PARTNER SERWISU
thtyxazt
18 19 20 21 22
pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 5 stycznia 2011 22:38:23 przy kursie: 2,00 zł
Sprawdziłem dzis.transakcje na Oponeo i też było walenie w rynek tysiącami akcji.
Ja raczej nie podejrzewam Zarządu,który złych wyników żadnej z tych firm się nie spodziewa,bo aura sprzyjała obu spółkom. Jeśli już, to podejrzewam byłego członka Rady Nadzorczej...Think
Edytowany: 5 stycznia 2011 22:48

magnat
0
Wpisów: 598
Wysłane: 7 stycznia 2011 00:14:47 przy kursie: 2,00 zł
piszę " żeby nie ufać na 100 % żadnemu zarządowi jak i spółce bo tam gdzie wielka kasa tam i wielkie pokusy czychaja"
i to jest główna puenta dla innych.. (i dla mnie)

Kod:
Magnat, Usunąłem fragment postu w trosce o ład emocjonalny.
Edytowany: 7 stycznia 2011 15:01

del-20120227
0
Wpisów: 111
Wysłane: 7 stycznia 2011 11:14:58 przy kursie: 2,04 zł
"piszę " żeby nie ufać na 100 % żadnemu zarządowi jak i spółce bo tam gdzie wielka kasa tam i wielkie pokusy czychaja"

masz racje, na rynku nie ufa sie do końca, tak jak w życiu, nie zaufasz obcej osobie, a takimi są przecież zarządzający... to normalne...ale szukanie przewałki na MKO to strzał kulą w płot... firma nie ma nawet 15mln kapitalizacji... Oponeo jest 10 razy większe i z samego rynku zebrało pond 30mln gotówki... więc musieli by być skończonymi idiotami aby psuć sobie reputacje dla 10mln(wirtualnych) mając Oponeo za 100mln i ambitne plany zbudowania grupy o 1mld przychodów... wydaje mi się, że to nie ta półka... nie ci ludzie... pamiętaj, jak kraść to miliony... na MKO one są za małe, reputacja na rynku jest cenniejsza, a dzięki niej korzyści jakie udziałowcy opon i MKO mogą mieć w przyszłości...

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 7 stycznia 2011 13:08:03 przy kursie: 2,04 zł
Ja sądzę, że dla zachowania pełnego obiektywizmu potrzebne są spojrzenia na spółkę z obu stron. Dlatego odrobina czarnowidztwa nie zaszkodzi, o ile jest poparte rozsądnymi argumentami.

Przypominam, że na wątku rozmawiamy o spółce a nie o skarbach pochowanych w szafach forumowiczów Angel
Proszę się przenieść z podobnymi postami na nasza szafę czy inny serwis ku temu odpowiedniejszy Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

magnat
0
Wysłane: 7 stycznia 2011 13:48:23 przy kursie: 2,04 zł
magnat napisał(a):
wg mnie wiekszość handlu od kilku miesiecy to transakcje ustawione, takie gdzie z gory wiadomo kto sprzedaje a kto kupuje. ( pamietacie te pakiety po 50, 100 k sprzed 2 miesiecy i wczesniej) cześć to pewnie w ogole przepakowania , częścć transakcje podatkowo-księgowe itd. a teraz sprzedaja oponeo jako osoby fizyczne a kupuja jako marketeo

to jest komentarz z lipca 2010, wtedy został wyśmiany...a kurs był duzo niższy, wtedy przypuszczałem, teraz jestem na 100% pewnien ze to byly ustawki pomiedzy znanymi sobie graczami...

mialem odwagę to wtedy napisac i poddać pod osad rynku i forumowiczów

do Twoich merytorycznych wypowiedzi jest dedykowany post wczesniejszy, czekam i inni pewnie tez na merytoryczne wytłumaczenie wg Ciebie. tych zdarzen ktore były moga byc "nawet "teorie spiskowe"
pozdrawawiam

Kod:
Magnat, scaliłem posty i wyciąłem cytat z nieistniejącego już postu, wyczerpując przy tym limit dobrych chęci na dzisiaj :)
Edytowany: 7 stycznia 2011 15:08

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 7 stycznia 2011 17:44:02 przy kursie: 2,04 zł
Problemem przy takich spółkach jak MKO jest to że jak nie ma ostrego popytu to trzeba ostro zwalić kurs żeby sprzedać w miarę szybko większą ilość akcji, według mnie taka sytuacja tutaj zaistniała , "grubszy" spodziewa się korekty na szerokim i po prostu część sprzedał nie patyczkując się zbytnio. Może już trochę ochłonął i resztę będzie upychał w bardziej racjonalny sposób?
Taki urok małych spółek.
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 8 stycznia 2011 20:07:16 przy kursie: 2,04 zł
myślę, że emocje już odrobinę opadły i tak chyba lepiej...dobrze było by trzymać się jednak na forum wątków spółek których one tyczą...wiele padło domniemanych przypuszczeń i zarzutów, tylko ile z nich zawiera w sobie prawdziwe oblicze pokaże czas...i tak naprawdę on zweryfikuje i wskaże dalszy kierunek dla spółki...z jednej strony to dobrze ,że ktoś tonuje nastroje, to pozwala jednak na mały dystans wobec inwestycji, moim zdaniem jednak nie wolno nie mając dowodów sugerować niecnych zachowań zarządu...jestem tu już trochę czasu i wiem , że dotychczasowe kontakty z Panią Prezes były raczej rzeczowe i konstruktywne...każdy ma prawo do podejmowania decyzji co do własnych inwestycji i to on sam za to odpowiada...reasumjąc choć ostatnie sypnięcie akcjami marketeo niewątpliwie zasiało ziarno niepokoju to jednak pamiętać trzeba, że spółka się sukcesywnie, szybko i zdrowo rozwija, dynamicznie zwiększa przychody i jest zwyczajnie perspektywiczna, ja koduję też do dziś wypowiedz z wywiadu głównego akcjonariusza, który jasno i wyrażnie stwierdził, że akcje marketeo są niedowartościowane...czy moja inwestycja w dłuższym terminie okaże się słuszna, nie wiem...wiem, że mam prawo fundamentalnie w to wierzyć bo tak na dziś wygląda sytuacja spółki, dlatego spokojnie czekam na rozwój wypadków czego wszystkim akcjonariuszom życzę

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 8 stycznia 2011 20:12:34 przy kursie: 2,04 zł
Orzech,
Pokaż mi prezesa, albo głównego akcjonariusza, który powiedział, że akcje jego spółki są w tej chwili przewartościowane...

Przytaczanie argumentów, że to i tamto powiedział prezes jest infantylne, tak samo jak ślepe ufanie prognozom. W tym temacie myślę, że sporo powiedzą Ci akcjonariusze Ganta.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 8 stycznia 2011 20:31:32 przy kursie: 2,04 zł
Cytat:
Pokaż mi prezesa, albo głównego akcjonariusza, który powiedział, że akcje jego spółki są w tej chwili przewartościowane...

kliknij, aby powiększyć

king
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 8 stycznia 2011 20:34:06 przy kursie: 2,04 zł
pewnie masz rację, że wszyscy chwalą swoje...pisałem już jednak kiedyś, oglądałem wywiad z prezesem cityinter jak akcje były po 2,50 też mówił o niedowartościowaniu, myślałem ale nie kupiłem wtedy..co było potem wiemy wszyscy..oczywiście żadna w tym analogia i żaden wyznacznik z marketeo, i może to infantylne, mocne słowa, ale zwyczajnie nawet na giełdzie komuś choć trochę trzeba wierzyć ,albo zwyczajnie dać sobie spokój skoro wszyscy to potencjalni.....

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 9 stycznia 2011 07:22:00 przy kursie: 2,04 zł
orzech napisał(a):
pewnie masz rację, że wszyscy chwalą swoje...pisałem już jednak kiedyś, oglądałem wywiad z prezesem cityinter jak akcje były po 2,50 też mówił o niedowartościowaniu, myślałem ale nie kupiłem wtedy..co było potem wiemy wszyscy..oczywiście żadna w tym analogia i żaden wyznacznik z marketeo, i może to infantylne, mocne słowa, ale zwyczajnie nawet na giełdzie komuś choć trochę trzeba wierzyć ,albo zwyczajnie dać sobie spokój skoro wszyscy to potencjalni.....

Prezes City mówił to samo jak sprzedawał akcje na rynku i to chyba wystarczy...
O ile prognozy z dużą dozą ostrożności można traktować jako informację, to już wypowiadanie się co do ceny zawsze jest obarczone chciejstwem. Chyba każdy prezes ma akcje spółki, albo premię od wyceny giełdowej itd. Im najczęściej zależy na jak najwyższym kursie i nie są obiektywni. Dlatego takim słowom nie można ufać. I nie ma tu znaczenia, że jest wiarygodny w innych sprawach. Po prostu nie można i kropka, bo może się to bardzo źle skończyć dla portfela.

magnat
0
Wysłane: 9 stycznia 2011 11:45:06 przy kursie: 2,04 zł
ostrożność to podstawa przy obrocie pieniędzmi,
ufaj(nie) i sprawdzaj czy za słowami idą czyny to moje motto giełdowe.

wróciłbym do omówienia sytuacji na marketeo po tej wysypce.
wg mnie mamy dwa możliwe scenariusze:

ktoś kto sypał skończył i już nie będzie ( i to jest najlepszy scenariusz)oznacza, że powinnismy w miarę szybko wrócic na dobre poziomy.
albo niestety odpuścił na chwilę, żeby trochę ludzi przyszło i się poustawialo z kupnem i podciagnęło kurs wyżej, a on znowu zrobi nam tąką jazde jak ostatnio.
jeżeli faktycznie sypie ten akcjonariusz ktorego niektórzy wskazują to czeka nas dłuższe ochłodzenie naszego rynku na marketeo ( dokładnie jak na orzełoponysalute )

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 11 stycznia 2011 15:59:14 przy kursie: 1,98 zł
Widać że nasz "tajemniczy sypacz" ustawił się na 2,01, może ktoś będzie w stanie sprawdzić pod koniec sesji ile tam stoi?

Nasdaq
0
Wpisów: 144
Wysłane: 11 stycznia 2011 16:29:31 przy kursie: 1,98 zł
Nie przesadzaj,obrót maleńki,a podaż nie musi być duża.
Jeśli spółka też tak ładnie zaskoczy przychodami jak dzisiaj Oponeo,to popyt rozbierze,nawet gdyby miało tu być 50tys.
A ten "trup w szafie" magnata,w przypadku pierwszej spółki(Oponeo) okazał się jak zwykle mega-bzdurą,wyniki Oponeo są rewelacyjne...!
Cytat:
Zarząd Spółki OPONEO.PL S.A. informuje, iż wstępna wielkość przychodów ze sprzedaży netto osiągniętych przez Spółkę w IV kwartale 2010 roku wyniosła ponad 62 053 tys. zł i stanowiła 165 % wyników osiągniętych w IV kwartale 2009 roku (37 697 tys. zł).
Na wielkość przychodów w minionym kwartale miały wpływ przede wszystkim wzrost udziału firmy na polskim rynku internetowej sprzedaży opon i felg, rozwój kanałów dystrybucji opon za granicą i poszerzenie rynków zbytu.

Przychody Oponeo w IV kwartale 2010

A Marketeo jak będzie mieć przychody w okolicach rekordowego do tej pory III kwartału,czyli 5,2mln-to ja będę b.zadowolonysalute

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 11 stycznia 2011 16:37:08 przy kursie: 1,98 zł
No to czekamy na nasze wyniki, a tymczasem ktoś zintensyfikował strzelanie w rynek.

Na boku jeszcze dodam, że na Oponeo była dziś pakietówka 100k akcji po 12,30.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 11 stycznia 2011 16:48:15 przy kursie: 1,98 zł
Nasdaq napisał(a):
Jeśli spółka też tak ładnie zaskoczy przychodami jak dzisiaj Oponeo,to popyt rozbierze,nawet gdyby miało tu być 50tys.
wyniki Oponeo są rewelacyjne...!

Na Oponeo żadnego zaskoczenia nie ma... To było w cenie. Przecież przejęcie firmy Opony właśnie to miało dać. Zostaje kwestia zysków. Jak wiadomo z raportów bieżących Orła firmy zeszły z marży. Pytanie czy efekt skali zrównoważył ten spadek. Wynik o 70% lepszy jest rewelacyjny jak zaskakuje, a ten nie zaskoczył. Oponeo przecież rosło właśnie pod ten wynik...

magnat
0
Wysłane: 11 stycznia 2011 17:44:53 przy kursie: 1,98 zł
Nasdaq napisał(a):
A ten "trup w szafie" magnata,w przypadku pierwszej spółki(Oponeo) okazał się jak zwykle mega-bzdurą,wyniki Oponeo są rewelacyjne...!
Cytat:
Zarząd Spółki OPONEO.PL S.A. informuje, iż wstępna wielkość przychodów ze sprzedaży netto osiągniętych przez Spółkę w IV kwartale 2010 roku wyniosła ponad 62 053 tys. zł i stanowiła 165 % wyników osiągniętych w IV kwartale 2009 roku (37 697 tys. zł).
Na wielkość przychodów w minionym kwartale miały wpływ przede wszystkim wzrost udziału firmy na polskim rynku internetowej sprzedaży opon i felg, rozwój kanałów dystrybucji opon za granicą i poszerzenie rynków zbytu.

Przychody Oponeo w IV kwartale 2010

A Marketeo jak będzie mieć przychody w okolicach rekordowego do tej pory III kwartału,czyli 5,2mln-to ja będę b.zadowolonysalute

a czy ja cos pisałem o przychodach w kontekscie "trupa w szafie" ???

znowu kolejny raz kłamiesz , raz sie mozna pomylic, ale ty kolego kolejny raz po prostu klamiesz przypisujac mi wypowiedzi których nie napisalem.
to jest czysta minipulacja

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 11 stycznia 2011 18:09:27 przy kursie: 1,98 zł
anty_teresa napisał(a):
Na Oponeo żadnego zaskoczenia nie ma... To było w cenie.

Faktycznie, rynek przyjął to dość spokojnie. Zastanawiam się dlaczego sprzedający odpowiedzialny za zwalenie kursu o 10% w zeszłym tygodniu nie czekał na ogłoszenie spodziewanego, dobrego raportu Marketeo? Nawet jeśli to jest już w cenach i rynek nie zareaguje zbytnio, to info powinno pomóc sprzedać walory po korzystniejszych cenach Think

Magnat, ja nie zakładam, że każdy działa racjonalnie, choć od właściciela takiego pakietu powinno się tego wymagać. Czy sprzedaż jest dobrą decyzją, okaże się w najbliższych tygodniach Think

Myślę jednak, że można było zredukować swój pakiet (nawet tak duży) w bardziej inteligentny sposób...
Klika się i sprzedaje ;-)

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 11 stycznia 2011 18:21:37 przy kursie: 1,98 zł
V3, wszyscy się bali początku roku i korekty... Ci z większymi portfelami także... Mając sporą pozycję na spółce o nie dużej płynności czekałbyś na raport tym bardziej, że pogoda nie sprzyjała sprzedaży zimówek?

Jakby wszyscy byli racjonalni to KGH nie miał prawa spaść poniżej 5 dych... Emocje V3, emocje.. :)

Nasdaq
0
Wpisów: 144
Wysłane: 11 stycznia 2011 18:32:22 przy kursie: 1,98 zł
v3nom napisał(a):
Zastanawiam się dlaczego sprzedający odpowiedzialny za zwalenie kursu o 10% w zeszłym tygodniu nie czekał na ogłoszenie spodziewanego, dobrego raportu Marketeo? Nawet jeśli to jest już w cenach i rynek nie zareaguje zbytnio, to info powinno pomóc sprzedać walory po korzystniejszych cenach Think

No co Ty,wolałbyś,gdyby sypacz blokował ewentualne wzrosty na wyższych poziomach po raporcie o przychodach...?
Jak i tak miał sprzedać,to -z dwojga złego-lepiej teraz po 2zł,niż później...
Nikt z Zarządu Oponeo i Marketeo się nie ujawnił,więc być może podejrzenia kto sypał były słuszne...Think
Teraz czekamy na "otwarcie szafy" na Marketeo,zobaczymy co tam wyleci...Liar
Edytowany: 11 stycznia 2011 18:37

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

18 19 20 21 22

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,284 sek.

gsricnju
qijcwlpr
wltfxgoz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hyfhwxjy
lwkloylg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat