0 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 172
Wysłane:
26 stycznia 2019 15:49:09
Nie jest i dla tego należy zacząć walczyć a nie układać się. Ze złodziejem nie moa możliwości się układać bo inaczej Cię okradnie co widać na załączonym obrazku. Tu trzeba walczyć i dodam nawet nie uczciwie bo takie przeciwnik ustalił zasady gry. Jak ktoś się nie zgadza z moją opinia to zapraszam do dyskusji ale popartej faktami a nie "widzimi się". Taką polemikę odsyłam do Pudelka (z całym szacunkiem dla tej platformy rozrywkowej, każdy ma prawo mówić co chce).
|
|
0 Dołączył: 2018-07-21 Wpisów: 103
Wysłane:
26 stycznia 2019 15:49:43
GB to zadna nowosc tu juz z kilkadziesiat firm nie wyplacilo za obligacje polowa to zwykle przekrety nie pamietam ze kto dostal kiedykolwiek jakies pieniadze wieksze jedyne co sie poprawilo to ze gdzies od 3 lat to zamykaja biznesmenow ale co do zwrotow kasy to bez zmian mieli obligacje zabezpieczone na nieruchomosciach gruntach i tez w finale 0 warte moze kilka procent tego co mowi wycena, wady prawne, ciezko sprzedac itp a ze bywa ze akcje prawie upadlej firmy robia sie znacznie wiecej warte niz obligacie swiadczy historia Monari
|
|
0 Dołączył: 2017-11-07 Wpisów: 143
Wysłane:
26 stycznia 2019 18:32:05
do wtorku możemy jeszcze: - wnieść na podstawie art. 136 ust. 2 PrRestr zarzuty przeciwko uchwale nr 5/01/2019 Rady Wierzycieli, w której wyraża zgodę na wyeliminowanie z propozycji układowych Nadzorcy Sądwego mechanizmu konwersji wierzytelności na akcje jako naruszającą interes wierzycieli. - złożyć zażalenie na postanowienie Sędziego (art. 112 ust.3)
Edytowany: 26 stycznia 2019 18:37
|
|
|
|
0 Dołączył: 2016-06-16 Wpisów: 78
Wysłane:
26 stycznia 2019 19:35:48
Tak głupio spytam to ile w końcu dostajemy bo nie jestem w temacie. I czy w tym roku są jeszcze szanse odzyskać kase? mam 85tys zl w obligacjach gb ;)
|
|
0 Dołączył: 2018-11-30 Wpisów: 57
Wysłane:
26 stycznia 2019 19:53:52
W tym roku nic nie dostaniesz, pierwsza miniratka ( 2% z 25% ) to połowa 2020 roku.
|
|
0 Dołączył: 2018-05-11 Wpisów: 528
Wysłane:
26 stycznia 2019 20:27:36
Hm... jeśli tutaj zaglądają nasi wrogowie, to może trzeba się przenieść na jakieś inne forum, jakoś weryfikować kto może czytać, pisać ?
|
|
127 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 2 050
Wysłane:
26 stycznia 2019 20:54:22
Ktoś rozważa pozwanie dystrybutora- PKO, Citi, Alior, Michael/Strom i kilku innych? Teoretycznie dokumenty w oparciu o które inwestor dokonywał ocenę były nieprawdziwe. Zastanawiam się na ile taka droga może być skuteczna?
|
|
1 Dołączył: 2012-08-12 Wpisów: 357
Wysłane:
26 stycznia 2019 21:47:26
Jeśli ta farsa zwana układem zostanie zatwierdzona, to naprawdę zostanie tylko walczyć przy pomocy mediów i może zainteresowanych polityków, bo z takiego pseudoukładu kasy żadnej nie będzie. 1 (słownie jeden) procent po 2 latach od zatwierdzenia i to mocno niepewny, bo sam zarząd nie daje sobie szans na skuteczne działanie. Układ jest wtedy gdy obie strony idą na ustępstwa w imię wspólnego interesu, tu tylko jedna strona dostaje w d..., a to w takim razie nie układ tylko grabież. I to chce zatwierdzić sąd ? Ludzie, w jakim kraju my żyjemy. To przecież upadłość powinna dać więcej niż 1%, wystarczy żeby byli rozsądni kupcy na te pakiety. A zadowolić się jednym procentem, żeby zgraja "nieudaczników" mogła się napaść do syta, to już masochizm.
|
|
208 Dołączył: 2018-10-03 Wpisów: 1 287
Wysłane:
26 stycznia 2019 22:14:56
Joker napisał(a):Ktoś rozważa pozwanie dystrybutora- PKO, Citi, Alior, Michael/Strom i kilku innych? Teoretycznie dokumenty w oparciu o które inwestor dokonywał ocenę były nieprawdziwe. Zastanawiam się na ile taka droga może być skuteczna? Może być tu szansa na polubowne załatwienie tematu.
|
|
Wysłane:
26 stycznia 2019 22:28:32
W tej sytuacji to chyba tylko interwencja Rządu jako Gracza z dużym "akumulatorem" finansowym może uzdrowić sytuację. Juz kiedyś postulował i wystąpienie do Władz o nacjonalizację spółki Skarb Panstwa może nas spłacić w 100% obligacji skarbowym np 10-letnimi. Przejąć spółkę i windykować. A nawet prowadzić zwykły biznes przez 10 lat i nawet na tym zarobić. Tak robi np. KRUK. Osoby potrzebujące szybko kasę będą mogły sprzedać akcje. A reszta przynajmniej nie straci. Tak więc apelujemy do władz. Tu nie chodzi o wyciąganie społecznej kasy podatnika lecz o ochronę Polaków Obywateli tego Kraju którzy płacą podatki tu w Polsce. Taki ABRIS nie doprowadzi ani 1 grosza d skarbu państwa. A dodatkowo Dłużnik-złodziej rząda oddłużenia a sam zamierza ściągać kasę z osób mających długi. Jak to jest Państwo Prawa i Sprawiedliwości to ja dymam na takie państwo. Właśnie teraz przyszła chwila weryfikacji Rządu czy jest rządem Wszystkich Polaków czy tylko wybranych. Pozdrawiam Pana Premiera podpowiem, że w tej firmie w postaci naszych wierzytelnosci jest 23% VAT to jakieś 500 mln złotych. Niezłe wsparcie dla programu 500+ itp. My Polacy nie wytransferujemy tych pieniędzy za granicę o ABRIS już tego Pan nie może powiedzieć. Apeluje do wszystkich Forumowiczów o apel do Władz o interwencję.
|
|
|
|
46 Dołączył: 2010-08-07 Wpisów: 1 795
Wysłane:
26 stycznia 2019 22:36:31
Ale jak Ty sobie wyobrazasz nacjonalizacje spolki ...? Jedyne co wydaje sie mozliwe to wsparcie finansowe spolki ale w tym wypadku , przy tym zarzafzie to jest akurat bezsensu
|
|
Wysłane:
26 stycznia 2019 23:01:39
No właśnie wsparcie finansowe spółki poprzez jej wykupienie w całości wraz z zobowiązaniami. Obecny Zarząd "dał d..." nie bójmy się tego sformułowania. Dąbrowski od 9 miesięcy płacze jaki to banku GetBack a jak przyszło do głosowania układu to walczył o zachowanie niepodzielnej wladzy w GetBack dla ABRIS. Nawet potajemnie ułożył się z RB i w przerwie obrad Sądu uchwalili sobie uchwałę nr 5 z 2019 roku gdzie RB rezygnuje z NASZYCH PIENIĘDZY. Ma RB gest przej... 1.5 mld złotych w kwadrans to nawet Bruster nie potrafił (Milony Brustera). Jedyne co nam pozostało jeżeli chcemy odzyskać nasze pieniądze to apel do Rządu. W końcu jego obowiązkiem jest bronić obywateli tego kraju przed zagrożeniami zewnętrznymi. No chyba, że po sporze z ABRIS tak nabrał strachu w g..... że teraz ABRIS może robić w Polsce co chce i traktować Polskę i Polski Naród jak swój folwark.
|
|
0 Dołączył: 2019-01-01 Wpisów: 22
Wysłane:
26 stycznia 2019 23:11:05
Joker napisał(a):Ktoś rozważa pozwanie dystrybutora- PKO, Citi, Alior, Michael/Strom i kilku innych? Teoretycznie dokumenty w oparciu o które inwestor dokonywał ocenę były nieprawdziwe. Zastanawiam się na ile taka droga może być skuteczna? . Ja będę chciał wystąpić na drogę sądową kupowałem w Getin Byłem jeszcze u prawnika i Przedstawiłem mu podobną tezę którą ty teraz napisałeś słabo to widzi, Moje zdanie jest takie że to bank wprowadził mnie w błąd bazując na sfałszowanych danych A to że on o tym nie wiedział bo opieral się na informacjach z KNF od audytora i od samego Getbacku nie zwalnia go z odpowiedzialności za to co sprzedaje. Przynajmniej tak mi się wydaje
|
|
Wysłane:
26 stycznia 2019 23:30:35
A co w tym dziwnego i nienormalnego, że bankruta Ktoś wykupuje. Dziwne to jest, że Oszustowi w imieniu Rzadu Polskiego Sad umorzy długi i pozwoli spokojnie ściągać długi z Obywateli Polskich.
|
|
6 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 679
Wysłane:
26 stycznia 2019 23:38:40
Joker napisał(a):Ktoś rozważa pozwanie dystrybutora- PKO, Citi, Alior, Michael/Strom i kilku innych? Teoretycznie dokumenty w oparciu o które inwestor dokonywał ocenę były nieprawdziwe. Zastanawiam się na ile taka droga może być skuteczna? ja to PKO widze wylacznie po stronie Spolki. spolka jest strona tej transakcji to wlasnie wytknalem dwórce Pietkiewicz na ZW. ona jest do tego oddelegowana a liczba pozwow 0. twierdzila ze to koszta ale jej powiedzialem ze mozna zwolnic. radca GBK bronil jej ze nie, ale radca z sali poparl mnie ze tak; musimy spowodowac przejecie wladzy w tej spolce, jesli sad zwolni z kosztow(a jest duzo argumentow: nacisk medialny, bank pisowski) to praktycznie nic nie ryzykujemy poza wynagrodzeniem prawnika PKO, ale tam sa widelki; szczerze to taki wniosek o zwolnienie z kosztow plus pozew majac dostep do danych finansowych i danych transakcji bylbym w stanie sam napisac, a jakby bog41 pomogl to w ogole:) natomiast dystrybutorzy przy indywidualnych to po ukladzie tak jak najbardziej, ja bede pozywal IB ale czekam na rzecznika finansowego i prokurature
Edytowany: 26 stycznia 2019 23:43
|
|
0 Dołączył: 2018-07-21 Wpisów: 103
Wysłane:
26 stycznia 2019 23:39:01
[quote=poszkodowany]No właśnie wsparcie finansowe spółki poprzez jej wykupienie w całości wraz z zobowiązaniami. Panstwo nie moze tak wspomagac prywatnego bankruta bo by wsyscy chcieli .Nas utopila RW z naszym przedstawicielem ktory pracuje dla Abrisu a jesli Abris przyslal tutaj swojego przedstawiciela to na Bankier i Facebooka pewnie tez i wyszlo im super na 9 tys, tylko 100 chcialo konwersji takiego sukcesu napewno sie nie spodziewali
|
|
6 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 679
Wysłane:
26 stycznia 2019 23:40:36
orekki napisał(a):Jeśli ta farsa zwana układem zostanie zatwierdzona, to naprawdę zostanie tylko walczyć przy pomocy mediów i może zainteresowanych polityków, bo z takiego pseudoukładu kasy żadnej nie będzie. 1 (słownie jeden) procent po 2 latach od zatwierdzenia i to mocno niepewny, bo sam zarząd nie daje sobie szans na skuteczne działanie. Układ jest wtedy gdy obie strony idą na ustępstwa w imię wspólnego interesu, tu tylko jedna strona dostaje w d..., a to w takim razie nie układ tylko grabież. I to chce zatwierdzić sąd ? Ludzie, w jakim kraju my żyjemy. To przecież upadłość powinna dać więcej niż 1%, wystarczy żeby byli rozsądni kupcy na te pakiety. A zadowolić się jednym procentem, żeby zgraja "nieudaczników" mogła się napaść do syta, to już masochizm. ja tez sklaniam sie ku upadlosci od wtorku; pamietaj ze 1% to i tak moze byc duzo, za mna we wtorek w kolejce stal pelnomocnik osoby ktora ma obligi na 18,5 mln; 1% to caly czas 185.000 zł
|
|
0 Dołączył: 2018-04-21 Wpisów: 582
Wysłane:
26 stycznia 2019 23:42:57
bukos4 napisał(a):1. na pewno podczas ZW i calej afery z ukladem realizowal interesy Abrisu, nie nasze 2. dzialy sie tam rzeczy ktorych juz nie da sie obronic...kto byl to widzial... 3. na ZW bylem obecny ja, vox, jenes, okradziona, pawel, myheavydrumm, omicron. wszyscy mamy takie same odczucia, ba to nawet nie odczucia, pewnosc! 4. nie wiem nic o kasie za jakies akcje czy obligacje, ale sadze ze pobiera wynagrodzenie za zasiadanie w RN (co jest niesprawdzalne z uwagi na tajemnice spolki) i to jest przyczyna panicznego strachu przed przejeciem przez wierzycieli spolki (kramik by sie zamknal) 1/ PPU jest prowadzone zgodnie z prawem - RW finalnie uprościła PU, aby zminimalizować ryzyko zaskarżenia - tzn. ostatecznie rezygnacja z wariantu z inwestorem (brakowało wiążących ofert) oraz cash-sweep i konwersji 2/ pobieranie wynagrodzenia w RN wymaga w każdym przypadku uchwały WZA, które są publikowane w ESPI; zamiast rzucać zarzuty proszę przejrzeć ESPI Spółki 3/ na ZW krzyczał pan, że "skoro nie chcą konwersji to coś tam musi być" - po sprzedaży aktywów i dystrybucji do nas pozostaną tylko roszczenia wobec tych, którzy nas okradli; emisja akcji do wąskiej grupy "znajomych" ułatwiłaby przejęcie spółki przez te firmy; zwrócę uwagę, że Quercus nie przyłączyłby się do konwersji, tak samo Idea Bank; trochę to burzy wspomnianą teorię spiskową o złocie zakopanym w ogródku 4/ powyższe rzeczy powinni byli Wam przekazać informatorzy z RW; jak widać potrzebowali tylko Wasze głosy, aby przejąć kontrolę nad Spółką, a takie informacje by im tego nie ułatwiły
|
|
0 Dołączył: 2018-07-06 Wpisów: 201
Wysłane:
26 stycznia 2019 23:44:56
bukos4 napisał(a):orekki napisał(a):Jeśli ta farsa zwana układem zostanie zatwierdzona, to naprawdę zostanie tylko walczyć przy pomocy mediów i może zainteresowanych polityków, bo z takiego pseudoukładu kasy żadnej nie będzie. 1 (słownie jeden) procent po 2 latach od zatwierdzenia i to mocno niepewny, bo sam zarząd nie daje sobie szans na skuteczne działanie. Układ jest wtedy gdy obie strony idą na ustępstwa w imię wspólnego interesu, tu tylko jedna strona dostaje w d..., a to w takim razie nie układ tylko grabież. I to chce zatwierdzić sąd ? Ludzie, w jakim kraju my żyjemy. To przecież upadłość powinna dać więcej niż 1%, wystarczy żeby byli rozsądni kupcy na te pakiety. A zadowolić się jednym procentem, żeby zgraja "nieudaczników" mogła się napaść do syta, to już masochizm. ja tez sklaniam sie ku upadlosci od wtorku; pamietaj ze 1% to i tak moze byc duzo, za mna we wtorek w kolejce stal pelnomocnik osoby ktora ma obligi na 18,5 mln; 1% to caly czas 185.000 zł W tym wypadku jestem pesymistą i dla mnie to jest 99% straty, czyli 18,3 mln straty. Wiem, że każda opcja jest zła, ale upadłość wydaje mi się bardzo kiepskim pomysłem.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-21 Wpisów: 582
Wysłane:
26 stycznia 2019 23:47:30
anvil napisał(a):Zgadzam się z NerfMe. Co możemy, to jeszcze powinniśmy zrobić!! Jeśli odpuścimy to tylko przyklepiemy i utwardzimy w przekonaniu bezkarności cwaniaków, którzy i tak już nas okradli. Nie jestem znawcą finansów ale klepnięty układ aż pali w oczy swoją bezczelnością wobec Nas. Sam czas 8 lat to plucie w twarz Nam obligatariuszom. Wielce ubolewam, że Nasz przedstawiciel RB nawet słowem komentarza nie piśnie o ostatnich kilu dniach. Pracujemy nad planem restrukturyzacji w obliczu braku sprzedaży całości aktywów do Hoist. Równolegle trwają trudne negocjacje z Hoist co b. mocno angażuje RN. Wpisy na forach nie zmieniają rzeczywistości. A GBK to tylko dodatek do pracy zawodowej
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.