0 Dołączył: 2011-04-05 Wpisów: 145
Wysłane:
10 czerwca 2011 11:42:17
przy kursie: 7,90 zł
No cóż 6 mln to było podane oficjalnie więc :).
|
|
0 Dołączył: 2011-03-28 Wpisów: 17
Wysłane:
10 czerwca 2011 13:29:33
Na vgchartz zamieszczono nieoficjalne wyniki sprzedaży WII w przeciągu 3 tygodni. kurs lekko odbił i poszybował w górę, czyżby zapowiedź dalszych wzrostów? dla leniwych: gamrreview.vgchartz.com/sales/...
|
|
30 Dołączył: 2010-07-06 Wpisów: 200
Wysłane:
10 czerwca 2011 13:47:45
Dane z VGchartz sa wyssane z palca. Swego czasu oparlismy business case z gra na Wii opierajac sie w czesci na wynikach z vgchartz, i rzeczywistosc nas troche zaskoczyla. Co do wyniku optimusa na VGC. 0.33m. Przeciez tydzien temu Kicinski mowil ze w pierwszym tygodniu sprzedali 0.4m.. Kod:[mod: na kroniki osobiste jest odpowiednie podforum; tutaj w przypadku nagminnego łamania regulaminu użytkownik jest pozbawiany możliwości pisania postów]
Edytowany: 10 czerwca 2011 14:39
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-03-28 Wpisów: 17
Wysłane:
10 czerwca 2011 14:03:51
Nestor napisał(a): Dane z VGchartz sa wyssane z palca... Co do wyniku optimusa na VGC. 0.33m. Przeciez tydzien temu Kicinski mowil ze w pierwszym tygodniu sprzedali 0.4m. Wyssane czy nie, nie podano danych z rynku rosyjskiego ani sprzedaży poprzez Gog'a, myśle, że również średnio podeszli do sprzedaży elektronicznej. Taka ilość sprzedaży znacznie może odbiegać od tego co przedstawił P. Kiciński.
|
|
0 Dołączył: 2010-01-04 Wpisów: 594
Wysłane:
10 czerwca 2011 14:16:12
LucasPM napisał(a):Na vgchartz zamieszczono nieoficjalne wyniki sprzedaży WII w przeciągu 3 tygodni. kurs lekko odbił i poszybował w górę, czyżby zapowiedź dalszych wzrostów? dla leniwych: gamrreview.vgchartz.com/sales/... Gdyby to miałby być wynik total, to kurs miałby raczej podstawy do spadków..
|
|
Wysłane:
11 czerwca 2011 14:42:55
1.Te wyniki były już z samego rana więc gdyby były brane na poważnie, to by było widać w piątek. 2. Wiemy doskonale że wyniki te są mało wiarygodne gdyż w 1 tygodniu z oficjalnych źródeł wiemy o 400+ tyś 3. Większość zachodu to krainy miodem i konsolami płynące, więc dopiero W2 na konsole coś tam zdziała
|
|
0 Dołączył: 2011-01-25 Wpisów: 26
Wysłane:
11 czerwca 2011 16:47:20
Miałem PS1 , PS2 i Xboxa 360 . Nie wyobrażam sobie jak grac w tego typu gry na konsoli . Konsola jest super do wyścigówek , platformówek i zręcznościówek . Natomiast PC do strzelanek, RTsów i symulatorów . I czy ktoś gra w WOW na konsoli :-)
|
|
Wysłane:
11 czerwca 2011 18:46:20
Ja Sobie ogólnie nie mogę wyobrazić grania na konsoli. Ale cóż kwestia przyzwyczajenia. Zobacz jednak że wiele zagranicznych serwisów stwierdziło że na PC to i tak lepiej im się gra na padzie niż na myszka + klawiatura gdyż cała gra była tak tworzona aby sterowanie było bez problemu przeniesione. Ale czas pokażę czy faktycznie tak będzie.
|
|
0 Dołączył: 2011-04-15 Wpisów: 9
Wysłane:
12 czerwca 2011 01:17:56
carlito napisał(a):Zastanawia mnie jakie koszta ponosi Optimus z tak zmasowaną kampania reklamową? Wiesiek obecny jest wszędzie.Atakowani jestesmy nim zewsząd. Mozna , by rzec , ze potykamy sie o niego i ocieramy. Internet, sklepy,gazety,telewizja, sponsorowane wywiady i artykuły. Dziennikarskie peany na czesc Wieska Ciekawy jestem jakiej wielkosci budżet jest na to przeznaczony. Mysle , ze sa to bardzo powazne sumy . Ktos bardziej biegły ma moze jakies doswiadczenia i moze mógłby sie podzielic z nami swymi oszacowaniami? Bardzo ciekawi mnie ta kwestia i jaki to jest rząd wielkosci? Wydawcą W2 jest Agora. Z kolei wydawcą przewodnika do gry jest Axel Springer. Masz jeszcze jakieś pytania?
|
|
0 Dołączył: 2011-01-18 Wpisów: 171
Wysłane:
12 czerwca 2011 02:47:54
Wrażenia redaktorów Gry Online z pokazu xboxowej wersji Wiedźmina 2 na E3. http://tvgry.pl/?ID=1734
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-11-10 Wpisów: 808
Wysłane:
12 czerwca 2011 10:03:59
nie bardzo wiem o co tym gościom chodzi. Pomijając ze się plączą i kłócą to jedyne co im trzeba przyznać to słuszność stwierdzenia że grafika nie może być tak dobra jak na pc. A i tak potem ciągle gadają o tym że grafika jest gorsza niż na pc...i że rok temu też tą samą scene w piwnicy pokazali. 5 tygodni minęło od premiery, to jest wersja pre-alfa, właściwie celem tej prezentacji było pokazanie światu, że robimy, działa, a że jeszcze kupe pracy zostało.. za to im płacą
|
|
0 Dołączył: 2010-06-26 Wpisów: 19
Wysłane:
12 czerwca 2011 10:10:53
tvgry to portal o średniej reputacji. I masz rację ględzą bez sensu. To wiadome jest przecież, że na xbox-a gra będzie wyglądać gorzej a i tak jak na możliwości xboxa wyglada świetnie.
|
|
Wysłane:
12 czerwca 2011 10:51:46
Na obecną chwilę też się martwię wyglądem grafiki. Mimo wszystko chce zauważyć parę spraw. Że sam prezes jak dobrze pamiętam mówił że głównym zadaniem pokazu na E3 było pokazanie iż silnik przez nich stworzony jest w stanie chodzić na wielu platformach. Dodatkowo chce też przytoczyć ich wypowiedzi. "Rok temu pokazano tą samo scenę i mnie nie zachwyciła" ale zaraz po nich następują słowa "Ale gra jest zajebista".Zobacz że ich zdania są mocno poróżnione. Poza tym nie bez powodu przedstawienie gry nie odbywało dla ogólnodostępnej publiczności.
Chłopaki mają parę miesięcy. Mimo wszystko nie muszą tworzyć od 0 gry a tylko przystosować. Ale dobra nie prorokujmy. Zobaczymy podczas premiery.
|
|
0 Dołączył: 2011-05-03 Wpisów: 92
Wysłane:
12 czerwca 2011 13:00:50
gipson napisał(a):carlito napisał(a):Zastanawia mnie jakie koszta ponosi Optimus z tak zmasowaną kampania reklamową? Wiesiek obecny jest wszędzie.Atakowani jestesmy nim zewsząd. Mozna , by rzec , ze potykamy sie o niego i ocieramy. Internet, sklepy,gazety,telewizja, sponsorowane wywiady i artykuły. Dziennikarskie peany na czesc Wieska Ciekawy jestem jakiej wielkosci budżet jest na to przeznaczony. Mysle , ze sa to bardzo powazne sumy . Ktos bardziej biegły ma moze jakies doswiadczenia i moze mógłby sie podzielic z nami swymi oszacowaniami? Bardzo ciekawi mnie ta kwestia i jaki to jest rząd wielkosci? Wydawcą W2 jest Agora. Z kolei wydawcą przewodnika do gry jest Axel Springer. Masz jeszcze jakieś pytania? Byc moze zyje w niewiedzy ale wydaje mi się , ze Agora jest firmą nastawiona na maksymalizacje zysku. Idąc typ tropem myslenia uważam więc, ze nie robi tego charytatywnie . Musi więc z tego tytułu dostac swą dolę , by na interesie zarobic. Cos mi sie kiedys obiło o uszy( nie jestem na 100 % pewien ) ,ze jakis czas temu Agora dawała nawet jakies zaliczki a konto , więc będzie teraz odbierała z % swoje długi. Wracamy więc do punktu wyjscia - ILE? ps.Axel Springer -to tez prawdopodobnie bezwzgledny kapitalista i swe działania opiera na rachunku zysków i strat Carlito Brigante
Edytowany: 12 czerwca 2011 13:09
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
12 czerwca 2011 13:31:52
trailer w wersji na X-360 juz widzieliście ? Witcher 2 X-360najwyraźniejsze zmiany z trailera i z kawałka lochów zaprezentowanego dziennikarzom : 1. Będzie dużo cinematic wstawek prerenderowanych, co na pewno poprawia bardzo klimat gry (bo cinematici są naprawde świetne!) ale z drugiej strony świadczy że pewnie nie dało sie ich zrobić na engine gry przy zbyt słabym hardware konsoli 2. Interfejs gry do całkowitej zmiany, dużo czasu nie mają. Dialogi, podpisy, napisy, mapy - wszytko to jest w tej chwili do przygotowania w nowym kształcie - te zajawki z wersji X360 z lochów - słabizna, grafika wiadomo że słabsza ale że nikt nie popracował nad interfejsem przed pokazaniem wersji gry dziennikarzom to dziwne... 3. co z systemem walki? Na PC ten zaprezentowany system, przy ogólnej bidzie fajnych systemów walki w RPGach przyjął się, ale gracze konsolowi mają bardzo dobre systemy walki na pady... tutaj konkurencja będzie niebo większa niż to co jest na PC. Ten obecny, z mnóstwem drobnych błedów (brak prawidłowych detekcji zderzeń, często brak prawidłowych reakcji na ataki Wiedźmina, szczególnie na wąskich przestrzeniach) będzie konsolowców bardzo irytował. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 12 czerwca 2011 13:38
|
|
Wysłane:
12 czerwca 2011 13:41:11
Prawdopodobnie zostaną zmienione wszystkie cutscenki pomiędzy grą. Zobacz że filmiki do W2 na PC nie tworzył Bagiński a na xboxa już tak.
A co do reszty wolę póki co nie wypowiadać się gdyż nie mam częstego kontaktu z grami na konsole aby mówić o jakimś porównaniu.
|
|
0 Dołączył: 2010-11-27 Wpisów: 449
Wysłane:
12 czerwca 2011 16:06:11
carlito napisał(a):Byc moze zyje w niewiedzy ale wydaje mi się , ze Agora jest firmą nastawiona na maksymalizacje zysku. Idąc typ tropem myslenia uważam więc, ze nie robi tego charytatywnie . Musi więc z tego tytułu dostac swą dolę , by na interesie zarobic. (...) Wracamy więc do punktu wyjscia - ILE?ps.Axel Springer -to tez prawdopodobnie bezwzgledny kapitalista i swe działania opiera na rachunku zysków i strat Było już pisane - max to 6kk zł... Co do reszty - wydaje mi się, że sam sobie już odpisałeś. I never think of the future - it comes soon enough. A. Einstein
|
|
0 Dołączył: 2008-12-21 Wpisów: 24
Wysłane:
12 czerwca 2011 17:10:03
Scarry napisał(a):3. co z systemem walki? Na PC ten zaprezentowany system, przy ogólnej bidzie fajnych systemów walki w RPGach przyjął się, ale gracze konsolowi mają bardzo dobre systemy walki na pady... tutaj konkurencja będzie niebo większa niż to co jest na PC. Ten obecny, z mnóstwem drobnych błedów (brak prawidłowych detekcji zderzeń, często brak prawidłowych reakcji na ataki Wiedźmina, szczególnie na wąskich przestrzeniach) będzie konsolowców bardzo irytował. A czy mógłbyś z łaski swojej przejść z trybu dokonanego w tryb przypuszczający z tymi swoimi rewelacjami co też to będzie irytowało wszystkich (bądź większość) konsolowców z całego świata? Masz jakieś upoważnienie do wypowiada się za te miliony ludzi? :) Czy po prostu w dość szczególny sposób walczysz z kursem?...
|
|
Wysłane:
12 czerwca 2011 19:46:40
@gienek_majonez uważać sobie możesz co chcesz, aczkolwiek sam pomysł że jest to naganianie jest kuriozalny bo jaki system jest widać jak wół, wystarczy sobie grę włączyć a potem odpalić jakiś cRPG albo hack'n'slash konsolowy i zorientujesz się od razu jaka przepaść dzieli precyzje systemu Witchera 2 od choćby ostatniego God of War. w pierwszym zdaniu tego punktu zadałem pytanie. Uważam że jeśli CDProjekt pokaże dla X360 system taki jak był teraz w wersji alfa x-360 i taki jak jest na PC - jestem głeboko przekonany że gra po prostu sie nie spodoba graczom konsolowym i spadnie na nią lawina krytyki. Jeśli nie poprawią, może być tak że inwestorzy stracą duzo więcej wtedy po premierze gry na konsole, niż teraz kiedy jest czas o tym rozmawiać. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 12 czerwca 2011 19:52
|
|
Wysłane:
12 czerwca 2011 19:55:44
piotrch napisał(a):nie bardzo wiem o co tym gościom chodzi. Pomijając ze się plączą i kłócą to jedyne co im trzeba przyznać to słuszność stwierdzenia że grafika nie może być tak dobra jak na pc. A i tak potem ciągle gadają o tym że grafika jest gorsza niż na pc...i że rok temu też tą samą scene w piwnicy pokazali. 5 tygodni minęło od premiery, to jest wersja pre-alfa, właściwie celem tej prezentacji było pokazanie światu, że robimy, działa, a że jeszcze kupe pracy zostało.. za to im płacą przesłucham uważnie i panowie redaktorzy zwrócili uwagę na ewidentnie niedopracowane rzeczy, a akurat o grafice wypowiadali się całkiem oględnie, zdając sobie sprawę z technicznych ograniczeń konsoli, co podkreślają parę razy. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.