PARTNER SERWISU
nbvhypid
92 93 94 95 96
KrzysztofK
30
Wpisów: 201
Wysłane: 5 marca 2012 17:47:51 przy kursie: 5,56 zł
Premiera Diablo 3 - 17 kwietnia?

Jeśli tak - jak zapatrujecie się w tym kontekście na premierę W2 na xBox360? fakt że to dwie różne platformy, ale jednak Blizzard będzie sporo miejsca reklamowego zajmował moim zdaniem.

Wiadomość zaznaczam nie jest jeszcze potwierdzona przez Blizzard.

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 5 marca 2012 18:13:00 przy kursie: 5,56 zł
Dwie rzeczy:
1. Na razie to chyba tylko wersja na PC, a ewentualna wersja na X360 pojawi się później?
2. Diablo to nie jest bezpośredni konkurent W2.

p.s. zobaczyłem właśnie z ciekawości na raport cdred za IV kwartał - straszna bieda. W połowie ubiegłego roku mówiło się o 50 mln netto a tu raptem 26 mln. Jakiś dm chyba prognozował 150 mln w ciągu 3 lat netto z tytułu W2 na wszystkie platformy. Wynik z xboxa będzie pewnie gorszy niż z pc, a na przyszły rok żadna większa premiera się nie szykuje. Tak, tak wiem, że cdred jest również dystrybutorem gier i od niedawna podobno filmów, ale nie ukrywajmy każda zagrywka toczyła się tutaj pod wiedźminaAngel
Edytowany: 5 marca 2012 18:13

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 5 marca 2012 18:36:16 przy kursie: 5,56 zł
mrk napisał(a):
Diablo to nie jest bezpośredni konkurent W2.

hmm, ależ oczywiście, że jest konkurentem - przecież to też jest gra... Nie wyobrażam sobie zakupu dwóch gier w jednym czasie tylko z tego powodu, że są w różnych kategoriach gier... (jeśli Ci o to chodziło). Mam na jedną i niech moi synowie dochodzą się między sobą którą wolą... Myślę, że w takim podejściu nie jestem odosobniony od większości nabywców...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

SimonS
0
Wpisów: 65
Wysłane: 5 marca 2012 19:18:53 przy kursie: 5,56 zł
Blizzard nieraz przekładał datę premiery D3, w sumie to każdy ich tytuł ma niemałe opóźnienie i niejednokrotnie przekładają datę wydania, więc nie wiadomo czy pojawi się w kwietniu tego roku. Poza tym D3 (z tego co mi wiadomo) nie wyjdzie na konsole, tylko na PC, a wersję W2 na PC już jest na rynku.

gramwgre
0
Wpisów: 1
Wysłane: 5 marca 2012 19:58:45 przy kursie: 5,56 zł
krótko i zwięźle jest rynek konsolowy i pc'etowy
gracz konsolowy a pc'etowy
a tu pytanie , który z tych rynków jest bardziej dochodowy i czemu właśnie tam Blizzard, zapukał i zrobił czysty haype.

www.ps3site.pl/blizzard-dement...
www.ps3site.pl/diablo-3-na-kon...
www.ps3site.pl/blizzard-rekrut...

projekt nie potwierdzony a prace takowe trwają od 1-2lat , a xbox live a psn i micro płatności za korzystanie z tych usług , głębszy temat do strawienia ale tak to jest brak podstawowych inf. przez osoby x robią z igły widły

susza w exach dla graczy xboxa 360 doskwiera wiec, tu ma racie bytu w2 na konsole (microsoft przestawił się rynkowo wyłącznie kinect i tak zwany niedzielny odbiorca)

gracz to gracz hello1

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 5 marca 2012 21:26:28 przy kursie: 5,56 zł
cad_man napisał(a):
mrk napisał(a):

hmm, ależ oczywiście, że jest konkurentem - przecież to też jest gra... Nie wyobrażam sobie zakupu dwóch gier w jednym czasie tylko z tego powodu, że są w różnych kategoriach gier... (jeśli Ci o to chodziło). Mam na jedną i niech moi synowie dochodzą się między sobą którą wolą... Myślę, że w takim podejściu nie jestem odosobniony od większości nabywców...

Pisząc "bezpośredni" chodziło mi o to, że nie są to produkcje ze stricte tego samego gatunku. Jeżeli chcesz kupić po prostu grę możesz się zastanowić czy wiedźmin czy diablo czy coś innego, ale jak chcesz kupić rpg to już diablo pod uwagę nie bierzesz. Analogicznie jak interesuje Cię hack and slash to wiedźmina pod uwagę nie bierzesz.

Raku
0
Wpisów: 26
Wysłane: 5 marca 2012 23:27:10 przy kursie: 5,56 zł
cad_man napisał(a):
mrk napisał(a):

Po pierwsze to w Europie Zachodniej, czy USA raczej nie będą mieli dylematu, którą grę kupić z braku kasy...
Po drugie jeśli będą takie dylematy to jedną grę kupią w kwietniu, a drugą za miesiąc góra trzy miesiące (znudzi im się ta pierwsza) - i ten drugi scenariusz także możliwy w Polsce...

Za bardzo się przejmujecie premierą Diablo III...tak mi się wydaje

jaco1
1
Wpisów: 97
Wysłane: 9 marca 2012 12:26:20 przy kursie: 6,09 zł
Nareszcie coś drgnęło na CDRED
a tutaj trochę pozytywnych informacji dla zainteresowanych spółką

Cytat:
Giełda poczerwieniała, w grze Skotan, Hawe i CDRED
Do gorących spółek na piątkowej sesji należy CD Projekt RED. Flagowy produkt spółki, gra Wiedźmin 2 zdobyła certyfikację na konsolę Xboks360, po czym kurs spółki zaczął dynamicznie rosnąć. O fakcie uzyskania certyfikacji poinformował prezes Adam Kiciński w rozmowie z dziennikarzem TVN CNBC. Wcześniej umieścił tę informację na forum swojej firmy. O problemach ze stabilnością gry w testach informowaliśmy w połowie lutego. Informacje o uzyskaniu certyfikatu są dobrze odbierane przez rynek. Kurs zwyżkuje w piątek o ponad 2 proc. osiągając maksimum z ostatnich 20 sesji.

www.stockwatch.pl/wiadomosci/n...

LukKrk
0
Wpisów: 6
Wysłane: 9 marca 2012 12:53:33 przy kursie: 6,09 zł
Oficjalna informacja z forum CDRED:

CD Projekt RED uzyskał certyfikację dla konsolowej wersji gry na kilka dni przed planowanym terminem. Uzyskanie certyfikatu od Microsoftu otwiera drogę do fizycznej produkcji Wiedźmina 2 na Xbox 360 i światowej premiery zaplanowanej na 17 kwietnia 2012 r.

Certyfikacja jest obowiązkowa dla wszystkich gier, które mają się ukazać na platformę Xbox 360. Microsoft w kilku etapach sprawdza m.in. stabilność i jakość gry.

„Jesteśmy zadowoleni z szybkiej certyfikacji konsolowego Wiedźmina. Potwierdza ona wysoką jakość naszego produktu. Wiedźmin 2 według wielu ekspertów jest jedną z najlepiej wyglądających gier na konsolę Xbox 360 w historii. Jesteśmy przekonani, że może śmiało konkurować z największymi światowymi przebojami” – mówi Adam Kiciński Prezes CD Projekt RED S.A.

Światowa premiera gry zaplanowana jest na 17 kwietnia 2012 r. Dystrybutorem Wiedźmina 2 na konsolę Xbox 360 na terytorium USA, Kanady i Meksyku jest Warner Bros. Interactive Entertainment. Na terenach Europy Zachodniej, Azji, Pacyfiku oraz Ameryki Centralnej i Południowej dystrybutorem jest Namco. W Polsce Wiedźmin 2 będzie sprzedawany w rewelacyjnej cenie 129,90 zł przez CD Projekt spółkę z Grupy CD Projekt RED.

Inventer89
0
Wpisów: 8
Wysłane: 16 marca 2012 00:58:26 przy kursie: 6,40 zł
Blizzard Entertainment podał dzisiaj datę premiery długo oczekiwanej (10 lat) gry Diablo III: 15 maja 2012r.
CDProjekt jest dystrybutorem tej gry na polski rynek. Gra będzie sprzedawana w dwóch wersjach: podstawowej za 200 zł i edycji kolekcjonerskiej za 350 zł.

www.cdprojekt.pl/news/5978/DIA...

eil
eil
0
Wpisów: 8
Wysłane: 16 marca 2012 14:28:56 przy kursie: 6,58 zł
Spółka podała dziś, że sprzedaż preorderów edycji kolekcjonerskiej w europie rozeszła się na miesiąc przed planowaną premierą. Jest to dobry prognostyk popytu na wiedźmina w wersji konsolowej.

źródło:

www.cdprojekt.pl/news/5980/Wie...

grigorij
0
Wpisów: 21
Wysłane: 20 marca 2012 09:26:54 przy kursie: 6,50 zł
Ważna informacja:
Mamy najnowszą polską recenzję gry Diablo 3, grę zrecenzował nam sam Ksiądz Natanek:

Myślę, że dzięki tej recenzji Diablo 3, przepraszam "Diabolo" ma zapewniony murowany sukces! :-)
Prosimy Księdza jeszcze o recenzję Wiedźmina 2 na Xboksa, to również okrutnie niemoralna gra!
Edytowany: 20 marca 2012 09:29

KrzysztofK
30
Wpisów: 201
Wysłane: 22 marca 2012 10:00:54 przy kursie: 6,10 zł
Było jakieś info ze spółki o którym nie wiem? Dziś sesja burzliwa od rana, jakie przemyślenia? Ktoś większy próbuje wyjść? Na ten moment (9:59) popyt zatrzymał spadki przy 6.2 zobaczymy jak pójdzie dalej.

juhas99
7
Wpisów: 24
Wysłane: 22 marca 2012 16:54:57 przy kursie: 6,10 zł
www.xtralife.es/playstation-3/...

Takie jest info-plotka, że we wrześniu ma się pojawić Wiedzmin 2 na playstation. Czy jest to prawda - czas i wypowiedzi zarządu pokażą.

grigorij
0
Wpisów: 21
Wysłane: 23 marca 2012 08:46:13 przy kursie: 6,10 zł
To tylko plotka została już zdementowana na oficjalnym forum cdprojektred.com.pl
Cytat:
W zeszłym roku mieliśmy wysyp nieprawdziwych informacji podawanych przez sklepy w związku z premierami gier (np. Diablo 3 i Best Buy i data w lutym). Niestety dziennikarze mniejszych serwisów podłapują te niesprawdzone informacje.
CD Projekt RED podawał daty premier i informacje o nowych projektach zawsze podczas oficjalnych konferencji i w komunikatach prasowych.
Obecnie dokonujemy ostatnich szlifów nad Edycją Rozszerzoną gry (zarówno na Xboxa jak i PC) i to jest główny cel studia.

www.cdprojektred.com/Forum,t,3...
Teraz czekamy na pierwsze wyniki sprzedaży Wiedźmina 2 na Xboksa.
17 kwietnia już tuż tuż, teraz to czas oczekiwania na duże pozytywne info.
Moim zdaniem nie powinno być wątpliwości, że ta gra będzie hitem,
w Stanach dystrybutorem jest Warner Bros co powinno być gwarancją, że kampania reklamowa
i marketingowa będzie przeprowadzona jak należy.
Edytowany: 23 marca 2012 08:47

Gutek84
0
Wpisów: 303
Wysłane: 23 marca 2012 08:49:53 przy kursie: 6,10 zł
Premiera się zbliża a to oznacza, że trzeba wzmóc czujność. Zeszłoroczny zjazd kursu rozpoczął się właśnie od sprzedaży faktu premiery W2 na PC.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 27 marca 2012 07:09:28 przy kursie: 6,60 zł
Na facebooku mniej więcej raz w tygodniu organizujemy wybory spółki pod AT On Demand. W ostatnim plebiscycie padło na walory CD RED - które omówiliśmy w porannym Wykresie dnia.

kliknij, aby powiększyć

Krótki a konkretny opis sytuacji w serwisie Wiadomości SW
www.stockwatch.pl/wiadomosci/c...

andryus
0
Wpisów: 131
Wysłane: 28 marca 2012 11:02:03 przy kursie: 6,80 zł
Witam.

Ostatnia wrzuta przez SW trochę mnie rozczarowała, gdyż, w moim mniemaniu, czegoś w niej brakowało.
Przedstawiam więc swoje, nieobiektywne spojrzenie na kurs w ujęciu dziennym i miesięcznym.

kliknij, aby powiększyć

W wykresie SW, wydaje mi się, że ujęcie czasowe było zbyt krótkie i choć kreski tam pociągnięte bardzo podobne do moich, jednak te parę punktów wyżej pociągnięte dają istotną, jak dla mnie - jako spekulanta krótkoterminowego, różnicę.

Widać, że kurs porusza się w kanałach wzdłuż ulubionego kąta nachylenia linii. Kurs niedawno przebił lukę bessy z sierpnia zeszłego roku, po czym do niej wrócił, a obecnie odbił się i zbliżył do górnego ograniczenia kanału czyli trochę powyżej 7 zł, dodatkowo jest to istotne miejsce, bo czerwona linia to linia długoterminowego trendu spadkowego. Jest duża szansa, że kurs tam dotrze, po czym się odbije, gdyż z reguły takie miejsca nie są pokonywane za jednym podejściem, zwłaszcza że kilka wskaźników pokazuje dywergencję. Jest jeszcze bardzo pozytywny sygnał, szczególnie istotny dla graczy długoterminowych, niedawno powstał "złoty krzyż" - przecięcie SMA100 ze SMA200, co jest silnym sygnałem kupna.

Dla pokazania w jakim ważnym miejscu jesteśmy wrzucam wykres w ujęciu miesięcznym.

kliknij, aby powiększyć

Dokładnie widzimy linię trendu spadkowego, do której się zbliżamy. We wskaźnikach niczego niepokojącego nie widać, a kurs zrealizował prawie kompletnie ruch pięciofalowy z dwiema korektami, brakuje tylko odcinka C. I właśnie tego bym oczekiwał w zachowaniu kursu w najbliższych kilku miesiącach, no i żeby Elliot był zadowolony ;). Niemniej, jeszcze do linii spadkowej parudzięsięciu groszy brakuje i osobiście na to liczę.
W długim terminie, za pozytywnym scenariuszem przemawia również miejsce w jakim znajduje się sama spółka. W spółce tak wiele pozytywnego się dzieje, a kurs jest w trendzie spadkowym. Można zadać sobie pytanie: jak nie teraz, to kiedy?

Edytowany: 28 marca 2012 11:14

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 28 marca 2012 11:20:51 przy kursie: 6,80 zł
Andryus,
a skąd pochodzi ta czerwona linia długoterminowego trendu na Twoim pierwszym wykresie?

andryus
0
Wpisów: 131
Wysłane: 28 marca 2012 11:32:50 przy kursie: 6,80 zł
Witaj Krewa.
Na kogo jak na kogo, ale na Twój komentarz z AT zawsze można liczyć. Nawet spojrzałem, na Twój ulubiony wskaźnik A/D, żeby nie było, że mi go zaraz wytkniesz. Na nim jest okblackeye .
Co do linii, to ta sama linia trendu spadkowego co w wykresie miesięcznym.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

92 93 94 95 96

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,279 sek.

bowrluyv
qicyoebf
gwrexiol
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ofoshcia
dfvmtcxy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat