0 Dołączył: 2011-04-13 Wpisów: 1 202
Wysłane:
21 marca 2012 14:10:18
przy kursie: 17,50 zł
Krzysiek9 napisał(a):@Jakub_AK77
Czy Tobie na prawdę nie przeszkadza fakt, że po raz kolejny przyjdzie nam czekać kilka miesięcy na zmianę sytuacji spółki jeśli chodzi o jej kurs? Na GPW 2 lata po debiucie, rozwój spółki widać gołym okiem a gdzie jest kurs? Jeśli chodzi o transparentność spółki to na jesieni 2011 roku KOV też trzymał informację o przesunięciu terminu spłaty zobowiązań do ostatnich dni i to dwa razy. Skoro teraz nawet nie odbywają się rozmowy z inwestorami to nie liczyłbym na szybki debiut na AIM. Projekt potrzebuje ciszy natomiast akcjonariusze konkretów a póki co są ignorowani. Zostaliśmy nakarmieni obietnicami i perspektywami ale pozbawieni dostępu do informacji. To my możemy się czuć jak dzieci we mgle bo nie wiemy tak na prawdę na czym mamy opierać nasze decyzje dotyczące inwestycji w tę spółkę. Ukraina to jedno, Nigeria drugie - ta perspektywa zmienia bardzo obraz spółki i nikt tego nie zaprzeczy. Wyjaśnienia w tym temacie nie są wystarczające i mam obawy że najbliższe też nie będą nas satysfakcjonowały. Polityka informacyjna spółki jest na światowym poziomie i to się zgadza natomiast notowania w trzecim świecie.Te dwa połączenia dają to co mamy i jakoś nikogo nie interesuję to czy kurs rośnie czy nie. Może to zabrzmi nieelegancko ale jesteśmy trzymani na smyczy i musimy liczyć na łaskę "pańcia" "Żeby wygrać trzeba grać"
|
|
PREMIUM
0 Grupa: Emitent
Wysłane:
21 marca 2012 14:14:15
krk napisał(a):rabbit napisał. Wysłane: 24 lutego 2012 10:51:38 przy kursie: 1,58 zł Nie ma żadnego komunikatu to możemy sobie podyskutować. Według mnie KUBGAZ otrzymał nową koncesję lub powiększony teren ewentualnie jest to brakujące ogniwo do otrzymania zgody na produkcję z Makiejewkoje. Cytat: Donieck sejmiku zgodził gazowni "KUB-Gas" wniosek o podpowierzchniowego użytku przemysłowego Makeyevka rozwoju gazowego dziedzinie kondensatu (obszar Krasnolimanskaya) na sesji w czwartek. Ważność roztworu wynosi dwa lata. Makeewka kondensatu pole znajduje się w obwodzie ługańskim, a częściowo w Krasnolimanskaya dzielnicy, regionu Donieck.Całkowita powierzchnia pola - 70.2 kilometrów kwadratowych, licencjonowanym obszar w granicach regionu Donieck - siedem kilometrów kwadratowych. Link Skoro otrzymali zgodę na 2 lata to wygląda na to że jest to nowa koncesja. Spróbuję trochę poszperać co to jest za obszar Krasnolimanskaya i czy znajduje się on w granicach koncesji KUBGAZ. Przypomnę też że Makeewka to wieś a jest też miasto w okolicy Doniecka.
Utnijmy to już... To jest element procesu konwersji pola Makiejewskoje z licencji poszukiwawczej na produkcyjną. Teren jest położony w obrębie trzech 'obłasti', więc przed zgodą z Kijowa potrzebne były zgody lokalne. Teraz sprawa leży już w Kijowie i czeka na rozpatrzenie. Jak będzie dokument, będzie raport. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
|
|
0 Dołączył: 2010-09-29 Wpisów: 1 491
Wysłane:
21 marca 2012 14:18:39
Krzysiek9 napisał(a): Czy Tobie na prawdę nie przeszkadza fakt, że po raz kolejny przyjdzie nam czekać kilka miesięcy na zmianę sytuacji spółki jeśli chodzi o jej kurs? Na GPW 2 lata po debiucie, rozwój spółki widać gołym okiem a gdzie jest kurs? Jeśli chodzi o transparentność spółki to na jesieni 2011 roku KOV też trzymał informację o przesunięciu terminu spłaty zobowiązań do ostatnich dni i to dwa razy. Skoro teraz nawet nie odbywają się rozmowy z inwestorami to nie liczyłbym na szybki debiut na AIM. Projekt potrzebuje ciszy natomiast akcjonariusze konkretów a póki co są ignorowani. Zostaliśmy nakarmieni obietnicami i perspektywami ale pozbawieni dostępu do informacji. To my możemy się czuć jak dzieci we mgle bo nie wiemy tak na prawdę na czym mamy opierać nasze decyzje dotyczące inwestycji w tę spółkę. Ukraina to jedno, Nigeria drugie - ta perspektywa zmienia bardzo obraz spółki i nikt tego nie zaprzeczy. Wyjaśnienia w tym temacie nie są wystarczające i mam obawy że najbliższe też nie będą nas satysfakcjonowały.
Szkoda nerwów. Wiadomo, że więcej nie da się wycisnąć informacji. Chociaż oficjalnie nikt z inwestorami nie rozmawia to nie oficjalnie jeśli ma do czegoś dojść to te rozmowy już trwają. Jak powiedział Redface 3 banki sondują potencjalnych inwestorów. Przecież nie pytają ich nie mówiąc o jaką firmę chodzi. Pewnie w 9 dni się nie uwiną niestety. Ale przynajmniej można się domyślać, że KOV jest nadal w grze. Niestety nie oficjalnie oni - "grubi z Londynu" wiedzą i mogą zbierać a mały akcjonariusz dowie się jak zawsze za późno by coś zrobić. Zatem pozostaje nam siedzieć i czekać.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-03-04 Wpisów: 27
Wysłane:
21 marca 2012 14:27:38
Redface napisał
Wysłane: 19 września 2011 12:27:21 przy kursie: 0,98 zł Witajcie, Poniżej zamieszczam odpowiedzi na część Waszych pytań, które padły na SW pod koniec sierpnia. Chciałbym też wyjaśnić, dlaczego okres oczekiwania odpowiedzi na Wasze pytania, w tym te dotyczące Nigerii i oferty na AIM, jest teraz tak długi. Otóż znajdujemy się w fazie zaawansowanych prac nad dokumentem ofertowym na AIM, mamy zatrudnionych doradców finansowych i prawnych. Umowy zawierane z takimi doradcami zwyczajowo zawierają zapisy o konieczności konsultowania z nimi wszelkiej komunikacji płynącej na zewnątrz firmy. Tak też było w przypadku odpowiedzi na Wasze pytania, a uzgodnienie stanowisk było dość czasochłonne.
Teraz może już przejdźmy do konkretów: 5. Jakie są przepisy prawne odnośnie terminu wydania prospektu emisyjnego? Chodzi o to na jaki czas przed okresem zapisu na akcje prospekt musi być podany do publicznej wiadomości (złożony u regulatora rynku)? Dokumentem, który będzie nas obowiązywał podczas debiutu na AIM jest “The AIM Admission Document”. Jego treść zostanie udostępniona na stronie internetowej KOV po okresie promocji oferty. Pamiętajcie, że wszystkie oferty na AIM są ofertami ‘prywatnymi’, czyli marketing oferty odbywa się do ‘wskazanych inwestorów’. Jednocześnie jestem świadomy tego, że skoro KOV jest spółką publiczną w Polsce i Kanadzie, część dokumentu ofertowego, która będzie zawierała nowe informacje dla akcjonariuszy KOV (nowe CPR itd.) nie będzie mogła być ujawniona najpierw inwestorom w Londynie, a dopiero potem w Warszawie. Dlatego w momencie rozpoczęcia marketingu te elementy dokumentu ofertowego z AIM zostaną podane do publicznej wiadomości via ESPI i SEDAR. Ale to nastąpi bezpośrednio przed ofertą. Będziecie o tym wiedzieć, bo wcześniej musimy opublikować formalny 'intention to float'.
1 Mam pytanie czy ostatnie milczenie i nieodpowiadanie Pana na nasze pytania forum SW wynikało z umów zawartych z doradcami finansowymi i prawnikami przygotowując dokument ofertowy AIM
2 Rozumiem,że marketing się rozpocznie w momencie pójścia komunikatu o przystąpieniu do Nigerii.
|
|
0 Dołączył: 2010-11-04 Wpisów: 38
Wysłane:
21 marca 2012 14:29:11
@Redface, pytanie o finansowo-gieldowo-prawne technikalia. Ile minimum czasu potrzeba od momentu pozytywnej decyzji o przystąpieniu do projektu nigeryjskiego i wejścia na AIM, do spełnienia warunków przejęcia praw od KI oraz rozpoczęcia notowań na AIM? Zakładając, że 31 marca może nastąpić pozytywna decyzja, kiedy na KOV przeszłoby prawo eksploatacji i kiedy rozpoczęłyby się notowania? Oczywiście czysto teoretycznie.
|
|
0 Dołączył: 2010-12-28 Wpisów: 99
Wysłane:
21 marca 2012 14:40:05
Krzysiek9 napisał(a):@Jakub_AK77
Czy Tobie na prawdę nie przeszkadza fakt, że po raz kolejny przyjdzie nam czekać kilka miesięcy na zmianę sytuacji spółki jeśli chodzi o jej kurs? Na GPW 2 lata po debiucie, rozwój spółki widać gołym okiem a gdzie jest kurs? Jeśli chodzi o transparentność spółki to na jesieni 2011 roku KOV też trzymał informację o przesunięciu terminu spłaty zobowiązań do ostatnich dni i to dwa razy. Skoro teraz nawet nie odbywają się rozmowy z inwestorami to nie liczyłbym na szybki debiut na AIM. Projekt potrzebuje ciszy natomiast akcjonariusze konkretów a póki co są ignorowani. Zostaliśmy nakarmieni obietnicami i perspektywami ale pozbawieni dostępu do informacji. To my możemy się czuć jak dzieci we mgle bo nie wiemy tak na prawdę na czym mamy opierać nasze decyzje dotyczące inwestycji w tę spółkę. Ukraina to jedno, Nigeria drugie - ta perspektywa zmienia bardzo obraz spółki i nikt tego nie zaprzeczy. Wyjaśnienia w tym temacie nie są wystarczające i mam obawy że najbliższe też nie będą nas satysfakcjonowały. @Krzysiek , nie ma co karmić się zbytnio tym co może być , ale nie musi. Ja osobiście przy swojej prywatnej "wycenie" KOV trzymam się tego co obecnie ma KOV, a nie co może mieć. Jak coś w przyszłosci wpadnie ( Nigeria ) to będe to traktował jako dodatkowa premie. A jak nie wpadnie to trudno. Parę miesięcy temu faktycznie , za dużo było powiedziane o Nigerii. Te informacje sprawiały wrażenie, że wystarczy tylko "wyciagnąć pieniądze z kieszeni " i Nigeria jest nasza. I to był błą informacyjny ze strony KOV. Teraz jest na odwrót. Całkowita cisza w temacie (prawie). I dobrze, bo za dużo jest niepewności w sprawie Nigerii i każda wypowiedź tylko podsycała by tą niepewność. O powodzeniu emisji na AIM będzie decydowało zainteresowanie dużych graczy mających duże pieniadze. A duże pieniądze nie lubią niepotrzebnego rozgłosu, dlatego rozumiem cisze w tym temacie ze strony Redface. Niestety, to nie my , drobni akcjonariusze z forum , będziemy decydowali o powodzeniu tej emisji. Napisałem, że dzisiejsze informacje mi wystarczą. Bo Redface między wierszami cos próbuje nam napisać, nie może chyba wprost, ale z kontekstu wypowiedzi cos mozna sie domyślać. Do dziaisj nie myślełem , że emisja na AIM jest tak poważnie brana pod uwagę. Od dzisiaj wiem , że jeżeli sytuacjach na giełdach światowych się nie pogorszy, to pewnie będziemy mieć emisje. Ale jak wcześniej napisałem, przy swojej "prywatnej" wycenie KOV, nie biorę tego pod uwagę. Jak emisja sie uda i będziemy faktycznie w Necode, będe to traktował jak niespodziewaną premie. Tak, że nie ma co sie zbytnio podniecać. Polityka informacyjna KOV jest raczej stała. Od czasu do czasu jakaś wpadka się zdaży niestety. Pewnie, że chciałoby się wiedzieć więcej. Ale przynajmnjej nie obiecują gruszek na wierzbie , jak inni. Pozdrawiam
|
|
Wysłane:
21 marca 2012 14:42:28
Redface napisał(a):krk napisał(a):rabbit napisał. Wysłane: 24 lutego 2012 10:51:38 przy kursie: 1,58 zł Nie ma żadnego komunikatu to możemy sobie podyskutować. Według mnie KUBGAZ otrzymał nową koncesję lub powiększony teren ewentualnie jest to brakujące ogniwo do otrzymania zgody na produkcję z Makiejewkoje. Cytat: Donieck sejmiku zgodził gazowni "KUB-Gas" wniosek o podpowierzchniowego użytku przemysłowego Makeyevka rozwoju gazowego dziedzinie kondensatu (obszar Krasnolimanskaya) na sesji w czwartek. Ważność roztworu wynosi dwa lata. Makeewka kondensatu pole znajduje się w obwodzie ługańskim, a częściowo w Krasnolimanskaya dzielnicy, regionu Donieck.Całkowita powierzchnia pola - 70.2 kilometrów kwadratowych, licencjonowanym obszar w granicach regionu Donieck - siedem kilometrów kwadratowych. Link Skoro otrzymali zgodę na 2 lata to wygląda na to że jest to nowa koncesja. Spróbuję trochę poszperać co to jest za obszar Krasnolimanskaya i czy znajduje się on w granicach koncesji KUBGAZ. Przypomnę też że Makeewka to wieś a jest też miasto w okolicy Doniecka.
Utnijmy to już... To jest element procesu konwersji pola Makiejewskoje z licencji poszukiwawczej na produkcyjną. Teren jest położony w obrębie trzech 'obłasti', więc przed zgodą z Kijowa potrzebne były zgody lokalne. Teraz sprawa leży już w Kijowie i czeka na rozpatrzenie. Jak będzie dokument, będzie raport. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/ Redface z pana wypowiedzi można wywnioskować że wszystkie artykuły które zostały napisane na ten temat w rzeczywistości miały na celu przekazać że KUBGAZ dostał zgodę Doniecka na konwersję pola Makiejewskoje na pole produkcyjne.W takim razie nic nie pasuje w tych artykułach do tej koncesji.Chociażby to że dostaliśmy zgodą na 2 lata.Może wszysko jest źle przetłumaczone. W takim razie piszą sobie co chcą a perspektywa że Shell mógł nam odebrać te tereny tylko "rozłożył" się w urzędach jest dla mnie szokująca. "Żeby wygrać trzeba grać"
|
|
0 Dołączył: 2010-11-04 Wpisów: 38
Wysłane:
21 marca 2012 14:45:35
Jeszcze jedno pytanie. Ile czasu upłynęło od wydania zgody przez władze lokalne do uzyskania jej od władz centralnych w przypadku konwersji Olgowskoje, kiedy dokładnie wpłynął taki wniosek do władz centralnych w przypadku Makiejewskoje oraz jakie jest maksymalny zakres czasowy wydania zgody przez władze centralne?
|
|
Wysłane:
21 marca 2012 15:03:07
Nie ma co dyskutować bo do końca marca nic nowego nie usłyszymy. Dodam jedyni że sprzedaż gazu dla KUBGAZ w 1Q 2012 roku razem z przeliczeniem kondensatu będzie na poziomie ok. 50 mln m3 a cena gazu wzrosła o 4% do 4Q 2011r. To jak ktoś chciał by sobie policzyć 1Q 2012. "Żeby wygrać trzeba grać"
|
|
0 Dołączył: 2010-08-22 Wpisów: 34
Wysłane:
21 marca 2012 22:19:36
Witam Panów i Panie Akcjonariuszy a także Pan WD i J.K. przy okazji tego raportu przypomniałem sobie o tym że mamy w swoim portfolio także Brunei więc postanowiłem zobaczyć co tam u nowego operatora bloku M, a no zamiast szukać wiertni do odwiertu to sobie odpicował swoją stronkę : www.ppig.com.hk/index.php?Lang...Wiem że to wątek o KOV ( sorry Panie WD alejakby to nie było to oni rozdają karty w tym bloku więc ma to dużo wspólnego z KOV) ale ta firemka notowana na "małej" giełdzie w H.K. w ostanich dwóch latach zrobiła ze 3 prawa poboru i ze dwa scalania chcąc być trochę złośliwy to taki ich tamtejszy "petrol" OIL. A propo raportu wszystko O.K. ale mnie niepokoii jedno czego dokładnie : Odpisy umorzeniowe i amortyzacja $ (7 596)....i Pan Prezes pisze: Wynik zawiera także zwiększone odpisy umorzeniowe na polu Olgowskoje, ale ze względu na niższe oszacowanie rezerw dla tego pola, trzeba tę pozycję uznać za powtarzalną, przynajmniej w 2012 rokuczyli jakoby co kwartał w pozycji "Odpisy umorzeniowe i amortyzacja" bedzię ciążyło na wyniku około 7-8 mln$ ( w 2010 było to tylko 2,7mln$) jakby nie było to tyle samo co koszty produkcji i koszty ogólnego zarządu . Ładnie jest to ujete na stronie 11 MDA ( Sprawozdanie_kierownictwa.pdf ). Jakby wykasować tą rubrykę w następnym kwartale to jest pierwszym , drugiej Syrii już nie bedzię bo ten odpis jednorazowy ( nie mylić odpisu Syrii i amortyzacji dwie podobne kwoty) to cho..cho.. Może ktoś chce to przeanalizować. Pozdrawiam, tyle miałem do powiedzenie chyba nie głupio w stosunku do innego konkurencyjnego forum z portalu na literę B.
Edytowany: 21 marca 2012 22:25
|
|
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
|
|
0 Dołączył: 2011-02-14 Wpisów: 193
Wysłane:
21 marca 2012 23:07:33
Te całą matematykę można sobie dla szpasu może poczytać ale to coś jak horoskop. Czasem się trafi ale związku z rzeczywistością się nie stwierdza.
Na rynkach żyje się przyszłością a ta jest dla KOV najwięcej warta.
|
|
0 Dołączył: 2009-12-04 Wpisów: 807
Wysłane:
22 marca 2012 00:46:40
Jak sądzicie w co teraz gra rynek na kursie KOVa ? Raport chyba niczym nie zaskoczył. Technika podpowiadała obsuwę z wyższego poziomu ( z ok.2zł) i to w późniejszym terminie (pasowałby piątek 30). Jutro pewnie ciąg dalszy nastąpi i to może będzie 3dniowy dołek. Wygląda, więc że KOV zapatrzył sie na szeroki rynek. Tylko dlaczego aż tak ambitnie? Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
|
|
0 Dołączył: 2011-06-19 Wpisów: 1 472
Wysłane:
22 marca 2012 01:19:45
WatchDog napisał(a):Poniżej udostępniam czystą matematykę. Uznaliśmy, że nic więcej tutaj nie jesteśmy w stanie wnieść z naszym warsztatem. Przepraszam za bezpośrednie pytanie, ale czy taka matematyka ma w przypadku tej spółki sens? Żeby daleko nie szukać przykładu, wyszedł Wam ranking BBB. Czyli spółka, której charakterystyka działalności powoduje, jak to ładnie określono w raporcie, naturalne ryzyko utraty płynności finansowej ma taki sam rating (i nawet wyższy Z-score), jak na przykład Lotos...
|
|
1 Dołączył: 2011-01-06 Wpisów: 371
Wysłane:
22 marca 2012 07:34:20
WatchDog napisał(a): (...)Uznaliśmy, że nic więcej tutaj nie jesteśmy w stanie wnieść z naszym warsztatem.(...)
To może chociaż warsztat techniczny. Albo czas albo pieniądz. ...
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
22 marca 2012 09:20:59
przy kursie: 18,20 zł
BigLot: nasz spec techniczny twierdzi, że od zeszłego tygodnia nic się nie zmieniło, wnioski są cały czas aktualne. www.stockwatch.pl/wiadomosci/w...jak będzie o czym napisać to napisze. Wapkil: matematyka ma zawsze sens, w końcu królowa nauk. Rating KOV pochodzi głównie z faktu, że wciąż ma dodatni kapitał obrotowy netto oraz że rośnie suma bilansowa na kapitale własnym, a zadłużenie pozostaje śladowe w proporcji do aktywów. Zauważ jednak, że rating ciągle spada. Dropdown Z"-score w ciągu kwartału jest z 7,88 (AA+) do 6,03 (BBB). Został tylko krok do strefy niepewnej.
|
|
Wysłane:
22 marca 2012 11:46:39
Czy ktoś może zwrócił uwagę na zasoby kondensatu na Ukrainie po nowej sejsmice?Nie zauważyłem ale czytałem wyrywkowo i może przeoczyłem. Zasoby to to czego będziemy szukać,to co mamy to rezerwy. Mam jeszcze pytanie do znawców raportów bo jestem w tym cieniutki. Ostatnie dwie strony to podsumowanie wyników finansowych? Jeżeli tak to jest czysto i przejrzyści wyszczególnione jakie postępy zrobił KOV. Ukraina; Zysk 2011 rok 11.580.000 USDZysk 2010 rok 351.000 USD KOV Strata 2011 rok 13.694.000 USD (odpis na Syrię 8.664.000 czy to jest tylko zabieg księgowy??) Bez zapisu strata 5.030.000 USD Strata 2010 rok 18.514.000 USD Wartość aktywów 2011 rok 220.275.000 USD 2010 rok 197.325.000 USD Ilość akcji 420 804 367 Na jedną akcję przypada 0.523 USD x 3.15 pln/1USD = 1.65 pln na 1 akcję. Według mnie taka jest na dzisiaj wartość jednej akcji. Każdy odwiert i trafienie to przeszacowanie zasobów na rezerwy i wzrost wartości akcji.Dochodzi jeszcze zysk który też trzeba dodać do tej wartości. Trzeba jeszcze odliczyć zobowiązania Kredyt z EBOR 42 000 000 USD ale na KOV przypada 70% a nie jest w pełni wykorzystany. Dochodzi kredyt od KI i Radwana ale zdecydowana większość gotówki jest do dyspozycji. Po pełnym wylicznie wartość akcji mi wychodzi trochę więcej niż 1.24 pln. Może matematyka biznesowa jest bardziej skomplikowana. Jeszcze raz spytam o zasoby kondensatu bo jeżeli chodzi o gaz to mamy czego szukać tym bardziej że z jedną wiertnią to roboty jest na kilkanaście lat "Żeby wygrać trzeba grać"
|
|
Wysłane:
22 marca 2012 13:07:22
Info o M-21 na stronie KOV Cytat:Rozpoczynając prace nad M-21 mieliśmy nadzieję, że uda nam się poszerzyć bogatą w gaz strefę produkcyjną w odwiercie M-19. Wstępne analizy wydają się interesujące. Co więcej, nasi specjaliści natrafili też na drugą, całkiem nową i położoną głębiej strefę gazu. Koncesja Makiejewskoje to projekt o dużym potencjale na dalsze zwiększanie wydobycia KOV na Ukrainie” – powiedział Jakub Korczak, Wiceprezes ds. Relacji Inwestorskich, Dyrektor Operacji w Europie Środkowo-Wschodniej.
M-21www.stockwatch.pl/komunikaty-s..."Żeby wygrać trzeba grać"
Edytowany: 22 marca 2012 13:16
|
|
0 Dołączył: 2010-09-29 Wpisów: 1 491
Wysłane:
22 marca 2012 13:21:31
Heh ciesze się, że znowu trafili w gaz. Mam nadzieję że w drodze na NM-1 wiertnia nie zgubi się na parę tygodni. Może warto im kupić nawigację  . Co do znaleziska to jeśli to jest 16 metrów gazu a M-19 miało 18 metrów to hmm. Niezły skok będzie. Gratulacje dla Kub-gazu. Są warci każdej ceny jaką im się płaci. Tak na szybko przeliczając skoro dla M-19 104,7 tys m3/d to jest jakieś 3,7MMcf dla KOV. To można się spodziewać koło 3MMcf dla KOV z M-21. Urobek roczny z 3MMcf przy Netbacku 6,39 daje nam na czysto 8,6 mln USD więcej rocznie. Szkoda że tak długo trzeba czekać na testy i podłączenie. Czekamy na O-14.
Edytowany: 22 marca 2012 13:41
|
|
0 Dołączył: 2012-03-22 Wpisów: 35
Wysłane:
22 marca 2012 13:25:02
KOV trafia bezbłędnie !!!!! Co do wyceny spółki przedstawionej przez S.W. to nie znalazłem takich sposobów wyceny spółek poszukiwawczo - wydobywczych przez analityków kanadyjskich czy amerykańskich. Wyceny dokonano na podstawie danych na dzień 31-12-2011 a kurs wtedy wynosił 1,16zł.Dzisiaj mówiąc o wartości spółki nawet w tak uproszczony sposób jak to robi S.W. należałoby uwzględnić obecne wydobycie gazu na Ukrainie .Nowe podłączenia, 0-12,0-6,0-8 i zwiększenie produkcji z M19 o 40%.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.