PARTNER SERWISU
tbhhvejs
9 10 11 12 13
WALDI1988
0
Wpisów: 170
Wysłane: 20 grudnia 2011 17:14:13 przy kursie: 0,80 zł
@pop

Nie ma to jak odpowiedz nic nie znacząca, i zgrywanie eksperta nie wnoszac nic do wątku.
Wiem co oznacza wolumen wzrastajacy na spadkach tak samo wiem ze analiza techniczna przy takich obrotach ma znikomy sens. Trendu nie oszukasz..

A mowiać o wolumenie mam na mysli wzrost plynnosci, sa jakiekolwiek transakcje w ciagu dnia, wizac sie on moze tez z realizacja pewnie straty podatkowej.

Dziwi fakt ze TRO MEDIA będaca przedmiotem wielu analiz na roznego typu portalach, oraz będąca przedmiotem dyskusji chodzby w konkursie E&Y w twoich oczach jest postrzegana i nie tylko w twoich jako wirtualny fundusz..

Zarząd widzi co się dzieje i uspokaja :
Cytat:
Informacja dla Akcjonariuszy i Inwestorów
Zarząd TRO MEDIA SA ("Emitent", "Spółka") informuje, iż zdaniem Emitenta ostatnie spadki cen akcji nie mają podstaw fundamentalnych. Spółka realizuje założone cele operacyjne, zdobywa nowych klientów oraz rozwija spółki zależne - czyli realizuje przyjętą strategię rozwoju. Również wyniki finansowe po III kw. 2011 roku są potwierdzeniem prowadzonych działań zarówno operacyjnych, jak i inwestycyjnych. W tym okresie przychody ze sprzedaży przekroczyły 10 mln zł., a zysk netto jest równy 7,1 mln zł. Są to wartości kilkukrotnie wyższe od analogicznych danych w 2010 roku.
Przecena wartości akcji w 2011 roku nie jest zatem uzasadniona żadnymi przyczynami wewnętrznymi w spółce. Zdaniem Zarządu aktualna wycena rynkowa firmy nie odzwierciedla jej wartości godziwej.
W 2011 roku Spółka bardzo znacząco się rozwinęła, a do najważniejszych wydarzeń w tym okresie należy zaliczyć:
- dynamiczny wzrost przychodów
- udaną ofertę prywatną i wprowadzenie na NC spółki zależnej Domenomania.pl SA
- otrzymanie przez Spółkę dofinansowania projektu "Innowacyjna platforma IT zintegrowana z partnerami wspomagająca współpracę B2B dla branży reklamowej", w kwocie 1,35 mln zł.
- znaczący rozwój, wyodrębnienie w osobne podmioty i przekształcenie w spółki akcyjne projektów: Kinomaniak i Macro Games
- subskrypcję prywatną 650.000 akcji serii C wyemitowanych w ramach kapitału docelowego po cenie emisyjnej równej 2 zł. i pozyskanie w ten sposób 1,3 mln zł.
- odsprzedaż z zyskiem część udziałów w spółce Cloud Technologies Sp. z o.o., gdzie nabywcą była grupa inwestorów prywatnych, a TRO MEDIA SA po przeprowadzonej transakcji nadal jest znaczącym akcjonariuszem posiadając 42,5% udziałów w kapitale zakładowym spółki.
- zwycięstwo w kategorii Nowy Biznes w IX edycji konkursu Ernst & Young Przedsiębiorca Roku 2011

W 2012 roku Spółka zamierza kontynuować przyjętą strategię rozwoju, jednocześnie zwiększając dynamikę działania.
Zdaniem Emitenta przekazanie powyższego stanowiska Zarządu w formie raportu bieżącego ma istotne znaczenie dla Akcjonariuszy

Jest to dla mnie jak najbardziej na plus !
Edytowany: 20 grudnia 2011 17:20

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 20 grudnia 2011 17:27:39 przy kursie: 0,80 zł
waldi1998 napisał(a):
Nie ma to jak odpowiedz nic nie znacząca, i zgrywanie eksperta nie wnoszac nic do wątku.

Eee tam, gdzie mi tam do ciebie...Angel
Ty zachwalałeś TRO nawet przy 2,30, ja tylko gdzieś tam z boku pisałem, że wystraszył mnie i cad_man'a olbrzymi dodruk akcji,ale co tam,ja się nie znam,to ty jesteś super ekspert3some
A lubię cię czytać-oczy mi się powiększają,wzrok polepsza,no i sporo się można dowiedzieć o TRO,samych pozytywów typu: zyski,fundusz,czekające mega wzrosty itp.wave
Jedynie szkoda mi tak miłych forumowiczów jak Topfacet i Gerda,nie raz pisałem, że życzę wzrostów na TRO właśnie ze względu na nich.salute
Edytowany: 20 grudnia 2011 17:34

WALDI1988
0
Wysłane: 20 grudnia 2011 17:54:02 przy kursie: 0,80 zł
No tak, musisz mieć wielką satysfakcje z tego ze przy 2.30 gdzie mówiłem ze to rozsadna spółka Tobie sie wydawało inaczej, to jest twoj jedyny argument...
Tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie zbieram informacje, szukam ich i pragnę się nimi podzielić na tym własnie forum gdzie ruch znikomy.
Ty tylko informujesz po fakcie, z racji ze nie jestem zawistny nie będę Ci ublizał i wyszydzał twoich inwestycji (i3D) zniżając sie nisko do twojego poziomu....

Fundusz ---> PzU ----> akcje po 1.95 --- czy to zła informacja???
Dodruk akcji po 2.00 zł ...... czy to zła informacja???
Zyski, wirtualne... zbyt krótko jest na giełdzie by solidnie ja zbadać.

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 20 grudnia 2011 17:55:35 przy kursie: 0,80 zł
spokojnie panowie....... kazdy od czasu do czasu wkłada różowe okulary i patrzy przez te okulary na jakąś spółkę..( jest takim optymistą ze czysty "naganiacz" z niego, każdy z was ( ja także) miał takie spółki - wystarczy każdemu prześledzić wpisy sprzed lat czy miesiecy, a potem się okazuje ze coś jest nie tak..

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com
Edytowany: 20 grudnia 2011 17:56

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 20 grudnia 2011 17:58:32 przy kursie: 0,80 zł
@Waldi
Nie irytuj się - to nie ma najmniejszego sensu. Jeśli masz akcje Tro to widzisz to inaczej niż Ci, którzy akcji nie mają. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - i dotyczy to wszystkich inwestujących w akcje. Odpowiedz mi na jedno pytanie: dlaczego mam kupić akcje Tro? Dla wirtualnych zysków? Ja dziękuję! Wiem, że kiedyś te wirtualne zyski zamienią się w żywą gotówkę na koncie Tro, ale to potrwa. Ile? Nie mam pojęcia, tak samo jak nie wiem, czy ta gotówka będzie dorównywała wykazywanym w tej chwili zyskom... I tutaj następne pytanie: Tro inwestuje w różne spółki i wykazuje zyski z przeszacowań, żeby pojawiła się gotówka musi sprzedać posiadane udziały. Mają jakąś perełkę wg Ciebie, za którą ktoś wyłoży miliony zł w gotówce? Oczywiście można też zakładać, że Tro ma udziały w zyskach wypracowywanych przez spółki zależne, tylko oprócz domenomani nie mamy wglądu do osiąganych zysków przez te firmy.
Na chwilę obecną widać, że rynek jest zupełnie nieczuły na zyski wykazywane w raportach kwartalnych Tro - i dzisiejszy komunikat nic nowego nie wnosi.

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Ja jestem ciekaw do jakiego poziomu "zniżą" się sprzedający akcje Tro: do ceny nomialnej za akcje? W chwili obecnej jesteśmy poniżej ceny z private placement...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 20 grudnia 2011 18:09:19 przy kursie: 0,80 zł
WALDI2008 napisał(a):
No tak, musisz mieć wielką satysfakcje z tego ze przy 2.30 gdzie mówiłem ze to rozsadna spółka Tobie sie wydawało inaczej, to jest twoj jedyny argument...
Tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie zbieram informacje, szukam ich i pragnę się nimi podzielić na tym własnie forum gdzie ruch znikomy.
Ty tylko informujesz po fakcie, z racji ze nie jestem zawistny nie będę Ci ublizał i wyszydzał twoich inwestycji (i3D) zniżając sie nisko do twojego poziomu....

A możesz wyszydzać, nie napiszę gdzie to mamAngel . Najpierw musiałbyś wiedzieć jaką mam średnią, bo m.in. brałem w IPO i część zysków realizowałem po wejściu na NCwave

A argumenty za spadkami na TRO podawałem pół roku temu i to delikatnie by nikogo nie urazić, inni przyjęli to spokojnie,a ty zionąłeś agresją, bo ktoś myslał inaczej pisząc z uzasadnieniem, a teraz wściekasz się,że jest mega-strata,twój problem,jedynie nie pisz głupot o AT,bądź AF-bo sam prowokujesz do kontry3some .
Edytowany: 20 grudnia 2011 18:14

WALDI1988
0
Wysłane: 20 grudnia 2011 18:11:20 przy kursie: 0,80 zł
Nie chce sie irytować, cieżko pisać na jaki kolwiek plus mając akcje i gdy wszyscy o tym wiedzą opowiadać o rzeczach dobrych, widząc wykres od roku.

Oczywiście ze w wirtualne zyski bym nie inwestował, w tym momencie chodzi mi głównie o ewentualne ryzyko danej inwestycji.

Widać ze prezes chce odciąc się od innych spółek patrz rezygnacja z prezesa w DOA.
Zastanawia mnie tylko to czy tylko ze względów podatkowych akcje poszły na cypr ? niestety jestem zbyt mało doświadczony w tych wzgledach.

Jeśli chodzi Ci o perły spółki.
Jeśli chodzi o serwis kinomaniak wątpie by to był strzał w "10"
innego zdania jestem już jeśli chodzi o Cloud Technologies i Macro Games oraz o portal boisko.pl który w połączeniu z Piłka Nożna może dać troche zarobić przed zbliżającym sie turniejem Euro2012.
W przypadku wejscia tych podmiotów na giełde bedziemy mieli dostęp do danych.

Domenomania, która już troche czasu jest na gieldzie, mimo duzych spadków, pokazuje racjonalne i przejrzyste wyniki.

Największym problemem jest fakt iz ciezko oszacować naprawde ile to wszystko jest warte.

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 20 grudnia 2011 18:17:23 przy kursie: 0,80 zł
WALDI1988
mnie by się niestety światełko zapaliło po takim komunikacie zarząduThink
pewnie że naturalnym jest jakiś tam komunikat uspakajający drobny akcjonariat, tyle tylko że przykładów takich komunikatów było na różnych spółeczkach wiele i niestety często dolewały tylko one oliwy do ognia - np. serenity przy kursie bodajze 26gr, że to niebotycznie niski poziom, że taniej nie będzie, że to nie wiadomo dlaczego?
wiem i mam świadomość, że co tutaj mam do rzeczy jakieś tam serenity, ale pamiętaj, że takie info nie zawsze czyni wiosnę a że ktoś tutaj sypie to niestety fakt i z nim dyskutować nie ma coShame on you
trzymaj się mocno i mam nadzieję, że Twoja wiara w spółkę przełoży się niedługo w realnej wycenie giełdowejwave

WALDI1988
0
Wysłane: 20 grudnia 2011 18:38:48 przy kursie: 0,80 zł
No włąsnie byłem ciekaw jak jest z takimi komunikatami,
na TRO spodziewał bym sie raczej neutralnego zachowania, chodz musze mieć też na uwadze to co wspomniałeś.
Z czystej ciekawości porównałem te dwie społeczki na rocznym, wiedząc ze maja mało wspólnego...

kliknij, aby powiększyć

hehehe...

WojtekPrzylecki
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 81
Wysłane: 21 grudnia 2011 10:22:33 przy kursie: 0,78 zł
Cytat z ostatnich komunikatów:

Cytat:
dynamiczny wzrost przychodów

Ile z tego to bartery ?

Cytat:
- otrzymanie przez Spółkę dofinansowania projektu "Innowacyjna platforma IT zintegrowana z partnerami wspomagająca współpracę B2B dla branży reklamowej", w kwocie 1,35 mln zł.

To oczywiście b. dobra wiadomość, ale jednorazowa.

Cytat:
znaczący rozwój, wyodrębnienie w osobne podmioty i przekształcenie w spółki akcyjne projektów: Kinomaniak i Macro Games

Co znaczy 'znaczący rozwój' ? Samo przekształcenie nie jest rozwojowe, a raczej zapowiedzią, że będziemy mieli okazję znów oglądać zyski z przeszacowań.

Cytat:
subskrypcję prywatną 650.000 akcji serii C wyemitowanych w ramach kapitału docelowego po cenie emisyjnej równej 2 zł. i pozyskanie w ten sposób 1,3 mln zł.

To duży sukces - jeśli za te same pieniądze nie zostały kupione od razu aktywa od osób obejmujących. Nie bardzo wiadomo na co spółce pieniądze w ramach kapitału docelowego. Jakiekolwiek pieniądze - przecież spółka generuje zyski. Z jednej strony mówimy o kapitale docelowym, z drugiej o skupie akcji - nie rozumiem tego.

Cytat:
odsprzedaż z zyskiem część udziałów w spółce Cloud Technologies Sp. z o.o., gdzie nabywcą była grupa inwestorów prywatnych, a TRO MEDIA SA po przeprowadzonej transakcji nadal jest znaczącym akcjonariuszem posiadając 42,5% udziałów w kapitale zakładowym spółki.

Brawo - czyli można się spodziewać kolejnego debiutu i kolejnych przeszacowań.

Cytat:
zwycięstwo w kategorii Nowy Biznes w IX edycji konkursu Ernst & Young Przedsiębiorca Roku 2011

Gratulacje. Tylko rentowność na podstawowej działalności jest mizerna. Co sugeruje albo mielenie poprzez barter, albo 'generowanie' sprzedaży gotówkowej na siłę. Patrząc na mizerne wskaźniki dotyczące zasięgu i jego jakości - nie wierzę w możliwość generowania realnych (cashowych, nie kompensowanych innymi fakturami) przychodów na takim poziomie.

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 2 lipca 2012 18:46:45 przy kursie: 0,76 zł
Cytat:
Istotna informacja - zmiany w akcjonariacie spółki
Zarząd TRO MEDIA SA z siedzibą we Wrocławiu ("Emitent") informuje, iż w dniu 2 lipca 2012 roku nastąpiły istotne zmiany w akcjonariacie Emitenta. Dotychczasowy główny akcjonariusz, Pan Marcin Misztal zbył większościowy pakiet posiadanych akcji (9.100.000 akcji dających 66,67% głosów na WZA) na rzecz trzech spółek zagranicznych, z których jedna jest spółką powiązaną z akcjonariuszem. W wyniku tych operacji Pan Marcin Misztal bezpośrednio i pośrednio poprzez spółkę powiązaną pozostał mniejszościowym akcjonariuszem spółki (673.925 akcji).

Głównym akcjonariuszem TRO MEDIA SA posiadającym 7.770.000 akcji dających 56,92 % głosów na WZA jest poprzez zagraniczny podmiot zależny spółka Beyond Investments Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu. Spółka nabyła powyższy pakiet akcji płacąc cenę 2,20 zł za jedną akcję Emitenta.
Beyond Investments Sp. z o.o. tworzy grupę polskich i zagranicznych podmiotów działających na rynku kapitałowym, które od ponad 5 lat zajmują się inwestycjami w nowe technologie. Spółka w swoim portfolio posiada aktywa o znaczącej wartości, działające w branży ICT.
Zmiana w akcjonariacie Emitenta związana jest ze zdynamizowaniem rozwoju spółki i realizacją planów przejścia na rynek główny GPW. W najbliższych tygodniach nową strategię dotyczącą rozwoju całej grupy kapitałowej TRO MEDIA przedstawi powołany 2 lipca br. nowy prezes zarządu p. Damian Łaba.
Szczegółowe informacje na temat zbycia i nabycia akcji zostaną podane w odpowiednim trybie w raportach Spółki.

Podstawa prawna: §3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:
Marcin Misztal - Pełnomocnik Zarządu

Link

Nie do końca rozumiem co kombinująThink

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 2 lipca 2012 18:57:03 przy kursie: 0,76 zł
Misztal inkasuje za akcje 2,2 PLN czyli więcej niż od PZU (2 PLN), w chwili gdy kurs jest na poziomie 0,76.

Albo my czegoś nie wiemy, albo przed spółka świetne perspektywy skoro ktoś kupuje 3 razy drożej niż na rynkuBoo hoo!

Link do strony tej spółki http://www.beyondinvestments.eu/

Link do KRS: www.krs-online.com.pl/beyond-i...

WALDI1988
0
Wysłane: 2 lipca 2012 21:21:37 przy kursie: 0,76 zł
Bardziej mnie zaciekawił ten fragment:
Cytat:
Zmiana w akcjonariacie Emitenta związana jest ze zdynamizowaniem rozwoju spółki i realizacją planów przejścia na rynek główny GPW

Co do samego funduszu :
Cytat:
-Dzięki wsparciu inwestorów zagranicznych fundusz inwestuje środki w wysokości do 5 mln EURO w jedno przedsięwzięcie,
-Inwestuje w spółki charakteryzujące się nieprzeciętną stopą zwrotu na każdym etapie rozwoju,

Obecna kapitalizacja : 10 374 000 zł
Wymóg GPW : 15 mln.... EURO.

Misztal nie oddałby swoje perełki za darmo, dziwne że ją wogóle sprzedał.
Nie ma reakcji w notowaniach, zbyt swieże informacje?

Ewidentnie coś nam się szykuję tylko co.

topfacet
178
Wysłane: 2 lipca 2012 23:57:41 przy kursie: 0,76 zł
Jak może być reakcja skoro komunikat poszedł po sesji?!

Ciekaw jestem natomiast reakcji kursu na te informacje- czy będzie to mocno up, czy jednak nadal spokojnie.

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 3 lipca 2012 07:40:05 przy kursie: 0,76 zł
Sam jestem ciekawy co na to rynek - będę śledził dzisiejsze notowania. Pewnie kto odważny wsiądzie a spekuła podciągnie kurs do góry?
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 3 lipca 2012 08:51:45 przy kursie: 0,76 zł
@topfacet

Jednak spółka mimo wszystko wyniki ma średniawe, EV/EBITDA delikatnie mówiąc nie powala przy 11.83, zysk ekonomiczny ujemny.... heh (choć z pozytywów to zadłużenie spółki jest na bardzo niskim poziomie). Tutaj raczej gra się na emocjach i na tym że K2Internet może w przyszłości bardzo urosnąć.

Aż wrzuciłem do obserwowanych ;) sam jestem ciekawe czy wyciągną kurs 50% w góre pod główny parkiet. Spekuła tutaj może mieć niezłą zabawe...
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 3 lipca 2012 08:52

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 3 lipca 2012 09:10:30 przy kursie: 0,90 zł
WALDI1988 napisał(a):
Bardziej mnie zaciekawił ten fragment:
Cytat:
Zmiana w akcjonariacie Emitenta związana jest ze zdynamizowaniem rozwoju spółki i realizacją planów przejścia na rynek główny GPW

Obecna kapitalizacja : 10 374 000 zł
Wymóg GPW : 15 mln.... EURO.

Misztal nie oddałby swoje perełki za darmo, dziwne że ją wogóle sprzedał.
Nie ma reakcji w notowaniach, zbyt swieże informacje?

Ewidentnie coś nam się szykuję tylko co.

A nie mówiłeś tak samo w zeszłym roku jak jakiś fundusz kupił dodrukowane akcje po 2zł..? Też niby potem miało być przejsćie na główny, a tymczasem akcje spadły z 2zł na 66grosików...Liar
Spółka z działalności ma dalej bardzo słabe wyniki, wskaźniki nieatrakcyjne, w branży szykuje się spowolnienie, więc nie ma szans na taki wzrost kapitalizacji by przejść na główny, już te bajki były podawane ponad rok temu i NIC z tego nie wyszło.
No chyba, że spółka znowu planuje gigantyczny dodruk akcyjek, to trochę kapitalizacja (może) się zwiększy, ale z przejściem na główny to zwykła bajeczka dla naiwnych, która jest powtarzana od ponad roku...Liar

marcel_k
0
Wpisów: 10
Wysłane: 3 lipca 2012 13:51:39 przy kursie: 0,90 zł
Witam, ponawiam pytanie, bo widzę, że jest tu tłoczno, ktoś słyszał o spółce SDS, która rozpoczeła subskrypcję prywatna?? chciałbym się czegoś o niej nieoficjalnego dowiedzieć. Ktoś może jest w posiadaniu takiej informacji ?

topfacet
178
Wysłane: 3 lipca 2012 14:00:17 przy kursie: 0,90 zł
Scarry napisał(a):
@topfacet

Jednak spółka mimo wszystko wyniki ma średniawe, EV/EBITDA delikatnie mówiąc nie powala przy 11.83, zysk ekonomiczny ujemny.... heh (choć z pozytywów to zadłużenie spółki jest na bardzo niskim poziomie). Tutaj raczej gra się na emocjach i na tym że K2Internet może w przyszłości bardzo urosnąć.

Aż wrzuciłem do obserwowanych ;) sam jestem ciekawe czy wyciągną kurs 50% w góre pod główny parkiet. Spekuła tutaj może mieć niezłą zabawe...

Scarry jakie K2?:) To nie ten watek.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 3 lipca 2012 14:28:53 przy kursie: 0,90 zł
aaa wybacz, tak to ejst jak się myśli o x rzeczach na raz ;)

Wiadomo że pisałem o Tromedii (parametry ekonomiczne podałem Tromedii) ale że akurat analizuje sobie K2 to mi się pierdyknęło ;)

więc sprawdziło się że pociągną kurs ostro.. spółka wisi na górnych widłach z +30% obecnie wave
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 3 lipca 2012 14:30

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

9 10 11 12 13

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,455 sek.

rqmogkdb
benlxwcg
dkbrbuqn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nvocahfa
wlpbgsht
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat