PARTNER SERWISU
mvzxellr
m66_pl

m66_pl

Ostatnie 10 wpisów
Dzięki, nie spodziewałem się że są 4 i nie zjechalem w dół. Silenced Te trzecie mogła podpisać poprawnie...

Jeżeli ktoś nie widział, to jest info o zbyciu przez p. Babińską. Tylko niecałe 20k, a nie jak to się przewiało na forach 100k.
biznes.pap.pl/espi/pl/reports/...

Swoją drogą kazus spółki dosyć ciekawy. Czyżby rzeczywiście niedokonanie nalezytej staranności? Nie ogarnęli? :)
Zawieszenie za te kilka procent akcji?

Na fejsbookowej grupie niby jest już ponad 5%, tylko co z tego.

Ważne żebyśmy my zarobili. Jest gaming, jest znane nazwisko, wisi na widłach.

Robert Lewandowski inwestuje w spółkę :)

moviegames.pl/robert-lewandows...

Ciekawe czy będzie to miało wplyw również na kurs PlayWaya.

30go jest webinar z prezesem i zaczęły mi się wyświetlać reklamy ipo na fb.
Czy brać? Jak się nie skończy hype to może rosnąć, ale wg mnie nie pod fundamenty.

Jak na spółkę posiadająca "agencje Kool Things specjalizującea się w międzynarodowej promocji gier", to coś słabo widać te będące na ukończeniu gry.
Pre alpha gameplay ma niecałe 400 wyświetleń na YT, funpage Uragun 2k obserwujących, na Instagramie brak konta. Instagram firmy obserwuje 3k.
Jeszcze cytat z forum na Steam: "
At the moment it's really hard for us to pinpoint a certain timeframe but we definitely want to go live with the game this year and right now the Q3 2020 seems possible"
Z wcześniejszej dyskusji wynika że miała wyjść w grudniu, jeżeli dobrze rozumiem, w dokumencie informacyjnym zapisano 2/3Q... Hmmm

Ale gra wygląda fajnie :)

tratata napisał(a):
Już praktycznie nigdzie nie ma srebra fizycznego. Granulat srebra sprzedaje się po ok 100zł za uncję na allegro a na comex dalej ok 12usd za uncję. Totalne oderwanie fizycznego srebra od kontraktów. Na kontraktach kilka podmiotów trzyma większość kontraktów sprzedaży z JP Morgan I chyba Citybank na czele. Jeśli ludzie zaczną kupować srebro to będzie mega wyciskanie z krótkich pozycji.

Złota po cenie około spotu nie ma już od zeszłego tygodnia. Srebro dokładnie jak piszesz, ale na dziennym widać już chyba odbicie, zamknięcie powyżej 13dol powinno dać też taki sygnał na tygodniowym.

U nas lekka panika (miasto ok 200k), w bankach nie ma dewiz, nawet jak się zamówi, to dostawy gotówki leżały w zeszłym tygodniu.

Cena fizycznego srebra też ma się nijak do giełdy. Trudno kupić uncję poniżej 70zł, a spot wychodzi około 50...
Ludzie chcą mieć kruszec w domu, taka rozbieżność pokazuje tylko ile warte są nasze elektroniczne portfele.

Tutaj często kupisz w okolicy spotu:

http://numimarket.pl/

Ale to bardziej jako lokata, bo jak napisał poprzednik, przy sprzedaży pośrednicy zgarną ewentualny zysk z kursu :)

Dzisiaj od ok. 11tej system IdeaBanku ma awarię, nie da się zalogować, a nawet jeżeli to się uda - próba wykonania przelewu kończy się błędem. Były też momenty, kiedy wyświetlał się komunikat o przerwie technicznej (nie planowanej). Sytuacja wielokrotnie zgłaszana już na FB, na infolinię oczywiście nie można się dodzwonić.
Z perspektywy klienta, coraz więcej przemawia za przeniesieniem konta (np brak aplikacji mobilnej i wyjątkowo upierdliwy nowy system, brak wpłatomatów, więc i tak trzeba mieć konto gdzieś indziej).

Dawno nie pisałem, nie mam teraz czasu na giełdę.

PHO sprzedany dosyć dawno nieco powyżej 1zł, strata ponad 50%

Reszta bez zmian.

mdd napisał(a):
jest kupiec na LGL za 2 Mln PLN

Nie rozumiem, dlaczego sprzedają za 2mln spółkę, która podpisała umowę na dotację na ponad 14mln.

Portfel bez zmian.

VTI chyba zamknie się dzisiaj powyżej 50 groszy hello1

Brak gotówki na zakupy, ze sprzedawaniem też mi się nie spieszy.

1/3 KOVa sprzedana po 1,40, zysk 27%
Nie może rosnąć, jak wszyscy myślą, że na pewno urośnie... Think

Reszty nie ruszam.

Portfel bez zmian.

Martwi spadek PHO, ale pakiet jest malutki, więc może spokojnie czekać do 2020 roku.
VTI chyba było trzeba sprzedać po 0,49... no trudno, niech czeka.

KOV... po uśrednieniu jestem na plusie, irytująca spółka, choć może to wynika z emocji wylewanych na forum, niż z samej jej działalności. W końcu wiercą, pompują, budują, dobra komunikacja z inwestorami - wszystko cacy :)
Chyba jednak 1/3 zostanie sprzedana po info z Nigerii a 2/3 będzie czekało do emerytury.

Zakupów nie planuję, wszystko na razie idzie na inwestycje we własnym przedsiębiorstwie.

No ładnie... Trzeba by zrobić listę doradców, którzy wprowadzają takie cuda. Po COA i Sevenecie Goadvisers... Teraz chyba na prawdę nie warto wchodzić w emisje pierwotne, tylko lepiej wprowadzić sobie swoje cudo, wyciągnąć kasę i bye bye salute
AER z tego co pamiętam pozbył się wszystkich akcji Avtecha, nie widać korelacji, kurs +6%

Chodzi mi o to, że na jednym Aralu jest tylko LPG i jest "nasza" końcówka, na drugim nie ma nic, na trzecim jest tylko CNG, na czwartym jest LPG, ale nie mają adapterów na końcówki...

Akcji nie dokupuję, pieniądze nadal potrzebne mi są na coś innego. Jeżeli sprzedam VTI i PHO, będę czegoś szukał, ale na pewno niczego z listy PB ani żadnej innej. Pewnie zacznę od ostatniej strony forum i wybiorę coś z ticker rank na stooq powyżej 300 ;)

Skład portfela bez zmian. Po powrocie do kraju miło zaskoczył mnie kurs KOV, czego nie mogę powiedzieć o raporcie Photona... co się stało?

Odbiegając od tematu, może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego na jednej stacji w Niemczech jest gaz LPG, na drugiej CNG, a na każdej inna końcówka nalewaka? Przy czym wszystkie stacje to np. Aral. W Austrii tylko "Erdgas" a w Szwajcarii wcale gazu nie widziałem Think

Przy fizycznym złocie najkorzystniej kupić monety. Na sztabki jest moda i zazwyczaj osiągają ceny znacznie większe niż spot. Monety można kupić po cenie spot + niewielki procent.
Przy okazji można zebrać ładną kolekcję XIX i XX wiecznych monet.

Ze sprzedażą też nie ma problemu, oczywiście nieco poniżej spot.

Mogę na priv podać namiary na kilka miejsc, w których można bezpiecznie dokonać zakupu.
Ważne jest kupowanie u sprawdzonych sprzedawców, żeby niedoświadczony kupiec nie nadział się na falsa (zazwyczaj nie trzymają próby złota).

sss56 napisał(a):
Przyłączam się do pytania odnośnie omówienia raportu.

Ja również :) Oczywiście w miarę możliwości czasowych.

Dlaczego kupiłeś Yellow? Też się nad tym zastanawiałem, można kupić poniżej nominalnej... ale odpuściłem. W sumie to nie znalazłem żadnych plusów, poza tym, że "wydaje się tanio".

S zamknięte na 1784 - zarobione ok 15 pkt
L zamknięte na 1777 - zarobione ok 24 pkt

Do końca miesiąca nic nie dokupuję, gotówka jest mi potrzebna na coś innego, poza tym idzie chyba korekta/dalsze spadki.

Nie wiem gdzie ustawić stopa na KOV... jutro i w poniedziałek nie będę miał dostępu do netu.

Krezus sprzedany po 7,36, zysk 105,58%
Źle ustawiony stop i akcje poleciały, emocje zrobiły swoje. W każdym razie zarobione dobrze hello1

W portfelu nadal:
KOV - 9,09%
PHO - -9,13%
VTI - -4,16%

L na złoto - w tej chwili "zarobione" prawie 50 punktów, stop postawiony, w miarę dobry zysk na pewno więc będzie.

Martwi mnie VTI, przy sporym wolumenie znowu odbiło się od 50 groszy - 4 raz...

Na KOV nie pokonano oporu na 1,22 - 3 raz... poza tym, dlaczego rozwiązana została spółka KOV Nigeria Ltd?

Edit: S na gold po 1799, stop 5 pkt (mniej więcej), Lka zostaje nadal otwarta.

Jednak wziąłem L po 1753, z ciasnym stopem.

Powinienem wziąć L na złoto, ale jakoś nie mam przekonania. Chyba poczekam na to, co będzie po weekendzie. Lewar 1:100 szybko oducza pochopnych ruchów...

Dzień jak co dzień :) Trochę akcji zostaje sprzedanych na coraz niższych poziomach a na fixie 3 akcje ustawiają kurs "jako tako", żeby nie było -18%...

Małe podsumowanie:

KOV 1,81%
KZS 67,59%
VTI -18,75
PHO 7,39%

Po raz pierwszy od dawna na kovie jest zieleń... Dancing
Krezus dzielnie trzyma 6 zł, zobaczymy co dalej.
Venture... no cóż, cały NC wygląda raczej cienko.

Obserwowałem dzisiaj wykres Yellow Hat, ktoś chyba bardzo chciał pozbyć się akcji, najpierw ustawił zlecenie kupna 1 mln akcji po 11 gr, po jakimś czasie je zdjął (popyt się nie przyłączył) i wyrzucił co miał po 10 gr.
Nikt tego nie chce kupować... ciekawe.

Na AER można dzisiaj było trochę ugrać, ale poranna cena była dla mnie zbyt wysoka.
Vistula otworzyła się z luką ...ale w dół, na razie nie tykam.

Muszę przypilnować GC.F wyjście z trójkąta ponad 1750 pozwoli na atak na 1900 a potem albo nowe szczyty, albo znowu odbicie od oporu.

Krezus dzisiaj zachowuje się pięknie :) Zobaczymy jak się zamknie, wolumen nawet nawet, o ile popyt jest rzeczywisty to może dzisiaj będzie nowy szczyt. Jak na razie wszystkie pakiety pod widłami są zbierane.

Do obserwacji dochodzi VST.

Z AERem oczywiście masz rację, spółka przestała mi się podobać gdy sprzedali udziały w Avtechu zaraz po emisji. Po ile oni je sprzedali? No i dlaczego nie kupili sobie akcji po 30gr, tylko objęli nowe po 25... pewnie po to, żeby sprzedać tyle starych akcji ile dostaną nowych.
Ale :)
To nie Petrol, nie zarobią na puszczaniu akcji w rynek po cenie niższej od ceny objęcia. Stąd cena akcji poniżej 30gr wydaje mi się atrakcyjna na kilkudniwą spekulację. Podobnie przy Avtechu, w sumie dzięki tej spółce mój portfel nie został aż tak zmasakrowany we wrześniu. Niski kurs chyba nikomu z akcjonariuszy większościowych nie jest na rękę, nie ma jak sprzedać swoich akcji.

Na AER dalej mi nie pasuje wolumen w stosunku do FF i lockupów. Ogólnie wychodzi na to, że Pan Husajn i "Pan" Abudabi-cośtam chcieli mieć powyżej 50%. Muszę doczytać jaką większością głosów można wg brytyjskiego prawa zrobić emisję i to bez zwoływania walnego, tylko uchwałą zarządu, no i jak można taką uchwałę zaskarżyć. Może da się coś ugrać na jakichś przepychankach.

Powoli szukam spółki, którą będę mógł zastąpić Krezusa.

Wszędzie w internecie reklamy "Zarabiaj na spadkach" itp. więc zakładam, że jednak rynek wzrośnie. Oczywiście nie tylko z tego powodu.

Na razie przeglądam NC, zbliżają się raporty za III kwartał. Ale cały NC spada jak spadał... Wcale się z resztą nie dziwię, ogromna część spółek to wydmuszki.
Może zamiast inwestować w spółkę, korzystniej byłoby samemu ją założyć i wprowadzić na NC?

Na razie w obserwowanych AER, pomimo tej ekspresowej emisji. Wszystkie emisje (oprócz tej "dla ludu") obejmowane po 5 pensów, więc koło 30 groszy chyba można brać. Ale okazja już była... zobaczymy.

AMB - będę myślał po odcięciu dywidendy i raporcie. Udało mi się na niej zarobić w okolicach kursu 3 zł, może uda się w okolicach 6zł.

W celach edukacyjnych PCA, ciekawe czy wypłacą tę dywidendę do Świąt king i MMA - gdyby zmienili branżę na sporty walki to spokojnie jeszcze kilka emisji w rynek by upchnęli.

W weekend dalsze poszukiwania. W sumie to Krezus mógłby wybić ponad 5,3-5,4 i leżeć na rachunku dalej.

Prognoza na 2011 rok ma zostać lekko przekroczona już w III kwartale (jeżeli chodzi o zysk) - 2,1mln.
Z emisji dostali nieco ponad 1 milion, z czego 400tys. zjadły koszty. W sumie nie wiem po co spółce było 600 tys. zł + wprowadzenie na giełdę. Do tego jeszcze WDM objął 80 tys akcji serii B po 10 gr.

Czyżby udziałowcy chcieli spieniężyć trochę papierów? Przy tej płynności to jednak niemożliwe...

Może się tutaj da pohandlować malutkim kapitałem, ale przy takim FF i dziurawym arkuszu? Poza tym kogo teraz obchodzą grodzie przeciwpożarowe ;) Jak by jakieś batmobile "produkowali", to co innego Shhh

Co nie znaczy, że się paru złotych nie da zarobić...

KOV -6,36%
KZS 43,85%
VTI 0,00%
PHO 8,69%

Może jednak wyjdę w tym roku na zero...

To cały FF został przehandlowany 3 razy?
Ktoś musiał sypać.

Swoją przygodę z giełdą rozpocząłem na początku 2009 roku, całkiem przypadkiem trafiłem w ostatnie tygodnie bessy.
Trudno było wtedy nie zarobić. Moje początki to zarobek po 100% na Komutroniku (kupionym zaraz potem, gdy poszeł komunikat o tym, że prezes dokupił, chyba po 3zł z hakiem), oraz Silvano, kupowanym jeszcze poniżej 2zł. Nota bene gdybym zostawił zakupione wtedy SFG, byłbym teraz zarobiony bardziej niż jestem w rzeczywistości.

Ale przejdźmy do obecnego portfela akcji.

Mam tylko 2 zasady, których bezwzględnie przestrzegam.

1. Nie kupuję spółek z Wig20
2. Nie kupuję spółek z ratingiem D

W tej chwili portfel skłąda się z 4 spółek:

1. KOV (część brana po 1,55, dawno dawno temu, część po 0,87) - średnia zakupu 1,1
Spółka wysokiego ryzyka, stop w okolicach 0,8, planuję trzymać dłużej przynajmniej 1/3 pakietu, z resztą pewnie się pożegnam po info o AIM

2. KZS (gram na nim od jakiegoś roku, daje dobrze zarobić) - ten pakiet kupiony po 3,58
Kurs przy oporze, stop ustawiony. Zobaczymy... a fundamentalnie Eliza powinna mieć super wyniki, cały Toruń był w ich plakatach o skupie złota (a płacą 56zł za gram, zarobiek prawie 100%.)

3. VTI (zakup sierpniowy...) - 0,48 Wydaje się, że w spółce wszystko idzie dobrze. Ostatnie akcje obejmowane po 80gr... Niski FF, czekam na powtórkę z ostatniego wystrzału, przy czym przy ucieczce kapitału z NC może to być okres dosyć długi Think Bez stopa.

4. PHO (zakupiony pod wpływem impulsu, więc pewnie będzie strata) - za 2,3
Branża przyszłościowa, ktoś skupuje ostatnio większe pakiety (ktoś też sprzedaje), w sumie, to mogę sprzedać z symbolicznym zyskiem, bo jakoś nie jestem przekonany, że był to dobry zakup... ale niech jeszcze poleży. Mam mały pakiecik.

Stopę zwrotu podam po dzisiejszym zamknięciu.

Gdyby była okazja to nawet "żona prezesa" mogłaby skupić kilkaset k akcji za śmieszne pieniądze. FF zostałby poniżej 10% i z kursem można by cuda zrobić.
Coś chyba jest jednak mocno nie tak...

Dzisiaj wzrost kursu na zwiększonym obrocie. Jest jeszcze wcześnie, więc obrót powinien być większy niż na początku miesiąca.

Żeby wybicie się potwierdziło kurs powinien się zamknąć powyżej 0,46, czy od razu 0,51?

Popyt jednak jakby "zdechł", zobaczymy czy to tylko okazja na pozbycie się akcji ( w sumie słaba, bo pakiet za kilkanaście k może wyzerować cały dzisiejszy wzrost...)

Mamy firmowe w BNP i dostęp internetowy jest strasznie niewygodny. Do każdego logowania podajesz login, hasło i kod sms. Nie możesz normalnie podać hasła, tylko tylko wpisujesz np. jego 1,3,5 i 11 znak...

U mnie pokazuje z 20 min. opóźnieniem. Teraz czas zaczął lecieć dziwnie...

W piątek w NBP w Bydgoszczy można było kupić złote monety ok. 12% taniej niż cena spot. W poniedziałek już nic nie było, natomiast w innych oddziałach wstrzymano odgórnie sprzedaż.
Zaczynają przychodzić "ludzie z ulicy", chcący kupić złoto, ale jeszcze telefony się nie urywają, jak to bywało, kiedy telewizja pokazywała monety z parą prezydencką...

Złom coraz trudniej kupić, masa złotników/właścicieli lombardów trzyma, "bo będzie drożej".

Platyna biła swoje rekordy 4 lata temu. Pamiętam, że wszyscy kupowali, na zasadzie, że skoro ciągle rośnie, to będzie rosło dalej. Wiele osób zostało z tą platyną do dzisiaj i z pewnością chce wyskoczyć z inwestycji, jeżeli zdarzy się okazja. Między innymi to moim zdaniem hamuje wzrost ceny platyny.

Złoto bije kolejne rekordy, sprzyjają temu artykuły w tym stylu (mój ulubiony fragment):

Cytat:
Dziś, kiedy sytuacja jest zdecydowanie gorsza dla dolara, Stany Zjednoczone stoją nad przepaścią, złoto błyszczy bardziej niż wówczas w styczniu 1980 roku, kiedy sowieckie wojska wkroczyły od Afganistanu a Iran krwawił rewolucją islamską. Sytuacja USA, chociaż nie była wtedy zadowalająca, nie była tragiczna, jak obecnie.

Zatem, kto dziś chce rozsądnie postępować ze swoim majątkiem finansowym lokuje go w aktywa bezpieczne. Najbardziej uniwersalnym jest złoto (...)

całość na stooq.pl/n/?f=497229&searc...

Jak to z bańkami, nie wiadomo, czy to już koniec, czy da zarobić jeszcze z 50%...

lajkonik napisał(a):
mathu napisał(a):
A ja zapytam z innej beczki - gdzie i jak sprzedać coś fizycznego ze złota? Biżuterię albo coś w tym stylu. Tylko tak sprzedać, żeby to było zbliżone do cen gold spot :)

Sorry, ale nigdzie blackeye ,
Generalnie tzw 3 próba w wyrobie w Polsce wyceniana jest na €50, a w takiej Chorwacji na €40. Jubilerzy podobno kupują po €20 i z tego robią swoje wyroby. Za to skup w granicach €15-17 w obu krajach. Ceny za gram ! Czyli w skupie ok. 660-670 dolarów uncja. W przeliczeniu na czyste złoto 1130 dolarów.

Trochę lepiej wygląda biżuteria "historyczna" tzn rosyjska czy austro-węgierska z odpowiednimi puncmi. Tu, gdy wyrób jest ładny możesz na licytacji dostać sporo więcej Shhh

Aż tak źle nie jest, można spokojnie sprzedać wszystko na minus 10-15%, w zależności od tego, ile masz. W próbie 0.585, za wyższą można dostać oczywiście więcej.

Zastanawiam się, czy to GoA nie przyczynił się do pierwszych spadków. Doradca objął mniej niż 5% akcji, mógł więc spokojnie sypać bez informowania. Sytuacja na debiutach była ogólnie kiepska, więc postanowili, że pozbędą się problemu. A dalej samo poszło.

Do dzisiaj cały ff został przehandlowany już ponad dwa razy (skoro kupcy AERu nie sprzedawali akcji), dołek wydaje się, że był na 0,32zł.

Czy spółka osiągnie prognozowany wzrost przychodów i zysku przy takiej ogólnie złej sytuacji? Pewnie nie, ale w dokumencie informacyjnym jest stwierdzenie, że zostanie zachowany brake-even nawet przy 40% spadku przychodów (nie pamiętam, która strona).

W żadnym wypadku nie twierdzę, że to jakaś super okazja i nie namawiam do zakupów, nie chcę też, żeby post został potraktowany jako naganianie, bo do 1 grosza za akcję już nie tak daleko ;) Zastanawia mnie jedynie, ile spółka może spaść, chyba niezbyt zasadnie. Spółka, która coś robi i coś zarabia, bo taki Oil to rozumiem, że poleciał poniżej nominału... joker

Cena nominalna to ok 22 groszy, 30-40 gr wydaje się więc być tanio. Wydaje mi się, że na taki spadek kursu wpłynęło niefortunne zbycie akcji przez AER, a następnie sytuacja na globalnym rynku.

Przed ogólną zwałą kurs miał ochotę zatrzymać się na 0,5 zł, poniżej nie było widać sypania, na 48-49 groszy ustawiało się sporo zleceń kupna.

Nadal nie wiemy, po ile zostało sprzedanych 800k akcji. Można jedynie szacować, że poniżej ok. 1,6zł i powyżej ceny objęcia (mam nadzieję ;) )

Interesujuące rozważania o tym, jak USA będą spłacały zobowiązania w razie nie zwiększenia limitu:

Cytat:
Can Treasury prioritize bond payments?

blogs.reuters.com/felix-salmon...

Tablice rejestracyjne są, więc przypuszczam, że przegląd musiał przejść. Czyli jeździ, skręca i hamuje; świeci i trąbi ;) To raczej pozytywne informacje, czego jednak po kursie nie widać. Czego teraz oczekuje rynek?

AerFinance sprzedało wczoraj wszystkie udziały w Aviatech (800 tys.)

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Nie widzę tego różowo w długiej perspektywie.

Byłem w Toruniu w pralni (C.H. KOMETA (Geant), ul. Grudziądzka 162, Toruń - dane ze strony mpay.) Nie ma żadnego oznaczenia z logiem mpay. Co więcej, pani w pralni na pytanie, czy można płacić komórką, zrobiła wielkie oczy i powiedziała z uśmiechem, że nie.

Po takich doświadczeniach raczej nie naładowałbym u nich konta, bo skąd mam wiedzieć, czy bez problemu zapłacę smsem za bilet w autobusie w jakimś mieście?

Stronę wypadało by weryfikować raz na jakiś czas...

39,7 zł

m66_pl – BIO 4 KZS 6

Wydaje mi się, że po, na razie nominalna jest 1 zł, więc nie mogą zrobić emisji niżej.
Prawie jak na petrolu ;)

"Negocjacje z Gerda / Hydomat trwają - nie chcę podawać tu jakichś terminów, bo brak podstaw."
To odpowiedź p. Dobromira Niewińskiego na moje pytania, czy już coś wiadomo na temat połączenia.
Natomiast wyniki za grudzień mają być znane w przyszłym tygodniu.

king

Tak się zbieram na abonament... to czemu nie od razu na 10 lat?
... ale i tak nie wygram binky

Tutaj są przykładowe "detale":
www.hydrapres.pl/106,przyklado...

Można się domyślać, że dla takiej Amiki robią obudowy do pralek/kuchenek, bębny (?), zamknięcia itp, wszystko, co się tłoczy z blachy stalowej.

Dzisiaj na stronie spółki ukazała się nowa wiadomość odnośnie działu tłoczni.

"W listopadzie 2010 roku do grona naszych Klientów dołączył wiodący polski producent sprzętu AGD Amica Wronki S.A.

Rozpoczęta współpraca pozwoli zwiększyć produkcje naszej firmy o około 200 000 detali miesięcznie."

www.hydrapres.pl/129,amica-wro...

Rozwija się produkcja dla AGD. Ciekawe, czy współpraca będzie wiązała się z koniecznością inwestycji w tłocznię, czy będą produkować na tym, co mają.

Raport raczej pozytywny :)
Wzrost przychodów na poziomie 20%, zysk jest, zamówienia są - tłocznia dla GEDIA działa już na 100%.

Nie rozumiem tylko tego fragmentu:
"Sprzedaż dla tego klienta [chodzi o GEDIA] jest szacowana w ciągu
czwartego kwartału i w kolejnych latach na poziomie ok. 450 tys. zł. W czwartym
kwartale przychody winny być nie mniejsze niż w trzecim."
- czyli 450k rocznie czy kwartalnie?

Ogólnie zarząd spodziewa się wzrostu sprzedaży, a przedsiębiorstwo wydaje się być zrestrukturyzowane.

A kurs? Spółka nie zauważana przez graczy? Wydaje mi się, że oni przynajmniej czymś się zajmują, nie robią od X lat gry, nie wydają 5 baniek na lodziarnie itp ;)

Spółka od lipcowego dołka wydaje się rosnąć, jeżeli przebije opór na 0,56 będziemy mieli potwierdzenie wzrostowego trendu.
Zobaczymy czy wyniki będą pozytywne, jeżeli tak, uwzględniając niski ff, opór nie powinien stanowić problemu.
Plusem jest to, że główny dokupuje akcje, oraz dosyć niska C/WK.
Zdecydowałem się na zakup także ze względów nieco sentymentalnych - spółka jest z mojej okolicy ;)
Obawiam się jedynie, w związku z planowanym połączeniem, czy nie zaczną tu się dziać jakieś cuda... wystarczy, że główny wyrzuci ze 100k akcji i możemy wrócić do dołka - ale cóż... to nc.

UP:
m66_pl - MIT

DOWN
m66_pl - KAR

ezechiel2517 napisał(a):
PS. Kto z Kolegów, jest tu od ca. 1,6 - 1,8 ? Angel
Ja niestety nie jestem, "zagrałem" się ok. chyba 4 zł.. .

Wchodziłem po 1,7x, ale stop wyrzucił mnie niedawno po 5,9x...

Na wschodzie spadli dzisiaj szybciej niż u nas, jak w Pl było jeszcze 11 pln, to oni mieli już -5% ;)

Podobno jest ciągle tyle ofert, bo słabo płacą, więc nie ma chętnych - opinia znajomego informatyka.

W takim razie dlaczego GPW spadała? Bo inwestorzy myśleli, że jesteśmy w recesji? Think
Powinna chociaż podgonić te nieuzasadnione spadki.
Idąc dalej tym tropem, skoro nie ma recesji, tylko rozwój - ma spadać?

Chyba, że sugerujesz, że nasz gospodarka dopiero wchodzi w recesję - może... Bezrobocie pewnie wzrośnie, ale co tam, Polak potrafi, znowu przywieziemy funty i euraki z zagranicznej pracy to i gospodarka się ruszy ;)

nocnygracz napisał(a):
To - powtórzę pytanie - dlaczego mielibyśmy rosnąć?

joker

Bo dlaczego mielibyśmy spadać ? ;)

Edit: Czy uważacie, że niepowstanie tarczy będzie miało jakiś długofalowy skutek gospodarczy? Czy może poprawią się nasze stosunki z "bratem Rusem i bratem Czechem"? Lepiej chyba zabiegać o poprawę stosunków gospodarczych z sąsiadami, niż liczyć na wirtualne wizy - czy co tam miało być naszym profitem.

"Zbieranie" w tej chwili to wg mnie tylko po to, żeby tymi akcjami kogoś potem uszczęśliwić po 1,2zł
Sytuacja jest zła, sąd nie ogłasza upadłości likwidacyjnej bez odpowiednich przesłanek. Nawet jeżeli zostanie zmieniona na układową, to nadal będzie to upadłość - do ewentualnego postępowania naprawczego droga długa (najprawdopodobniej za długa dla Moni).

Prezes ewakuował się już z tonacego okrętu.

Może akcjonariusze dostaną po koszulce za 1000 akcji? Ale pewnie i na to już nie starczy...

Jak na razie to wg mnie nie wygląda na powrót do wzrostów w poprzednim "kanale wakacyjnym" (chociaż wcale bym się nie obraził na zamknięcie powyżej 2160 hello1 )

kliknij, aby powiększyć

Trzymam od 1,7x
Kupujących mało, ale po prawej stronie też jakby pustawo. W każdym razie na fixie popyt słaby...
Fundamentalnie, to uważam, że wobec sytuacji gospodarczej krajów z regionu, Silvano radzi sobie dobrze (wciąż funkcjonuje thumbright )
Kolega Vox wciąż na pokładzie?

Coś z Estonii:
jeden
dwa

Tłumaczenie jak każdy widzi Silenced

Edit: link do notowań z Tallina był wrzucany kilka razy - poszukaj

vedor napisał(a):
no ale ja sie pytam o co by bylo gdyby teoretycznie mial dlugi
bo nikt z nas nie wie co sie moze dziac w spolce
i to co zarzad mowi, nie mozna brac za pewnik

Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem długi, tym bardziej, że dalej piszesz o bankructwie. Zakładam więc, że masz na myśli zobowiązania skutkujące niewypłacalnością.
Jeżeli dłużnik jest niewypłacalny, to jest to przesłanka do ogłoszenia upadłości.
W takim przypadku jest zobowiązany do zgłoszenia wniosku o upadłość w ciągu 2 tygodni.
Gdyby teoretycznie się działo coś złego to akcjonariusze powinni sie o tym dowiedzieć, bo
niezgłoszenie wniosku skutkuje odpowiedzialnością za szkody przez to poniesione.
Teoretycznie jest wiele możliwości, co byłoby dalej.

Na rynku jest dużo ofert pracy w tej firmie, więc chyba nie jest źle:
praca.gazetapraca.pl/0,4050,,,...

Możesz wpłacić wszystko na konto, nie trzeba nigdzie wymieniać.

...no chyba, ze masz tylko mBank ;)

Śro, 15 Kwi 2009 Dywidenda 11.26% 7.00
Śro, 20 Sie 2008 Dywidenda 5.26% 3.59

http://stooq.pl/q/m/?s=hdx

Mają duuużo czasu:

"upoważnienie Zarządu do nabywania akcji własnych w celu umorzenia obejmuje okres 5 (pięciu) lat
od dnia wejścia w życie niniejszej uchwały"

"termin rozpoczęcia i zakończenia nabywania akcji własnych Zarząd poda do publicznej wiadomości,
przy czym termin rozpoczęcia nabywania akcji zostanie podany przed rozpoczęciem realizacji zakupu"

(źródło: Uchwała nr 24/2009, pogrubienia moje)

Przypomnę, że NWZA Komputronika z 5 maja również uchwaliło skup akcji własnych z terminem piecioletnim (uchwała nr 11) i dotychczas jest w tym przedmiocie cisza ze strony spółki.

Dzisiaj może być spadek z przyczyn nie technicznych...

Z powodu pogody: link

To wczorajsze info.

salute

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Wydaje mi się, że gdyby nie poniedziałkowe spadki na całym rynku, mogłoby spokojnie iść dalej w górę.
Przerwana została jednak linia trendu wzrostowego...
Za to na świeczkach ładna formacja zapowiadająca wzrosty.
Wydaje mi się, że jest prawdopodobieństwo powrotu do kanału wzrostowego, okaże się pewnie jutro. Jeżeli tak, to przebicie lini trendu i EMA 9 przez EMA 4 (18 już przebity od dołu)

Obserwuję Karen od dłuższego czasu i też czekam na info z walnego. Kom musi coś z tym Karenem w końcu zrobić ;)

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 12 lipca 2021 12:53:23
Liczba wpisów: 83
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,755 sek.

shqjtfkl
ppsncxoa
lickvewp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fernqgbn
ohffhwbv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat