a.albo dążymy do upadłości (akceptując powyższe ryzyka),
b. albo akceptujemy układ i zmierzamy do najpierw wprowadznia kontroli nad jego wykonaniem, a w razie potrzeby - do jego zmiany.
Edytowany: 26 stycznia 2019 10:51

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

395 396 397 398 399

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,344 sek.

miqkvncm
flkqzuec
mbrqticx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dgydufvx
ttloiurj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat