PARTNER SERWISU
shzixdvt
87 88 89 90 91
lewsey
0
Wpisów: 137
Wysłane: 9 lutego 2011 10:48:02 przy kursie: 17,60 zł
lewsey napisał(a):
Jeśli mielibyśmy do czynienia z wodą między złożową, której dopływ zostałby prawidłowo zabezpieczony to słuch by o niej zaginął, przynajmniej na jakiś czas. Najprościej jest tą sytuację wytłumaczyć na przykładzie studni. Gdy czerpiemy z niej wodę a jej dopływ jest mały do często i przez długi czas będziemy oglądać suche dno. Nie wiemy jeszcze nic o tej sytuacji. Gdy zostanie ustalone pochodzenie wody i jej ilość dopływająca do źródła wtedy można ocenić co dalej z naszą strefą.

Już po północy napisałem, że mogli to chłopaki zepsuć pracując w pośpiechu. Jeśli jednak wykonali wszystko zgodnie z procedurami to jedynym źródłem wody może być warstwa wodonośna pod złożem.

Oczywiście, że może być ropa lub gaz w każdym z kierunków, o których pisałeś. Czy jeśli na pokład statku wlewa się woda to znaczy, że zatonie? Czy jeśli jest dziura w kadłubie to znaczy, ze nie da się zatrzymać dopływu wody? Zależy jak cenny jest ten statek i jak wązny jest przewożony nim ładunek.Podobna sytuacja jest z odwiertami. Jeśli wiemy skąd jest woda i w jaki jest jest dopływ na godzinę, ustalimy czy jest to złoże czy wystąpienie węglowodorów, to dopiero wtedy można podejmować działania mające na celu rozpoczęcie produkcji lub jej zaniechanie.

P.S. Na dnie morza karaibskiego jest mnóstwo hiszpańskich okrętów ze złotem, których nie udało się uratować.

wiwo
0
Wpisów: 18
Wysłane: 9 lutego 2011 11:11:59 przy kursie: 17,60 zł
Rzeczywiście wartość giełdowa spółki Kovu i Petrola na dzisń dzisiejszy jest inna. Zresztą z każdym dniem kapitalizacja się zmienia przecież zależna jest od ceny za akację. Po dzisiejszym dniu jak cena ulegnie zmianie też będzie inna. Dane , które podałem faktycznie nie były zaktualizowane i to był stan kiedy Kov był po 2.1. Źródło to www.money.pl/gielda/spolki_gpw...

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 9 lutego 2011 13:14:42 przy kursie: 17,60 zł
Z moich obserwacji rowniez na innych spolkach wynika, ze powyzej wymieniony z linka serwis odstaje pod wzgledem aktualizacji danych tam zawartych. Chyba lepiej byloby nam zaufac, liczbom z SW skoro tu wymieniamy opinie. Na ta chwile, chyba nie mamy lepszej alternatywy. ;)
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 9 lutego 2011 13:50:21 przy kursie: 17,60 zł
wiwo napisał(a):
Rzeczywiście wartość giełdowa spółki Kovu i Petrola na dzisń dzisiejszy jest inna. Zresztą z każdym dniem kapitalizacja się zmienia przecież zależna jest od ceny za akację. Po dzisiejszym dniu jak cena ulegnie zmianie też będzie inna. Dane , które podałem faktycznie nie były zaktualizowane i to był stan kiedy Kov był po 2.1. Źródło to www.money.pl/gielda/spolki_gpw...

sprawdź w tym "źródle" C/WK dla KOV i następnie przelicz sam bazując na danych "źródła", zauważalna jest niekonsekwencjabinky , rozumiem rozjazdy kilkuprocentowe (z sesji na sesję) ale kilkukrotne różnice powiny skłonić Cię do zaprzestania korzystania z tego "źródła" w zakresie danych do AF
Albo czas albo pieniądz. ...

Aurox
0
Wpisów: 35
Wysłane: 9 lutego 2011 14:08:16 przy kursie: 17,60 zł
A mnie najbardziej podoba się drobna różnica miedzy tymi spółkami jeśli idzie o takie wartości jak rating i wskaźnik Altmana. A kapitalizacjia i C/WK to już tak bardziej drugoplanowo.
Edytowany: 9 lutego 2011 14:08

grego01
0
Wpisów: 78
Wysłane: 9 lutego 2011 14:47:39 przy kursie: 17,60 zł
A ja tak czytam to wszystko analizuje w jedną i drugą(na tym forum jestem od początku, żeby nie było że świeżak wkłada swoje 5 groszy, to że nie piszę to sprawa drugoplanowa natomiast czytam wszystko;-) i dochodzę do wniosku że komuś bardzo zależało by nagłośnić to niepowodzenie w naszych mediach ,pomijam AED bo KOV musiał to info przedrukować ale skala szumu jest nieadekwatna do zaistniałej sytuacji -ktoś powie przypadek -ale ja szczerze w to wątpię.

Pozdrawiam Greg

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 9 lutego 2011 15:05:42 przy kursie: 17,60 zł
Witam,
Zrobiłem sobie przerwę, bo coś mnie chyba admin znielubił, usuwając posty tuż po publikacji 'krytycznego' komunikatu z Brunei.
Sporo ciekawych, merytorycznych postów od tamtej pory się pokazało. Serce roście.
Niestety media w większości podchwyciły ton kpiarski (woda zamiast ropy). A przecież każdy po kilku kliknięciach w google może dość łatwo dojść do opisu/schematu przykładowych odwiertów, gdzie nieodłącznym elementem każdej struktury jest woda...
Ja ze swojej strony dedykuję Wam lekturę dzisiejszego komentarza/felietonu naczelnego 'Parkietu' o polityce informacyjnej KOV (i jeszcze drugiej z GPW, która mówi, że szuka ropy/gazu): blog.parkiet.com/jedlak/2011/0...
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 9 lutego 2011 15:34:51 przy kursie: 17,60 zł
Redface napisał(a):
Witam,
Zrobiłem sobie przerwę, bo coś mnie chyba admin znielubił, usuwając posty tuż po publikacji 'krytycznego' komunikatu z Brunei.

Awaria była - wpisy są ocalone i wróciły na wątek.

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 9 lutego 2011 15:35:19 przy kursie: 17,60 zł
grego01 napisał(a):
A ja tak czytam to wszystko analizuje w jedną i drugą(na tym forum jestem od początku, żeby nie było że świeżak wkłada swoje 5 groszy, to że nie piszę to sprawa drugoplanowa natomiast czytam wszystko;-) i dochodzę do wniosku że komuś bardzo zależało by nagłośnić to niepowodzenie w naszych mediach ,pomijam AED bo KOV musiał to info przedrukować ale skala szumu jest nieadekwatna do zaistniałej sytuacji -ktoś powie przypadek -ale ja szczerze w to wątpię.

Pozdrawiam Greg

Tak, ja nie mogę się pozbyć wrażenia, że to typowa w naszej szerokości geograficznej Schadenfreude wymierzona w głównego akcjonariusza. Dobrze czasem pomyśleć, że nawet tym na samym szczycie coś czasem nie wychodzi - wtedy na nasze niepowodzenia można spojrzeć innym okiem i pomyśleć, że inni mają gorzej...
Co do artkułu z Parkietu, który zlinkował Redface - powinien, myślę, nas wszystkich ucieszyć. Widać, że polityka firmy przynosi owoce w postaci zaufania środowiska. Kiedyś KOV będzie mógł się poszczycić tym, że odbudował zaufanie do branży, które zostało zniszczone - wszyscy wiemy jak.

del-25032021
0
Wpisów: 46
Wysłane: 9 lutego 2011 16:54:02 przy kursie: 17,60 zł
Anty_teresa wcześniej napisał:

"Lepiej wygląda Petrol. Za złotówkę kupujesz majątek wartości 1,3 PLN. Natomiast w KOV za złotówkę kupujesz 20 groszy majątku."

Jak on to wyliczył?

lewsey
0
Wpisów: 137
Wysłane: 9 lutego 2011 17:30:48 przy kursie: 17,60 zł
Redface napisał(a):
Witam,
Sporo ciekawych, merytorycznych postów od tamtej pory się pokazało. Serce roście.
Niestety media w większości podchwyciły ton kpiarski (woda zamiast ropy). A przecież każdy po kilku kliknięciach w google może dość łatwo dojść do opisu/schematu przykładowych odwiertów, gdzie nieodłącznym elementem każdej struktury jest woda...
Ja ze swojej strony dedykuję Wam lekturę dzisiejszego komentarza/felietonu naczelnego 'Parkietu' o polityce informacyjnej KOV (i jeszcze drugiej z GPW, która mówi, że szuka ropy/gazu): blog.parkiet.com/jedlak/2011/0...
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Fajnie, że spółka gra z akcjonariuszami w otwarte karty. Ropa Krauzego chyba obniża się wraz z każdym przewierconym metrem. Mam jednak wątpliwość co do stabilności kurs i temat scalenia akcji znów krąży po mojej głowie. Napisał Pan, że ma nadzieję iż niedługo nie będzie trzeba scalać akcji. Ja mam odmienne zdanie. DT-ocy, spekuła(jak zwał tak zwał) i tak zaburzają cały obraz kursu spółki. Akcji jest na tyle dużo, że wyniesienie kursu na poziomy 2,30zł ze 1,8zł wymagało kupienia 10 000 000 akcji a do zjazdu z 2.10 na 1.80 wystarczyło 700 000. Historia się powtarza i będzie się powtarzać po każdej informacji. Wczoraj gracze krótkoterminowi dostali dar łaski od ALLACHA. Najwięksi sprinterzy tej spółki już są ustawieni w blokach startowych i czekają tylko na sygnał startera. Gdy dobiegną do 2.4 może trochę niżej,to będą chcieli zregenerować siły i znów zaczną sypać jak to miało miejsce po info z Ukrainy. Z całym szacunkiem Mieszko ale te akcje nie przechodzą do silniejszych lecz do słabszych rąk.

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 9 lutego 2011 17:46:41 przy kursie: 17,60 zł
Informacja o podjęciu decyzji o przystąpieniu do drugiego etapu programu poszukiwawczego na terenie Bloku M w Brunei

demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/2...

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 9 lutego 2011 18:24:11 przy kursie: 17,60 zł
www.kulczykoil.com/files/rb_09...
działa już

Jak dobrze rozumiem do 2012 sobie szukamy na M i nic więcej się nie dzieje?
Czy po drodze mają być testy Mawar i Markisa bo z tekstu to nie wynika za bardzo?

EDIT:
Przy tych horyzontach czasowych wyniki testów w następnym tygodniu mogą ustawić kurs na najbliższy czas. Lepiej, żeby chociaż jakiś sensowny drobiazg był z tego Lempuyanga w wyższej strefie, bo jak nie to polecimy na 1 pln albo i niżej.
Szczególnie, że w tle krązy temat finansowania - bez sukcesu Lki emisja będzie failem.
Rynkowy kredyt zaufania został rozwodniony.
Edytowany: 9 lutego 2011 18:43

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 9 lutego 2011 18:29:33 przy kursie: 17,60 zł
to raczej dobry news. Spółka coś robi. Nie poddaje się. Pytanie jak zostanie to przyjęte przez rynek, bo okres oczekiwania na wyniki został zakreślony na rok począwszy od 28 sierpnia 2011 r., czyli dają sobie horyzont czasowy na najbliższe półtora roku.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 9 lutego 2011 19:15:36 przy kursie: 17,60 zł
Czy ma ktoś jakieś potwierdzone informacje na temat tego, że w ciągu najbliższych 10 dni RPS Energy ma przedstawić nowy raport dotyczący zasobów na Ukrainie tym razem najprawdopodobniej z uwzględnieniem O-7, M-19 i O-8 oraz być może dwóch nowych obszarów objętych koncesją na poszukiwania?

Taką informację znalazłem tutaj:
Parkiet - forum

Możliwe, że to skopiowany tekst z kolejnego raportu DM BZ WBK ale nie chcę tutaj nic cytować z niesprawdzonego źródła dlatego podaję tylko linka na forum parkietu. Dajcie znać jak ktoś będzie mógł potwierdzić te informacje lub je zdementować ;)

Odnośnie raportu KOV o przystąpieniu do II etapu w bloku M:
- etap pierwszy został prawie zrealizowany i pozostał jeszcze do wykonania jeden odwiert
- etap drugi, który rozpocznie się 28 sierpnia 2011r i potrwa rok obejmuje nowe zadania czyli:
1. uzyskanie i przetworzenie danych z dwuwymiarowych badań sejsmicznych
obejmujących co najmniej 80 km obszaru lądowego i 500 km obszaru morskiego;
2. wykonanie co najmniej trzech odwiertów poszukiwawczych (obszar lądowy), każdy
o głębokości minimum 1 150 m. Umowa PSA dla Bloku M dopuszcza zamianę
dwóch płytkich odwiertów na jeden, o głębokości co najmniej 2 300

Zatem to potwierdzenie, że prace w tym bloku będą kontynuowane, gdyż spółka i jej partnerzy widzą perspektywy tego obszaru. Raczej nie chodzi tutaj o jakieś przedłużanie terminu na testów Markisy i Mawar tylko o plany po testach tych odwiertów. A do tego czasu czyli do 28 sierpnia 2011r być może zostanie rozpoczęty nowy 3 odwiert w bloku M.

Edytowany: 9 lutego 2011 19:31

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 9 lutego 2011 19:53:35 przy kursie: 17,60 zł
Redface napisał(a):
Witam,
.

Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Mam pytanie do pana Korczaka.
Ta sprawa wymaga pilnego wyjaśnienia.

Potwierdził Pan pewną oczywistość
o występowaniu wody w złożach ropy.
Dlaczego coś normalnego co występuje w złożu,
co Był Pan uprzejmy potwierdzić powyżej,
jest wyrażone rozczarowaniem w komunikacie?
Czy jest Pan w stanie zweryfikować tę informację?
A przez tę jakby niezręczność wypowiedzi, może się mylę,
info stała się przedmiotem drwinek i kpin w niektórych mediach.angry3
Jeżeli jest to w Pana możliwości
a byłby Pan tak uprzejmy i miły i zechciał wyjaśnić sprawę do końca
np. w takiej formie: "W tej badanej strefie
nie było żadnego złoża ropy i gazu tylko woda,
pracujemy nad badaniami następnych stref", lub coś podobnego.
Tamta informacja naprawdę była dość nieczytelna i enigmatyczna,
oczekiwalibyśmy uściślenia.
Myślę że nie jest Pan na tym forum tylko incognito?Angel

drokom
2
Wpisów: 42
Wysłane: 9 lutego 2011 19:53:56 przy kursie: 17,60 zł
z tego co pamiętam to Redface wykluczył możliwość tak częstych aktualizacji odnośnie złóż, jedynym wytłumaczeniem może być to, że spółka przymierza się do niewielkiego kredytu

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 9 lutego 2011 19:59:12 przy kursie: 17,60 zł
Exar napisał(a):

Czy po drodze mają być testy Mawar i Markisa bo z tekstu to nie wynika za bardzo?

Dobre pytanie - w "Aktualizacji informacji o postępie prac prowadzonych w Brunei oraz planach dotyczących testów" z 2010-12-02 jest tylko mowa o testach w bloku L, natomiast blok M jest wymieniony jedynie w kontekście pomiarów sejsmicznych. Wcześniej lub później nie ma komunikatów na ten temat

Pytanie to Redface:

czy możemy jeszcze w tym kwartale spodziewać się jakiejś oficjalnej informacji na temat planów testów w Bloku M? czy może na razie zarzucacie ten temat (np. do momentu wyjaśnienia kwestii przyszłego finansowania...)
Edytowany: 9 lutego 2011 20:06

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 9 lutego 2011 20:11:18 przy kursie: 17,60 zł
Exar napisał(a):
Przy tych horyzontach czasowych wyniki testów w następnym tygodniu mogą ustawić kurs na najbliższy czas. Lepiej, żeby chociaż jakiś sensowny drobiazg był z tego Lempuyanga w wyższej strefie, bo jak nie to polecimy na 1 pln albo i niżej.
Szczególnie, że w tle krązy temat finansowania - bez sukcesu Lki emisja będzie failem.
Rynkowy kredyt zaufania został rozwodniony.

Nie mogę się z tym zgodzić, bo:

Cytat:
Rozpoczęcie testów odwiertu Lempuyang -1 spodziewane jest w styczniu 2011 r. W następnej
kolejności przeprowadzone zostaną testy odwiertu Lukut-1. Program testów zakłada przebadanie
dwóch z trzech potencjalnych stref o łącznej grubości 56,4 m w odwiercie Lempuyang -1 oraz
trzech potencjalnych stref
o łącznej grubości 155 m w odwiercie Lukut-1. Badanie każdej z
testowanych stref potrwa około dwóch tygodni.

Będziemy mieć zatem trochę wyników w najbliższej przyszłości..

Źródło
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein
Edytowany: 9 lutego 2011 20:15

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 9 lutego 2011 20:12:07 przy kursie: 17,60 zł
Tytan napisał(a):

a byłby Pan tak uprzejmy i miły i zechciał wyjaśnić sprawę do końca
np. w takiej formie: "W tej badanej strefie
nie było żadnego złoża ropy i gazu tylko woda,
pracujemy nad badaniami następnych stref", lub coś podobnego.
Tamta informacja naprawdę była dość nieczytelna i enigmatyczna,
oczekiwalibyśmy uściślenia.

bardzo dobre pytanie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

87 88 89 90 91

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,324 sek.

zibphjha
vewopbel
akboxzok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mebixfhv
cjdrqipr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat