lcviuhzm
Advertisement
PARTNER SERWISU
lypvshjn
tomcichy

tomcichy

Ostatnie 10 wpisów
nie wiem co nabazgrałeś ale to żaden RGR blackeye

Można też tak na liniowym

kliknij, aby powiększyć

Jeżeli można to i ja chętnie dołączę.
Wybieram GROCLIN
Powody:
1 liczę na odreagowanie po rocznych spadkach
2 kończy się restrukturyzacja w firmie
3 podpisują nowe kontrakty
4 Drzymałom kończą się akcje którymi zasypywali rynek
5 bo tak blackeye

Skąd wiesz że sprzedaje i sprzedawać będzie? Na płocie przeczytałeś?
Wiemy tylko że sprzedawał, nic więcej. Nawet jeżeli zamierza sprzedać to również może to zrobić poza rynkiem.
Optymizmu też nigdzie nie widzę u akcjonariuszy, zwłaszcza przy tej cenie cussing

@leszczor

widzę że chcesz na siłę nam wmówić że kurs nie urośnie puke_l
generalnie nie wiemy jakie będą wyniki w następnych kwartałach i jak to się przełoży na kurs ale jest szansa że po rocznych spadkach może przyjść odreagowanie Think

Proszę o sprzedaż na otwarciu Agroton i zakup Groclinu.

kurczę, zapomniałem na śmierć o tym konkursie angry3
poproszę o sprzedaż IPX na otwarciu i kupno Agroton
moim zdaniem kurs szykuje się do wybicia i można zagrać pod uspokojenie i rozejm na Ukrainie, Putin raczej tam już nie wkroczy thumbright

proszę o sprzedaż Hawe i kupno Impexmet

jest kilka możliwości również z mitycznym "zaniżaniem przed odpałem", a może po prostu ktoś większy wychodził?
w średnim terminie uważam że fundamenty się obronią, prezes na razie realizuje to co mówi, prognozy spełnione to jaki problem widzisz w spółce?

@zara
straty mieszają ludziom w głowach i ty jesteś ewidentnym przykładem że już nawet FF jest winny spadkom blackeye

PS jak by FF wynosił 20% to by rosło po 30% dziennie laughing6

S&P 30 lat

wiecie co niedźwiadki?
a ja patrząc na ten wykres to sobie myślę że po takiej konsolidacji rynek amerykański może rosnąć kolejne 10 lat
laughing3

a ten S&P 50lat jeszcze lepiej wygląda headbang

życzeniowa to jest twoja linia oporu gdzie przy obecnym wykresie można ich z 10 narysować
wybrałeś sobie jedną z kapelusza i to dla ciebie AT
oczywiście że trend horyzontalny jest jedną z opcji którą biorę pod uwagę
a to że na wyższych poziomach aktywuje się silniejsza strona podażowa to chyba normalne na giełdzie czy tylko na Hawe? icon_biggrin

Chyba czas na rozstrzygnięcie salute
Fundamentalnie wszystko idzie w coraz lepszym kierunku, IV kw ma być rekordowo wysoki jeżeli chodzi o zyski czyli obstawiałbym wariant wyjścia górą thumbright

kliknij, aby powiększyć

coraz większe obroty na rynku - zaczyna się obrona Częstochowy? Pray

małe spółki radzą sobie przyzwoicie na tym grajdole
problemem jest brak lokomotyw w wig20 które mogłyby pociągnąć porządnie tą furmankę do przodu Whistle
banki próbują szarpać od czasu do czasu i that's it angry3

Wig w kanale więc może nie będzie tak tragicznie jak przewidujecie Think
Okolice 48000 powinny zakończyć spadki, oby Pray

kliknij, aby powiększyć

proszę o zakup HAWE po dzisiejszej cenie zamknięcia
Uzasadnienie:
- technicznie wygląda na to że jest po korekcie,
- poprawa wyników finansowych, IV kw ma być najlepszy z dotychczasowych, nowe kontrakty
- ruszają w tym roku z dużym projektem FTTH

Nie tylko Hawe stawia na FTTH thumbright

"Francja stawia na FTTH

Wszystko wskazuje na to, że najbliższych latach Francja stanie się europejskim liderem superszybkiego internetu w technologii FTTH. Prezydent Francji chce, by w 2017 roku światłowodowe łącza docierały do połowy francuskich gospodarstw domowych.

Już dziś Francja jest jednym z największych rynków FTTH (światłowód do domu) i FTTB (światłowód do budynku) w Europie. Według danych zebranych przez firmę badawczą IDATA na zlecenie FFTH Council Europe, nad Sekwaną w końcu 2012 roku światłowodowe sieci dostępowe docierały do ok. 6 mln gospodarstw domowych, a operatorzy mieli ok. 1 mln klientów usług FTTH/B. Według danych ARCEP, francuskiego regulatora, łącza FTTH dostępne były w grudniu ubiegłego roku w 2 mln 165 tys. gospodarstw domowych, a korzystało z nich 315 tys. klientów.

Plan prezydenta

W niespełna dwa miesiące po tym, jak w lutym 2012 roku Francois Hollande, prezydent Francji ogłosił dziesięcioletni plan budowy światłowodowych sieci dostępowych, pojawiły się zapowiedzi pierwszych wielkich projektów, które przybliżają Francję do zrealizowania celów socjalistycznego szefa państwa. Plan prezydenta Hollande zakłada, że na budowę sieci FTTH zostanie wydanych 20 mld euro. Około 1/3 mieliby zainwestować francuscy operatorzy samodzielnie, kolejne 33 proc. samorządy i operatorzy, a resztę samorządy i rząd.

Sieć za pieniądze operatorów ma być budowana tam, gdzie inwestycje będą dla nich opłacalne, a więc przede wszystkim w wielkich miastach. Z kolei inwestycje za pieniądze samorządów i środki budżetowe mają być prowadzone tam, gdzie osiągnięcie zwrotu z komercyjnych inwestycji będzie trudne lub wręcz niemożliwe. Na pozostałych terenach telekomy mają inwestować wspólnie z samorządami.

Internet dla Ile-de-France

W kwietniu France Telecom i kontrolowana przez koncern Vivendi firma telekomunikacyjna SFR ogłosiły plan budowy łączy FTTH w regionie Ile-de-France. Region obejmuje Paryż oraz siedem otaczających go departamentów. Ile-de-France jest najbardziej zaludnionym regionem Francji (żyje tam 18 proc. mieszkańców kraju) o gęstej zabudowie podmiejskiej. Plan zakłada, że do 2020 roku wszystkie gospodarstwa w regionie będą miały światłowodowe łącza dostępowe. Z łączy – na zasadach określonych w umowach hurtowych – będą mogli korzystać inni operatorzy.

Na obszarze Ile-de-France trwają już inwestycje w łącza FTTH. Prowadzi je w ramach strategii na lata 2010-2015 France Telecom: strategia zakłada, że operator zainwestuje w tym czasie 2 mld euro w budowę łączy FTTH a inwestycje będą prowadzone w 220 miastach). Zgodnie z kwietniową umową, FT i SFR, które podzieliły się inwestycjami, chcą wybudować w miastach regionu łącznie 4,7 mln łączy. Na terenach 862 gmin, w których nie będą prowadzone inwestycje komercyjne, światłowodowa sieć dostępowa powstanie za pieniądze samorządów i państwa.

Umowy FT

Kilka dni przed ogłoszeniem światłowodowych planów dla Ile-de-France, France Telecom podpisał umowę z departamentem Val d’Oise. Zgodnie z umową operator zasiedziały wybuduje łącza dostępowe w technologii FTTH w 36 gminach tego departamentu, w tym w pięciu najgęściej zaludnionych. I te łącza będą udostępniane – na mocy umów hurtowych – innym operatorom.

Ponadto w marcu FT podpisało umowę z władzami położonego w regionie Akwitania miasta Dax. Zgodnie z nią operator ma wybudować sieć w ciągu trzech lat i obsługiwać ją w imieniu władz lokalnych przez 25 lat. Projekt, w wyniku którego ma powstać m.in. 30 tys. łączy FTTH, wart jest blisko 11 mln euro. Ma być sfinansowany ze środków samorządowych, budżetu państwa oraz funduszy unijnych.

Z kolei w styczniu tego roku, a więc jeszcze nim prezydent Hollande ogłosił swój internetowy plan, FT zawarło umowę z departamentem Wogezy. Umowa przewiduje, że do 2017 roku powstaną światłowodowe sieci dostępowe w miastach Saint-Die-des-Vosges i Epinal. Władze samorządowe swój wkład w te inwestycje oceniają na 26,5 mln euro. Ile planuje wydać FT, nie ujawniono.

Tomasz Świderek"

Artykuł z 06-06-2013

a ja mam pytanie strategiczne:
jak cały świat jest zadłużony to u kogo? kto jest wierzycielem? co zrobi wierzyciel jak kraje zaczną bankrutować? zmuszą do oddania? jak? Think
czy raczej umorzą 90% długu i zaczynamy od zera Whistle

tylko w przypadku ftth ja będę wybierał operatora z którego usług chcę korzystać bez zmiany infrastruktury czy połączeń
podejrzewam że ceny wtedy będą konkurencyjne
oczywiście ftth nie jest jakimś świętym gralem ale tego typu usługi funkcjonują w krajach rozwiniętych a my dopiero w tym temacie pomalutku tam idziemy
zresztą UE kładzie nacisk na rozwój sieci światłowodowych i daje na to środki

Tylko że LTE też korzysta przede wszystkim ze światłowodów a po drugie w Polsce gdzie sieci są przestarzałe ftth ma dużą przyszłość. Będo z niego korzystały firmy, banki, urzędy czy inne instytucje. Użytkownicy smartfonów to jedno ale oni to tylko jakaś (chociaż powiększająca się) część rynku. Na świecie zapotrzebowanie na przesył danych rośnie o 100% z roku na rok więc jest o co walczyć king

PS a Japonia to lata świetlne od nas pod tym względem blackeye

Panowie czy uważacie że poprawiające się wskaźniki mają jakieś znaczenie czy nie?

można obejrzeć ostatni wywiad z prezesem Witoniem (od 24 minuty):
www.ipla.tv/Zoom-na-gielde-12-...
bardzo ciekawy ten projekt FTTH, ja też chcę mieś światłowód w swoim mieszkaniu king

że niby 2tys przytulę? Whistle
w bajki nie wierzę ale jak będzie około 19zł to krzywdy nie będzie blackeye

ale to dobrze dla niektórych że zamrozili kasę bo pieniądze bezpiecznie przeczekały ostatnie kilka dni korekty na rynku king

była zapowiedź że najpóźniej do końca I kw 2014 będzie porozumienie z inwestorem strategicznym odnośnie projektu FTTH
sprawa Mediatela to raczej krok w tym kierunku bo to właśnie Mediatel z Hawe Telecom będzie za ten projekt odpowiedzialny
czyżby strategiczny coraz bliżej Think

www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

co wy na to?
bardzo ciekawa informacja Think

wg mnie nie ma żadnego optymizmu oprócz części inwestorów
prawdziwy optymizm będzie wtedy gdy babcie przy warzywniaku będą debatować o tym jaki fundusz inwestycyjny wybrać aby wpłacić całe swoje oszczędności bo słyszały że zarabiają po 100% rocznie
a do tego jeszcze daleka droga Whistle

ja to widzę tak czyli wyjście górą zwłaszcza patrząc na ostatnie szybkie zanegowanie spadków i to ile mamy do nadrobienia do innych indeksów

kliknij, aby powiększyć

długoterminowo to jesteśmy w trendzie wzrostowym i moim zdaniem należy obserwować ceny surowców które w ostatnich dniach ładnie ruszyły do góry blah5

czy ktoś wie jaki jest udział produkcji srebra w całych przychodach kghm?
bo srebro bardzo mocno idzie w górę Think

wygląda to b.dobrze, technicznie przebicie 120,90 + duży wolumen oraz rosnące surowce i dobre wiadomości z Chin
zasięg potencjalnego wzrostu to myslę że buldi zaraz rozrysuje Whistle

dywidenda zaklepana z miłą niespodzianką:
newconnect.pl/?page=1045&p...

termin przyznania i wypłaty dywidendy przyśpieszona o miesiąc hello1

decyzja odsunięta do 16 sierpnia:
i to:

PP nie były notowane, jak się nie zapisałeś na NE to PP przepadły
niedługo znikną z rachunku

a co się takiego stało że jest taka duża baza na kontraktach - 60 pkt Think

często jest tak że akcjonariusze lubią bardziej spółki które nie zarabiają ale piszą ładne bajeczki i przymilają się do drobnicy a tu jest odwrotnie: błędy w raportach i przesuwanie terminów ale generalnie z prognoz i założeń się wywiązują
tylko ten bałagan przy walnym dla mnie jest niezrozumiały Think
a może zamierzony?
myślę że już przyszedł czas że te wszystkie wątpliwości akcjonariuszy zostaną rozwiane co znajdzie odbicie w kursie spółki

ale o co ci chodzi? dywidendę wypłacili ale z opóźnieniem a ty piszesz tak jakby jej nie było
widać że irytacja niskim kursem spółki i bałaganem informacyjnym zarządu jest duża ale tak to jest w spółkach gdzie większościowym akcjonariuszem jest prezes który nie musi przymilać się drobnym
ale fakt faktem spółka robi swoje czyli zarabia pieniądze

no i mamy zwołanie zwza:

planują wypłacić 15 gr dywidendy na akcje Dancing

niezła stopa zwrotu przy obecnym kursie Whistle

szczerze powiedziawszy to nikt nie wie dlaczego jest tak tanio bo nawet brak zaufania do zarządu tego nie tłumaczy, może NE trochę trzyma kurs
ale znając życie wcześniej czy później rynek zdyskontuje to odpowiednio a tutaj wzrosty przeważnie są bardzo dynamiczne

@ Tyle

twój post to moim zdaniem nic innego jak wyraz frustracji tym jak zachowuje się kurs w ostatnim czasie
polityka informacyjna spółki kuleje i to wszystkich mniejszościowych drażni ale z drugiej strony bardzo wysoka dywidenda, zwiększone prognozy zysku o ok 18% oraz przejście na główny z czasem znajdzie odbicie w kursie

@krzysiek40

co do prostych błędów w raporcie to sam nie wiem z czego to wynika bo praktycznie w każdym one są
nie mogą zatrudnić kogoś kto będzie je redagował?
na głównym chyba będą musieli

pytanko - czy kupujesz tylko spółki gdzie 80% akcji posiada lockupy? myślisz że jak spółka osiąga bardzo duże zyski jak na tą kapitalizację i co roku płaci sowitą dywidendę to Krawczyki tylko marzą aby jak najszybciej się pozbyć milionów akcji po tak śmiesznej cenie zwłaszcza że planują wejść na główny?
nie rozumiem twego rozumowania i twoich obaw Think

są już prognozy na 2012 rok
w skrócie:
- przechodzimy na główny
- potwierdzenie dywidendy w wysokości 11-17gr na akcje
- wzrost zysku z 11mln do 13 mln i przychodu do 220mln
- wzrost przychodów w ciągu kilku lat do 0,5mld i do 2020roku do 1mld
moim zdaniem wszystko idzie zgodnie z planem a nawet lepiej

nie wiem czy mogę wkleić link do raportu z innego portalu?

Kod:
[mod: mamy ten komunikat spółki: www.stockwatch.pl/gpw/pswcapit... ]

cytuję:
"czyli 14-21gr na akcję nie uwzględniając nowej emisji lub 11-17gr uwzględniając nową emisję"

podałem dwie wersje więc nie wiem o co ci chodzi?

sbyszek napisał(a):
tomcichy napisał(a):
a co źle wyliczyłem bo nie rozumiem?

Czego nie rozumiesz? Chodzi o dywidendę. Czytaj pkt4 podkreślony.

czy już wszystko jasne?

@mrk
słusznie wave

@JerryBo
jak obliczyłem dywidendę?
za 2011 rok jest 10,3mln zysku a na dywidendę mają przeznaczyć między 65% a 100% zysku
10,3mln x 65% = 6,695 mln - tyle najmniej przeznaczą na dywidendę
po emisji będzie 60mln wszystkich akcji a więc:
6,695 / 60 = 0,11 gr

a jak przeznaczą 100% zysku na dywidendę to dywidenda będzie wynosić 17gr

80 gr za akcję plus cena PP
za 4,042 szt PP jedna akcja

a co źle wyliczyłem bo nie rozumiem?

"Zarząd PSW Capital S.A. z uwagi na chęć dzielenia się sukcesami spółki z akcjonariuszami
kontynuując wcześniejsze zapowiedzi będzie rekomendował Walnemu Zgromadzeniu
wypłacenie dywidendy z zysku spółki za 2011r."

czyli 14-21gr na akcję nie uwzględniając nowej emisji lub 11-17gr uwzględniając nową emisję
dla mnie hicior przy obecnej cenie waloru hello1

w hipotece PKO BP jest porównywalny do innych banków, oferty różnią się tylko szczegółami, w innych przypadku mogłoby być że w PKO by nie dostał a w innym tak,
ale to wątek nie o tym
mam nadzieję że jutro wreszcie nasz banan ruszy bardziej ochoczo w górę blah5

onochi napisał(a):
Znajomy brał kredyt na dom. W Milenium krzyknęli mu 15% na 10 lat. A w PKO BP dostał na 6%.

totalna bzdura
kredyty hipoteczne w PKO BP i innych bankach komercyjnych (w tym Millennium) są na bardzo zbliżonym poziomie oprocentowania, różnią się tylko szczegółami
twój znajomy musiał porównywać kredyt hipoteczny do komercyjnego bo w ostatnich latach nie było hipoteki na 15%

coś się zaczyna dziać na bananie, chociaż do innych giełd duże opóźnienie ale waluty i wolumen ładnie wyglądają
aż zazdroszczę usiakom hossy angry3

jak na razie byczki pokazały duży thefinger niedźwiadkom w stanach
jestem ciekaw czy u nas też tak będzie Think

chyba 28 lutego pójdzie kolejna transza z EBC dla banków na 1bln euro, mało?

tak, liniowa
ja raczej krótko średnio-terminowo raczej byczo nastawiony tylko te stany urosły i wisi tam korekta jak topór Think
jak człowiek miał mniejszą wiedzę inwestycyjną to łatwiej się to wszystko analizowało a im dalej w las tym więcej drzew blackeye

Elemis jesteś czy stop cię wywalił bo ja się utrzymałem Whistle
czy to z rana to nie była wyprawa po stopy?

@ Bartosz

odnośnie wykresu - a czemu nie tak?

kliknij, aby powiększyć

widać napływ kapitału na nasz rynek, pln bardzo ładnie się zachowuje
stany napompowane b.wysoko, może kapitał przemieści się teraz do nas i Europy aby trochę podgonić?

a ty myślisz że hossa będzie tylko wtedy kiedy wszystkie problemy znikną? będzie wtedy gdy rynek stwierdzi że jest na tyle dobry moment aby wejść w bardziej ryzykowne aktywa, a czy to u nas już? tego nie wiem ale w stanach ostatnie miesiące to tylko korekta w trendzie wzrostowym Whistle

to gramy przeciwko sobie
ciekawe kto kogo sex sex

jestem na L od 2246
przekonało mnie przebicie średnioterminowego trendu spadkowego thumbup

ostatnio poziom niedźwiedzi na tym wątku jest żenujący
parę dni temu argumentem misiów był utrzymujący się wysoki poziom rentowności obligacji w Europie a jak na dzisiejszych aukcjach poziom rentowności gwałtownie spadł to cisza o tym natomiast na tapecie są gorsze dane w stanach

v3nom napisał(a):
Mordka mi się ucieszyła z rana, bo myślałem, że będzie zysk, ale z kolegi żartowniś. Dopiero teraz zerknąłem na wykres wave

jedna transakcja na 10 się uda i trzeba poinformować całe forum director

mdd napisał(a):

Syndrom Bitej Żony - tak sie zwie zaraza, ktora opetala akcjonariuszy OIL-a, codzienne lansko, raz na kwartal troche milosci, ale za to wiernosc az po grob

to jest tekst tygodnia laughing6

onochi napisał(a):
Każdy widzi to co chce.

no dokładnie o tym piszę - widzisz to co chcesz a nie to co jest
jak rynki spadały to wtedy każdy wskaźnik miał znaczenie i był omawiany głośno na forum a teraz jak niektóre się poprawiają to i tak przytaczany będzie ten który się pogorszył

ja cały czas odnoszę wrażenie że wątek jest typowo "niedźwiedziowy" tj. podajecie (oprócz szkutnika) tylko informacje negatywne, pozytywne są omijane
nastawiliście się na spadki i dopasowujecie dane do swojej teorii zamiast na podstawie danych przewidywać przyszłość
myślałem że będzie to wątek bardziej obiektywny angry3

ISM do góry i amerykańce otworzyli się ładną luką hossy Whistle
czyżby mój oRGR się sprawdził? ruch powrotny na linię szyi był wręcz książkowy Think

Mogę tylko napisać że u mnie plus za lata 2010-2011 wyniósł w zakresie 150-170% licząc na dzień 31.12.2011. Teraz będę musiał zapłacić z większości tego zysku podatek angry3

ja z NC posiadam PSWCapital ze względu na wielkość zysków i wypłatę dywidendy
tylko akcjonariat strasznie płochliwy angry3

Kanoniers napisał(a):

A co do tej Twojej prawdy to nie wiem skad masz takie dane ... wave

no ja też nie jestem GUS-em, to jest moja prawda blackeye
ale wg twoich przemyśleń to bessa rozpoczęta w 2007 potrwa jeszcze kilka lat jeżeli ma liznąć okolice 1000pkt na w20
w sumie to prawie dycha wyjdzie toothy10

@kanoniers

grupa reprezentacyjna 13 osób Whistle

prawda jest taka że z rynku wywiało całą masę drobnych inwestorów którzy siedzą w domu i czekają na krach nie udzielając się na portalach

ja obstawiam 3000-3500 bo uważam że obecna sytuacja jest tylko korektą w trendzie wzrostowym zapoczątkowanym wiosną 2009 roku a państwa swoje problemy w części rozwiążą lub będą przesuwać w czasie co pozwoli nam rosnąć icon_biggrin

@ taurus, mathu

laughing3

ale jak rozumiem to podwójny szczyt jest już przesądzony a potem poprawią dołki blackeye
bo po prostu spadać musi a wzrosty to czyszczenie okien i ubieranie ulicy toothy7

@onochi

a skąd mnie wiedzieć Panie?
ale wyczytałem downtown że nowa mini 2-letnia hossa już się zaczęła evil4

Panowie niedźwiedzie - czyżby na s&p szykowano się na wyjście górą i atak na szczyty? Think

kliknij, aby powiększyć

@taurus

zgadzam się taurus z tobą w tym względzie i broń Boże nie namawiam teraz do zakupów uważam tylko że sytuacja na świecie wcale nie jest tak zła aby miało wszystko lecieć na łeb na szyję ale oczywiście dopuszczam możliwość poprawienia lokalnych dołków

a czy niedźwiedzie biorą pod uwagę że spółki już pospadały 50% czy nie?
ja rozumiem wasze argumenty dlatego i rynek jak widać jest nieruchawy ale także uważam że jak wskaźniki zaczną się widocznie poprawiać to już będziemy w połowie drogi do szczytów king
na wszelki wypadek palec na enterze jest blackeye

ja wiem że to nie dodruk ale pomoc olbrzymia
to co wg was może dać początek wzrostom?

jakiej układanki? przecież każda sytuacja kryzysowa jest inna, nie ma tak że przy takich czynnikach rozpoczynamy hossę a przy innych bessę,
to rynek czyt. Goldmany i spółka decydują czy to już czy nie a i tak nie trafimy w dołek,
i jeszcze jedno - niedawno pisaliście że tylko dodruk może rozpocząć wzrosty a teraz kiedy wpompowano 0,5 bln euro w tym roku (w lutym 2013 znowu wpompują) to twierdzicie że i tak czeka nas kolejny zjazd
to co wg was spowoduje powrót do wzrostów?

Kanoniers napisał(a):

Ida bardzo ciezkie czasy ktore musza doprowadzic do konca tego wszystkiego co przez wiele lat zniszczylo wszelkie normalne zasady wspolzycia...

takie zdania umacniają mnie w przekonaniu że zafiksowaliście się strasznie na spadkach a pomijacie dobre sygnały z rynku
obserwuję bacznie sytuację i daję pół na pół jeżeli chodzi o wzrosty czy spadki ponieważ sytuacja wcale nie jest tak zła jak niektórzy tu widzą blah5

raport za listopad:
www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Co jest ważne "Zarzad podtrzymuje stosowanie polityki dywidendowej w latach kolejnych w których
bedzie przekazywane na wypłate 65-100% zysku."

przy zysku za ten rok na poziomie 11mln to dywidenda wychodzi w zakresie 15-23gr na akcje
kurs obecny 80gr Whistle

dwie ciepłownie do przejęcia oraz zima nadchodzi hello1

@barabus

z tym pośrednictwem to tylko dodatkowa działalność ale są firmy które chętnie z tego skorzystają bo taniej kupią węgiel
ja osobiście znam dwie takie firmy jak PCA z mojego regionu bo sam kilka lat temu z nimi handlowałem i powiem że co roku przynoszą milionowe zyski, ta działalność jest po prostu opłacalna dlatego mam akcje tej spółki
a wiecie co jest najważniejsze w tym biznesie?
dostęp do węgla bo załatwiać go na dalekim wschodzie nie jest tak prosto, trzeba wiedzieć z kim morze wódki wypić, komu i ile łapówki dać itd, niech nikt nie myśli że tak sobie z marszu pojedzie i załatwi a jeszcze to przewiezie przez setki czy tysiące kilometrów,
dla mnie najważniejszą sprawą było to czy podpiszą kontrakt i na jaką kwotę więc teraz jestem już spokojny że w przyszłym roku też będą milionowe zyski king

a co spowodowało że akurat te akcje kupiłeś?

i kontrakt jeszcze większy niż na 2011 bo było chyba 30-50mln$ A JEST 60-100mln$
ja sobie spokojnie trzymam do wypłaty dywidendy za 2011 rok bo Krawczyki nie odpuszczą aby wypłacić sobie kilka baniek pln
i uważam że ten pomysł w pośredniczeniu kontraktów jest b.dobry, niczym się nie ryzykuje a jest tylko czysta kasa za skojarzenie stron king

DAX, a co wy na to?

kliknij, aby powiększyć

no buldi i hossanna Eh?

a LOP na lokalnych maximach znowu rośnie Think

a DAX mi się nie podoba, u nas jakoś podobnie to wygląda Think

kliknij, aby powiększyć

edit: zielony na innym wątku to samo zauważył salute

a tak z innej mańki - czy ktoś wie na jakiej platformie można grać na kontraktach na s&p?

@krewa

zobacz na sesję 20.X i co było potem Whistle

no i mamy bardzo niskie zamknięcie, cuda na kiju Anxious

@buldi
i ja też zostałem angry3
a co ratingu banku to myślę że to nie to - widać że rynek w tej chwili ma w dużym poważaniu cięcia ratingów banków czy państw a liczy się tylko co powie duet Merkozy blackeye

moim zdaniem albo jakiś grubas się wysypuje z akcji albo trzyma rynek za mordeczkę i przekręca się na L binky

cały dzień wczorajszy i dzisiejszy w małym zakresie ruchu, wszyscy dookoła rosną, LOP również a my jak na ręcznym
o co kaman Think

jak to pod co rośnie?
Podobno duet Merkozy przedstawi plan ratowania Europy 9 grudnia plus mikołajki king

czyżby rajd mikołajkowy czas zacząć?
bo futures na s&p i dax otworzyły się w okolicach 1,8% na plusie Think

nastroje bardzo złe na wątku które przeradzają się w strach to może być dobry moment na kupno akcji przynajmniej krótkoterminowo blackeye
i nie zapominajcie że za wielką wodą sytuacja wcale nie jest taka zła Think

właśnie, chyba Europa nie będzie miała innego wyjścia jak tylko włączyć maszynki
moim zdaniem Niemcy się ugną pod naciskiem albo wyjdą ze strefy euro ale raczej to pierwsze
a wtedy trzeba wejść w rynek all in blackeye

Grecja załatwiona, Włochy też, trochę na tym pojechaliśmy więc teraz czas na sprzedaż faktów
rynek powinien wziąć na celownik pogarszające się dane makro
teraz z czystym sumieniem możemy spadać blackeye

ja już nawet nie patrzę na USA bo oni sobie a Europa sobie czyli miętoli się we własnym sosie i nie ma siły iść na północ
tylko jak usiaki zaczną się korekcić to będzie milutko ...

i to jest pytanie - pod co usiaki odbijają i dlaczego u nas gruby gra na wzrosty Think

ale Grecy numer wykręcili i bootyshake pokazali rynkom i UE thumbright

wiele razy tu słyszałem ze przed kolejną falą spadków powinna nastąpić euforia na rynku i ubieranko, czyżby to właśnie miało miejsce Think

ja też nie jestem przekonany co do dalszych wzrostów:
po 1 jeżeli chodzi o stany - wykupiony rynek, największa miesięczna świeczka w historii, brak piątkowych wzrostów na fali euforii
po 2 nasz rynek - widzę bardzo dużą słabość na wigu i słabe obroty, jakaś niechęć do zakupów

wcześniej też obstawiałem wzrosty ale teraz nie jestem przekonany, stany jakąś cofkę powinni zrobić aby dalej miało rosnąć Whistle

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 1 października 2023 09:50:11
Liczba wpisów: 263
[0,06% wszystkich postów / 0,04 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,879 sek.

aezchyrl
zvbhplzh
kspmzslm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oumgfqzh
kuackynv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat