Kilka uwag do monitora spółek:
1.Wykresy:Uważam że wykresy spółek w obecnym wyglądzie są nieużyteczne. Jeśli już są w tym miejscu potrzebne, to domyślnie powinien pojawiać się wykreś liniowy z wartościami w złotówkach a nie %. U mnie wykres wczytuje się dłużej niż reszta strony, możnaby popracować nad jego szybkością. To oczywiście subiektywne opinie, inni userzy powinni się wypowiedzieć.
2.Wyniki historyczne: Do dokładniejszej analizy przydałyby się wyniki ze starszych okresów. Giełda istnieje dłużej niż od 2008 roku i gdybyśmy wiedzieli jakie wynik miała spółka w poprzednim okresie koniunktury, dałoby się to jakoś wyekstapolować. Zdaję sobie sprawę że jest z tym trochę roboty bo nie wrzucacie wyników z automatu, tylko je weryfikujecie. Może chociaż WIG20 plus najmodniejsze spółki z szerokiego (patrz: moja stopka;)). Przy okazji przydałoby się coś takiego jak średnia historyczna C/Z(O) i np przyrost tego wskaźnika względem poprzedniego kw.
3.Wyniki historyczne: Niektóre pozycje są potrzebne, niektóre nieco mniej. W liście do mikołaja proszę o możliwość personalizacji tych informacji. Zrobić dużą bazę wskaźników i każdy sam będzie mógł sobie ustawiać czy chce widzieć przychody, czy rating itp. Dodać do tej bazy historyczne wszystkie wskaźniki, rentowności, C/.. zadłużenia..
W sumie to najbardziej zależy mi na pkcie 3. To byłby naprawdę potężny kombajn, zabójcze narzędzie w rękach "fundamentalistów":)
Aktualnie: MRB(100%)